Εγκαινιάζοντας, επιτέλους, τον λογαριασμό μου σε αυτό το νέο, σχετικά site κριτικών εστιατορίων, θα ήθελα να υπενθυμίσω τις ανάγκες που είχαμε όλοι εμείς που γράφαμε κριτικές και στο πολύπαθο AskForFood. Για αυτό θα μιλήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον γιατί υπάρχει πολύ “ψωμί” στην υπόθεση.
Θέλαμε να μπορούμε να γράψουμε ελεύθερα (χωρίς λογοκρισία), για εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα, με την βοήθεια ενός κειμενογράφου, να μπορούμε να προσθέτουμε φωτογραφίες και με χαρά βλέπω πως εδώ όλα υλοποιήθηκαν και με το παραπάνω!
Ας πάμε λοιπόν και στην περιγραφή της εμπειρίας μας στο Ιαπωνικό αυτό εστιατόριο.
Η διάθεση της παρέας ήταν ασιάτικο και συγκεκριμένα σούσι. Ανέλαβα να βρω και να κλείσω εγώ το εστιατόριο για Σάββατο βράδυ, 9/10/2021. Μετά από σύντομη έρευνα και αφού το τοπ μαγαζί για σούσι, από αναφορές φίλων και γνωστών (SushiMou), δεν ανοίγει Σάββατο, προσπάθησα να βρω μία επιλογή, βραδινή και να αποφύγουμε το κέντρο. Και ομολογουμένως τα κατάφερα.
4 άτομα, πεινασμένα, φτάσαμε κατά τις 20:45. Το μαγαζί είχε ήδη αρχίσει να γεμίζει. Κατά τις 21:30 ήταν πλήρως γεμάτο. Κάτσαμε στον “εξωτερικό” χώρο, ο οποίος δεν είχε να ζηλέψει τίποτα, από τον εσωτερικό, σε σχέση με την άνεση και την ζέστη.
Ο εσωτερικός χώρος, ήταν λίγο πιο διακοσμημένος, αρκετά σκοτεινός (όσο πρέπει για νυκτερινό μαγαζί να πιεείς το ποτό σου, αλλά και τόσο όσο για μπορείς να φας ευχάριστα) και καλαίσθητος.
Το προσωπικό πολύ, ευγενέστατο, αρκετά καταρτισμένο και σε καμία περίπτωση δεν νιώσαμε να μας πιέζουν για κάτι. Υπέροχη διαχείριση, εξυπηρέτηση και όταν χρειάστηκε αρκετά καλή γνωμοδοσία.
Η μουσική έπαιζε σχετικά δυνατά και έντονα, για εστιατόριο, όχι ενοχλητικά, στο επίπεδο που εμείς που βγήκαμε για φαγητό και ποτό, Σάββατο βράδυ, το απολαύσαμε.
Ο κατάλογος τεράστιος, ενδιαφέρων, με επιλογές από πολλές ασιάτικες κουζίνες. Ήθελα να παραγγείλω με το γνωστό σύστημα, ένα παρά ένα, αλλά ήμασταν λίγοι!
Παραγγείλαμε
PRAWN SALAD Σαλάτα με γαρίδες, νοστιμότατη, καλά ανακατεμένη και μαριναρισμένη, με γαρίδες φρέσκιες και ψητές στην σχάρα. Από τα καλύτερα πιάτα που δοκιμάσαμε.
CLASSIC CEVICHE NIKKEI Σεβίτσε λαβράκι, με αβοκάντο, κόλιανδρο και χυμούς εσπεριδοειδών. Νοστιμότατο πιάτο, από τα καλύτερα της βραδιάς. Μην το χάσετε.
RAMEN SOUP Σούπα ράμεν με λαχανικά και χοιρινό. Νόστιμη, κρεατόσουπα, θα έλεγα, όμως απείχε από άλλα ράμεν που έχω δοκιμάσει σε άλλα ιαπωνικά μαγαζιά. Αν ψάχνεις αυθεντικό ράμεν με έντονες γεύσεις, δεν είναι αυτό. Με διαφορά τα καλύτερα που έχω φάει ήταν, του Κοντιζά και του Βεζενέ.
TRUFFLE BEEF TATAKI Καρπάτσιο μόσχου. Ωραία κομμένες, λεπτές φέτες μοσχαριού, μαριναρισμένες με αλληλένδετα υλικά. Νόστιμο πιάτο, εύκολο για όλους τους ουρανίσκους. Μην το χάσετε.
SHRIMP GYOZA Γκιόζα με γαρίδες και κοτόπουλο. Νόστιμες, καλοφτιαγμένες γεμιστές πιτούλες, συνοδεία ενός ντιπ σχετικά απλού.
Special Nigiri Διαλέξαμε νιγκίρι από μαγιάτικο και παχουλού κομματιού τόνου. Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Σίγουρα το μαγιάτικο πολύ πιο νόστιμο από τον τόνο.
Sushi Rolls Πήραμε μία ποικιλία από διάφορες γεύσεις. Γενικά καλοφτιαγμένα, νόστιμα και σχετικά μεγάλα ρολάκια. Το ρύζι ήταν “αφρός” και έδινε μια ενδιαφέρουσα και κρεμώδη αίσθηση. Πρώτη φορά δεν είχε αυτή την κλασική αίσθηση του sticky ρυζιού για σούσι. Τα υλικά όλα φρέσκα και με σωστή διαχείρηση. Το αγαπημένο μου με διαφορά, το SMOKED SALMON OBSESSION ROLL.
Κοκτέιλ Με πολύ πάγο, νόστιμα, αλλά τελείωναν πολύ πολύ γρήγορα.
Πληρώσαμε 175 ευρώ με νερό, κοκτέιλ και αναψυκτικά. Σχετικά τίμια για όλα αυτά που πήραμε. Χορτάσαμε και το ευχαριστηθήκαμε.
Ο συνδυασμός βραδινής, “κλαμπίσιας” μουσικής, ωραίου χώρου, φιλικότατης και επαγγελματικότατης εξυπηρέτησης, νόστιμου σε γενικές γραμμές μενού δίνει μία πολύ θετική “επίγευση”, φεύγοντας από το Tokyo Joe. Για όποιον του πέφτει μακριά το Ψυχικό, έχει και άλλα μαγαζιά εντός και εκτός Αθήνας.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα, αν και μερικά πιάτα απέχουν από την αυθεντική Ιαπωνική γεύση και κουλτούρα.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Εγκαινιάζοντας, επιτέλους, τον λογαριασμό μου σε αυτό το νέο, σχετικά site κριτικών εστιατορίων, θα ήθελα να υπενθυμίσω τις ανάγκες που είχαμε όλοι εμείς που γράφαμε κριτικές και στο πολύπαθο AskForFood. Για αυτό θα μιλήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον γιατί υπάρχει πολύ “ψωμί” στην υπόθεση.
Θέλαμε να μπορούμε να γράψουμε ελεύθερα (χωρίς λογοκρισία), για εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα, με την βοήθεια ενός κειμενογράφου, να μπορούμε να προσθέτουμε φωτογραφίες και με χαρά βλέπω πως εδώ όλα υλοποιήθηκαν και με το παραπάνω!
Ας πάμε λοιπόν και στην περιγραφή της εμπειρίας μας στο Ιαπωνικό αυτό εστιατόριο.
Η διάθεση της παρέας ήταν ασιάτικο και συγκεκριμένα σούσι. Ανέλαβα να βρω και να κλείσω εγώ το εστιατόριο για Σάββατο βράδυ, 9/10/2021. Μετά από σύντομη έρευνα και αφού το τοπ μαγαζί για σούσι, από αναφορές φίλων και γνωστών (SushiMou), δεν ανοίγει Σάββατο, προσπάθησα να βρω μία επιλογή, βραδινή και να αποφύγουμε το κέντρο. Και ομολογουμένως τα κατάφερα.
4 άτομα, πεινασμένα, φτάσαμε κατά τις 20:45. Το μαγαζί είχε ήδη αρχίσει να γεμίζει. Κατά τις 21:30 ήταν πλήρως γεμάτο. Κάτσαμε στον “εξωτερικό” χώρο, ο οποίος δεν είχε να ζηλέψει τίποτα, από τον εσωτερικό, σε σχέση με την άνεση και την ζέστη.
Ο εσωτερικός χώρος, ήταν λίγο πιο διακοσμημένος, αρκετά σκοτεινός (όσο πρέπει για νυκτερινό μαγαζί να πιεείς το ποτό σου, αλλά και τόσο όσο για μπορείς να φας ευχάριστα) και καλαίσθητος.
Το προσωπικό πολύ, ευγενέστατο, αρκετά καταρτισμένο και σε καμία περίπτωση δεν νιώσαμε να μας πιέζουν για κάτι. Υπέροχη διαχείριση, εξυπηρέτηση και όταν χρειάστηκε αρκετά καλή γνωμοδοσία.
Η μουσική έπαιζε σχετικά δυνατά και έντονα, για εστιατόριο, όχι ενοχλητικά, στο επίπεδο που εμείς που βγήκαμε για φαγητό και ποτό, Σάββατο βράδυ, το απολαύσαμε.
Ο κατάλογος τεράστιος, ενδιαφέρων, με επιλογές από πολλές ασιάτικες κουζίνες. Ήθελα να παραγγείλω με το γνωστό σύστημα, ένα παρά ένα, αλλά ήμασταν λίγοι!
Παραγγείλαμε
PRAWN SALAD Σαλάτα με γαρίδες, νοστιμότατη, καλά ανακατεμένη και μαριναρισμένη, με γαρίδες φρέσκιες και ψητές στην σχάρα. Από τα καλύτερα πιάτα που δοκιμάσαμε.
CLASSIC CEVICHE NIKKEI Σεβίτσε λαβράκι, με αβοκάντο, κόλιανδρο και χυμούς εσπεριδοειδών. Νοστιμότατο πιάτο, από τα καλύτερα της βραδιάς. Μην το χάσετε.
RAMEN SOUP Σούπα ράμεν με λαχανικά και χοιρινό. Νόστιμη, κρεατόσουπα, θα έλεγα, όμως απείχε από άλλα ράμεν που έχω δοκιμάσει σε άλλα ιαπωνικά μαγαζιά. Αν ψάχνεις αυθεντικό ράμεν με έντονες γεύσεις, δεν είναι αυτό. Με διαφορά τα καλύτερα που έχω φάει ήταν, του Κοντιζά και του Βεζενέ.
TRUFFLE BEEF TATAKI Καρπάτσιο μόσχου. Ωραία κομμένες, λεπτές φέτες μοσχαριού, μαριναρισμένες με αλληλένδετα υλικά. Νόστιμο πιάτο, εύκολο για όλους τους ουρανίσκους. Μην το χάσετε.
SPICY PONZU SEABASS CARPACCIO Κρπάτσιο λαβρακιού. Γευστικό, ζουμερό, λεπτοκομμένο.
SHRIMP GYOZA Γκιόζα με γαρίδες και κοτόπουλο. Νόστιμες, καλοφτιαγμένες γεμιστές πιτούλες, συνοδεία ενός ντιπ σχετικά απλού.
Special Nigiri Διαλέξαμε νιγκίρι από μαγιάτικο και παχουλού κομματιού τόνου. Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Σίγουρα το μαγιάτικο πολύ πιο νόστιμο από τον τόνο.
Sushi Rolls Πήραμε μία ποικιλία από διάφορες γεύσεις. Γενικά καλοφτιαγμένα, νόστιμα και σχετικά μεγάλα ρολάκια. Το ρύζι ήταν “αφρός” και έδινε μια ενδιαφέρουσα και κρεμώδη αίσθηση. Πρώτη φορά δεν είχε αυτή την κλασική αίσθηση του sticky ρυζιού για σούσι. Τα υλικά όλα φρέσκα και με σωστή διαχείρηση. Το αγαπημένο μου με διαφορά, το SMOKED SALMON OBSESSION ROLL.
Κοκτέιλ Με πολύ πάγο, νόστιμα, αλλά τελείωναν πολύ πολύ γρήγορα.
Πληρώσαμε 175 ευρώ με νερό, κοκτέιλ και αναψυκτικά. Σχετικά τίμια για όλα αυτά που πήραμε. Χορτάσαμε και το ευχαριστηθήκαμε.
Ο συνδυασμός βραδινής, “κλαμπίσιας” μουσικής, ωραίου χώρου, φιλικότατης και επαγγελματικότατης εξυπηρέτησης, νόστιμου σε γενικές γραμμές μενού δίνει μία πολύ θετική “επίγευση”, φεύγοντας από το Tokyo Joe. Για όποιον του πέφτει μακριά το Ψυχικό, έχει και άλλα μαγαζιά εντός και εκτός Αθήνας.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα, αν και μερικά πιάτα απέχουν από την αυθεντική Ιαπωνική γεύση και κουλτούρα.