Ξέρετε τι είναι το φιρφιρί; Είναι αυτό το παλιό παιδικό παιχνιδάκι που πουλιόταν στα πανηγύρια. Αλλού λέγεται και μύλος. Το φυσάς και στριφογυρίζει αλλάζοντας χρώματα. Πιστεύω ότι πάει γάντι στο μαγαζί. Γιατί και το Φιρφιρί αλλάζει σχεδόν κάθε μέρα τα πιάτα του, αναλόγως του αέρα που φυσάει, και τη διάθεση για παιχνίδι του μάγειρα. Να πούμε από την αρχή ότι όλα τα πιάτα που σερβίρονται είναι δικής τους αποκλειστικά παρασκευής. Δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο ή του εμπορίου. Ξεκινάμε με το υπέροχο ζυμωτό ψωμί που περνάει πρώτα από τη σχάρα κι έρχεται με λαδάκι και πάπρικα. Ζητάμε δύο και τρεις επαναλήψεις και δε μας λένε όχι ποτέ. Ξέρω ανθρώπους που πάνε εκεί μόνο και μόνο γι’ αυτό. Καλά υπερβάλλω λίγο είναι η αλήθεια, γιατί και τα άλλα πιάτα αξίζουν. Την τελευταία φορά δοκιμάσαμε μια καταπληκτική τονοσαλάτα με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά. Παρ’ όλο που είχε μαγιονέζα, ήταν φρέσκια, δροσερή και πικάντικη. Πάντα υπάρχει παστουρμάς θαλάσσης από διάφορα ψάρια, αναλόγως τι θα βρεθεί στην αγορά εκείνη τη μέρα. Απίστευτος μεζές για το τσίπουρο. Ένα burger μπακαλιάρου ήταν επίσης θεϊκό. Χορταστικό χωρίς να είναι βαρύ. Το πρασάτο λουκάνικο, που είναι σήμα κατατεθέν της Θεσσαλίας είναι εξαιρετικό. Πολύ κρέας, λίγο λίπος και γλύκα από το πράσο. Την πανσέτα εδώ την τυλίγουν σε αραβική πίτα και τη σερβίρουν με τη δική τους πατατοσαλάτα. Το κρέας είναι τρυφερό, τα λαχανικά σπάνε τη λιπαρότητα και η πατατοσαλάτα δένει το σύνολο. Φοβερό και το γιαουρτλού που δοκιμάσαμε την τελευταία φορά. Λίγο καυτερό, με το γιαούρτι να το δροσίζει, υπήρξε μεγάλη επιτυχία και γλείψαμε το πιάτο. Ο χώρος του είναι κι αυτός παιχνιδιάρικος, καθόλου φορτωμένος απλός και νεανικός. Ό,τι πρέπει να κάτσεις με την παρέα σου και να πιεις τα τσιπουράκια σου. Το σημείο του μαγαζιού βοηθάει να μάθεις την πόλη. Περιηγείσαι στην παλιά πόλη, ανεβαίνεις στο Φρούριο να θαυμάσεις το παλιό ρολόι, αλλά και την υπέροχη θέα όλης της πόλης, κατεβαίνεις συζητώντας χαλαρός, αλλά πεινασμένος και πέφτεις πάνω του. Θα πρέπει να μπεις οπωσδήποτε μέσα. Θα γνωρίσεις την Τρικαλινή φιλοσοφία στο φαγητό, θα δοκιμάσεις τσίπουρο διπλής απόσταξης με γλυκάνισο, που πίνουν οι ντόπιοι, θα φας λαχταριστούς μεζέδες, συνοδεία του αποστάγματος, θα πάρεις τον λογαριασμό και θα αναρωτηθείς αν βλέπεις καλά, και φεύγοντας, θα προγραμματίσεις πότε θα το ξανά επισκεφτείς.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Ξέρετε τι είναι το φιρφιρί; Είναι αυτό το παλιό παιδικό παιχνιδάκι που πουλιόταν στα πανηγύρια. Αλλού λέγεται και μύλος. Το φυσάς και στριφογυρίζει αλλάζοντας χρώματα. Πιστεύω ότι πάει γάντι στο μαγαζί. Γιατί και το Φιρφιρί αλλάζει σχεδόν κάθε μέρα τα πιάτα του, αναλόγως του αέρα που φυσάει, και τη διάθεση για παιχνίδι του μάγειρα. Να πούμε από την αρχή ότι όλα τα πιάτα που σερβίρονται είναι δικής τους αποκλειστικά παρασκευής. Δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο ή του εμπορίου. Ξεκινάμε με το υπέροχο ζυμωτό ψωμί που περνάει πρώτα από τη σχάρα κι έρχεται με λαδάκι και πάπρικα. Ζητάμε δύο και τρεις επαναλήψεις και δε μας λένε όχι ποτέ. Ξέρω ανθρώπους που πάνε εκεί μόνο και μόνο γι’ αυτό. Καλά υπερβάλλω λίγο είναι η αλήθεια, γιατί και τα άλλα πιάτα αξίζουν. Την τελευταία φορά δοκιμάσαμε μια καταπληκτική τονοσαλάτα με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά. Παρ’ όλο που είχε μαγιονέζα, ήταν φρέσκια, δροσερή και πικάντικη. Πάντα υπάρχει παστουρμάς θαλάσσης από διάφορα ψάρια, αναλόγως τι θα βρεθεί στην αγορά εκείνη τη μέρα. Απίστευτος μεζές για το τσίπουρο. Ένα burger μπακαλιάρου ήταν επίσης θεϊκό. Χορταστικό χωρίς να είναι βαρύ. Το πρασάτο λουκάνικο, που είναι σήμα κατατεθέν της Θεσσαλίας είναι εξαιρετικό. Πολύ κρέας, λίγο λίπος και γλύκα από το πράσο. Την πανσέτα εδώ την τυλίγουν σε αραβική πίτα και τη σερβίρουν με τη δική τους πατατοσαλάτα. Το κρέας είναι τρυφερό, τα λαχανικά σπάνε τη λιπαρότητα και η πατατοσαλάτα δένει το σύνολο. Φοβερό και το γιαουρτλού που δοκιμάσαμε την τελευταία φορά. Λίγο καυτερό, με το γιαούρτι να το δροσίζει, υπήρξε μεγάλη επιτυχία και γλείψαμε το πιάτο. Ο χώρος του είναι κι αυτός παιχνιδιάρικος, καθόλου φορτωμένος απλός και νεανικός. Ό,τι πρέπει να κάτσεις με την παρέα σου και να πιεις τα τσιπουράκια σου. Το σημείο του μαγαζιού βοηθάει να μάθεις την πόλη. Περιηγείσαι στην παλιά πόλη, ανεβαίνεις στο Φρούριο να θαυμάσεις το παλιό ρολόι, αλλά και την υπέροχη θέα όλης της πόλης, κατεβαίνεις συζητώντας χαλαρός, αλλά πεινασμένος και πέφτεις πάνω του. Θα πρέπει να μπεις οπωσδήποτε μέσα. Θα γνωρίσεις την Τρικαλινή φιλοσοφία στο φαγητό, θα δοκιμάσεις τσίπουρο διπλής απόσταξης με γλυκάνισο, που πίνουν οι ντόπιοι, θα φας λαχταριστούς μεζέδες, συνοδεία του αποστάγματος, θα πάρεις τον λογαριασμό και θα αναρωτηθείς αν βλέπεις καλά, και φεύγοντας, θα προγραμματίσεις πότε θα το ξανά επισκεφτείς.