Πρωτογνωρίσαμε το Μεζεν 2 χρόνια πριν. Ο φίλος που μας το σύστησε, τον οποίο εμπιστευόμαστε απόλυτα σε ότι έχει σχέση με το φαγητό, μας είπε ότι είναι το καλύτερο μεζεδοπωλείο στο Βόλο, αλλά δεν κάνει κρατήσεις. Τις 4 μέρες που μείναμε στο Βόλο περνούσαμε κάθε μέρα από κει, αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε τραπέζι. Την πέμπτη που ήταν και η αναχώρηση για την Αθήνα, απαρνηθήκαμε το υπέροχο πρωινό του ξενοδοχείου και στηθήκαμε απ τις 12 έξω απ το Μεζεν μια ηλιόλουστη Κυριακή. Δεν το μετανιώσαμε καθόλου φυσικά γιατί βιώσαμε μια εξαιρετική γευστική εμπειρία.
Πάμε στο σήμερα. 2 χρόνια μετά, ξαναβρισκόμαστε στο Βόλο για το τριήμερο των Θεοφανίων. Πάλι την τελευταία μέρα πριν την αναχώρηση το Μεζέν βάζει τη σφραγίδα στην υπέροχη για μια ακόμα φορά διαμονή μας στην φανταστική πόλη του Βόλου.
Το Μεζεν δεν είναι ένα απλό μεζεδοπωλείο. Είναι ένα μεζεδοπωλείο με πειραγμένους μεζέδες και ευφάνταστα πιάτα. Κάθε μεζές απίθανη γευστική εμπειρία. Με το 200αρι τσίπουρο, έρχονται μαζί 2 αλίπαστα πρώτης ποιότητας, ένα ψάρι, λευκή ταραμοσαλάτα και οι κλασικοί καλομαγειρεμένοι γίγαντες του Βόλου.
Αξίζει όμως να δοκιμάσετε και τα πιάτα απ το μενού. Σεφταλιές μπακαλιάρου, καλαμάρι θράψαλο, κεμπάπ μυλοκόπι κι όλα τα φρεσκότατα θαλασσινά. Τέλος δε θα παραλείψω τα υπέροχα ταρτάρ και σεβίτσε. Ο σεφ έχει κάνει συνδυασμούς που ικανοποιούν ακόμα και τους κρεατοφαγούς γιατί νομίζεις ότι πραγματικά τρως κεμπάπ από κρέας για παράδειγμα κι όχι από μυλοκόπι. Βέβαια δε λείπουν και οι κρεατομεζέδες.
Η εξυπηρέτηση είναι άμεση κι ευγενική παράλο που το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο και δε σταματάει η ροή καθόλου.
Ο χώρος είναι μινιμάλ. Υπάρχουν 4-5 τραπέζια στο εσωτερικό του μαγαζιού, και άλλα 7-8 στο στενάκι της οδού Αλοννήσου.
Οι τιμές είναι ότι πρέπει γι αυτά που τρως και για τη γευστική εμπειρία που βιώνεις.
Αν ποτέ βρεθείτε στο Βόλο, πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε απ το Μεζεν.
Το ‘’Με ζεν’’ σε συνδυασμό με τον chef Χέλμη δεν τους έμαθα χρόνια πίσω, όταν παντρεύτηκα και συνδέθηκα με τον Βόλο. Δεν υπήρχαν καν ως ιδέα.
Δεν τους έμαθα ούτε όταν άνοιξαν, διότι η σχέση μου με τον Βόλο περιοριζόταν σε επισκέψεις 2-3 φορές τον χρόνο. Τότε προτιμούσα τα κλασσικά και παραδοσιακά τσιπουράδικα.
Την εκλεπτυσμένη και καρτουνίστικη φιγούρα του έτερου ‘’Με ζεν’’, Διακοδημήτρη, την έμαθα πολύ αργότερα.
Όντας πολίτης της πρωτεύουσας, τους έμαθα από τις, πρώιμες, συνεργασίες τους με μαγαζιά των Αθηνών. Οι γεύσεις που δοκίμασα, εξίταραν τους γευστικούς μου κάλυκες.
Την πρώτη επίσκεψη στο φημισμένο και ‘’απόμακρο’’ ‘’Με ζεν’’ την έκανα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.
Τώρα, μετά από κάμποσα χρόνια, μπορώ να πω με σιγουριά: Δεν το αλλάζω, για πολλούς και όμορφους γευστικά λόγους.
Δοκίμασα στους πρώτους μεζέδες που μου σέρβιραν, μια εξαιρετική λευκή sauce, που με ‘’έστειλε’’ και δε σταμάτησα να βουτάω τις κολασμένες μπουκιές μαριναρισμένου ψητού ψωμιού μέσα της.
– Συγγνώμη τι είναι αυτό;
– Λευκή ταραμοσαλάτα.
– Αποκλείεται δεν τρώω ταραμά.
– Κι όμως αυτό είναι.
Αρκούσε αυτό. Το έκανα στέκι. Από τότε μέχρι σήμερα, δε με έχει εκθέσει ποτέ. Θα το επισκεφτώ μία φορά τη βδομάδα προ covid, θα πάω φίλους και γνωστούς προ covid, θα φάω από τις street food γεύσεις εν μέσω covid, θα περιμένω να ξανανοίξει για να απολαύσω τις δια(σ)τροφικές προτάσεις των ιδιοκτήτων μετά covid.
Ότι έχω δοκιμάσει είναι ιδιαίτερο. Το απόλαυσα στην Αθήνα στη συνεργασία με το ‘’Όμικρον’’, το ζω και στην έδρα του στον Βόλο. Χειροποίητο, πειραματικό και ιδιαίτερο. Νοστιμότατα παστά, χειροποίητη Βολιώτικη ροζ τυροκαυτερή, όλων των ειδών τα όστρακα, καβούρι ολόκληρο, υπέροχη κουκούλα χταποδιού εν είδει κοκορετσίου, τζιμένι, χταπόδι φρικασέ και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.
Όρεξη και φαντασία να υπάρχει και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.
Ιδιαίτερη μνεία στο trendy χταπόδι πρασοσέλινο, στο ultimate κοκορέτσι θράψαλο με tartare γιαουρτιού και ψητές ντομάτες αλλά και στον marvelous γύρο τόνου με χειροποίητη πίτα και τα γνωστά καλούδια εντός. Τελευταίο άφησα τα αχνιστά bao bans με λαχταριστό burger γαρίδας, πίκλες, πρασινάδα, κέτσαπ σφετσοφάι και πικάντικη μαγιονέζα. Έχει πάει το burger σε άλλο επίπεδο!!!
Περίοδος covid, με μόστρες σε οικολογική συσκευασία, μικρή και μεγάλη και τους αντίστοιχους μεζέδες εντός. Ναι και το σακουλάκι με τις μπουκιές ψωμιού.
Το ‘’Με ζεν’’ χάρη στην προσπάθεια και την όρεξη των ιδιοκτητών, είναι μία κατηγορία από μόνο του στον Βόλο. Υπάρχουν τα παραδοσιακά τσιπουράδικα και το Με ζεν.
Δεν θα σε εκθέσει ποτέ ή σχεδόν ποτέ και θα φύγεις ικανοποιημένος.
Από πλευράς αποσταγμάτων, όρεξη να χεις και να διαλέγεις.
Αν δεν έχεις, ‘’Καρδάσης’’, κλασσικός και γλυκόπιοτος.
Τι να προσέξεις; 13:00 θα βρεις να καθίσεις, 13:01 θα ψάχνεις. Προσοχή λοιπόν.
Να γκρινιάξω και λίγο;
Κανονική περίοδος λειτουργίας: Κρύος ο καιρός και μέσα μόνο. Πολύ κοντά τα τραπέζια, μιλάω με την κυρία στο διπλανό τραπέζι και ανταλλάσσουμε ιδέες όλων των ειδών!!!
Λειτουργία περιόδου covid, μόνο delivery και take away: Η χρήση σκούφου και γαντιών στον δημιουργό είναι υποχρεωτική για πάρα πολλούς λόγους. Ευτυχώς συνέβη μία φορά μόνο, άρα θεωρώ το περιστατικό ατυχές και τέλος.
Κλείνοντας θα πω ότι, το ‘’Με ζεν’’ δεν το αλλάζω. Αποτελεί εγγύηση ποιότητας, έκρηξη γεύσεων και αξιοθέατο του Βόλου. Ναι, δεν αποτελεί κλασσική περίπτωση τσιπουράδικου, αλλά έχει πάει το τσίπουρο και τον μεζέ σε άλλο επίπεδο.
Σπεύσατε.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Πρωτογνωρίσαμε το Μεζεν 2 χρόνια πριν. Ο φίλος που μας το σύστησε, τον οποίο εμπιστευόμαστε απόλυτα σε ότι έχει σχέση με το φαγητό, μας είπε ότι είναι το καλύτερο μεζεδοπωλείο στο Βόλο, αλλά δεν κάνει κρατήσεις. Τις 4 μέρες που μείναμε στο Βόλο περνούσαμε κάθε μέρα από κει, αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε τραπέζι. Την πέμπτη που ήταν και η αναχώρηση για την Αθήνα, απαρνηθήκαμε το υπέροχο πρωινό του ξενοδοχείου και στηθήκαμε απ τις 12 έξω απ το Μεζεν μια ηλιόλουστη Κυριακή. Δεν το μετανιώσαμε καθόλου φυσικά γιατί βιώσαμε μια εξαιρετική γευστική εμπειρία.
Πάμε στο σήμερα. 2 χρόνια μετά, ξαναβρισκόμαστε στο Βόλο για το τριήμερο των Θεοφανίων. Πάλι την τελευταία μέρα πριν την αναχώρηση το Μεζέν βάζει τη σφραγίδα στην υπέροχη για μια ακόμα φορά διαμονή μας στην φανταστική πόλη του Βόλου.
Το Μεζεν δεν είναι ένα απλό μεζεδοπωλείο. Είναι ένα μεζεδοπωλείο με πειραγμένους μεζέδες και ευφάνταστα πιάτα. Κάθε μεζές απίθανη γευστική εμπειρία. Με το 200αρι τσίπουρο, έρχονται μαζί 2 αλίπαστα πρώτης ποιότητας, ένα ψάρι, λευκή ταραμοσαλάτα και οι κλασικοί καλομαγειρεμένοι γίγαντες του Βόλου.
Αξίζει όμως να δοκιμάσετε και τα πιάτα απ το μενού. Σεφταλιές μπακαλιάρου, καλαμάρι θράψαλο, κεμπάπ μυλοκόπι κι όλα τα φρεσκότατα θαλασσινά. Τέλος δε θα παραλείψω τα υπέροχα ταρτάρ και σεβίτσε. Ο σεφ έχει κάνει συνδυασμούς που ικανοποιούν ακόμα και τους κρεατοφαγούς γιατί νομίζεις ότι πραγματικά τρως κεμπάπ από κρέας για παράδειγμα κι όχι από μυλοκόπι. Βέβαια δε λείπουν και οι κρεατομεζέδες.
Η εξυπηρέτηση είναι άμεση κι ευγενική παράλο που το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο και δε σταματάει η ροή καθόλου.
Ο χώρος είναι μινιμάλ. Υπάρχουν 4-5 τραπέζια στο εσωτερικό του μαγαζιού, και άλλα 7-8 στο στενάκι της οδού Αλοννήσου.
Οι τιμές είναι ότι πρέπει γι αυτά που τρως και για τη γευστική εμπειρία που βιώνεις.
Αν ποτέ βρεθείτε στο Βόλο, πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε απ το Μεζεν.
Το ‘’Με ζεν’’ σε συνδυασμό με τον chef Χέλμη δεν τους έμαθα χρόνια πίσω, όταν παντρεύτηκα και συνδέθηκα με τον Βόλο. Δεν υπήρχαν καν ως ιδέα.
Δεν τους έμαθα ούτε όταν άνοιξαν, διότι η σχέση μου με τον Βόλο περιοριζόταν σε επισκέψεις 2-3 φορές τον χρόνο. Τότε προτιμούσα τα κλασσικά και παραδοσιακά τσιπουράδικα.
Την εκλεπτυσμένη και καρτουνίστικη φιγούρα του έτερου ‘’Με ζεν’’, Διακοδημήτρη, την έμαθα πολύ αργότερα.
Όντας πολίτης της πρωτεύουσας, τους έμαθα από τις, πρώιμες, συνεργασίες τους με μαγαζιά των Αθηνών. Οι γεύσεις που δοκίμασα, εξίταραν τους γευστικούς μου κάλυκες.
Την πρώτη επίσκεψη στο φημισμένο και ‘’απόμακρο’’ ‘’Με ζεν’’ την έκανα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.
Τώρα, μετά από κάμποσα χρόνια, μπορώ να πω με σιγουριά: Δεν το αλλάζω, για πολλούς και όμορφους γευστικά λόγους.
Δοκίμασα στους πρώτους μεζέδες που μου σέρβιραν, μια εξαιρετική λευκή sauce, που με ‘’έστειλε’’ και δε σταμάτησα να βουτάω τις κολασμένες μπουκιές μαριναρισμένου ψητού ψωμιού μέσα της.
– Συγγνώμη τι είναι αυτό;
– Λευκή ταραμοσαλάτα.
– Αποκλείεται δεν τρώω ταραμά.
– Κι όμως αυτό είναι.
Αρκούσε αυτό. Το έκανα στέκι. Από τότε μέχρι σήμερα, δε με έχει εκθέσει ποτέ. Θα το επισκεφτώ μία φορά τη βδομάδα προ covid, θα πάω φίλους και γνωστούς προ covid, θα φάω από τις street food γεύσεις εν μέσω covid, θα περιμένω να ξανανοίξει για να απολαύσω τις δια(σ)τροφικές προτάσεις των ιδιοκτήτων μετά covid.
Ότι έχω δοκιμάσει είναι ιδιαίτερο. Το απόλαυσα στην Αθήνα στη συνεργασία με το ‘’Όμικρον’’, το ζω και στην έδρα του στον Βόλο. Χειροποίητο, πειραματικό και ιδιαίτερο. Νοστιμότατα παστά, χειροποίητη Βολιώτικη ροζ τυροκαυτερή, όλων των ειδών τα όστρακα, καβούρι ολόκληρο, υπέροχη κουκούλα χταποδιού εν είδει κοκορετσίου, τζιμένι, χταπόδι φρικασέ και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.
Όρεξη και φαντασία να υπάρχει και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.
Ιδιαίτερη μνεία στο trendy χταπόδι πρασοσέλινο, στο ultimate κοκορέτσι θράψαλο με tartare γιαουρτιού και ψητές ντομάτες αλλά και στον marvelous γύρο τόνου με χειροποίητη πίτα και τα γνωστά καλούδια εντός. Τελευταίο άφησα τα αχνιστά bao bans με λαχταριστό burger γαρίδας, πίκλες, πρασινάδα, κέτσαπ σφετσοφάι και πικάντικη μαγιονέζα. Έχει πάει το burger σε άλλο επίπεδο!!!
Περίοδος covid, με μόστρες σε οικολογική συσκευασία, μικρή και μεγάλη και τους αντίστοιχους μεζέδες εντός. Ναι και το σακουλάκι με τις μπουκιές ψωμιού.
Το ‘’Με ζεν’’ χάρη στην προσπάθεια και την όρεξη των ιδιοκτητών, είναι μία κατηγορία από μόνο του στον Βόλο. Υπάρχουν τα παραδοσιακά τσιπουράδικα και το Με ζεν.
Δεν θα σε εκθέσει ποτέ ή σχεδόν ποτέ και θα φύγεις ικανοποιημένος.
Από πλευράς αποσταγμάτων, όρεξη να χεις και να διαλέγεις.
Αν δεν έχεις, ‘’Καρδάσης’’, κλασσικός και γλυκόπιοτος.
Τι να προσέξεις; 13:00 θα βρεις να καθίσεις, 13:01 θα ψάχνεις. Προσοχή λοιπόν.
Να γκρινιάξω και λίγο;
Κανονική περίοδος λειτουργίας: Κρύος ο καιρός και μέσα μόνο. Πολύ κοντά τα τραπέζια, μιλάω με την κυρία στο διπλανό τραπέζι και ανταλλάσσουμε ιδέες όλων των ειδών!!!
Λειτουργία περιόδου covid, μόνο delivery και take away: Η χρήση σκούφου και γαντιών στον δημιουργό είναι υποχρεωτική για πάρα πολλούς λόγους. Ευτυχώς συνέβη μία φορά μόνο, άρα θεωρώ το περιστατικό ατυχές και τέλος.
Κλείνοντας θα πω ότι, το ‘’Με ζεν’’ δεν το αλλάζω. Αποτελεί εγγύηση ποιότητας, έκρηξη γεύσεων και αξιοθέατο του Βόλου. Ναι, δεν αποτελεί κλασσική περίπτωση τσιπουράδικου, αλλά έχει πάει το τσίπουρο και τον μεζέ σε άλλο επίπεδο.
Σπεύσατε.