Ο χώρος του παλιού ναυπηγείου στην Άφησσο και συγκεκριμένα στην παραλία της Καληφτέρης, μεταμορφώθηκε πριν κάποια χρόνια, σε ένα κουκλίστικο, ρομαντικό ξενοδοχείο με 6 αναγεννησιακού ρυθμού δωμάτια που τα χαρακτηρίζει η πέτρα, το σίδερο και τα pâle χρώματα. Η παραλία –η καλύτερη κοντινή παραλία στον Βόλο- θα σε χαλαρώσει και σε συνδυασμό με τις παροχές που σου προσφέρουν τα ‘’Κλειδιά’’ θα σε κάνουν να μη θέλεις να φύγεις.
Ναι αλλά με το φαγητό τι γίνεται;
Εδώ αλλάζουμε επίπεδο.
Στα πρώτα στάδια το επιμελήθηκε γνωστός και αγαπητός chef και τώρα εξελίσσεται από τη chef του χώρου. Στην κάρτα του μενού υπάρχουν πιάτα με ‘’ονομασία προέλευσης’’ που δεν αλλάζουν και κάποια άλλα που προστίθενται κάθε χρόνο και την εμπλουτίζουν.
One typical day at ‘’Six Keys’’, που θα την θυμάσαι για πάντα, ξεκινά όχι πολύ πρωί αλλά ούτε πολύ αργά για να προλάβεις τα πάντα.
Έχεις προνοήσει και έχεις κλείσει το σετ σου, για να καθίσεις στην παραλία. Αφού πιείς τον καφέ σου και ρίξεις και την πρώτη βουτιά στα καθαρά νερά της Καληφτέρης, προτείνω να κόψεις την πείνα μέχρι το μεσημεριανό, με μία υπέροχη και λαχταριστή χορτόπιτα που ψήνεται στη σχάρα. Η μυρωδιά των χόρτων αλλά και η δροσιά του ξύγαλου θα σε ταξιδέψει.
Έχεις ρίξει άλλη μια βουτιά και πριν το γεύμα ξεκίνα με απόσταγμα της περιοχής για να ανοίξει η όρεξη. Ο τσιπουρομεζές έρχεται σε ένα μεγάλο δίσκο-πιάτο με μικρά μπολάκια στο εσωτερικό που περιέχουν 8-10 μεζεδάκια. Παστά ψάρια, φρέσκα μικρά ψαράκια, διάφορα θαλασσινά, αλλά και παξιμάδια, ψωμάκια, αλλαντικά και delicious αλοιφές. Amazing.
Άνοιξε η όρεξη. Προτείνω να μη φας παραλία αλλά να ανέβεις στο εστιατόριο. Είναι κουκλίστικο, έχει δροσιά, θα καθίσεις αναπαυτικά να χαζέψεις τη άψογη διακόσμηση και να απολαύσεις την εξαιρετική περιποίηση του προσωπικού.
Ξεκίνα με τη γαρίδα στο βότσαλο. Η σκηνική παρουσία της παρασκευής, δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα. 4 τρυφερές καθαρισμένες γαρίδες ψήνονται στην πέτρα μπροστά σου, σβήνονται με τσίπουρο και σερβίρονται πάνω σε χαρουπόψωμο με mousse λευκού ταραμά. Συνοδεύονται από αποξηραμένα φύκια, ντοματίνια και φύλλα δυόσμου. Συνέχισε με χταπόδι πάνω σε φάβα με αρωματισμένα χόρτα ή crispy καλαμάρι πάνω σε ντοματίνια ραγού με ολίγον τι, spicy σάλτσα ντομάτας. Όλη η γεύση της θάλασσας στο τραπέζι σου.
Για σαλάτα τίποτα λιγότερο από την πράσινη με το κατσικίσιο τυρί. Ολόφρεσκα λαχανικά, ψιλοκομμένη ντομάτα και στο κέντρο πάνω στο τυρί και μέσα σε φωλιά κανταϊφιού, θρονιάζεται μια μπάλα sorbet λεμόνι. Έκρηξη δροσιάς και γεύσεων μόλις γίνει το mix.
Παρόμοια έκρηξη, έχω δοκιμάσει παλιότερα στο σαγανάκι με το sorbet από πιπεριά Φλωρίνης.
Στα κυρίως, συνιστώ να συνεχίσεις με ψάρι ή θαλασσινά.
Δοκίμασε είτε τις ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς αρωματισμένες με λάδι βασιλικού και πλούσιες σε θαλασσινά, είτε το ψάρι ημέρας (έχω δοκιμάσει λαβράκι δις) φούρνο ή σχάρα με χόρτα και πλούσιο σε μυρωδικά.
Must be στο τραπέζι σου αν πετύχεις, ξιφία tartar με mousse αβοκάντο.
Κλείνοντας γλυκά το γεύμα σου, θα προβληματιστείς με την επιλογή.
Σούπα σοκολάτας ή σούπα φράουλας; Γαλακτομπούρεκο με παγωτό ή crispy μπουγάτσα με λεμόνι;
Η κάρτα κρασιών είναι ενημερωμένη με ποικιλίες από όλη την Ελλάδα και σε νορμάλ τιμές. Υπάρχουν επίσης κάποιες μπύρες και εξαιρετικά cocktails (προτιμήστε το old time classic zombie) για την παραλία αλλά και συνοδεία του δείπνου, που αποτελεί ξεχωριστή μυσταγωγία. Σερβίρεται σε τραπέζια που στρώνονται στην άμμο, με το κύμα δίπλα σου.
Από κρέατα και για να μην αφήσω κανέναν παραπονεμένο, εξαιρετικό το rib eye σε medium rare ψήσιμο, με φρουτώδη σάλτσα και σωστά ψημένα λαχανικά.
Ανυπομονώ να δοκιμάσω το καρπάτσιο μόσχου, για το οποίο τα σχόλια είναι μεγαλειώδη.
Οι τιμές δεν ξεφεύγουν και είναι αντάξιες αυτού που τρως. Στα ‘’6 κλειδιά’’ πας για να γευτείς κάτι διαφορετικό, πέραν της κλασσικής τσιπουροκατάστασης που επικρατεί στο πλείστον των χώρων εστίασης της Μαγνησίας.
Θα άλλαζα κάτι στο μενού;
Κάποια πιάτα, παρότι γευστικά και άρτια εκτελεσμένα, είναι ένα επίπεδο κάτω από το σύνολο. Τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα ντομάτας και τη sauce γιαουρτιού, αλλά και το κοτόπουλο με τις πίτες και τα παρελκόμενα, τα βρίσκεις σε άλλου είδους χώρους εστίασης. Τα δε μακαρόνια με κιμά δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στο όλο μενού, συν ότι ξεφεύγουν άνευ λόγου σε τιμή. Και επειδή είναι πιάτα προτιμήσεως κυρίως παιδιών, θα μπορούσε κάλλιστα να περιέχονται σε ένα παιδικό μενού.
Συμπερασματικά, θα συνεχίσω να πηγαίνω στα ‘’6 κλειδιά’’, διότι είναι ο τέλειος vfm χώρος, περνάω ευχάριστα, τρώω γευστικά και απολαμβάνω ηρεμία και χαλάρωση.
Αξίζει να προσφέρεις στον εαυτό σου και στους οικείους σου μια επίσκεψη. Βέβαια η μια φορά δεν φτάνει, οπότε είναι σίγουρο ότι θα το επαναλάβεις.
Για περιορισμένες παραστάσεις μιας και τα ‘’6 κλειδιά’’ λειτουργούν σεζόν (Πάσχα – Σεπτέμβριο), οπότε τρέξε να προλάβεις.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Ο χώρος του παλιού ναυπηγείου στην Άφησσο και συγκεκριμένα στην παραλία της Καληφτέρης, μεταμορφώθηκε πριν κάποια χρόνια, σε ένα κουκλίστικο, ρομαντικό ξενοδοχείο με 6 αναγεννησιακού ρυθμού δωμάτια που τα χαρακτηρίζει η πέτρα, το σίδερο και τα pâle χρώματα. Η παραλία –η καλύτερη κοντινή παραλία στον Βόλο- θα σε χαλαρώσει και σε συνδυασμό με τις παροχές που σου προσφέρουν τα ‘’Κλειδιά’’ θα σε κάνουν να μη θέλεις να φύγεις.
Ναι αλλά με το φαγητό τι γίνεται;
Εδώ αλλάζουμε επίπεδο.
Στα πρώτα στάδια το επιμελήθηκε γνωστός και αγαπητός chef και τώρα εξελίσσεται από τη chef του χώρου. Στην κάρτα του μενού υπάρχουν πιάτα με ‘’ονομασία προέλευσης’’ που δεν αλλάζουν και κάποια άλλα που προστίθενται κάθε χρόνο και την εμπλουτίζουν.
One typical day at ‘’Six Keys’’, που θα την θυμάσαι για πάντα, ξεκινά όχι πολύ πρωί αλλά ούτε πολύ αργά για να προλάβεις τα πάντα.
Έχεις προνοήσει και έχεις κλείσει το σετ σου, για να καθίσεις στην παραλία. Αφού πιείς τον καφέ σου και ρίξεις και την πρώτη βουτιά στα καθαρά νερά της Καληφτέρης, προτείνω να κόψεις την πείνα μέχρι το μεσημεριανό, με μία υπέροχη και λαχταριστή χορτόπιτα που ψήνεται στη σχάρα. Η μυρωδιά των χόρτων αλλά και η δροσιά του ξύγαλου θα σε ταξιδέψει.
Έχεις ρίξει άλλη μια βουτιά και πριν το γεύμα ξεκίνα με απόσταγμα της περιοχής για να ανοίξει η όρεξη. Ο τσιπουρομεζές έρχεται σε ένα μεγάλο δίσκο-πιάτο με μικρά μπολάκια στο εσωτερικό που περιέχουν 8-10 μεζεδάκια. Παστά ψάρια, φρέσκα μικρά ψαράκια, διάφορα θαλασσινά, αλλά και παξιμάδια, ψωμάκια, αλλαντικά και delicious αλοιφές. Amazing.
Άνοιξε η όρεξη. Προτείνω να μη φας παραλία αλλά να ανέβεις στο εστιατόριο. Είναι κουκλίστικο, έχει δροσιά, θα καθίσεις αναπαυτικά να χαζέψεις τη άψογη διακόσμηση και να απολαύσεις την εξαιρετική περιποίηση του προσωπικού.
Ξεκίνα με τη γαρίδα στο βότσαλο. Η σκηνική παρουσία της παρασκευής, δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα. 4 τρυφερές καθαρισμένες γαρίδες ψήνονται στην πέτρα μπροστά σου, σβήνονται με τσίπουρο και σερβίρονται πάνω σε χαρουπόψωμο με mousse λευκού ταραμά. Συνοδεύονται από αποξηραμένα φύκια, ντοματίνια και φύλλα δυόσμου. Συνέχισε με χταπόδι πάνω σε φάβα με αρωματισμένα χόρτα ή crispy καλαμάρι πάνω σε ντοματίνια ραγού με ολίγον τι, spicy σάλτσα ντομάτας. Όλη η γεύση της θάλασσας στο τραπέζι σου.
Για σαλάτα τίποτα λιγότερο από την πράσινη με το κατσικίσιο τυρί. Ολόφρεσκα λαχανικά, ψιλοκομμένη ντομάτα και στο κέντρο πάνω στο τυρί και μέσα σε φωλιά κανταϊφιού, θρονιάζεται μια μπάλα sorbet λεμόνι. Έκρηξη δροσιάς και γεύσεων μόλις γίνει το mix.
Παρόμοια έκρηξη, έχω δοκιμάσει παλιότερα στο σαγανάκι με το sorbet από πιπεριά Φλωρίνης.
Στα κυρίως, συνιστώ να συνεχίσεις με ψάρι ή θαλασσινά.
Δοκίμασε είτε τις ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς αρωματισμένες με λάδι βασιλικού και πλούσιες σε θαλασσινά, είτε το ψάρι ημέρας (έχω δοκιμάσει λαβράκι δις) φούρνο ή σχάρα με χόρτα και πλούσιο σε μυρωδικά.
Must be στο τραπέζι σου αν πετύχεις, ξιφία tartar με mousse αβοκάντο.
Κλείνοντας γλυκά το γεύμα σου, θα προβληματιστείς με την επιλογή.
Σούπα σοκολάτας ή σούπα φράουλας; Γαλακτομπούρεκο με παγωτό ή crispy μπουγάτσα με λεμόνι;
Η κάρτα κρασιών είναι ενημερωμένη με ποικιλίες από όλη την Ελλάδα και σε νορμάλ τιμές. Υπάρχουν επίσης κάποιες μπύρες και εξαιρετικά cocktails (προτιμήστε το old time classic zombie) για την παραλία αλλά και συνοδεία του δείπνου, που αποτελεί ξεχωριστή μυσταγωγία. Σερβίρεται σε τραπέζια που στρώνονται στην άμμο, με το κύμα δίπλα σου.
Από κρέατα και για να μην αφήσω κανέναν παραπονεμένο, εξαιρετικό το rib eye σε medium rare ψήσιμο, με φρουτώδη σάλτσα και σωστά ψημένα λαχανικά.
Ανυπομονώ να δοκιμάσω το καρπάτσιο μόσχου, για το οποίο τα σχόλια είναι μεγαλειώδη.
Οι τιμές δεν ξεφεύγουν και είναι αντάξιες αυτού που τρως. Στα ‘’6 κλειδιά’’ πας για να γευτείς κάτι διαφορετικό, πέραν της κλασσικής τσιπουροκατάστασης που επικρατεί στο πλείστον των χώρων εστίασης της Μαγνησίας.
Θα άλλαζα κάτι στο μενού;
Κάποια πιάτα, παρότι γευστικά και άρτια εκτελεσμένα, είναι ένα επίπεδο κάτω από το σύνολο. Τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα ντομάτας και τη sauce γιαουρτιού, αλλά και το κοτόπουλο με τις πίτες και τα παρελκόμενα, τα βρίσκεις σε άλλου είδους χώρους εστίασης. Τα δε μακαρόνια με κιμά δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στο όλο μενού, συν ότι ξεφεύγουν άνευ λόγου σε τιμή. Και επειδή είναι πιάτα προτιμήσεως κυρίως παιδιών, θα μπορούσε κάλλιστα να περιέχονται σε ένα παιδικό μενού.
Συμπερασματικά, θα συνεχίσω να πηγαίνω στα ‘’6 κλειδιά’’, διότι είναι ο τέλειος vfm χώρος, περνάω ευχάριστα, τρώω γευστικά και απολαμβάνω ηρεμία και χαλάρωση.
Αξίζει να προσφέρεις στον εαυτό σου και στους οικείους σου μια επίσκεψη. Βέβαια η μια φορά δεν φτάνει, οπότε είναι σίγουρο ότι θα το επαναλάβεις.
Για περιορισμένες παραστάσεις μιας και τα ‘’6 κλειδιά’’ λειτουργούν σεζόν (Πάσχα – Σεπτέμβριο), οπότε τρέξε να προλάβεις.