Κατ’ αρχάς η μεταφορά του στο κέντρο της Αθήνας, ήταν σχεδόν επιβαλλόμενη τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Στην Κηφισιά βρισκόταν σε ωραίο μαγαζί, αλλά όχι και στο ευκολότερο προάστειο της πόλης, σε πρόσβασιμότητα.
Φτάνοντας στο μαγαζί, σε μία μικρή στοά επί της Πανεπιστημίου, κοντά στην Βουκουρεστίου, αντικρίζεις όμορφες εικόνες. Ενδιαφέρουσα προσθήκη τα εξωτερικά τραπεζάκια. Σε βάζουν στο κλίμα, διασχίζοντάς τα. Μπαίνοντας, η επιβλητικότητα του χώρου είναι τόσο έντονη που δαπανάς μερικά δευτερόλεπτα ώστε να αφήσεις το βλέμμα να χαθεί σε κάθε λεπτομέρεια, αυτού του πολύ καλαίσθητου οικοδομήματος. Μεγάλη, όσο πρέπει, σάλα με μία επιβλητική μπάρα στο βάθος, η οποία σε προδιαθέτει ευχάριστα να κάτσεις και να δειπνήσεις, ακόμη και εκεί, με το ταίρι σου.
Η εξυπηρέτηση γρήγορη και φιλικότατη. Η κράτηση θεωρείται επιβεβλημένη, ειδικά για μέρες και ώρες που πάει ο πολύ ο κόσμος!
Το μενού σε σχέση με το παλιό του, έχει εστιαστεί περισσότερο στα μοσχάρια, τις κοπές και τις ποικιλίες που φέρνει από Ελλάδα και εξωτερικό και έχει βάλει στην άκρη τα αρνιά και τα πρόβατα, τα οποία δεν λείπουν, αλλά είναι λιγοστά. Η λίστα κρασιών μεγάλη και εντυπωσιακή, με έμφαση στις χρονιές για τα παλαιωμένα κρασιά. Οι τιμές τους ένα κλικ πιο ακριβό από αυτό που θα περίμενε κανείς, αλλά μην ξεχνάμε ότι κανείς δεν σε υποχρεώνει να πάρεις φιάλη κρασιού. Μεγάλη ποικιλία σε διαφορετικά μοσχάρια ελληνικά, ιταλικά, ωρίμανσης και μη.
Πήραμε
Μας έφεραν ψητό ζυμωτό ψωμάκι. Νόστιμο
Κρητική σαλάτα με ντοματίνια, γραβιέρα, παξιμάδι, ρόκα και οξύμελο. Υπέροχη, ισορροπημένη και δροσερή.
Καρπάτσιο ιταλικού μόσχου, Piedmontese. Ίσως το νοστιμότερο και το πιο χοντροκομμένο που έχω φάει. Με επίγευση βοτάνων χωρίς να υπάρχουν.
Ριζότο άγριων μανιταριών με τρούφα. Υπέροχο, δεμένο τέλεια, με βαθειά νοστιμιά και τα υλικά όλα καλοπροετοιμασμένα και μελωμένα! Τέλεια επιλογή για πρώτο πιάτο.
Αρνάκι φρικασέ. Νόστιμο, μυρωδάτο, με μικρά κομματάκια αρνιού και επίγευση μαγειρίτσας!
Μία σπαλομπριζόλα ελληνικού μόσχου ωρίμανσης, κοντά στα 1000 γρ medium rare. Σωστά ψημένη, συνοδευμένη με γευστικό τσιχλωτό πουρέ πατάτας και μία χειροποίητη σως μαγιονέζας.
Μία φιάλη, του αγαπημένου μου κρασιού από το κτήμα Μέγα Σπήλαιο, από μαυροδάφνη και καλαβρυτινό του 2006. Χρειάστηκε αρκετή ώρα για να φτάσει εκεί που έπρεπε. Με έντονη βαθιά γεύση μαυροκόκκινων ώριμων φρούτων και μπαχαρικών, μέτρια μύτη, στρογγυλεμένες τανίνες και εκπληκτική επίγευση! Το κρασί έκλεψε την παράσταση! Και το πετύχαμε στην αρχή της δύσης του.
Πληρώσαμε 205 ευρώ καθώς η φιάλη, η οποία ήταν εκτός καταλόγου, τιμήθηκε στα 80 ευρώ. Το φαγητό, σε γενικές γραμμές ήταν σωστό στην τιμολόγησή του. Το κρασί ήταν ελαφρώς τσιμπημένο, όταν τιμή λιανικής του 2014 το βρίσκεις στα 16 ευρώ.
Προτείνεται ανεπιφύλακτα για επίσημες εξόδους, για ιδιαίτερες συνευρέσεις μικρής παρέας αλλά και για πιο χαλαρό φαγητό ντουέτων, στη μπάρα με καλό κρασάκι!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Ένα βράδυ στον Τηλέμαχο! 12/2/2022
Κατ’ αρχάς η μεταφορά του στο κέντρο της Αθήνας, ήταν σχεδόν επιβαλλόμενη τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Στην Κηφισιά βρισκόταν σε ωραίο μαγαζί, αλλά όχι και στο ευκολότερο προάστειο της πόλης, σε πρόσβασιμότητα.
Φτάνοντας στο μαγαζί, σε μία μικρή στοά επί της Πανεπιστημίου, κοντά στην Βουκουρεστίου, αντικρίζεις όμορφες εικόνες. Ενδιαφέρουσα προσθήκη τα εξωτερικά τραπεζάκια. Σε βάζουν στο κλίμα, διασχίζοντάς τα. Μπαίνοντας, η επιβλητικότητα του χώρου είναι τόσο έντονη που δαπανάς μερικά δευτερόλεπτα ώστε να αφήσεις το βλέμμα να χαθεί σε κάθε λεπτομέρεια, αυτού του πολύ καλαίσθητου οικοδομήματος. Μεγάλη, όσο πρέπει, σάλα με μία επιβλητική μπάρα στο βάθος, η οποία σε προδιαθέτει ευχάριστα να κάτσεις και να δειπνήσεις, ακόμη και εκεί, με το ταίρι σου.
Η εξυπηρέτηση γρήγορη και φιλικότατη. Η κράτηση θεωρείται επιβεβλημένη, ειδικά για μέρες και ώρες που πάει ο πολύ ο κόσμος!
Το μενού σε σχέση με το παλιό του, έχει εστιαστεί περισσότερο στα μοσχάρια, τις κοπές και τις ποικιλίες που φέρνει από Ελλάδα και εξωτερικό και έχει βάλει στην άκρη τα αρνιά και τα πρόβατα, τα οποία δεν λείπουν, αλλά είναι λιγοστά. Η λίστα κρασιών μεγάλη και εντυπωσιακή, με έμφαση στις χρονιές για τα παλαιωμένα κρασιά. Οι τιμές τους ένα κλικ πιο ακριβό από αυτό που θα περίμενε κανείς, αλλά μην ξεχνάμε ότι κανείς δεν σε υποχρεώνει να πάρεις φιάλη κρασιού. Μεγάλη ποικιλία σε διαφορετικά μοσχάρια ελληνικά, ιταλικά, ωρίμανσης και μη.
Πήραμε
Πληρώσαμε 205 ευρώ καθώς η φιάλη, η οποία ήταν εκτός καταλόγου, τιμήθηκε στα 80 ευρώ. Το φαγητό, σε γενικές γραμμές ήταν σωστό στην τιμολόγησή του. Το κρασί ήταν ελαφρώς τσιμπημένο, όταν τιμή λιανικής του 2014 το βρίσκεις στα 16 ευρώ.
Προτείνεται ανεπιφύλακτα για επίσημες εξόδους, για ιδιαίτερες συνευρέσεις μικρής παρέας αλλά και για πιο χαλαρό φαγητό ντουέτων, στη μπάρα με καλό κρασάκι!