Site logo

Η άλλη πλευρά της Αχαρνών

Γράφει η evispir

Βρισκόμαστε στην αρχή της δεύτερης καραντίνας και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να κρατήσουμε το ηθικό μας ακμαίο. Μας έχουν λείψει οι βόλτες, η επαφή με τους φίλους μας, τα ταξίδια, το φαγητό στο αγαπημένο μας εστιατόριο ή να ανακαλύψουμε καινούργια στέκια και να τα προτείνουμε στην παρέα μας.

Τη Παρασκευή, πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, συναντήθηκα με καλή φίλη στην Αχαρνών. Το ραντεβού μας δεν κλείστηκε τυχαία εκεί. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι γεμάτος από ethnic φαγάδικα, μπακάλικα και μικρά σούπερ μάρκετ.

Ξεχάστε ότι ξέρατε από την περιοχή, Ο μορφολογικός χάρτης έχει αλλάξει και πλέον, ινδικά, πακιστανικά, ρώσικα, βουλγάρικα, πολωνικά, κλπ, έχουν βρει τη θέση τους σε μια περιοχή από το κέντρο ως τα Κάτω Πατήσια.

Αν έχετε διάθεση, κάντε αυτή τη διαδρομή και μην διστάσετε να μπείτε μέσα σε όποιο κατάστημα σας κινήσει το ενδιαφέρον. Οι ιδιοκτήτες είναι ευγενέστατοι και τα προϊόντα τους αυθεντικά.

Κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού στα Κάτω Πατήσια, θα βρείτε το ρώσικο σουπερ μάρκετ ‘’Μπεριόσκα’’ (Αχαρνών 310). Περάστε μέσα και περιηγηθείτε στα ράφια του. Θα βρείτε νωπά και κατεψυγμένα τρόφιμα, τυποποιημένα και μη.

Η άλλη πλευρά της Αχαρνών

Τα τρόφιμα που έχω δοκιμάσει είναι αρκετά, καθώς το επισκέπτομαι  χρόνια.

Σας προτείνω:

— Την κρέμα σμετάνα, τη ρώσικη κρέμα γάλακτος, τυποποιημένη ή χύμα. Με πολλά λιπαρά, εξαιρετικά νόστιμη, συνοδεύει τα μαντί, βερενίκι, πελμένι – πρόκειται για γεμιστά ζυμαρικά, κάτι σαν τορτελίνια – που θα βρείτε κατεψυγμένα.

— Αλλαντικά καπνιστά, όπως καταπληκτικό λαρδί, καπνιστό κοτόπουλο, βοδινή ουρά κλπ.

— Μεγάλη ποικιλία από τσάι, κάποια σε πολύ ωραίες συσκευασίες με κουρδιστά κουτιά.

— Καπνιστό σολομό σε καλή τιμή, αλλά και πολλά άλλα παστά ψάρια.

— Θαυμάσιο βουβαλίσιο γιαούρτι.

— Φαγόπυρο ή μαυροσίταρο. Εξαιρετική πηγή βιταμινών. Υπάρχει σε πολλές συσκευασίες.

— Τουρσιά, χύμα ή συσκευασμένα.

— Μπύρες, κρασιά, βότκα – αλίμονο – αρκετά σε ενδιαφέρουσες συσκευασίες.

— Μπισκότα και σοκολάτες, σε πολύ ξεχωριστές συσκευασίες. Ακόμη κι αν δε θέλεις να τα φας, θέλεις να τα πάρεις, για να τα κοιτάς, τόσο χαριτωμένα είναι!!!

Τέλος, θα βρεις τσαγέρες, γάστρες και ethnic διακοσμητικά.

Οι τιμές είναι προσιτές, υπάρχει ποικιλία και η ποιότητα θα σας ικανοποιήσει. Το προσωπικό είναι εξυπηρετικό και πρόθυμα θα σας λύσει τυχόν απορίες.

Φεύγοντας από το ρώσικο με τη φίλη μου πήγαμε στο διπλανό τετράγωνο στο ΑΒC (Αχαρνών 314), σε ένα μπαγκλαντεσιανό εστιατόριο, που έχω τιμήσει πολλές φορές και τώρα είναι ανοιχτό για κατ’ οίκον παράδοση ή για να πάρεις σε πακέτο.

Στη βιτρίνα του θα δεις κρέατα έτοιμα για ψήσιμο. Το αρνί ψητό της ώρας, σαν μπριζολάκια, κοστίζει 6€  η μερίδα με 3 κομμάτια, σαλάτα, μία σάλτσα σαν καυτερό γιαούρτι και πίτες νάαν.

Η άλλη πλευρά της Αχαρνών

Υπάρχουν σουβλάκια κοτόπουλου σε βέργα, φτερούγες ή μπούτι.

Από έτοιμα φαγητά, διατίθενται κοτόπουλο με πιλάφι, μοσχάρι με πιλάφι και πατάτες, αρνί με πιλάφι, σταφίδες και καρότο. Έχει και για χορτοφάγους, πίτες σαμόσα γεμιστές με πατάτα και αρακά, φακές νταλ, λαχανικά με κοκκινιστή σάλτσα, κλπ.

Εξαιρετική μνεία να κάνω για το πιλάφι με λευκό, κόκκινο και κίτρινο χρώμα, καθώς και για όλα του τα πιλάφια. Είναι καταπληκτικά, αρωματικά και σπυρωτά.

Να τονίσω ότι όλα είναι πολύ καυτερά, εκτός από το αρνί με πιλάφι, σταφίδες και καρότο γκλασαρισμένο, έχει κάπως γλυκιά γεύση, δεν είναι καθόλου πικάντικο και είναι το αγαπημένο μου.

Στον ίδιο χώρο υπάρχει κι ο φούρνος για τις πίτες νάαν. Μέχρι να ετοιμαστεί το πακέτο σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρασκευή τους. Έχει ενδιαφέρον, αφού ψήνονται στον ειδικά χτισμένο φούρνο, που μοιάζει με πηγάδι. Ακόμα κι αν η μερίδα σας δεν περιλαμβάνει πίτα, θα σας πρότεινα να αγοράσετε, για δοκιμή.  

Οι τιμές είναι χαμηλές και οι υπάλληλοι  ευγενέστατοι κι εξυπηρετικότατοι.

Η φίλη μου εντυπωσιάστηκε με τη βόλτα μας! Ήταν σαν να πήγαμε ένα εξωτικό ταξίδι σε δύο χώρες!!! 

Άλλωστε όταν γεύεσαι τα πιάτα και τα προϊόντα μιας χώρας δεν έρχεσαι σε επαφή με τον πολιτισμό της;

Αυτό είναι και το ζητούμενο του κάθε ταξιδιού: η αναζήτηση και η γνωριμία με το(ν) διαφορετικό Άλλο.

Σας προτείνω να κάνετε αυτή τη βόλτα, θα περάσετε όμορφα, θα κάνετε τα ψώνια σας  και θα πάρετε και το φαγητό σας.

Ακόμα κι αυτή τη δύσκολη περίοδο, αν μένετε κοντά, έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα ευχάριστο ταξιδάκι.

0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο
0 0 Ψήφοι
Σύνολο