Υπάρχουν κάποια μαγαζιά που τα προσπερνάς, κάποια στιγμή τα δοκιμάζεις τυχαία και, εν τέλει, φθάνεις να τα εκτιμάς αρκετά. Κάτι τέτοιο συνέβη με εμένα και το Εν Λευκώ, καθώς βρίσκεται σε αγαπημένη γειτονιά (Μήπως, Ταξιδεύοντας κ.λπ).
Η πρώτη επαφή ήταν από μία τυχαία παραγγελία από γνωστή εφαρμογή, μετά ακολούθησαν και επισκέψεις από κοντά.
Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, η εξυπηρέτηση, είτε μιλήσετε από το τηλέφωνο είτε δια ζώσης, είναι πάντα καλή. Μια μικρή καθυστέρηση, σε ώρες αιχμής, μπορεί να υπάρξει αλλά είναι λογικό. Επίσης, αν πάτε αργά το βράδυ ενδέχεται κάποια πράγματα να έχουν τελειώσει, αλλά αυτό κρίνεται ως θετικό, καθώς υπάρχει η σιγουριά ότι δε θα φας κάτι που δεν είναι φρέσκο.
Ο χώρος είναι μεγάλος για το είδος του μαγαζιού. Ανεβαίνεις μερικά σκαλάκια και βρίσκεσαι σε μια βεράντα, η οποία το καλοκαίρι είναι μια καλή επιλογή να πιεις εκεί την μπύρα σου. Τον χειμώνα ο εσωτερικός χώρος είναι λίγο πιο μικρός, πάντα, όμως, περιποιημένος και φιλόξενος. Υπό φυσιολογικές συνθήκες προ covid είχε και ζωντανή μουσική κάποιες φορές την εβδομάδα. Μου αρέσει, αρκετά, που η κουζίνα είναι ανοιχτή και είναι εμφανή όλα τα στάδια της παρασκευής των πιάτων. Τα μέτρα και οι αποστάσεις τηρούνται΄όπως πρέπει.
Το φαγητό πέρα από τις γνωστές επιλογές που βρίσκεις, σε ένα αντίστοιχο μαγαζί, έχει κάποια πιο ιδιαίτερα ορεκτικά όπως γεμιστά μανιτάρια, συκώτι σαγανάκι και διάφορες σαλάτες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.
Προτείνω:
-Σασλίκ χοιρινό, μια σούβλα από χοιρινό μαριναρισμένο με τον ρώσικο τρόπο που συνοδεύεται από κρεμμύδια και ψωμάκι ψημένο (2,90ευρώ). Υπάρχει και η επιλογή να το πάρετε σε τυλιχτό αλλά εγώ το προτιμώ σκέτο.
-Πίτα κλάμπ με γύρο χοιρινό (γενικά ο γύρος τους είναι αρκετά αξιοπρεπής), με μπέικον, γκούντα, κρεμμύδι, ντομάτα, σως τυριών και πατάτες. Σαφώς δεν είναι το πιάτο που θα πάρεις αν προσέχεις τη διατροφή σου, προφανώς, αλλά είναι πολύ γευστικό και χορταστικό, ενώ η σως δένει απόλυτα (6,90 ευρώ).
-Σις μοσχαρίσιο μερίδα, συνοδεύεται με ψητή ντομάτα και πιπεριά, σως γιαουρτιού, κρεμμύδι, πατάτες και πίτες. Το μοσχάρι όλοι ξέρουμε ότι είναι αρκετά δύσκολο στο ψήσιμο, το πετυχαίνουν, όμως, όπως κι αν ζητηθεί. Σε αντίστοιχο μαγαζί δεν έχω φάει καλύτερο (8,50ευρώ).
Γενικά το μόνο που δε με ενθουσιάζει είναι οι πατάτες, που αν και καλής ποιότητας, είναι προτηγανισμένες.
Κατά τα άλλα, έχουν έξυπνες και φρέσκες ιδέες, όπως η προσθήκη ψητών λαχανικών στο τυλιχτό και πολλές vegetarian επιλογές σαν το νοστιμότατο καλαμάκι μανιταριών.
Τα κρέατα τους είναι πάντα καλοψημένα και υπάρχει εκτός από την κλασική πίτα, η επιλογή να τα πάρετε σε μερίδα, σε κυπριακή πίτα, ή, και σε σάντουιτς.
Οι τιμές για την περιοχή, την ποιότητα και τη γεύση είναι πολύ τίμιες. Δεν είναι εύκολο να βάλουμε έναν μέσο όρο, καθώς μπορείς να δώσεις 5 ευρώ και να φύγεις υπερχορτάτος με δυο τυλιχτά ή να επιλέξεις μερίδες και ορεκτικά και να πληρώσεις ανάλογα.
Πλέον μπορείτε να γευτείτε τα εδέσματα τους, σε delivery ή take away.
Είναι πολύ σημαντικό στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε να βλέπουμε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης που παλεύουν να επιβιώσουν και να προσφέρουν ποιοτικό και νόστιμο φαγητό, ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να τις στηρίξουμε.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Υπάρχουν κάποια μαγαζιά που τα προσπερνάς, κάποια στιγμή τα δοκιμάζεις τυχαία και, εν τέλει, φθάνεις να τα εκτιμάς αρκετά. Κάτι τέτοιο συνέβη με εμένα και το Εν Λευκώ, καθώς βρίσκεται σε αγαπημένη γειτονιά (Μήπως, Ταξιδεύοντας κ.λπ).
Η πρώτη επαφή ήταν από μία τυχαία παραγγελία από γνωστή εφαρμογή, μετά ακολούθησαν και επισκέψεις από κοντά.
Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, η εξυπηρέτηση, είτε μιλήσετε από το τηλέφωνο είτε δια ζώσης, είναι πάντα καλή. Μια μικρή καθυστέρηση, σε ώρες αιχμής, μπορεί να υπάρξει αλλά είναι λογικό. Επίσης, αν πάτε αργά το βράδυ ενδέχεται κάποια πράγματα να έχουν τελειώσει, αλλά αυτό κρίνεται ως θετικό, καθώς υπάρχει η σιγουριά ότι δε θα φας κάτι που δεν είναι φρέσκο.
Ο χώρος είναι μεγάλος για το είδος του μαγαζιού. Ανεβαίνεις μερικά σκαλάκια και βρίσκεσαι σε μια βεράντα, η οποία το καλοκαίρι είναι μια καλή επιλογή να πιεις εκεί την μπύρα σου. Τον χειμώνα ο εσωτερικός χώρος είναι λίγο πιο μικρός, πάντα, όμως, περιποιημένος και φιλόξενος. Υπό φυσιολογικές συνθήκες προ covid είχε και ζωντανή μουσική κάποιες φορές την εβδομάδα. Μου αρέσει, αρκετά, που η κουζίνα είναι ανοιχτή και είναι εμφανή όλα τα στάδια της παρασκευής των πιάτων. Τα μέτρα και οι αποστάσεις τηρούνται΄όπως πρέπει.
Το φαγητό πέρα από τις γνωστές επιλογές που βρίσκεις, σε ένα αντίστοιχο μαγαζί, έχει κάποια πιο ιδιαίτερα ορεκτικά όπως γεμιστά μανιτάρια, συκώτι σαγανάκι και διάφορες σαλάτες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.
Προτείνω:
-Σασλίκ χοιρινό, μια σούβλα από χοιρινό μαριναρισμένο με τον ρώσικο τρόπο που συνοδεύεται από κρεμμύδια και ψωμάκι ψημένο (2,90ευρώ). Υπάρχει και η επιλογή να το πάρετε σε τυλιχτό αλλά εγώ το προτιμώ σκέτο.
-Πίτα κλάμπ με γύρο χοιρινό (γενικά ο γύρος τους είναι αρκετά αξιοπρεπής), με μπέικον, γκούντα, κρεμμύδι, ντομάτα, σως τυριών και πατάτες. Σαφώς δεν είναι το πιάτο που θα πάρεις αν προσέχεις τη διατροφή σου, προφανώς, αλλά είναι πολύ γευστικό και χορταστικό, ενώ η σως δένει απόλυτα (6,90 ευρώ).
-Σις μοσχαρίσιο μερίδα, συνοδεύεται με ψητή ντομάτα και πιπεριά, σως γιαουρτιού, κρεμμύδι, πατάτες και πίτες. Το μοσχάρι όλοι ξέρουμε ότι είναι αρκετά δύσκολο στο ψήσιμο, το πετυχαίνουν, όμως, όπως κι αν ζητηθεί. Σε αντίστοιχο μαγαζί δεν έχω φάει καλύτερο (8,50ευρώ).
Γενικά το μόνο που δε με ενθουσιάζει είναι οι πατάτες, που αν και καλής ποιότητας, είναι προτηγανισμένες.
Κατά τα άλλα, έχουν έξυπνες και φρέσκες ιδέες, όπως η προσθήκη ψητών λαχανικών στο τυλιχτό και πολλές vegetarian επιλογές σαν το νοστιμότατο καλαμάκι μανιταριών.
Τα κρέατα τους είναι πάντα καλοψημένα και υπάρχει εκτός από την κλασική πίτα, η επιλογή να τα πάρετε σε μερίδα, σε κυπριακή πίτα, ή, και σε σάντουιτς.
Οι τιμές για την περιοχή, την ποιότητα και τη γεύση είναι πολύ τίμιες. Δεν είναι εύκολο να βάλουμε έναν μέσο όρο, καθώς μπορείς να δώσεις 5 ευρώ και να φύγεις υπερχορτάτος με δυο τυλιχτά ή να επιλέξεις μερίδες και ορεκτικά και να πληρώσεις ανάλογα.
Πλέον μπορείτε να γευτείτε τα εδέσματα τους, σε delivery ή take away.
Είναι πολύ σημαντικό στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε να βλέπουμε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης που παλεύουν να επιβιώσουν και να προσφέρουν ποιοτικό και νόστιμο φαγητό, ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να τις στηρίξουμε.