Υπάρχουν κάποια μαγαζιά που δεν έχουν ανάγκη τον καλό λόγο και την προβολή μέσα από τις κριτικές σε σάιτ σαν το eating out – καλή μας ώρα – για να αυξήσουν την πελατεία τους, καθώς βρίσκονται ήδη επί πολλά χρόνια στο ίδιο χαρακτηριστικό σημείο χωρίς άμεσο ανταγωνιστή κοντά τους και υπηρετούν με συνέπεια και χωρίς εξτραβαγκάντσες την πιστή πελατεία τους. Ένα από αυτά τα τυχερά μαγαζιά, που αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε αν είστε ορκισμένοι ψαροφάγοι, είναι το ΑΓΚΙΣΤΡΙ.
Βρίσκεται στην Άνω Γλυφάδα, πολύ κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και είναι εύκολο να το βρείτε. Μόλις περάσετε, βγαίνοντας από την πόλη, το σταθμό μετρό «Ελληνικόν», στρίψτε στα δεύτερα φανάρια αριστερά. Βάλτε αν θέλετε σημάδι την πινακίδα που δείχνει το δρόμο προς τα γειτονικά – επίσης εξαιρετικά – ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙΑ ΒΙΟΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ. Θα μπείτε λοιπόν στην οδό Σοφίας Βέμπο και κατόπιν θα στρίψετε στον πρώτο δρόμο αριστερά. Μόλις προσπεράσετε μια μεγάλη παιδική χαρά θα δείτε στη γωνία στο δεξί σας χέρι το ΑΓΚΙΣΤΡΙ να σας χαιρετά. Το παρκάρισμα πανεύκολο, ακόμα και μπροστά στο μαγαζί.
To ΑΓΚΙΣΤΡΙ έχει μια κύρια και μια δευτερεύουσα είσοδο, από όπου και να μπεις βρίσκεσαι στον κύριο χώρο του εστιατορίου, που είναι κλεισμένος με σταθερή κατασκευή τζαμαρίας και περιβάλλει περιμετρικά τη μέσα αίθουσα, όπου βρίσκονται λίγα τραπέζια, η κουζίνα και η κάθοδος προς τις – εξαιρετικά καθαρές – τουαλέτες στο υπόγειο. Τα τραπέζια είναι άνετα, στρωμένα με υφασμάτινα και λευκά τραπεζομάντηλα, τα καθίσματα ψάθινα και πολύ αναπαυτικά.
Αυτό που θα σας κάνει εντύπωση μόλις καθίσετε και αφήσετε το βλέμμα σας να πλανηθεί στο χώρο, δεν είναι τα όποια ελάχιστα (λόγω απουσίας τοίχων) σταθερά διακοσμητικά στοιχεία, όσο η εναλλασσόμενη διακόσμηση, δηλαδή οι πελάτες που κάθονται στα τραπέζια.
Κυριαρχούν τα πρώτα, δεύτερα και τρίτα -ήντα, πού και πού διακόπτει μια οικογένεια με παιδιά τη μονοτονία. Προς θεού και προς άρση πάσης παρεξηγήσεως, η παρατήρηση αυτή γίνεται για να επιβεβαιώσει ότι στο ΑΓΚΙΣΤΡΙ σερβίρεται κλασσική ελληνική ψαροκουζίνα σε ένα κοινό που η τσέπη του μπορεί να την αντέξει.
Προσωπικό επαρκές τόσο σε αριθμό όσο και σε γνώσεις.
Αν μελετήσετε τον κατάλογο, θα διαπιστώσετε ότι προσφέρονται κυριολεκτικά τα πάντα. Ό, τι έχετε συνηθίσει να τρώτε σε ένα τέτοιο μαγαζί σε πιο θαλασσινό περιβάλλον, π.χ. στον Πειραιά και τη Βουλιαγμένη, θα το βρείτε και εδώ, αρχής γενομένης από την κακαβιά (βελουτέ με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα και κομμάτια από άσπρο φιλέτο ψαριού, καλό είναι να πάρετε τη «μικρή» μερίδα), περνώντας στις συνήθεις φρέσκες και βραστές σαλάτες (όπου οι ντομάτες είναι ξεφλουδισμένες και στο λάδι δεν γίνεται οικονομία), τους κλασσικούς ζεστούς και κρύους ψαρομεζέδες (από τον ταπεινό μαριναρισμένο γαύρο μέχρι σπάνιους πετροσωλήνες, όταν υπάρχουν διαθέσιμοι) και καταλήγοντας στο λεγόμενο «χοντρό» ψάρι, που στο ΑΓΚΙΣΤΡΙ είναι πραγματικά χοντρό (αν είστε μικρή παρέα, μπορεί να σας προτείνουν να πάρετε το μισό από ένα δίκιλο ή τρίκιλο ψάρι) και πάντα φρέσκο – ας όψεται η κατανάλωση που γίνεται. Ψήσιμο μαστόρικο και το ψάρι έρχεται έτοιμο καθαρισμένο στο πιάτο σας.
Έχει προηγηθεί το «υποχρεωτικό» εμφιαλωμένο νερό που ακολουθείται από μια πιατέλα με φρυγανισμένο ψωμί με λαδορίγανη και ένα πιάτο με λεμόνια, αφού δεν υπάρχει ψαρομεζές που να μην τραβά το όξινο. Θα συνοδεύσετε το γεύμα σας είτε με λογικά τιμολογημένο εμφιαλωμένο είτε με αρκετά καλό χύμα λευκό ή κόκκινο κρασί, αν δεν θέλετε μπίρα ή ούζο, και θα επιβραβευθείτε που φάγατε όλο το φαγητό σας με μια πιατέλα φρεσκότατους λουκουμάδες με μέλι.
Για ένα πλήρες γεύμα με σουπίτσα, σαλάτα, ένα πρώτο, ένα κιλό καλό ψάρι (γύρω τα 60 €) και κρασάκι θα χρειαστείτε ως ζευγάρι κοντά στα 100 με 120 ευρώ. Σίγουρα δεν είναι για κάθε Σαββατοκύριακο, όμως μία στις τόσες αξίζει να ολοκληρώσετε τη βόλτα σας στην παραλία του Αλίμου ή της Γλυφάδας με ένα απολαυστικό γεύμα στο ΑΓΚΙΣΤΡΙ.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Υπάρχουν κάποια μαγαζιά που δεν έχουν ανάγκη τον καλό λόγο και την προβολή μέσα από τις κριτικές σε σάιτ σαν το eating out – καλή μας ώρα – για να αυξήσουν την πελατεία τους, καθώς βρίσκονται ήδη επί πολλά χρόνια στο ίδιο χαρακτηριστικό σημείο χωρίς άμεσο ανταγωνιστή κοντά τους και υπηρετούν με συνέπεια και χωρίς εξτραβαγκάντσες την πιστή πελατεία τους. Ένα από αυτά τα τυχερά μαγαζιά, που αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε αν είστε ορκισμένοι ψαροφάγοι, είναι το ΑΓΚΙΣΤΡΙ.
Βρίσκεται στην Άνω Γλυφάδα, πολύ κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και είναι εύκολο να το βρείτε. Μόλις περάσετε, βγαίνοντας από την πόλη, το σταθμό μετρό «Ελληνικόν», στρίψτε στα δεύτερα φανάρια αριστερά. Βάλτε αν θέλετε σημάδι την πινακίδα που δείχνει το δρόμο προς τα γειτονικά – επίσης εξαιρετικά – ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙΑ ΒΙΟΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ. Θα μπείτε λοιπόν στην οδό Σοφίας Βέμπο και κατόπιν θα στρίψετε στον πρώτο δρόμο αριστερά. Μόλις προσπεράσετε μια μεγάλη παιδική χαρά θα δείτε στη γωνία στο δεξί σας χέρι το ΑΓΚΙΣΤΡΙ να σας χαιρετά. Το παρκάρισμα πανεύκολο, ακόμα και μπροστά στο μαγαζί.
To ΑΓΚΙΣΤΡΙ έχει μια κύρια και μια δευτερεύουσα είσοδο, από όπου και να μπεις βρίσκεσαι στον κύριο χώρο του εστιατορίου, που είναι κλεισμένος με σταθερή κατασκευή τζαμαρίας και περιβάλλει περιμετρικά τη μέσα αίθουσα, όπου βρίσκονται λίγα τραπέζια, η κουζίνα και η κάθοδος προς τις – εξαιρετικά καθαρές – τουαλέτες στο υπόγειο. Τα τραπέζια είναι άνετα, στρωμένα με υφασμάτινα και λευκά τραπεζομάντηλα, τα καθίσματα ψάθινα και πολύ αναπαυτικά.
Αυτό που θα σας κάνει εντύπωση μόλις καθίσετε και αφήσετε το βλέμμα σας να πλανηθεί στο χώρο, δεν είναι τα όποια ελάχιστα (λόγω απουσίας τοίχων) σταθερά διακοσμητικά στοιχεία, όσο η εναλλασσόμενη διακόσμηση, δηλαδή οι πελάτες που κάθονται στα τραπέζια.
Κυριαρχούν τα πρώτα, δεύτερα και τρίτα -ήντα, πού και πού διακόπτει μια οικογένεια με παιδιά τη μονοτονία. Προς θεού και προς άρση πάσης παρεξηγήσεως, η παρατήρηση αυτή γίνεται για να επιβεβαιώσει ότι στο ΑΓΚΙΣΤΡΙ σερβίρεται κλασσική ελληνική ψαροκουζίνα σε ένα κοινό που η τσέπη του μπορεί να την αντέξει.
Προσωπικό επαρκές τόσο σε αριθμό όσο και σε γνώσεις.
Αν μελετήσετε τον κατάλογο, θα διαπιστώσετε ότι προσφέρονται κυριολεκτικά τα πάντα. Ό, τι έχετε συνηθίσει να τρώτε σε ένα τέτοιο μαγαζί σε πιο θαλασσινό περιβάλλον, π.χ. στον Πειραιά και τη Βουλιαγμένη, θα το βρείτε και εδώ, αρχής γενομένης από την κακαβιά (βελουτέ με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα και κομμάτια από άσπρο φιλέτο ψαριού, καλό είναι να πάρετε τη «μικρή» μερίδα), περνώντας στις συνήθεις φρέσκες και βραστές σαλάτες (όπου οι ντομάτες είναι ξεφλουδισμένες και στο λάδι δεν γίνεται οικονομία), τους κλασσικούς ζεστούς και κρύους ψαρομεζέδες (από τον ταπεινό μαριναρισμένο γαύρο μέχρι σπάνιους πετροσωλήνες, όταν υπάρχουν διαθέσιμοι) και καταλήγοντας στο λεγόμενο «χοντρό» ψάρι, που στο ΑΓΚΙΣΤΡΙ είναι πραγματικά χοντρό (αν είστε μικρή παρέα, μπορεί να σας προτείνουν να πάρετε το μισό από ένα δίκιλο ή τρίκιλο ψάρι) και πάντα φρέσκο – ας όψεται η κατανάλωση που γίνεται. Ψήσιμο μαστόρικο και το ψάρι έρχεται έτοιμο καθαρισμένο στο πιάτο σας.
Έχει προηγηθεί το «υποχρεωτικό» εμφιαλωμένο νερό που ακολουθείται από μια πιατέλα με φρυγανισμένο ψωμί με λαδορίγανη και ένα πιάτο με λεμόνια, αφού δεν υπάρχει ψαρομεζές που να μην τραβά το όξινο. Θα συνοδεύσετε το γεύμα σας είτε με λογικά τιμολογημένο εμφιαλωμένο είτε με αρκετά καλό χύμα λευκό ή κόκκινο κρασί, αν δεν θέλετε μπίρα ή ούζο, και θα επιβραβευθείτε που φάγατε όλο το φαγητό σας με μια πιατέλα φρεσκότατους λουκουμάδες με μέλι.
Για ένα πλήρες γεύμα με σουπίτσα, σαλάτα, ένα πρώτο, ένα κιλό καλό ψάρι (γύρω τα 60 €) και κρασάκι θα χρειαστείτε ως ζευγάρι κοντά στα 100 με 120 ευρώ. Σίγουρα δεν είναι για κάθε Σαββατοκύριακο, όμως μία στις τόσες αξίζει να ολοκληρώσετε τη βόλτα σας στην παραλία του Αλίμου ή της Γλυφάδας με ένα απολαυστικό γεύμα στο ΑΓΚΙΣΤΡΙ.