Βρεθήκαμε με εκείνη την αγαπημένη φίλη, που με μύησε σε όλες τις ασιατικές κουζίνες με μεγάλη επιτυχία θα έλεγα, στο Nakama. Πρώτη φορά πρέπει να με πήγε όταν πρωτο άνοιξε, και έκτοτε το έχουμε τάμα να το επισκεπτόμαστε μια φορά το χρόνο. Προσωπικά μου αρέσει, γιατί τρώω αξιοπρεπέστατο σούσι, σε λογικές τιμές και σε ένα χώρο, που με εξαίρεση το παρκάρισμα, μου είναι ευκολοπροσβάσιμος.
Ο κατάλογος είναι αρκετά εκτενής, με αρκετές επιλογές, ενώ στην τελευταία επίσκεψη είχε και έναν επιπλέον με special dishes. Προτιμήσαμε να μείνουμε σε πιο δοκιμασμένες γεύσεις και να μην επεκταθούμε, αν και νομίζω ότι σε επόμενη επίσκεψη θα το κάνουμε.
Ο χώρος κλασικός με μικρά τραπεζάκια προσεγμένα σε πλήρη στοίχιση. Από τους Ιάπωνες δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό βέβαια. Από ότι πρόσεξα, έχουν βάλει μικρές πινελιές, όπως μία όμορφη πρασινάδα στον τοίχο που προσδίδει μια χαριτωμενιά. Η εξυπηρέτηση μάλλον πολυπληθής, παρόλα αυτά μια μικρή καθυστέρηση υπήρχε λόγω φόρτου εργασίας. Ευγενέστατοι άνθρωποι, μπορώ να πω ότι με τα χρόνια το μαγαζί σε αυτό το θέμα γίνεται όλο και καλύτερο. Παρατήρησα ότι γέμισε απελπιστικά από τις 16.00 και μετά οπου δεν υπήρχε τραπέζι διαθέσιμο. Εμείς πήγαμε νωρίτερα χωρίς κράτηση για αυτό και διασωθήκαμε, ειδικά μετά το παίδεμα του παρκαρίσματος για περίπου μια ώρα!!
Από τον κατάλογο επιλέξαμε τα rolls White Valley με λαβράκι, αβοκάντο και αγγούρι. Ήταν καλά, αλλά κάτι τους έλειπε για να τα αναδείξει περισσότερο. Η wasabi στο πλάι είναι must ακόμα και αν δε σας αρέσουν τα καυτερά.
Τα επόμενα rolls ήταν τα Mango twist με τόνο, αβοκάντο, μανγκο, chilli και teriyaki sauce. Αυτά ήταν πολύ ωραία, αλλά λίγο παραπάνω καυτερά από ότι αντέχαμε. Παρόλα αυτά, θα τα ξανά έπαιρνα σε επόμενη επίσκεψη.
Και επειδή μυαλό δε βάζουμε, ξανα φωνάξαμε το σερβιτόρο και παραγγείλαμε άλλη μια οχτάδα από crunchy shrimp rolls με τραγανές γαρίδες tempura, κρέμα τυριού και αγγούρι. Ωραία, γευστικά, με τη γαρίδα να είναι από πάνω ένα μικρό κομματάκι.
Από σαλάτες επιλέξαμε μια με γαρίδες και λάδι τρούφας σε χυμό yuzu, η οποία είχε τρία φιλεταρισμένα κομμάτια γαρίδας, με τη sauce να σου αφήνει μια ήπια ξινή γεύση. Αν και διαφορετικό, μας άρεσε πολύ.
Και φυσικά, αγαπημένα noodles udon με κρεμμύδι, καρότο και σέλερι, τα οποία παίρνουμε κάθε φορά που πηγαίνουμε στο Nakama, γιατί μας αρέσουν πολύ.
Πληρώσαμε για όλα αυτά μαζί με 2 αναψυκτικά, 35 ευρώ και μείναμε ευχαριστημένες. Σαφώς και υπάρχουν και πιο καλά rolls εκεί έξω, αλλά πάντα κρίνεις με τις επιθυμίες σου και τα βαλάντια σου. Προσωπικά την τελευταία φορά με την ίδια φίλη μύστη, πήγαμε σε γνωστό Κορεάτικο και δεν το ευχαριστηθήκαμε όσο θα έπρεπε, ενώ πληρώσαμε και ένα σκασμό λεφτά. Οπότε για την ποιότητα, το χώρο και την εξυπηρέτηση, άμα θέλετε να πάρετε μια καλή ιδέα σούσι, προτείνεται ανεπιφύλακτα.
Λείπει ο Μάης από τη Σαρακοστή; Προφανώς όχι, γι’ αυτό η Νέα Σμύρνη διαθέτει σε ακτίνα βολής από τη γνωστή κεντρική πλατεία της όχι ένα, αλλά τρία εστιατόρια που υπηρετούν την ιαπωνική κουζίνα – λέγε με σούσι. Πρώτο, αν θυμάμαι καλά, άνοιξε, πάνω στην πλατεία το ΚΟΙ, που ένα, δύο χρόνια μετά μετακινήθηκε πιο απόκεντρα. Καθαρό σουσάδικο, εξ όσων γνωρίζω, δεν το έχω επισκεφθεί, γιατί με απέτρεψαν οι μάλλον αποθαρρυντικές κριτικές στα διάφορα μέσα. Κατόπιν ήρθε το ΚΕΝΚΟ, σχεδόν πάνω στην πλατεία, με διαφορά το πιο φανταιζί τόσο από πλευράς στησίματος και διακόσμησης όσο και από πλευράς ποικιλίας, στη λογική του «όχι τόσο πολλά, αλλά καλά» και με έμφαση στην ιαπωνική κουζίνα και πέρα από τα σούσι. Σαφώς το πιο ακριβό, αλλά με διαφορά το πιο καλό, όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει την κριτική που του αφιέρωσα τον περασμένο Νοέμβριο.
Το ΝΑΚΑΜΑ, υποκατάστημα του κεντρικού στο Κολωνάκι, έσκασε μύτη πριν δύο περίπου χρόνια, λίγο πιο κάτω από την πλατεία, δίπλα στο BARBQ, βολική κατάληξη μετά τη βόλτα ή το σινεμά. Σεμνό και ταπεινό, καλοβαλμένο, με αρκετό χώρο για τραπέζια έξω και λιγότερο μέσα, και καλά συντονισμένο προσωπικό. Όσο για τον κατάλογο, είναι όχι πλήρης, αλλά υπερπλήρης, στη λογική του «πες μας τι σούσι θέλεις και θα το έχεις». Εμένα προσωπικά αυτή η λογική, που συναντάμε και σε εστιατόρια με ελληνική κουζίνα, ομολογώ ότι δε με ενθουσιάζει, αν και, για να πούμε του στραβού το δίκιο, από τη στιγμή που έχει τη βάση, δηλαδή το ρύζι, και τα υπόλοιπα βασικά υλικά δεν ξεπερνούν τα δέκα, και πολλά λέω, μένει να ακολουθήσεις το γνωστό συνταγολόγιο και εύκολα φθάνεις σε σχεδόν τριψήφιο αριθμό προσφερόμενων πιάτων. Σαφώς χρειάζεται περισσότερη ώρα για τη μελέτη του καταλόγου, μέχρι να καταλήξεις στην επιθυμητή ποικιλία. Αντιγράφω τις κατηγορίες από τον κατάλογο του delivery: starters, salads, maki, sashimi, nigiri, Nakama rolls, inside out rolls, Nakama specials, vegan, combos και desserts. Οι δύο πρώτες και η τελευταία ομάδα προσπαθούν φιλότιμα να στηρίξουν τη λεζάντα “more than sushi” και, πιστέψτε με, δεν τα καταφέρνουν και τόσο άσχημα. Ειδικά οι σαλάτες και τα επιδόρπια θα σας εκπλήξουν ευχάριστα με τη φρεσκάδα και την ποικιλία τους.
Ένα άλλο σαφές πλεονέκτημα του ΝΑΚΑΜΑ είναι οι πολύ λογικές τιμές σχεδόν σε όλα τα πιάτα του, είναι μάλλον φθηνό, σίγουρα όμως όχι φτηνιάρικο. Προχθές π.χ. η παραγγελία για δείπνο δύο ατόμων – μία σαλάτα και τρία πιάτα σούσι – κόστισε σκάρτα 30 ευρώ, και κινηθήκαμε μάλλον στο επάνω όριο του καταλόγου. Πήραμε λοιπόν μια σαλάτα wakame (5€) με φύκια, καρότο και σουσάμι, κατά τη γνώμη μου η καλύτερη επιλογή, γνήσια αλλά και πρωτότυπη σαλατούλα, που ταιριάζει μια χαρά ως συνοδευτικό πιάτων με κυρίαρχο το ρύζι. Από την ομάδα των Nakama rolls, τα ιδιαίτερα rolls του μαγαζιού, που τη θεωρώ γενικά ιδιαίτερα ελκυστική λόγω ποικιλίας και πρωτοτυπίας, πήραμε τα αγαπημένα μας suki rolls (7€ για 10 ρολάκια με γαρίδα τεμπούρα, αβοκάντο, πιπεριά, βασιλικό και σάλτσα μάνγκο), η αποθέωση της στεγνής τραγανότητας, και δοκιμάσαμε τα forbidden rolls (7€ για επίσης 10 ρολάκια με μαύρο ρύζι, καψαλισμένο σολομό, σουρίμι καβουριού και spicy mayo) που μας άρεσαν ιδιαίτερα τόσο λόγω του αλλιώτικου ρυζιού όσο και με την, όσο χρειάζεται, καυτερή μαγιονέζα. To salmon mix (9,50€ για 8 creamy salmon rolls + 2 nigiri + 2 sashimi σολομού) συμφωνήσαμε ότι έχει κάνει πια τον κύκλο του, ίσως πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στα bao buns ή και γιατί όχι στα καινούρια σούσι vegan. Το σίγουρο είναι ότι το ΝΑΚΑΜΑ είναι μια τίμια λύση που δύσκολα θα σε απογοητεύσει. Να επισημάνω την πολύ καλή συσκευασία για κάθε πιάτο, τίποτε δεν έφθασε κουνημένο ή χτυπημένο.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Βρεθήκαμε με εκείνη την αγαπημένη φίλη, που με μύησε σε όλες τις ασιατικές κουζίνες με μεγάλη επιτυχία θα έλεγα, στο Nakama. Πρώτη φορά πρέπει να με πήγε όταν πρωτο άνοιξε, και έκτοτε το έχουμε τάμα να το επισκεπτόμαστε μια φορά το χρόνο. Προσωπικά μου αρέσει, γιατί τρώω αξιοπρεπέστατο σούσι, σε λογικές τιμές και σε ένα χώρο, που με εξαίρεση το παρκάρισμα, μου είναι ευκολοπροσβάσιμος.
Ο κατάλογος είναι αρκετά εκτενής, με αρκετές επιλογές, ενώ στην τελευταία επίσκεψη είχε και έναν επιπλέον με special dishes. Προτιμήσαμε να μείνουμε σε πιο δοκιμασμένες γεύσεις και να μην επεκταθούμε, αν και νομίζω ότι σε επόμενη επίσκεψη θα το κάνουμε.
Ο χώρος κλασικός με μικρά τραπεζάκια προσεγμένα σε πλήρη στοίχιση. Από τους Ιάπωνες δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό βέβαια. Από ότι πρόσεξα, έχουν βάλει μικρές πινελιές, όπως μία όμορφη πρασινάδα στον τοίχο που προσδίδει μια χαριτωμενιά. Η εξυπηρέτηση μάλλον πολυπληθής, παρόλα αυτά μια μικρή καθυστέρηση υπήρχε λόγω φόρτου εργασίας. Ευγενέστατοι άνθρωποι, μπορώ να πω ότι με τα χρόνια το μαγαζί σε αυτό το θέμα γίνεται όλο και καλύτερο. Παρατήρησα ότι γέμισε απελπιστικά από τις 16.00 και μετά οπου δεν υπήρχε τραπέζι διαθέσιμο. Εμείς πήγαμε νωρίτερα χωρίς κράτηση για αυτό και διασωθήκαμε, ειδικά μετά το παίδεμα του παρκαρίσματος για περίπου μια ώρα!!
Από τον κατάλογο επιλέξαμε τα rolls White Valley με λαβράκι, αβοκάντο και αγγούρι. Ήταν καλά, αλλά κάτι τους έλειπε για να τα αναδείξει περισσότερο. Η wasabi στο πλάι είναι must ακόμα και αν δε σας αρέσουν τα καυτερά.
Τα επόμενα rolls ήταν τα Mango twist με τόνο, αβοκάντο, μανγκο, chilli και teriyaki sauce. Αυτά ήταν πολύ ωραία, αλλά λίγο παραπάνω καυτερά από ότι αντέχαμε. Παρόλα αυτά, θα τα ξανά έπαιρνα σε επόμενη επίσκεψη.
Και επειδή μυαλό δε βάζουμε, ξανα φωνάξαμε το σερβιτόρο και παραγγείλαμε άλλη μια οχτάδα από crunchy shrimp rolls με τραγανές γαρίδες tempura, κρέμα τυριού και αγγούρι. Ωραία, γευστικά, με τη γαρίδα να είναι από πάνω ένα μικρό κομματάκι.
Από σαλάτες επιλέξαμε μια με γαρίδες και λάδι τρούφας σε χυμό yuzu, η οποία είχε τρία φιλεταρισμένα κομμάτια γαρίδας, με τη sauce να σου αφήνει μια ήπια ξινή γεύση. Αν και διαφορετικό, μας άρεσε πολύ.
Και φυσικά, αγαπημένα noodles udon με κρεμμύδι, καρότο και σέλερι, τα οποία παίρνουμε κάθε φορά που πηγαίνουμε στο Nakama, γιατί μας αρέσουν πολύ.
Πληρώσαμε για όλα αυτά μαζί με 2 αναψυκτικά, 35 ευρώ και μείναμε ευχαριστημένες. Σαφώς και υπάρχουν και πιο καλά rolls εκεί έξω, αλλά πάντα κρίνεις με τις επιθυμίες σου και τα βαλάντια σου. Προσωπικά την τελευταία φορά με την ίδια φίλη μύστη, πήγαμε σε γνωστό Κορεάτικο και δεν το ευχαριστηθήκαμε όσο θα έπρεπε, ενώ πληρώσαμε και ένα σκασμό λεφτά. Οπότε για την ποιότητα, το χώρο και την εξυπηρέτηση, άμα θέλετε να πάρετε μια καλή ιδέα σούσι, προτείνεται ανεπιφύλακτα.
Λείπει ο Μάης από τη Σαρακοστή; Προφανώς όχι, γι’ αυτό η Νέα Σμύρνη διαθέτει σε ακτίνα βολής από τη γνωστή κεντρική πλατεία της όχι ένα, αλλά τρία εστιατόρια που υπηρετούν την ιαπωνική κουζίνα – λέγε με σούσι. Πρώτο, αν θυμάμαι καλά, άνοιξε, πάνω στην πλατεία το ΚΟΙ, που ένα, δύο χρόνια μετά μετακινήθηκε πιο απόκεντρα. Καθαρό σουσάδικο, εξ όσων γνωρίζω, δεν το έχω επισκεφθεί, γιατί με απέτρεψαν οι μάλλον αποθαρρυντικές κριτικές στα διάφορα μέσα. Κατόπιν ήρθε το ΚΕΝΚΟ, σχεδόν πάνω στην πλατεία, με διαφορά το πιο φανταιζί τόσο από πλευράς στησίματος και διακόσμησης όσο και από πλευράς ποικιλίας, στη λογική του «όχι τόσο πολλά, αλλά καλά» και με έμφαση στην ιαπωνική κουζίνα και πέρα από τα σούσι. Σαφώς το πιο ακριβό, αλλά με διαφορά το πιο καλό, όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει την κριτική που του αφιέρωσα τον περασμένο Νοέμβριο.
Το ΝΑΚΑΜΑ, υποκατάστημα του κεντρικού στο Κολωνάκι, έσκασε μύτη πριν δύο περίπου χρόνια, λίγο πιο κάτω από την πλατεία, δίπλα στο BARBQ, βολική κατάληξη μετά τη βόλτα ή το σινεμά. Σεμνό και ταπεινό, καλοβαλμένο, με αρκετό χώρο για τραπέζια έξω και λιγότερο μέσα, και καλά συντονισμένο προσωπικό. Όσο για τον κατάλογο, είναι όχι πλήρης, αλλά υπερπλήρης, στη λογική του «πες μας τι σούσι θέλεις και θα το έχεις». Εμένα προσωπικά αυτή η λογική, που συναντάμε και σε εστιατόρια με ελληνική κουζίνα, ομολογώ ότι δε με ενθουσιάζει, αν και, για να πούμε του στραβού το δίκιο, από τη στιγμή που έχει τη βάση, δηλαδή το ρύζι, και τα υπόλοιπα βασικά υλικά δεν ξεπερνούν τα δέκα, και πολλά λέω, μένει να ακολουθήσεις το γνωστό συνταγολόγιο και εύκολα φθάνεις σε σχεδόν τριψήφιο αριθμό προσφερόμενων πιάτων. Σαφώς χρειάζεται περισσότερη ώρα για τη μελέτη του καταλόγου, μέχρι να καταλήξεις στην επιθυμητή ποικιλία. Αντιγράφω τις κατηγορίες από τον κατάλογο του delivery: starters, salads, maki, sashimi, nigiri, Nakama rolls, inside out rolls, Nakama specials, vegan, combos και desserts. Οι δύο πρώτες και η τελευταία ομάδα προσπαθούν φιλότιμα να στηρίξουν τη λεζάντα “more than sushi” και, πιστέψτε με, δεν τα καταφέρνουν και τόσο άσχημα. Ειδικά οι σαλάτες και τα επιδόρπια θα σας εκπλήξουν ευχάριστα με τη φρεσκάδα και την ποικιλία τους.
Ένα άλλο σαφές πλεονέκτημα του ΝΑΚΑΜΑ είναι οι πολύ λογικές τιμές σχεδόν σε όλα τα πιάτα του, είναι μάλλον φθηνό, σίγουρα όμως όχι φτηνιάρικο. Προχθές π.χ. η παραγγελία για δείπνο δύο ατόμων – μία σαλάτα και τρία πιάτα σούσι – κόστισε σκάρτα 30 ευρώ, και κινηθήκαμε μάλλον στο επάνω όριο του καταλόγου. Πήραμε λοιπόν μια σαλάτα wakame (5€) με φύκια, καρότο και σουσάμι, κατά τη γνώμη μου η καλύτερη επιλογή, γνήσια αλλά και πρωτότυπη σαλατούλα, που ταιριάζει μια χαρά ως συνοδευτικό πιάτων με κυρίαρχο το ρύζι. Από την ομάδα των Nakama rolls, τα ιδιαίτερα rolls του μαγαζιού, που τη θεωρώ γενικά ιδιαίτερα ελκυστική λόγω ποικιλίας και πρωτοτυπίας, πήραμε τα αγαπημένα μας suki rolls (7€ για 10 ρολάκια με γαρίδα τεμπούρα, αβοκάντο, πιπεριά, βασιλικό και σάλτσα μάνγκο), η αποθέωση της στεγνής τραγανότητας, και δοκιμάσαμε τα forbidden rolls (7€ για επίσης 10 ρολάκια με μαύρο ρύζι, καψαλισμένο σολομό, σουρίμι καβουριού και spicy mayo) που μας άρεσαν ιδιαίτερα τόσο λόγω του αλλιώτικου ρυζιού όσο και με την, όσο χρειάζεται, καυτερή μαγιονέζα. To salmon mix (9,50€ για 8 creamy salmon rolls + 2 nigiri + 2 sashimi σολομού) συμφωνήσαμε ότι έχει κάνει πια τον κύκλο του, ίσως πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στα bao buns ή και γιατί όχι στα καινούρια σούσι vegan. Το σίγουρο είναι ότι το ΝΑΚΑΜΑ είναι μια τίμια λύση που δύσκολα θα σε απογοητεύσει. Να επισημάνω την πολύ καλή συσκευασία για κάθε πιάτο, τίποτε δεν έφθασε κουνημένο ή χτυπημένο.