Με το lockdown να κρατάει ακόμα, χωρίς τη δυνατότητα μετακίνησης σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, τα μέρη για τη «μετακίνηση 6» είναι περιορισμένα.
Σε έναν περίπατό μου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου ανακαλώντας στη μνήμη μου μια παλαιότερη κριτική, σκέφτηκα να επισκεφτώ κι εγώ το κατάστημα «Kalipita» επί της λεωφόρου Αμφιθέας, δίπλα σε βενζινάδικο. Λόγω της τοποθεσίας του, η στάθμευση καθίσταται αρκετά δύσκολη. Παρόλο που έχει αγγλική επιγραφή, συνδέεται με το κατάστημα «Καλή πίτα» που εδρεύει στον Πειραιά. Μια επιπλέον διαφορά τους είναι πως το κατάστημα του Παλαιού Φαλήρου παρέχει υπηρεσίες αποκλειστικά delivery και take away.
Η εξυπηρέτηση ουσιαστικά δεν μπορεί να κριθεί. Από ‘κει και πέρα, στο take away είναι σχετικά γρήγοροι, ενώ στο delivery δεν θα το έλεγα, καθώς λόγω φόρτου εργασίας ενδέχεται καθυστέρηση. Ο κατάλογος έχει πραγματικά πάρα πολλές επιλογές, γεγονός που ίσως τον κάνει χαοτικό. Κυριαρχούν οι επιλογές που βασίζονται στο κρέας. Ωστόσο δίνονται και πολλές vegetarian και vegan, οι οποίες εξυπηρετούν απόλυτα την περίοδο της νηστείας που διανύουμε. Οι φιλοδοξίες της επιχείρησης δεν σταματούν εδώ, μιας και επεκτείνονται στον χώρο της πίτσας.
Οι δοκιμές μου ήταν πολλές και θα τις παρουσιάσω σε τρεις κατηγορίες.
ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ
-Γιαουρτλάκι: Νόστιμο κρέας σε μπουκίτσες, με τη συνοδεία μιας εξίσου εύγευστης σάλτσας. Η μερίδα ήταν επαρκής ως προς την κατηγορία του, χωρίς υπερβολικό γιαούρτι.
-Burritos με κιμά chili: Μια πολύ ζουμερή επιλογή κυρίως λόγω ντομάτας. Ήταν ελαφρώς πικάντικο, αν και η πίτα άφηνε μια γλυκιά επίγευση. Τα φασόλια ήταν τόσα όσα και το τυρί, προς έκπληξή μου, δεν ήταν λιωμένο.
-Παραδοσιακή πίτα με γύρο κοτόπουλο: Ζουμερός γύρος, καθαρός χωρίς λιπαρά, με αρκετά μπαχαρικά που απογείωναν τη γεύση του.
-Chicken quesadilla: Η τορτίγια ήταν τραγανή με μπαλσάμικο από πάνω. Ξεχώριζε ο γύρος με τα μπαχαρικά του. Το πιάτο συνοδευόταν με φύλλα ρόκας. Ωστόσο δεν θα το χαρακτήριζα χορταστικό.
VEGETARIAN
-Τορτίγια με χαλούμι: Από τα υλικά έβγαλα το φρέσκο κρεμμυδάκι, μιας και δεν είναι στις γεύσεις μου. Τα υπόλοιπα ήταν σε τέτοια ποσότητα που δεν υπερίσχυαν του τυριού. Η βινεγκρέτ λεμονιού έδινε μια ξεχωριστή γεύση στο σύνολο.
-Truffle and truffle: Πρόκειται για πατάτες τηγανιτές με μαγιονέζα τρούφας, λάδι τρούφας και τριμμένη παρμεζάνα. Η μερίδα ήταν ικανοποιητική. Η μαγιονέζα τρούφας υπερίσχυε του τυριού και ίσως, σε συνδυασμό με το λάδι τρούφας, έκανε το πιάτο βαρύ.
– Vegetarian burger με χαλούμι. Μαύρο ψωμάκι, αφράτο. Τομάτα και iceberg φρέσκα ως συνοδευτικά. Τελικός πρωταγωνιστής είναι το χαλούμι. 1 μεγάλο τεμάχιο, κομμένο στα 2. Μην το αφήσετε να στεγνώσει γιατί δεν θα το ευχαριστηθείτε. Το προτίμησα combo με vegan mayo, την ίδια που βρισκόταν στο (μπέργκερ) και αξιοπρεπείς πατάτες τηγανιτές (όσο είναι ζεστές και δεν πανιάζουν). Χορταστική μερίδα, η μαγιονέζα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια “κανονική” … Ίσα ίσα που δεν ήταν τόσο λιπαρή.
VEGAN
-Τορτίγια falafel: Ήταν μια χορταστική τορτίγια με αγγούρι, ντομάτα, καρότο και iceberg που έκαναν το πιάτο πολύ δροσερό. Τα falafel ήταν νόστιμα με αρκετά μπαχαρικά που ωστόσο δεν βάραιναν το πιάτο. Είναι μια επιλογή που θα δοκίμαζα ξανά με ευχαρίστηση. (Το συγκεκριμένο πιάτο έχει και vegetarian εκδοχή όπου αντί της vegan μαγιονέζας, περιέχει σως γιαουρτιού με κόκκινη σάλτσα.)
-Pita bun meatless yeeros: Το pita bun ήταν κάτι ανάμεσα σε παραδοσιακή και κυπριακή πίτα. Ο meatless yeeros, όπως φαίνεται από το όνομά του, πρόκειται για εναλλακτικά κομμάτια γύρου από όσπρια. Ήταν ευχάριστος στη γεύση και αρκετά χορταστικός. Συνοδευόταν από iceberg, ντομάτα, αγγούρι, καρότο και vegan μαγιονέζα.
Οι τελικές εντυπώσεις είναι αρκετά θετικές, μιας και παρήγγειλα σε μικρό χρονικό διάστημα, 4 ή 5 φορές ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Ίσως δεν είναι η κορυφαία πρόταση, σίγουρα όμως είναι από αυτές που θα μου έρθουν ξεκάθαρα από τις πρώτες στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.
Οι τιμές, σίγουρα θα μπορούσαν να προσαρμοστούν ένα κλικ προς τα κάτω.Οπως και ο κατάλογος να περιοριστεί!
Η ΚΑΛΗ ΠΙΤΑ είναι ένα μαγαζί με το οποίο υποθέτω ότι δε θα είχα ποτέ πάρε δώσε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία και η γνωριμία με τη Wolt. Όπως φαίνεται και από τις κριτικές μου που δημοσιεύτηκαν τους τελευταίους μήνες, προτιμώ να παραγγέλνω φαγητό από μαγαζιά που ήδη γνωρίζω καλά, πράγμα που μου επιτρέπει να γράφω μια πλήρη κριτική, έστω αναφερόμενος εν μέρει στις εντυπώσεις από παλαιότερες επισκέψεις στον εκάστοτε χώρο.
Την προηγούμενη Κυριακή όμως, που η όρεξη για σουβλάκι είχε χτυπήσει κόκκινο, είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο. Η αναζήτηση στην πλατφόρμα της Wolt μας έφερε στην ΚΑΛΗ ΠΙΤΑ, ένα σουβλατζίδικο plus, όπως θα το χαρακτήριζα, στη συνέχεια θα καταλάβετε γιατί το χαρακτηρίζω έτσι, που λειτουργεί από το 1995 στο Πασαλιμάνι. Για την παραγγελία μας επιλέξαμε το υποκατάστημα στη Λεωφόρο Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο που μας έπεφτε πιο κοντά. Μου έκανε βέβαια εντύπωση το ότι η ΚΑΛΗ ΠΙΤΑ δεν ήταν ακόμα καταχωρημένη στον κατάλογο του Eating out και σκόπευα σε πρώτη ευκαιρία να ρωτήσω τα δύο Πειραιωτάκια της παρέας, TOMIE και General, για ποιο λόγο μάς είχε διαφύγει μέχρι τώρα. Γιατί η ΚΑΛΗ ΠΙΤΑ προσφέρει κυριολεκτικά τα πάντα. Αντιγράφω από τον κατάλογο της: salads, fries loaded, burritos, tacos, kalipita poke bowl, pitta club, tapas, τυλιχτά, μερίδες, ποικιλίες, καλαμάκια και burgers. Θεωρώ ότι ο χαρακτηρισμός «σουβλατζίδικο plus» είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Μόνο που το “plus” φαίνεται, όπως αποδείχτηκε προς το παρόν, να ταιριάζει μάλλον στην ποικιλία παρά στην ποιότητα.
Η παραγγελία μας μαζί με τις σχετικές παρατηρήσεις: 1) Ένα τυλιχτό με καλαμάκι χοιρινό (2,80 €), για να γνωριστούμε. Το ζητήσαμε χωρίς πατάτες, όμως ο ψήστης είχε άλλη γνώμη. Η (καλή;) πίτα αλάδωτη μεν, τίποτα το ιδιαίτερο δε, σαν να μην είχε ακουμπήσει στη σχάρα. Το κρέας καλούτσικο και επαρκές. 2) Ένα τυλιχτό τσένταρος με γύρο, που τον ζητήσαμε διπλό και ήρθε διπλός (4,70 €), τυρί τσένταρ, μπέικον, ντομάτα και κρεμμύδι, για να δοκιμάσουμε κάτι αλλιώτικο. Οι παρατηρήσεις σχετικά με το χωρίς πατάτες και την πίτα ισχύουν και γι’ αυτό. Ο γύρος ωστόσο ήταν καλοψημένος και κομμένος σωστά. 3) Μια μερίδα πατάτες με cheddar και bacon (4,50 €), στις οποίες προστέθηκαν οι πατάτες από τα δύο τυλιχτά. Το cheddar απλή σος τυριού χρώματος πορτοκαλί, το de bacon πιο πολύ έφερνε σε ζαμπόν και σίγουρα δεν ήταν καθόλου μα καθόλου τραγανό. Οι πατάτες, που συγκαταλέγονται στο βαρύ πυροβολικό του μαγαζιού, ήταν μεν καλής ποιότητας, όμως έφθασαν πανιασμένες. Αυτά τα ολίγα πλην σαφή.
Από περιέργεια κάθισα και μελέτησα τον κατάλογο, που περιέχει σχεδόν 100 διαφορετικά πράγματα, από αρχής μέχρι τέλους, για να σας δώσω μια καλύτερη ιδέα. Εδώ ισχύει το «απ’ όλα έχει ο μπαχτσές». Αντιγράφω: 1) Vegan poke bowl (5,90 €) με vegan yeeros (!), άγριο ρύζι, ντοματίνια, iceberg, φρέσκο κρεμμυδάκι, αγγούρι, καρότο, μπρόκολο. 2) Burger doggy style (7,90 € το κανονικό) με τσένταρ, λουκάνικο τυροκοζάκικο με kerrygold (!), chutney πιπεριάς Φλωρίνης, μουστάρδα & τηγανιτά κρεμμύδια φριζέ. 3) Fish tacos (6,90 €) με τραγανό φιλέτο μπακαλιάρου ή τραγανή γαρίδα, iceberg, καρότο & φρέσκο κρεμμυδάκι & mayo relish, crispy onion. Ομολογώ ότι από περιέργεια και μόνο θα ήθελα, όταν με το καλό ανοίξει ξανά η εστίαση, να κάνω μια βόλτα στο Πασαλιμάνι για επιτόπια αυτοψία, να δω πώς λειτουργεί η κουζίνα τους.
Δεν έχω σε καμία περίπτωση πρόθεση να κακολογήσω ή να θάψω ένα μαγαζί από το οποίο έκανα μία μόνο παραγγελία, όμως το όλο ελληνοαμερικανομεξικάνικο σκηνικό βρίσκω πως είναι, απλά κι ωραία, υπερβολικό. Περιμένω κριτικές φίλων, για να φωτίσουμε το τοπίο.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Με το lockdown να κρατάει ακόμα, χωρίς τη δυνατότητα μετακίνησης σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, τα μέρη για τη «μετακίνηση 6» είναι περιορισμένα.
Σε έναν περίπατό μου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου ανακαλώντας στη μνήμη μου μια παλαιότερη κριτική, σκέφτηκα να επισκεφτώ κι εγώ το κατάστημα «Kalipita» επί της λεωφόρου Αμφιθέας, δίπλα σε βενζινάδικο. Λόγω της τοποθεσίας του, η στάθμευση καθίσταται αρκετά δύσκολη. Παρόλο που έχει αγγλική επιγραφή, συνδέεται με το κατάστημα «Καλή πίτα» που εδρεύει στον Πειραιά. Μια επιπλέον διαφορά τους είναι πως το κατάστημα του Παλαιού Φαλήρου παρέχει υπηρεσίες αποκλειστικά delivery και take away.
Η εξυπηρέτηση ουσιαστικά δεν μπορεί να κριθεί. Από ‘κει και πέρα, στο take away είναι σχετικά γρήγοροι, ενώ στο delivery δεν θα το έλεγα, καθώς λόγω φόρτου εργασίας ενδέχεται καθυστέρηση. Ο κατάλογος έχει πραγματικά πάρα πολλές επιλογές, γεγονός που ίσως τον κάνει χαοτικό. Κυριαρχούν οι επιλογές που βασίζονται στο κρέας. Ωστόσο δίνονται και πολλές vegetarian και vegan, οι οποίες εξυπηρετούν απόλυτα την περίοδο της νηστείας που διανύουμε. Οι φιλοδοξίες της επιχείρησης δεν σταματούν εδώ, μιας και επεκτείνονται στον χώρο της πίτσας.
Οι δοκιμές μου ήταν πολλές και θα τις παρουσιάσω σε τρεις κατηγορίες.
ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ
-Γιαουρτλάκι: Νόστιμο κρέας σε μπουκίτσες, με τη συνοδεία μιας εξίσου εύγευστης σάλτσας. Η μερίδα ήταν επαρκής ως προς την κατηγορία του, χωρίς υπερβολικό γιαούρτι.
-Burritos με κιμά chili: Μια πολύ ζουμερή επιλογή κυρίως λόγω ντομάτας. Ήταν ελαφρώς πικάντικο, αν και η πίτα άφηνε μια γλυκιά επίγευση. Τα φασόλια ήταν τόσα όσα και το τυρί, προς έκπληξή μου, δεν ήταν λιωμένο.
-Παραδοσιακή πίτα με γύρο κοτόπουλο: Ζουμερός γύρος, καθαρός χωρίς λιπαρά, με αρκετά μπαχαρικά που απογείωναν τη γεύση του.
-Chicken quesadilla: Η τορτίγια ήταν τραγανή με μπαλσάμικο από πάνω. Ξεχώριζε ο γύρος με τα μπαχαρικά του. Το πιάτο συνοδευόταν με φύλλα ρόκας. Ωστόσο δεν θα το χαρακτήριζα χορταστικό.
VEGETARIAN
-Τορτίγια με χαλούμι: Από τα υλικά έβγαλα το φρέσκο κρεμμυδάκι, μιας και δεν είναι στις γεύσεις μου. Τα υπόλοιπα ήταν σε τέτοια ποσότητα που δεν υπερίσχυαν του τυριού. Η βινεγκρέτ λεμονιού έδινε μια ξεχωριστή γεύση στο σύνολο.
-Truffle and truffle: Πρόκειται για πατάτες τηγανιτές με μαγιονέζα τρούφας, λάδι τρούφας και τριμμένη παρμεζάνα. Η μερίδα ήταν ικανοποιητική. Η μαγιονέζα τρούφας υπερίσχυε του τυριού και ίσως, σε συνδυασμό με το λάδι τρούφας, έκανε το πιάτο βαρύ.
– Vegetarian burger με χαλούμι. Μαύρο ψωμάκι, αφράτο. Τομάτα και iceberg φρέσκα ως συνοδευτικά. Τελικός πρωταγωνιστής είναι το χαλούμι. 1 μεγάλο τεμάχιο, κομμένο στα 2. Μην το αφήσετε να στεγνώσει γιατί δεν θα το ευχαριστηθείτε. Το προτίμησα combo με vegan mayo, την ίδια που βρισκόταν στο (μπέργκερ) και αξιοπρεπείς πατάτες τηγανιτές (όσο είναι ζεστές και δεν πανιάζουν). Χορταστική μερίδα, η μαγιονέζα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια “κανονική” … Ίσα ίσα που δεν ήταν τόσο λιπαρή.
VEGAN
-Τορτίγια falafel: Ήταν μια χορταστική τορτίγια με αγγούρι, ντομάτα, καρότο και iceberg που έκαναν το πιάτο πολύ δροσερό. Τα falafel ήταν νόστιμα με αρκετά μπαχαρικά που ωστόσο δεν βάραιναν το πιάτο. Είναι μια επιλογή που θα δοκίμαζα ξανά με ευχαρίστηση. (Το συγκεκριμένο πιάτο έχει και vegetarian εκδοχή όπου αντί της vegan μαγιονέζας, περιέχει σως γιαουρτιού με κόκκινη σάλτσα.)
-Pita bun meatless yeeros: Το pita bun ήταν κάτι ανάμεσα σε παραδοσιακή και κυπριακή πίτα. Ο meatless yeeros, όπως φαίνεται από το όνομά του, πρόκειται για εναλλακτικά κομμάτια γύρου από όσπρια. Ήταν ευχάριστος στη γεύση και αρκετά χορταστικός. Συνοδευόταν από iceberg, ντομάτα, αγγούρι, καρότο και vegan μαγιονέζα.
Οι τελικές εντυπώσεις είναι αρκετά θετικές, μιας και παρήγγειλα σε μικρό χρονικό διάστημα, 4 ή 5 φορές ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Ίσως δεν είναι η κορυφαία πρόταση, σίγουρα όμως είναι από αυτές που θα μου έρθουν ξεκάθαρα από τις πρώτες στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.
Οι τιμές, σίγουρα θα μπορούσαν να προσαρμοστούν ένα κλικ προς τα κάτω.Οπως και ο κατάλογος να περιοριστεί!
Η ΚΑΛΗ ΠΙΤΑ είναι ένα μαγαζί με το οποίο υποθέτω ότι δε θα είχα ποτέ πάρε δώσε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία και η γνωριμία με τη Wolt. Όπως φαίνεται και από τις κριτικές μου που δημοσιεύτηκαν τους τελευταίους μήνες, προτιμώ να παραγγέλνω φαγητό από μαγαζιά που ήδη γνωρίζω καλά, πράγμα που μου επιτρέπει να γράφω μια πλήρη κριτική, έστω αναφερόμενος εν μέρει στις εντυπώσεις από παλαιότερες επισκέψεις στον εκάστοτε χώρο.
Την προηγούμενη Κυριακή όμως, που η όρεξη για σουβλάκι είχε χτυπήσει κόκκινο, είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο. Η αναζήτηση στην πλατφόρμα της Wolt μας έφερε στην ΚΑΛΗ ΠΙΤΑ, ένα σουβλατζίδικο plus, όπως θα το χαρακτήριζα, στη συνέχεια θα καταλάβετε γιατί το χαρακτηρίζω έτσι, που λειτουργεί από το 1995 στο Πασαλιμάνι. Για την παραγγελία μας επιλέξαμε το υποκατάστημα στη Λεωφόρο Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο που μας έπεφτε πιο κοντά. Μου έκανε βέβαια εντύπωση το ότι η ΚΑΛΗ ΠΙΤΑ δεν ήταν ακόμα καταχωρημένη στον κατάλογο του Eating out και σκόπευα σε πρώτη ευκαιρία να ρωτήσω τα δύο Πειραιωτάκια της παρέας, TOMIE και General, για ποιο λόγο μάς είχε διαφύγει μέχρι τώρα. Γιατί η ΚΑΛΗ ΠΙΤΑ προσφέρει κυριολεκτικά τα πάντα. Αντιγράφω από τον κατάλογο της: salads, fries loaded, burritos, tacos, kalipita poke bowl, pitta club, tapas, τυλιχτά, μερίδες, ποικιλίες, καλαμάκια και burgers. Θεωρώ ότι ο χαρακτηρισμός «σουβλατζίδικο plus» είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Μόνο που το “plus” φαίνεται, όπως αποδείχτηκε προς το παρόν, να ταιριάζει μάλλον στην ποικιλία παρά στην ποιότητα.
Η παραγγελία μας μαζί με τις σχετικές παρατηρήσεις: 1) Ένα τυλιχτό με καλαμάκι χοιρινό (2,80 €), για να γνωριστούμε. Το ζητήσαμε χωρίς πατάτες, όμως ο ψήστης είχε άλλη γνώμη. Η (καλή;) πίτα αλάδωτη μεν, τίποτα το ιδιαίτερο δε, σαν να μην είχε ακουμπήσει στη σχάρα. Το κρέας καλούτσικο και επαρκές. 2) Ένα τυλιχτό τσένταρος με γύρο, που τον ζητήσαμε διπλό και ήρθε διπλός (4,70 €), τυρί τσένταρ, μπέικον, ντομάτα και κρεμμύδι, για να δοκιμάσουμε κάτι αλλιώτικο. Οι παρατηρήσεις σχετικά με το χωρίς πατάτες και την πίτα ισχύουν και γι’ αυτό. Ο γύρος ωστόσο ήταν καλοψημένος και κομμένος σωστά. 3) Μια μερίδα πατάτες με cheddar και bacon (4,50 €), στις οποίες προστέθηκαν οι πατάτες από τα δύο τυλιχτά. Το cheddar απλή σος τυριού χρώματος πορτοκαλί, το de bacon πιο πολύ έφερνε σε ζαμπόν και σίγουρα δεν ήταν καθόλου μα καθόλου τραγανό. Οι πατάτες, που συγκαταλέγονται στο βαρύ πυροβολικό του μαγαζιού, ήταν μεν καλής ποιότητας, όμως έφθασαν πανιασμένες. Αυτά τα ολίγα πλην σαφή.
Από περιέργεια κάθισα και μελέτησα τον κατάλογο, που περιέχει σχεδόν 100 διαφορετικά πράγματα, από αρχής μέχρι τέλους, για να σας δώσω μια καλύτερη ιδέα. Εδώ ισχύει το «απ’ όλα έχει ο μπαχτσές». Αντιγράφω: 1) Vegan poke bowl (5,90 €) με vegan yeeros (!), άγριο ρύζι, ντοματίνια, iceberg, φρέσκο κρεμμυδάκι, αγγούρι, καρότο, μπρόκολο. 2) Burger doggy style (7,90 € το κανονικό) με τσένταρ, λουκάνικο τυροκοζάκικο με kerrygold (!), chutney πιπεριάς Φλωρίνης, μουστάρδα & τηγανιτά κρεμμύδια φριζέ. 3) Fish tacos (6,90 €) με τραγανό φιλέτο μπακαλιάρου ή τραγανή γαρίδα, iceberg, καρότο & φρέσκο κρεμμυδάκι & mayo relish, crispy onion. Ομολογώ ότι από περιέργεια και μόνο θα ήθελα, όταν με το καλό ανοίξει ξανά η εστίαση, να κάνω μια βόλτα στο Πασαλιμάνι για επιτόπια αυτοψία, να δω πώς λειτουργεί η κουζίνα τους.
Δεν έχω σε καμία περίπτωση πρόθεση να κακολογήσω ή να θάψω ένα μαγαζί από το οποίο έκανα μία μόνο παραγγελία, όμως το όλο ελληνοαμερικανομεξικάνικο σκηνικό βρίσκω πως είναι, απλά κι ωραία, υπερβολικό. Περιμένω κριτικές φίλων, για να φωτίσουμε το τοπίο.