Η Κυριακή των Βαΐων είναι η τελευταία εορταστική Κυριακή πριν τα Πάθητης Μεγάλης Εβδομάδας και η παράδοση προστάζει ψάρι για τη μέρα.
Για δεύτερη χρονιά (ελπίζουμε και τελευταία) δεν μπορούμε να κλείσουμε τραπέζι στα αγαπημένα μας ψαροεστιατόρια όμως οι EatingOuters, πιστοί στο πνεύμα των ημερών, είναι εδώ με δοκιμασμένες, νόστιμες, προτάσεις και λύσεις που δε θα σας ψήσουν το ψάρι στα χείλη αλλά, αντίθετα, θα σας επιτρέψουν να το απολαύσετε στο σπίτι χωρίς κόπο και φασαρία.
Fish house by Indulge.
Λατρεύω τα ψάρια, ιδιαίτερα τα ψητά. Καλό και το ψαράκι στο φούρνο ως λύση ανάγκης, αλλά δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να το συγκρίνω με το ψητό. Και γιατί παρακαλώ να καταφύγω σε λύση ανάγκης που και το σπίτι μυρίζει και η γεύση δε με αποζημιώνει, όταν έχω τόσες επιλογές χωρίς να ανάψω ψησταριά;
Η αλήθεια είναι πως αρχικά δοκίμασα τρία ψαράδικα στην Καλλιθέα, που ψήνουν τα ψάρια και προσφέρουν κατ’ οίκον διανομή. Από το πρώτο έπαιρνα αρκετά συχνά, μέχρι που μια φορά προσπάθησε να μου πουλήσει τσιπούρα καραμπάμ ιχθυοτροφείου για πελαγίσια. Για τους μη γνώστες διευκρινίζω πως η τιμή εκτοξεύεται αυτόματα από τα 7€/kg στα 30€/kg. Στο δεύτερο περίπου το ίδιο. Στο τρίτο ήταν έντιμοι, το σαργουδάκι ήταν πελαγίσιο, αλλά και τα 800gr στα 33€ έτσουξαν αρκετά… Αναγκάστηκα λοιπόν να βρω τη χρυσή τομή.
Ψωνίζω ψάρια από την Αγορά της Καλλιθέας, βρίσκω συνήθως ό,τι θέλω σε καλύτερες τιμές και τα καθαρίζουν επιτόπου. Παραλαμβάνω τα καθαρισμένα ψάρια και με την απόδειξη (πρέπει να φαίνεται ότι αγοράστηκαν από την Αγορά) τα αφήνω απέναντι στο -πεντακάθαρο ομολογουμένως- Fishhouse για ψήσιμο διευκρινίζοντας την ώρα που τα θέλω.
Πρέπει να τα παραλάβω, καθώς δεν έχει delivery, αλλά συμβιβάζομαι με αυτή τη λύση. Δεν είναι η τελείως ξεκούραστη που σηκώνεις το τηλεφωνάκι κι έρχεται το ψαράκι σπίτι, όμως ξέρεις τι ψάρι έχεις πάρει και δεν έχει υπερκοστολογηθεί.
Το κατάστημα έχει και έτοιμες μερίδες μαγειρευτά, τηγανητά, ψητά θαλασσινά και ψάρια, αλλά δεν έχω άποψη, δεν τα έχω τιμήσει.
Fishhouse, Πλάτωνος 4, Καλλιθέα.
Ψαράδικο και Ταβέρνα Ιόνιο byJulie05.
Ένας ψαράς, κάποτε, ήταν πολύ μπροστά, και πίσω από τα καφάσια με τα ψάρια και τα θαλασσινά οραματίστηκε να το πάει λίγο πιο πέρα. Έτσι, είναι πλέον αρκετά σύνηθες, να έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις θαλασσινά εδέσματα και ταυτόχρονα να σου δίνεται η δυνατότητα να στο ψήνουν κιόλας. Η αλήθεια είναι ότι εγώ είχα μείνει μέχρι το καθάρισμα, αλλά είπαμε, όταν όλοι έβλεπαν ένα καλάθι με φρούτα, κάποιος οραματίστηκε το μπάσκετ.
Ήταν ιδέα και έγινε πράξη…
Στη δική μου περίπτωση, τα πράγματα είναι πιο έμμεσα. Αν και επιλέγω τα θαλασσινά μου από την ‘’Αγία Βαρβάρα’’ στα Σεπόλια, και μετά θα γυρίσω σπίτι να μιμηθώ τον Άκη, κάποιες φορές η απέναντι γωνία μας δίνει μια ευχάριστη δυνατότητα.
Να επιλέξουμε τα εδέσματα, και να μας τα ψήσουν στην ταβέρνα στο ‘’Ιόνιο’’. Το ψήσιμο σωστό και το ευχαριστιέσαι μια χαρά με παρέα ή και χωρίς.
Άμα έχεις και παραγγελία σφυρίδα ή σαργό, ή αν η εποχή επιτρέπει καραβίδες, και για να τρελαίνεσαι σαρδέλες ψητές φιλεταρισμένες, ε νομίζω δε θέλεις κάτι άλλο. Τα υπόλοιπα είπαμε, πάμε Ιόνιο…
Ψαράδικο Αγία Βαρβάρα, Σεπολίων 72, Αθήνα.
Ταβέρνα Ιόνιο, Σεπολίων 82, Αθήνα.
Κρέτσης fresh & grill by Tomie.
Το πρώτο ιχθυοπωλείο που έψηνε τα προϊόντα του, το είδα πριν πολλά πολλά χρόνια στη Ρόδο, όπου οι τουρίστες το γέμιζαν και οι ντόπιοι το σνόμπαραν. Έφτασε στη γειτονιά μας από τον πρωτοπόρο του είδους, τον ιχθυοπώλη που, ήδη, επιλέγαμε.
Ξεκίνησαν ψήνοντας απλά τα ψάρια που επέλεγες, με μια μικρή έξτρα χρέωση, πλέον έχουν ένα πλήρες μενού, στο οποίο εναλλάσσονται πιάτα ημέρας ενώ υπάρχουν και πιάτα σταθερά που προτιμούν οι πελάτες καθημερινά.
Ο ‘’Kρέτσης fresh & grill’’ βρίσκεται σε δύο σημεία στο Κερατσίνι και τη Νίκαια. Επιλέγουμε το κατάστημα του Κερατσινίου και σας συνιστώ να προηγηθεί τηλεφωνική παραγγελία νωρίτερα, έτσι ώστε να αποφύγετε την αναμονή.
Ότι έχω δοκιμάσει κατά καιρούς είναι σε μεγάλες μερίδες και νόστιμο. Προτείνω όμως, να μη χάσετε τα καλαμαράκια τα τηγανιτά που παίζουν πάντα στη μέση σαν ορεκτικό για μας (6,50ευρώ). Το κριθαρότο γαρίδας που είναι τόσο νόστιμο και σωστά χυλωμένο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα εστιατόρια. Βέβαια οι πρωταγωνιστές είναι τα ψητά ψάρια, σε αυτό ειδικεύονται εξ άλλου, πάντα σωστά ψημένα και ζουμερά, με συνοδεία γαρνιτούρα της επιλογής σας όπως βραστά λαχανικάή πατατοσαλάτα, αποτελούν πλήρες γεύμα.
Το να φας φρεσκομαγειρεμένο ψάρι ή θαλασσινά χωρίς κόπο και περιττές μυρωδιές στο σπίτι για μας είναι η καλύτερη λύση και την επιλέγουμε τουλάχιστον 3-4 φορές τον μήνα. Πλέον μπορείτε να τους βρείτε στις γνωστές εφαρμογές ή να προπαραγγείλετε ορίζοντας τη μέρα και την ώρα που θέλετε να παραλάβετε την παραγγελία σας.
Το πρώτο μαγαζί στο Παγκράτι που συνδύασε με επιτυχία το τρίπτυχο, ψαράδικο/εστιατόριο/deli.
Το, πολύ όμορφο και ξεχωριστού στυλ, εστιατόριο δεν μπορούμε επί του παρόντος να επισκεφθούμε όμως τίποτα δε μας εμποδίζει να διαλέξουμε το ψάρι που θέλουμε, να μας το ψήσουν με μια μικρή επιβάρυνση, να το παραλάβουμε οι ίδιοι ή να μας έρθει στο σπίτι. Συνεργάζονται με ψαράδες από διάφορα μέρη αλλά έχουν και ιδιόκτητο ιχθυοτροφείο στο Σούνιο γεγονός που εγγυάται τη φρεσκάδα.
Το ψάρι θα έρθει, μαστόρικα, ψημένο έχοντας κρατήσει τους χυμούς του. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό μπορείτε να επιλέξετε κάποιο φιλέτο από τα κυρίως πιάτα του μενούτους. Μην προσπεράσετε τα ορεκτικά αφού θα βρείτε και, ιδιαίτερες, προτάσεις εκτός των συνηθισμένων, όπως το ταρτάρ από λαυράκι, ενώ αν είστε οπαδός του shushi εδώ θα φάτε μία από τις, πλέον, αυθεντικές εκδοχές.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι