Σε μια πόλη που χαρακτηρίζεται χρόνια τώρα, τσιπουρόπολη, σπάνια ανοίγουν χώροι εστίασης διαφορετικού concept. Αλλά επειδή για να διατηρηθεί η φυσιογνωμία της μάχης, γίνονται και θαύματα, το τέλος της πανδημίας μας βρήκε με νέες αφίξεις και μάλιστα street food situations.
Στην περιοχή της πόλης που φουντώνει κάθε μέρα η διασκέδαση και ακούει στο όνομα ‘’Βολονάκι’’, στον πεζόδρομο απέναντι από το Public άνοιξε το ‘’Urban burger’’.
Με το μεγάλο αδερφάκι πετυχημένο στην πόλη των ιπποτών, ήρθε στα ξένα να δοκιμάσει την τύχη του με το ίδιο concept. Burger.
Όσο απλό ακούγεται το burger, τόση τέχνη χρειάζεται για να φτιάξεις το τέλειο και να ευχαριστήσεις τον πελάτη. Σημαντική προϋπόθεση, να μην μπερδεύονται οι γεύσεις των υλικών και να καταλαβαίνεις τι τρως. Να μη φτάσεις στο σημείο να πεις ‘’τελικά έφαγα μπιφτέκι;’’
Εξίσου σημαντικό, μιας και το burger είναι η ναυαρχίδα του street food, είναι να μπορείς να το κρατήσεις στα χέρια σου και να παραμένεις καθαρός. Να μην ξεχειλίζει και μαζί με σένα να τρώει και το t shirt, το παντελόνι ή το φόρεμα.
Το Urban, τα καταφέρνει τέλεια σε όλα.
2 μεγέθη 120 και 180 γραμμάρια, σε φρεσκότατο γευστικό ψωμάκι που δεν τρίβεται, συγκρατεί τα υλικά και σε χορταίνει, όποιο και να διαλέξεις.
Γεύσεις ξεκάθαρες με ταιριαστούς συνδυασμούς και επαρκείς ποσότητες υλικών.
Δοκίμασα το κλασσικό ‘’egg, bacon & cheddar’’ στα 180 γραμμάρια. Η πρασινάδα τόση όση, η τομάτα τραγανή, το αυγό, σπάζοντας ο κρόκος, έδεσε όλα τα υλικά, το bacon απίθανα crispy, το μπιφτέκι του ζουμερό και ανάλαφρο.
‘’Houston’’ we have problem!!! Έκρηξη γεύσεων στον ουρανίσκο. Παρότι δοκίμασα την εκδοχή των 120 γρ. δεν μου φάνηκε μικρό. Το bacon έδεσε τέλεια με τις νιφάδες κρεμμυδιού, το cheddar έλιωσε χωρίς να καπελώσει το ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, η κέτσαπ κόκκινης πιπεριάς προστάτευσε και ανέβασε επίπεδο τα φρέσκα λαχανικά και το burger απογειώθηκε με την remoulade sauce. Η πρώτη φορά που την δοκίμασα με burger και ομολογώ με εξέπληξε ευχάριστα.
Οι πατάτες του νόστιμες σωστά μπαχαρωμένες, η δικιά τους sauce που τις συνόδευε, άνευρη και αρκετά επίπεδη.
Ευχάριστη έκπληξη η σαλάτα ‘’nachos’’. Οικογενειακά λάτρεις του Mexican food, δεν προλαβαίναμε προς θα πρωτοφάει. Τα τραγανά nachos σε νορμάλ ποσότητα ήταν ο κυρίαρχος του πιάτου. Η βάση αποτελούνταν από δροσερό iceberg, που σκεπαζόταν όμορφα από την ψιλοκομμένη ντομάτα, τις πιπεριές και το chili con carne με το cheddar. Όλα τα υλικά έδεναν με τη sauce γιαουρτιού. Απίθανη και χορταστική σαλάτα.
Το προσωπικό ευγενέστατο, λύνει τις όποιες απορίες στο μενού, ομοιόμορφα ντυμένο, με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και μια πειθαρχία στην ετοιμασία των παραγγελιών. Οικολογικές σακούλες για τα take away και delivery, με προσωποποιημένο χειρόγραφο ευχαριστήριο. Με κέρδισε κατευθείαν.
Η φιλοσοφία του, υψηλού επιπέδου που χρειάζεται επιβράβευση..
Ο χώρος αν και μικρός, προσεγμένος, με ξύλινους πάγκους, πινελιές εκτεθειμένου τούβλου, vintage φωτιστικά και όμορφη ασπρόμαυρη τοιχογραφία για την τέλεια street food εικόνα.
Παρότι οι τιμές του είναι ελαφρά ψηλές αλλά ανάλογες αυτού που γεύεσαι, θεωρώ ότι ήρθε για να μείνει και να αποκτήσει το δικό του κοινό στην πόλη.
Τον υιό, όπως και εμένα μας κέρδισε και ήδη με ψήνει για την επόμενη εξόρμηση.
Taste it.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Σε μια πόλη που χαρακτηρίζεται χρόνια τώρα, τσιπουρόπολη, σπάνια ανοίγουν χώροι εστίασης διαφορετικού concept. Αλλά επειδή για να διατηρηθεί η φυσιογνωμία της μάχης, γίνονται και θαύματα, το τέλος της πανδημίας μας βρήκε με νέες αφίξεις και μάλιστα street food situations.
Στην περιοχή της πόλης που φουντώνει κάθε μέρα η διασκέδαση και ακούει στο όνομα ‘’Βολονάκι’’, στον πεζόδρομο απέναντι από το Public άνοιξε το ‘’Urban burger’’.
Με το μεγάλο αδερφάκι πετυχημένο στην πόλη των ιπποτών, ήρθε στα ξένα να δοκιμάσει την τύχη του με το ίδιο concept. Burger.
Όσο απλό ακούγεται το burger, τόση τέχνη χρειάζεται για να φτιάξεις το τέλειο και να ευχαριστήσεις τον πελάτη. Σημαντική προϋπόθεση, να μην μπερδεύονται οι γεύσεις των υλικών και να καταλαβαίνεις τι τρως. Να μη φτάσεις στο σημείο να πεις ‘’τελικά έφαγα μπιφτέκι;’’
Εξίσου σημαντικό, μιας και το burger είναι η ναυαρχίδα του street food, είναι να μπορείς να το κρατήσεις στα χέρια σου και να παραμένεις καθαρός. Να μην ξεχειλίζει και μαζί με σένα να τρώει και το t shirt, το παντελόνι ή το φόρεμα.
Το Urban, τα καταφέρνει τέλεια σε όλα.
2 μεγέθη 120 και 180 γραμμάρια, σε φρεσκότατο γευστικό ψωμάκι που δεν τρίβεται, συγκρατεί τα υλικά και σε χορταίνει, όποιο και να διαλέξεις.
Γεύσεις ξεκάθαρες με ταιριαστούς συνδυασμούς και επαρκείς ποσότητες υλικών.
Δοκίμασα το κλασσικό ‘’egg, bacon & cheddar’’ στα 180 γραμμάρια. Η πρασινάδα τόση όση, η τομάτα τραγανή, το αυγό, σπάζοντας ο κρόκος, έδεσε όλα τα υλικά, το bacon απίθανα crispy, το μπιφτέκι του ζουμερό και ανάλαφρο.
‘’Houston’’ we have problem!!! Έκρηξη γεύσεων στον ουρανίσκο. Παρότι δοκίμασα την εκδοχή των 120 γρ. δεν μου φάνηκε μικρό. Το bacon έδεσε τέλεια με τις νιφάδες κρεμμυδιού, το cheddar έλιωσε χωρίς να καπελώσει το ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, η κέτσαπ κόκκινης πιπεριάς προστάτευσε και ανέβασε επίπεδο τα φρέσκα λαχανικά και το burger απογειώθηκε με την remoulade sauce. Η πρώτη φορά που την δοκίμασα με burger και ομολογώ με εξέπληξε ευχάριστα.
Οι πατάτες του νόστιμες σωστά μπαχαρωμένες, η δικιά τους sauce που τις συνόδευε, άνευρη και αρκετά επίπεδη.
Ευχάριστη έκπληξη η σαλάτα ‘’nachos’’. Οικογενειακά λάτρεις του Mexican food, δεν προλαβαίναμε προς θα πρωτοφάει. Τα τραγανά nachos σε νορμάλ ποσότητα ήταν ο κυρίαρχος του πιάτου. Η βάση αποτελούνταν από δροσερό iceberg, που σκεπαζόταν όμορφα από την ψιλοκομμένη ντομάτα, τις πιπεριές και το chili con carne με το cheddar. Όλα τα υλικά έδεναν με τη sauce γιαουρτιού. Απίθανη και χορταστική σαλάτα.
Το προσωπικό ευγενέστατο, λύνει τις όποιες απορίες στο μενού, ομοιόμορφα ντυμένο, με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και μια πειθαρχία στην ετοιμασία των παραγγελιών. Οικολογικές σακούλες για τα take away και delivery, με προσωποποιημένο χειρόγραφο ευχαριστήριο. Με κέρδισε κατευθείαν.
Η φιλοσοφία του, υψηλού επιπέδου που χρειάζεται επιβράβευση..
Ο χώρος αν και μικρός, προσεγμένος, με ξύλινους πάγκους, πινελιές εκτεθειμένου τούβλου, vintage φωτιστικά και όμορφη ασπρόμαυρη τοιχογραφία για την τέλεια street food εικόνα.
Παρότι οι τιμές του είναι ελαφρά ψηλές αλλά ανάλογες αυτού που γεύεσαι, θεωρώ ότι ήρθε για να μείνει και να αποκτήσει το δικό του κοινό στην πόλη.
Τον υιό, όπως και εμένα μας κέρδισε και ήδη με ψήνει για την επόμενη εξόρμηση.
Taste it.