Το Annie fine cooking ήθελα διακαώς να το δοκιμάσω,καθώς είχα ακούσει αρκετά θετικά σχόλια από έμπιστα άτομα.
Η ευκαιρία μας δόθηκε μια καθημερινή βράδυ 3ατομα που είχαμε καιρό να τα πούμε και είχαμε διάθεση για καλό φαγητό και κρασακι.
Στα απαραίτητα διαδικαστικά υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε αν θα κάτσετε μέσα ή έξω,εμείς λόγω άστατου καιρού επιλέξαμε τον εσωτερικό χώρο. Έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι,τα μέτρα τηρούνται σχολαστικότατα.
Ο χώρος με την κουζίνα ανοιχτή, αλλά χωρίς δυσάρεστες οσμές.
Σου δίνει τη δυνατότητα να θαυμάζεις την προσήλωση και την τάξη που έχει η σεφ και να ανυπομονείς για το επόμενο πιάτο σου.
Η εξυπηρέτηση είναι τόσο επαγγελματικη όσο χρειάζεται με απόλυτη γνώση όλων των υλικών των πιάτων αλλά και μια χαρούμενη διάθεση που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι σε φιλικό σπίτι.
Η κάρτα του μενού είναι περιορισμένη με τόσα πιάτα όσα χρειάζεται για να καλύψουν όλα τα γούστα και με υλικά που βρίσκουν φρέσκα στην αγορά,οπότε ανανεώνεται καθημερινά. Οπότε θα θες πάντα να επιστρέφεις για να δοκιμάσεις νέα πιάτα.
Εμείς δοκιμάσαμε :
– Για αρχή το δικό τους χειροποίητο προζυμενιο ψωμί με εξαιρετικα παρθένο, ελαιόλαδο,χοντρό αλάτι και λούπινα (όσπριο που θυμίζει μεγάλη φάβα ή ρεβύθι) 3€,ποσότητα αρκετη για 3 ατομα.
-Συνεχίσαμε με ελαφρώς μαριναρισμένο μαγιάτικο , τομάτα, πράσινη ελιά, κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες, τσάγαλο τουρσί και πορτοκάλι 16€, πολύ νόστιμο πιάτο, να σημειώσω ότι δεν ειναι του γούστου μου , απόλυτα αυτές οι παρασκευές αλλά το απόλαυσα.
-Το επόμενο πιάτο που ήρθε στο τραπέζι μας ήταν γλυκός Τραχανάς, μαγειρεμένος σε ζωμό γαρίδας, φιλέτο ροφού γιαγχνισμένο με βούτυρο, παστουρμά και σαλάδο(Κερκυραικό σαλάμι). 26€ Όσο και αν σας φαίνεται περίεργος ο συνδυασμός τα υλικά ήταν ισορροπημένα και παντρεύονταν άψογα μεταξύ τους. Οι καραβίδες σωστά ψημένες και ο τραχανάς χυλωμένος όσο πρέπει.
-Συνεχίσαμε με μπακαλιάρο γιαχνιστό σε λευκό κρασί και βούτυρο, με πατατόρυζο κοκκινιστό, λάδι ρέγγας, λουκάνικο, φασκόμηλο, λωτό και αυγοτάραχο 23€. Το ρύζι βρασμένο τόσο όσο, τα υλικά επίσης ταίριαζαν απόλυτα μεταξύ τους. Το ψάρι ζουμερό και γευστικότατο.
-Το τέλος των αλμυρών ηρθε με Γκόγκες(ζυμαρικό) , μαγειρεμένες σε ζωμό προβατίνας,αρνίσιου λαιμού και κότας, με ξεψαχνισμένη προβατίνα , μοσχαρίσιο μεδούλι, φρ.κρεμμύδι, τρίμμα αυγοτάραχου και φουντούκι. 22€ Παρότι ήρθε τελευταίο το απολαύσαμε στο έπακρο , πληθωρικό πιάτο και πλήρως ισορροπημένο.
Εάν μέναμε σε αυτά ο λογαριασμός θα ήταν ακριβώς 30ευρώ το άτομο και θα είχαμε φάει πεντανόστιμες και πρωτότυπες γεύσεις. Εμείς συνεχίσαμε με γλυκό
-Σιροπιαστά μανουροκούλουρα(θυμίζουν τα κλασικά κρητικα λυχναράκια στη γεύση και στην υφή ραβανί) με σπιτικό παγωτό φυστίκι 9,5€. στο παγωτό γεύοσουν το καλής ποιότητας γάλα και τον ξηρό καρπό.
Μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε, ή δοκιμάστε όποιο γλυκό προτείνουν δεν πιστεύω ότι μπορεί να απογοητευτείτε.
Ήπιαμε ενα μπουκάλι κρασί λευκό στα 40€ και κλείσαμε με ρακή δική τους πρόταση, αρωματική και ότι πρέπει για το κλείσιμο. Γνώσεις στα αλκοολούχα δεν έχω, αλλά μπορώ να πω ότι έδεναν άψογα με τα πιάτα μας.
Το σύνολο όλων των παραπάνω ήταν 50€ το άτομο που πραγματικά τα ευχαριστήθηκα. Προφανώς δεν είναι το μαγαζί που θα πας κάθε μέρα, επίσης μπορείς να φύγεις με πολύ πιο μικρό λογαριασμό χωρίς να κάνεις τις δικές μας υπερβολές.
Η σερβιτόρα προτείνει το μέγιστο 1-2 πιάτα παραπάνω από τον αριθμό των ατόμων στο τραπέζι και έχει δίκιο. Το ιδανικό ακόμη θα ήταν να μοιραστείτε τα πιάτα για να δοκιμάσετε περισσότερες γεύσεις.
Το μόνο ψεγάδι που βρήκα έιναι ότι δεν υπήρξε το παραμικρό κέρασμα, ίσως το γλυκό ή η ρακή στο τέλος. Μικρή κίνηση που κάνει θετική εντύπωση, πόσω μάλλον όταν ο λογαριασμός κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα.
Υ.γ. ο τραχανάς με την καραβίδα μπήκε στην πρώτη θέση με τη λίστα με τα πιο νόστιμα πιάτα που έχω δοκιμάσει ποτέ. (το προήγουμενο πιάτο είχε “καταναλωθεί” προ 15ετίας).
Δε χρειάζεται να το πω ΠΡΟΤΕΊΝΕΤΑΙ.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Το Annie fine cooking ήθελα διακαώς να το δοκιμάσω,καθώς είχα ακούσει αρκετά θετικά σχόλια από έμπιστα άτομα.
Η ευκαιρία μας δόθηκε μια καθημερινή βράδυ 3ατομα που είχαμε καιρό να τα πούμε και είχαμε διάθεση για καλό φαγητό και κρασακι.
Στα απαραίτητα διαδικαστικά υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε αν θα κάτσετε μέσα ή έξω,εμείς λόγω άστατου καιρού επιλέξαμε τον εσωτερικό χώρο. Έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι,τα μέτρα τηρούνται σχολαστικότατα.
Ο χώρος με την κουζίνα ανοιχτή, αλλά χωρίς δυσάρεστες οσμές.
Σου δίνει τη δυνατότητα να θαυμάζεις την προσήλωση και την τάξη που έχει η σεφ και να ανυπομονείς για το επόμενο πιάτο σου.
Η εξυπηρέτηση είναι τόσο επαγγελματικη όσο χρειάζεται με απόλυτη γνώση όλων των υλικών των πιάτων αλλά και μια χαρούμενη διάθεση που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι σε φιλικό σπίτι.
Η κάρτα του μενού είναι περιορισμένη με τόσα πιάτα όσα χρειάζεται για να καλύψουν όλα τα γούστα και με υλικά που βρίσκουν φρέσκα στην αγορά,οπότε ανανεώνεται καθημερινά. Οπότε θα θες πάντα να επιστρέφεις για να δοκιμάσεις νέα πιάτα.
Εμείς δοκιμάσαμε :
– Για αρχή το δικό τους χειροποίητο προζυμενιο ψωμί με εξαιρετικα παρθένο, ελαιόλαδο,χοντρό αλάτι και λούπινα (όσπριο που θυμίζει μεγάλη φάβα ή ρεβύθι) 3€,ποσότητα αρκετη για 3 ατομα.
-Συνεχίσαμε με ελαφρώς μαριναρισμένο μαγιάτικο , τομάτα, πράσινη ελιά, κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες, τσάγαλο τουρσί και πορτοκάλι 16€, πολύ νόστιμο πιάτο, να σημειώσω ότι δεν ειναι του γούστου μου , απόλυτα αυτές οι παρασκευές αλλά το απόλαυσα.
-Το επόμενο πιάτο που ήρθε στο τραπέζι μας ήταν γλυκός Τραχανάς, μαγειρεμένος σε ζωμό γαρίδας, φιλέτο ροφού γιαγχνισμένο με βούτυρο, παστουρμά και σαλάδο(Κερκυραικό σαλάμι). 26€ Όσο και αν σας φαίνεται περίεργος ο συνδυασμός τα υλικά ήταν ισορροπημένα και παντρεύονταν άψογα μεταξύ τους. Οι καραβίδες σωστά ψημένες και ο τραχανάς χυλωμένος όσο πρέπει.
-Συνεχίσαμε με μπακαλιάρο γιαχνιστό σε λευκό κρασί και βούτυρο, με πατατόρυζο κοκκινιστό, λάδι ρέγγας, λουκάνικο, φασκόμηλο, λωτό και αυγοτάραχο 23€. Το ρύζι βρασμένο τόσο όσο, τα υλικά επίσης ταίριαζαν απόλυτα μεταξύ τους. Το ψάρι ζουμερό και γευστικότατο.
-Το τέλος των αλμυρών ηρθε με Γκόγκες(ζυμαρικό) , μαγειρεμένες σε ζωμό προβατίνας,αρνίσιου λαιμού και κότας, με ξεψαχνισμένη προβατίνα , μοσχαρίσιο μεδούλι, φρ.κρεμμύδι, τρίμμα αυγοτάραχου και φουντούκι. 22€ Παρότι ήρθε τελευταίο το απολαύσαμε στο έπακρο , πληθωρικό πιάτο και πλήρως ισορροπημένο.
Εάν μέναμε σε αυτά ο λογαριασμός θα ήταν ακριβώς 30ευρώ το άτομο και θα είχαμε φάει πεντανόστιμες και πρωτότυπες γεύσεις. Εμείς συνεχίσαμε με γλυκό
-Σιροπιαστά μανουροκούλουρα(θυμίζουν τα κλασικά κρητικα λυχναράκια στη γεύση και στην υφή ραβανί) με σπιτικό παγωτό φυστίκι 9,5€. στο παγωτό γεύοσουν το καλής ποιότητας γάλα και τον ξηρό καρπό.
Μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε, ή δοκιμάστε όποιο γλυκό προτείνουν δεν πιστεύω ότι μπορεί να απογοητευτείτε.
Ήπιαμε ενα μπουκάλι κρασί λευκό στα 40€ και κλείσαμε με ρακή δική τους πρόταση, αρωματική και ότι πρέπει για το κλείσιμο. Γνώσεις στα αλκοολούχα δεν έχω, αλλά μπορώ να πω ότι έδεναν άψογα με τα πιάτα μας.
Το σύνολο όλων των παραπάνω ήταν 50€ το άτομο που πραγματικά τα ευχαριστήθηκα. Προφανώς δεν είναι το μαγαζί που θα πας κάθε μέρα, επίσης μπορείς να φύγεις με πολύ πιο μικρό λογαριασμό χωρίς να κάνεις τις δικές μας υπερβολές.
Η σερβιτόρα προτείνει το μέγιστο 1-2 πιάτα παραπάνω από τον αριθμό των ατόμων στο τραπέζι και έχει δίκιο. Το ιδανικό ακόμη θα ήταν να μοιραστείτε τα πιάτα για να δοκιμάσετε περισσότερες γεύσεις.
Το μόνο ψεγάδι που βρήκα έιναι ότι δεν υπήρξε το παραμικρό κέρασμα, ίσως το γλυκό ή η ρακή στο τέλος. Μικρή κίνηση που κάνει θετική εντύπωση, πόσω μάλλον όταν ο λογαριασμός κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα.
Υ.γ. ο τραχανάς με την καραβίδα μπήκε στην πρώτη θέση με τη λίστα με τα πιο νόστιμα πιάτα που έχω δοκιμάσει ποτέ. (το προήγουμενο πιάτο είχε “καταναλωθεί” προ 15ετίας).
Δε χρειάζεται να το πω ΠΡΟΤΕΊΝΕΤΑΙ.