Για το Τεφαρίκι νομίζω ότι οι καλοφαγάδες στην Αττική έχουν διαβάσει σίγουρα ένα άρθρο ή κάποιος τους το έχει συστήσει… Υπήρχε, λοιπόν, στο πίσω μέρος του μυαλού μου εδώ και αρκετά χρόνια.
Κάποια επαγγελματικά ραντεβού στην περιοχή, ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να το δοκιμάσω.
Κατ’ αρχάς πήγαμε δύο άτομα Σάββατο μεσημέρι, τη συγκεκριμένη ώρα η προσέλευση ήταν μικρή, νομίζω σε ώρες αιχμής θα απαιτείται κράτηση.
Ο χώρος είναι μια αυλή που καλύπτει, έντεχνα, με φυτά, τον περιβάλλοντα χώρο και τη φασαρία από τη Βάρης-Κορωπίου. Τα τραπέζια και οι καρέκλες είναι από ξύλο, κλασικές ταβέρνας θα τις χαρακτήριζα. Αποστάσεις και μέτρα τηρούνται! Θα παρκάρετε πάρα πολύ εύκολα καθώς εκεί γύρω δεν υπάρχει τίποτα άλλο.
Η κοπέλα στην εξυπηρέτηση ξέρει τη δουλειά της, προτείνει τα πιάτα που πρέπει, ενώ στο τέλος δε λείπει το κερασματάκι. Ίσως διέκρινα μια “τάση” να μας διώξουν λίγο βεβιασμένα, προφανώς για να προετοιμάσουν το τραπέζι για τους επόμενους πελάτες. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα ο λογαριασμός ήρθε μόνος του χωρίς να τον έχουμε ζητήσει, δε μου άρεσε μεν, δε με ενόχλησε δε…
Σε ότι αφορά στο φαγητό, όποιος το επισκεφθεί θα πρέπει να γνωρίζει ότι ειδικεύονται στο κρέας. Από απλά πιάτα στη σχάρα όπως τα μπιφτέκια, μέχρι εξειδικευμένες κοπές.
Εμείς δοκιμάσαμε:
-Σαλάτα Φιγκαρό(9.80€) με σπανάκι, βαλεριάνα, ψητό αχλάδι, γκοργκοντζόλα, προσούτο και ντρέσινγκ σύκου. Το ένα υλικό συμπλήρωνε ιδανικά το άλλο, πολύ νόστιμη, συγκαταλέγεται στις πιο ωραίες σαλάτες που έχω δοκιμάσει τελευταία.
-Γιαούρτι με μυρωδικά (2.90€), το δικό τους τζατζίκι, καλή εναλλακτική, απαραίτητο συνοδευτικό για το κρέας, ίσως θα προτιμούσα την κλασική εκδοχή.
-Συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα (13€) όπως ακριβώς υπόσχονται, μαλακό και απονευρωμένο.
– Μοσχαρίσιο διάφραγμα (19.50€), αρκετά νόστιμο το κρέας και σωστά ψημένο όπως το ζήτησα, αλλά με περισσότερα σκληρά κομμάτια από ότι θα περίμενα, πρόταση της σερβιτόρας που κινήθηκε στη μετριότητα.
Μαζί με κουβέρ και εμφιαλωμένο νερό τα παραπάνω κόστισαν 25€ το άτομο, φάγαμε επαρκώς και μείναμε ικανοποιημένοι.
Σε γενικές γραμμές, δε θα πρότεινα να ξεκινήσετε από την άλλη άκρη της Αττικής για να το δοκιμάσετε, αλλά αν βρεθείτε εκεί γύρω είναι μια πολύ καλή επιλογή. Ίσως, βέβαια να είχα δημιουργήσει υπερβολικές προσδοκίες και να είμαι λίγο αυστηρή…
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Για το Τεφαρίκι νομίζω ότι οι καλοφαγάδες στην Αττική έχουν διαβάσει σίγουρα ένα άρθρο ή κάποιος τους το έχει συστήσει… Υπήρχε, λοιπόν, στο πίσω μέρος του μυαλού μου εδώ και αρκετά χρόνια.
Κάποια επαγγελματικά ραντεβού στην περιοχή, ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να το δοκιμάσω.
Κατ’ αρχάς πήγαμε δύο άτομα Σάββατο μεσημέρι, τη συγκεκριμένη ώρα η προσέλευση ήταν μικρή, νομίζω σε ώρες αιχμής θα απαιτείται κράτηση.
Ο χώρος είναι μια αυλή που καλύπτει, έντεχνα, με φυτά, τον περιβάλλοντα χώρο και τη φασαρία από τη Βάρης-Κορωπίου. Τα τραπέζια και οι καρέκλες είναι από ξύλο, κλασικές ταβέρνας θα τις χαρακτήριζα. Αποστάσεις και μέτρα τηρούνται! Θα παρκάρετε πάρα πολύ εύκολα καθώς εκεί γύρω δεν υπάρχει τίποτα άλλο.
Η κοπέλα στην εξυπηρέτηση ξέρει τη δουλειά της, προτείνει τα πιάτα που πρέπει, ενώ στο τέλος δε λείπει το κερασματάκι. Ίσως διέκρινα μια “τάση” να μας διώξουν λίγο βεβιασμένα, προφανώς για να προετοιμάσουν το τραπέζι για τους επόμενους πελάτες. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα ο λογαριασμός ήρθε μόνος του χωρίς να τον έχουμε ζητήσει, δε μου άρεσε μεν, δε με ενόχλησε δε…
Σε ότι αφορά στο φαγητό, όποιος το επισκεφθεί θα πρέπει να γνωρίζει ότι ειδικεύονται στο κρέας. Από απλά πιάτα στη σχάρα όπως τα μπιφτέκια, μέχρι εξειδικευμένες κοπές.
Εμείς δοκιμάσαμε:
-Σαλάτα Φιγκαρό(9.80€) με σπανάκι, βαλεριάνα, ψητό αχλάδι, γκοργκοντζόλα, προσούτο και ντρέσινγκ σύκου. Το ένα υλικό συμπλήρωνε ιδανικά το άλλο, πολύ νόστιμη, συγκαταλέγεται στις πιο ωραίες σαλάτες που έχω δοκιμάσει τελευταία.
-Γιαούρτι με μυρωδικά (2.90€), το δικό τους τζατζίκι, καλή εναλλακτική, απαραίτητο συνοδευτικό για το κρέας, ίσως θα προτιμούσα την κλασική εκδοχή.
-Συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα (13€) όπως ακριβώς υπόσχονται, μαλακό και απονευρωμένο.
– Μοσχαρίσιο διάφραγμα (19.50€), αρκετά νόστιμο το κρέας και σωστά ψημένο όπως το ζήτησα, αλλά με περισσότερα σκληρά κομμάτια από ότι θα περίμενα, πρόταση της σερβιτόρας που κινήθηκε στη μετριότητα.
Μαζί με κουβέρ και εμφιαλωμένο νερό τα παραπάνω κόστισαν 25€ το άτομο, φάγαμε επαρκώς και μείναμε ικανοποιημένοι.
Σε γενικές γραμμές, δε θα πρότεινα να ξεκινήσετε από την άλλη άκρη της Αττικής για να το δοκιμάσετε, αλλά αν βρεθείτε εκεί γύρω είναι μια πολύ καλή επιλογή. Ίσως, βέβαια να είχα δημιουργήσει υπερβολικές προσδοκίες και να είμαι λίγο αυστηρή…