Το Αρχοντικό 1967 είναι ένα εστιατόριο με μακρά παράδοση. Το όνομά του προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Δυτικής (Μεσσηνιακής) Μάνης, όπου πρωτοάνοιξε ο πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη, συνέχισε για πολλά χρόνια στην οδό Έβρου, στους Αμπελοκήπους με τη μητέρα του σημερινού ιδιοκτήτη στην κουζίνα να το κάνει γνωστό στην Αθήνα για τις μαμαδίστικες γεύσεις και συνεχίζει εδώ και λίγα χρόνια στο Μαρούσι, πολύ κοντά στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του μεγάρου του ΟΤΕ αποτελώντας σημείο αναφοράς Δευτέρα με Σάββατο για μεσημεριανό φαγητό!
Ο χώρος είναι πολύ συμπαθητικά διακοσμημένος με ξύλινα τραπεζοκαθίσματα και ντεκόρ παντοπωλείου, ενώ ειδικά αυτή την εποχή, ο ημιυπαίθριος χώρος είναι μια πολύ καλή λύση για όσους αποφεύγουν τους εσωτερικούς χώρους.
Πριν από λίγες μέρες βρεθήκαμε στην περιοχή με μια φίλη γύρω στις 5 το απόγευμα και, όντας νηστικοί, αποφασίσαμε να πάμε εκεί.
Πρώτα ρίξαμε μια ματιά στην προσεγμένη βιτρίνα-προθήκη με τα έτοιμα φαγητά: Παστίτσιο, κοτόπουλο κατσαρόλας κοκκινιστό με μακαρόνια, χοιρινό με πατάτες φούρνου, λαχανοντολμάδες ήταν μερικές από τις πιο ελκυστικές επιλογές. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλει κάποιος κρεατικά της ώρας, ενώ πολύ ενδιαφέρον είναι και το salad bar, όπου δίνεται παραγγελία και για ατομικές σαλάτες.
Παραγγείλαμε και δοκιμάσαμε:
– Κοτόπουλο κατσαρόλας κοκκινιστό με μακαρόνια, απλά έλιωνε στο στόμα και η σάλτσα ήταν γευστικότατη.
– Γεμιστά, μία ντομάτα και μία πιπεριά με εξαιρετικά εύγευστο ρύζι, πεντανόστιμα!
– Λαχανοντολμάδες, εντελώς μαμαδίστικοι!
– Ατομική χωριάτικη σαλάτα με ξεφλουδισμένη ντομάτα, ντακάκια και υπέροχη φέτα.
– Πατάτες φούρνου, μας τις έφεραν δώρο, καθώς είχαμε ζητήσει, αν είναι εφικτό, το κοτόπουλο να σερβιριστεί έτσι, ωστόσο το κοτόπουλο σερβιρίστηκε με μακαρόνια και ο ευγενέστατος σερβιτόρος μας πρόσφερε ένα πιάτο πεντανόστιμες, σωστά ψημένες πατάτες φούρνου.
Να σημειωθεί πως και το ψωμάκι που σερβιρίστηκε, σύμμικτο, ήταν πολύ εύγευστο, ενώ προσφέρθηκε νερό βρύσης σε καλόγουστη φιάλη.
Για τα παραπάνω ο λογαριασμός ανήλθε στα 12 ευρώ το άτομο, ικανοποιητικό value for money!
Με βάση τα παραπάνω συνιστώ ανεπιφύλακτα στους φίλους του eatingout.gr μια επίσκεψη στο Αρχοντικό 1967!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Το Αρχοντικό 1967 είναι ένα εστιατόριο με μακρά παράδοση. Το όνομά του προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Δυτικής (Μεσσηνιακής) Μάνης, όπου πρωτοάνοιξε ο πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη, συνέχισε για πολλά χρόνια στην οδό Έβρου, στους Αμπελοκήπους με τη μητέρα του σημερινού ιδιοκτήτη στην κουζίνα να το κάνει γνωστό στην Αθήνα για τις μαμαδίστικες γεύσεις και συνεχίζει εδώ και λίγα χρόνια στο Μαρούσι, πολύ κοντά στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του μεγάρου του ΟΤΕ αποτελώντας σημείο αναφοράς Δευτέρα με Σάββατο για μεσημεριανό φαγητό!
Ο χώρος είναι πολύ συμπαθητικά διακοσμημένος με ξύλινα τραπεζοκαθίσματα και ντεκόρ παντοπωλείου, ενώ ειδικά αυτή την εποχή, ο ημιυπαίθριος χώρος είναι μια πολύ καλή λύση για όσους αποφεύγουν τους εσωτερικούς χώρους.
Πριν από λίγες μέρες βρεθήκαμε στην περιοχή με μια φίλη γύρω στις 5 το απόγευμα και, όντας νηστικοί, αποφασίσαμε να πάμε εκεί.
Πρώτα ρίξαμε μια ματιά στην προσεγμένη βιτρίνα-προθήκη με τα έτοιμα φαγητά: Παστίτσιο, κοτόπουλο κατσαρόλας κοκκινιστό με μακαρόνια, χοιρινό με πατάτες φούρνου, λαχανοντολμάδες ήταν μερικές από τις πιο ελκυστικές επιλογές. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλει κάποιος κρεατικά της ώρας, ενώ πολύ ενδιαφέρον είναι και το salad bar, όπου δίνεται παραγγελία και για ατομικές σαλάτες.
Παραγγείλαμε και δοκιμάσαμε:
– Κοτόπουλο κατσαρόλας κοκκινιστό με μακαρόνια, απλά έλιωνε στο στόμα και η σάλτσα ήταν γευστικότατη.
– Γεμιστά, μία ντομάτα και μία πιπεριά με εξαιρετικά εύγευστο ρύζι, πεντανόστιμα!
– Λαχανοντολμάδες, εντελώς μαμαδίστικοι!
– Ατομική χωριάτικη σαλάτα με ξεφλουδισμένη ντομάτα, ντακάκια και υπέροχη φέτα.
– Πατάτες φούρνου, μας τις έφεραν δώρο, καθώς είχαμε ζητήσει, αν είναι εφικτό, το κοτόπουλο να σερβιριστεί έτσι, ωστόσο το κοτόπουλο σερβιρίστηκε με μακαρόνια και ο ευγενέστατος σερβιτόρος μας πρόσφερε ένα πιάτο πεντανόστιμες, σωστά ψημένες πατάτες φούρνου.
Να σημειωθεί πως και το ψωμάκι που σερβιρίστηκε, σύμμικτο, ήταν πολύ εύγευστο, ενώ προσφέρθηκε νερό βρύσης σε καλόγουστη φιάλη.
Για τα παραπάνω ο λογαριασμός ανήλθε στα 12 ευρώ το άτομο, ικανοποιητικό value for money!
Με βάση τα παραπάνω συνιστώ ανεπιφύλακτα στους φίλους του eatingout.gr μια επίσκεψη στο Αρχοντικό 1967!