Το Instagram έχει τεράστια επιρροή στην εποχή μας. Και εμείς οι Ελληνάρες πρώτα χορταίνουμε με το μάτι και μετά με το στομάχι!
Αφού έχω κλείσει εισιτήρια για την Αμοργό, αρχίζω να τσεκάρω τι θα επισκεφθώ μα κυρίως τι θα … γευτώ! Λίγο το ένα tag λίγο το άλλο … Κάποια στιγμή πέφτει το μάτι μου στο Μπυρ … Ζολάκι! Και αυτή η φωτογραφία ωραία και η άλλη σούπερ, δεν άργησα να τις μοιραστώ.
Το Μπυρ … Ζολάκι βρίσκεται στην χώρα της Αμοργού, λίγο πριν το πολυσύχναστο Τρανζιστοράκι. Λειτουργεί λιγότερα χρόνια, οπότε προσπαθεί και αυτό σιγά σιγά να εδραιωθεί. Το επισκεφθήκαμε την δεύτερη ημέρα παραμονής μας, Παρασκευή βράδυ. Ο κόσμος όχι πολύς, γενικότερα στο νησί και ειδικότερα στο μαγαζί. Με ανακούφιση όμως παρατήρησα τις επόμενες μέρες να έχει αρκετή περισσότερη πελατεία.
Θα μου πείτε … Είσαι ο ιδιοκτήτης του; Σαφώς και όχι. Κουβέντα στην κουβέντα όμως, καθώς μας εξυπηρετούσε, μας έδωσε την εντύπωση ενός νέου παιδιού που προσπαθεί και αυτό να προσφέρει κάτι αξιοπρεπές και νόστιμο. Μας ενημέρωσε πως η τρελή κίνηση είναι 2 μήνες τον χρόνο όπου εκείνη την περίοδο υπάρχει αναμονή για ένα τραπέζι.
Για τον χώρο δεν έχω να πω πολλά γιατί λόγω καλοκαιριού όλοι κάθονται έξω στο σοκάκι. Όμορφη η περατζάδα του κόσμου, κάποιους τους βλέπαμε και τα μεσημέρια στις παραλίες του νησιού! Χαλαρή ατμόσφαιρα, άκρως καλοκαιρινή. Θα βολευτείτε σε ξύλινα τραπεζοκαθίσματα και θα δειπνήσετε με όμορφα μαγειρικά σκεύη.
Το Μπυρ … Ζολάκι όπως αφήνει να εννοηθεί, ειδικεύεται στο κρέας συνοδεία μπύρας. Όταν ρωτήσαμε για γλυκά τον ιδιοκτήτη μας είπε …. “Να φύγετε, να πάτε αλλού!” … Εντάξει, δεν το είπε ακριβώς έτσι αλλά έκανα αυτή την εικόνα, όπως στην χαρακτηριστική τηλεοπτική διαφήμιση!
Ξεκινήσαμε με μια παγωμένη μπύρα Άλφα (3.80 ευρώ /500 ml) και μια Coca Cola (2.50 ευρώ ). Η αναμονή ήταν ευχάριστη μιας και εξυπηρετηθήκαμε γρήγορα. Σε αυτό συνέβαλε και ο αγώνας μπάσκετ του Ολυμπιακού, στο κύκνειο άσμα του μεγάλου Γιώργου Πρίντεζη. Ερωτηθήκαμε για το ψωμί και συνεχίσαμε με:
– Μελίπαστο τυρί Αμοργού, στα 5 ευρώ. Ημίσκληρο τυρί με γεμάτη γεύση, όχι ιδιαίτερα αλμυρό. Γενναιόδωρη μερίδα που μας ικανοποίησε. Ίσως κάποιο τσάτνεϊ ανέβαζε περισσότερο τη γεύση.
– Φάβα με ελαιόλαδο, κρεμμύδι και κάπαρη, στα 6 ευρώ. Απαλή αίσθηση στη γεύση, νόστιμη. Έπαιρνε εντάσεις από τον συνδυασμό με το κρεμμύδι και την κάπαρη. Πολύ νόστιμο πιάτο που μνημονεύεται ακόμη, παρόλο που επιστρέψαμε στην Αθήνα.
– Μπριζολάκια χοιρινά σε καπνιστή σάλτσα κόκκινης πάπρικας, στο γκριλ. Στα 9.8 ευρώ. Συνοδεύονταν από πράσινη σαλάτα με μπαλσάμικο και τηγανιτές πατάτες. Τραγανές και χοντροκομμένες με μυρωδικά. Ζουμερό κρέας, εύγευστο με μπαχαρικά. Δύο στον αριθμό, όχι και πολύ μεγάλα. Δικαίωσαν την ονομασία του καταστήματος!
– Αμοριανό πατατάτο με κατσικίσιο κρέας, σβησμένο με τοπικό Αμοριανό κρασί σε σάλτσα ντομάτας με πατάτες. Στα 12 ευρώ. Ζουμερο, μαλακό, νόστιμο κρέας που έπρεπε να ξεκοκαλίσεις για να γευτείς! Οι πατάτες ήταν χοντροκομμένες και κρατούσαν λίγο. Το νόημα του πιάτου ήταν η ΣΑΛΤΣΑ! Βουτήξτε ψωμί και απολαύστε! Υπάρχει και φωτογραφικό ντοκουμέντο!
Το κόστος ανήλθε στα 41.2 ευρώ, τιμή αξιοπρεπέστατη με βάση τις συνεχείς ανατιμήσεις.
Η προσμονή μας από την Αθήνα ακόμη, δικαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Τίμια προσπάθεια, με διάθεση να εξελιχθεί και να γίνει πιο γνωστό στο νησί.
Μία καλή πρόταση στο νησί, με σαφέστατο προσανατολισμό στον τομέα του κρέατος.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Το Instagram έχει τεράστια επιρροή στην εποχή μας. Και εμείς οι Ελληνάρες πρώτα χορταίνουμε με το μάτι και μετά με το στομάχι!
Αφού έχω κλείσει εισιτήρια για την Αμοργό, αρχίζω να τσεκάρω τι θα επισκεφθώ μα κυρίως τι θα … γευτώ! Λίγο το ένα tag λίγο το άλλο … Κάποια στιγμή πέφτει το μάτι μου στο Μπυρ … Ζολάκι! Και αυτή η φωτογραφία ωραία και η άλλη σούπερ, δεν άργησα να τις μοιραστώ.
Το Μπυρ … Ζολάκι βρίσκεται στην χώρα της Αμοργού, λίγο πριν το πολυσύχναστο Τρανζιστοράκι. Λειτουργεί λιγότερα χρόνια, οπότε προσπαθεί και αυτό σιγά σιγά να εδραιωθεί. Το επισκεφθήκαμε την δεύτερη ημέρα παραμονής μας, Παρασκευή βράδυ. Ο κόσμος όχι πολύς, γενικότερα στο νησί και ειδικότερα στο μαγαζί. Με ανακούφιση όμως παρατήρησα τις επόμενες μέρες να έχει αρκετή περισσότερη πελατεία.
Θα μου πείτε … Είσαι ο ιδιοκτήτης του; Σαφώς και όχι. Κουβέντα στην κουβέντα όμως, καθώς μας εξυπηρετούσε, μας έδωσε την εντύπωση ενός νέου παιδιού που προσπαθεί και αυτό να προσφέρει κάτι αξιοπρεπές και νόστιμο. Μας ενημέρωσε πως η τρελή κίνηση είναι 2 μήνες τον χρόνο όπου εκείνη την περίοδο υπάρχει αναμονή για ένα τραπέζι.
Για τον χώρο δεν έχω να πω πολλά γιατί λόγω καλοκαιριού όλοι κάθονται έξω στο σοκάκι. Όμορφη η περατζάδα του κόσμου, κάποιους τους βλέπαμε και τα μεσημέρια στις παραλίες του νησιού! Χαλαρή ατμόσφαιρα, άκρως καλοκαιρινή. Θα βολευτείτε σε ξύλινα τραπεζοκαθίσματα και θα δειπνήσετε με όμορφα μαγειρικά σκεύη.
Το Μπυρ … Ζολάκι όπως αφήνει να εννοηθεί, ειδικεύεται στο κρέας συνοδεία μπύρας. Όταν ρωτήσαμε για γλυκά τον ιδιοκτήτη μας είπε …. “Να φύγετε, να πάτε αλλού!” … Εντάξει, δεν το είπε ακριβώς έτσι αλλά έκανα αυτή την εικόνα, όπως στην χαρακτηριστική τηλεοπτική διαφήμιση!
Ξεκινήσαμε με μια παγωμένη μπύρα Άλφα (3.80 ευρώ /500 ml) και μια Coca Cola (2.50 ευρώ ). Η αναμονή ήταν ευχάριστη μιας και εξυπηρετηθήκαμε γρήγορα. Σε αυτό συνέβαλε και ο αγώνας μπάσκετ του Ολυμπιακού, στο κύκνειο άσμα του μεγάλου Γιώργου Πρίντεζη. Ερωτηθήκαμε για το ψωμί και συνεχίσαμε με:
– Μελίπαστο τυρί Αμοργού, στα 5 ευρώ. Ημίσκληρο τυρί με γεμάτη γεύση, όχι ιδιαίτερα αλμυρό. Γενναιόδωρη μερίδα που μας ικανοποίησε. Ίσως κάποιο τσάτνεϊ ανέβαζε περισσότερο τη γεύση.
– Φάβα με ελαιόλαδο, κρεμμύδι και κάπαρη, στα 6 ευρώ. Απαλή αίσθηση στη γεύση, νόστιμη. Έπαιρνε εντάσεις από τον συνδυασμό με το κρεμμύδι και την κάπαρη. Πολύ νόστιμο πιάτο που μνημονεύεται ακόμη, παρόλο που επιστρέψαμε στην Αθήνα.
– Μπριζολάκια χοιρινά σε καπνιστή σάλτσα κόκκινης πάπρικας, στο γκριλ. Στα 9.8 ευρώ. Συνοδεύονταν από πράσινη σαλάτα με μπαλσάμικο και τηγανιτές πατάτες. Τραγανές και χοντροκομμένες με μυρωδικά. Ζουμερό κρέας, εύγευστο με μπαχαρικά. Δύο στον αριθμό, όχι και πολύ μεγάλα. Δικαίωσαν την ονομασία του καταστήματος!
– Αμοριανό πατατάτο με κατσικίσιο κρέας, σβησμένο με τοπικό Αμοριανό κρασί σε σάλτσα ντομάτας με πατάτες. Στα 12 ευρώ. Ζουμερο, μαλακό, νόστιμο κρέας που έπρεπε να ξεκοκαλίσεις για να γευτείς! Οι πατάτες ήταν χοντροκομμένες και κρατούσαν λίγο. Το νόημα του πιάτου ήταν η ΣΑΛΤΣΑ! Βουτήξτε ψωμί και απολαύστε! Υπάρχει και φωτογραφικό ντοκουμέντο!
Το κόστος ανήλθε στα 41.2 ευρώ, τιμή αξιοπρεπέστατη με βάση τις συνεχείς ανατιμήσεις.
Η προσμονή μας από την Αθήνα ακόμη, δικαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Τίμια προσπάθεια, με διάθεση να εξελιχθεί και να γίνει πιο γνωστό στο νησί.
Μία καλή πρόταση στο νησί, με σαφέστατο προσανατολισμό στον τομέα του κρέατος.
Προτείνεται για δοκιμή, θα σας αρέσει!