Με το βοριά να λυσσομανάει στο νησί και να ξεριζώνει χαμηλή βλάστηση, δεν έχεις και πολλές επιλογές παρά να κινηθείς στο νότιο παραθαλάσσιο τμήμα, δηλαδή τη Χώρα.
Μέχρι εκείνη την ημέρα, τριγυρνούσαμε στα ορεινά χωριά και γευματίζαμε σε παραδοσιακά ταβερνάκια, μακριά από την υπερβολική τουριστική κίνηση.
Τη Χώρα την καταδεχόμασταν μόνο για μπαρότσαρκα, έχει όμως ο καιρός γυρίσματα –κυριολεκτικά!
Έτσι βρεθήκαμε ένα απογευματάκι να καθόμαστε στη Μαλαματένια –εντελώς στην τύχη, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα ψάξιμο στο google.
Το ταβερνάκι απλώνει λίγα τραπέζια στο σοκάκι, τόσα ώστε να επιτρέπεται η «στριμωγμένη» διέλευση πεζών.
Ένας συνωστισμός υπάρχει και στα τραπεζοκαθίσματα και στους περαστικούς, αναμενόμενο εξάλλου….
Πήραμε στα χέρια μας τον κατάλογο, ο οποίος περιείχε τις κλασσικές επιλογές σε ορεκτικά, σαλάτες κρεατικά, θαλασσινά, αλλά είχε και κάποια παραδοσιακά πιάτα.
«Κοίτα να δεις που τελικά θα γευτώ αγκινάρες μέσα στη Χώρα και όχι στα χωριά που ματαίως επιδίωκα» σκέφτηκα.
Ιδού η παραγγελία μας :
Aγκινάρες σε ξύδι και κάπαρη (παραδοσιακό Τηνιακό έδεσμα).
Μη σας επηρεάζει το ξύδι, οι αγκινάρες είναι σκέτο γλύκισμα.
Καλαμαράκια τηγανητά. Αφράτο τηγάνισμα, η πρώτη ύλη κατεψυγμένη (εν γνώση μας) και εντελώς τυποποιημένη.
Μπακαλιάρος με δυνατή σκορδαλιά.
Στρογγυλά πανομοιότυπα κομμάτια μπακαλιάρου. Σε αυτό το πιάτο ένας ευαίσθητος ουρανίσκος μπορούσε να «πιάσει» το ταλαιπωρημένο λάδι μέσα στο οποίο τηγανίστηκε το ψάρι.
Πατατούλες τηγανητές, μια αξιοπρέπεια την είχαν.
Νερό εμφιαλωμένο και κουβέρ -χωρίς να ερωτηθούμε.
½ ltr μοσχοφίλερο
Λογαριασμός στα € 52,00
Κέρασμα μινιόν φρεσκότατα και πεντανόστιμα μπακλαβαδάκια
Στη Μαλαματένια συναντάς τις αναμενόμενες standard υπηρεσίες ενός πολύ τουριστικού μέρους.
Τυποποιημένο φαγητό χωρίς καμία έκπληξη, γρήγορη και –σχετικά- επαγγελματική εξυπηρέτηση.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Τήνος vol#2
Με το βοριά να λυσσομανάει στο νησί και να ξεριζώνει χαμηλή βλάστηση, δεν έχεις και πολλές επιλογές παρά να κινηθείς στο νότιο παραθαλάσσιο τμήμα, δηλαδή τη Χώρα.
Μέχρι εκείνη την ημέρα, τριγυρνούσαμε στα ορεινά χωριά και γευματίζαμε σε παραδοσιακά ταβερνάκια, μακριά από την υπερβολική τουριστική κίνηση.
Τη Χώρα την καταδεχόμασταν μόνο για μπαρότσαρκα, έχει όμως ο καιρός γυρίσματα –κυριολεκτικά!
Έτσι βρεθήκαμε ένα απογευματάκι να καθόμαστε στη Μαλαματένια –εντελώς στην τύχη, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα ψάξιμο στο google.
Το ταβερνάκι απλώνει λίγα τραπέζια στο σοκάκι, τόσα ώστε να επιτρέπεται η «στριμωγμένη» διέλευση πεζών.
Ένας συνωστισμός υπάρχει και στα τραπεζοκαθίσματα και στους περαστικούς, αναμενόμενο εξάλλου….
Πήραμε στα χέρια μας τον κατάλογο, ο οποίος περιείχε τις κλασσικές επιλογές σε ορεκτικά, σαλάτες κρεατικά, θαλασσινά, αλλά είχε και κάποια παραδοσιακά πιάτα.
«Κοίτα να δεις που τελικά θα γευτώ αγκινάρες μέσα στη Χώρα και όχι στα χωριά που ματαίως επιδίωκα» σκέφτηκα.
Ιδού η παραγγελία μας :
Aγκινάρες σε ξύδι και κάπαρη (παραδοσιακό Τηνιακό έδεσμα).
Μη σας επηρεάζει το ξύδι, οι αγκινάρες είναι σκέτο γλύκισμα.
Καλαμαράκια τηγανητά. Αφράτο τηγάνισμα, η πρώτη ύλη κατεψυγμένη (εν γνώση μας) και εντελώς τυποποιημένη.
Μπακαλιάρος με δυνατή σκορδαλιά.
Στρογγυλά πανομοιότυπα κομμάτια μπακαλιάρου. Σε αυτό το πιάτο ένας ευαίσθητος ουρανίσκος μπορούσε να «πιάσει» το ταλαιπωρημένο λάδι μέσα στο οποίο τηγανίστηκε το ψάρι.
Πατατούλες τηγανητές, μια αξιοπρέπεια την είχαν.
Νερό εμφιαλωμένο και κουβέρ -χωρίς να ερωτηθούμε.
½ ltr μοσχοφίλερο
Λογαριασμός στα € 52,00
Κέρασμα μινιόν φρεσκότατα και πεντανόστιμα μπακλαβαδάκια
Στη Μαλαματένια συναντάς τις αναμενόμενες standard υπηρεσίες ενός πολύ τουριστικού μέρους.
Τυποποιημένο φαγητό χωρίς καμία έκπληξη, γρήγορη και –σχετικά- επαγγελματική εξυπηρέτηση.