Ιταλικό εστιατόριο; Όχι!
Ιταλική τρατορία; Δεν θα το έλεγα!
Μέρος για dine in; Ίσως!
Καλό ιταλικό φαγητό; Ναι!
Το Barbaresco ξεκίνησε να λειτουργεί μέσα στο 2021, σε ένα μην εμπορικό σημείο του Πειραιά. Έτυχε να περνάω κάποιες φορές από την περιοχή των Καμινίων και πραγματικά δεν το πήρε εύκολα το μάτι μου. Την ημέρα που γεννήθηκε η ανηψιά μου και είπα να το γιορτάσω, έτυχε να είναι κλειστό (Κυριακή βράδυ)!
Μία Δευτέρα μεσημέρι, καθώς ψάχναμε κάπου να γευματίσουμε, 2 άτομα, σκεφτήκαμε το σιγουράκι του Bounty με την νοστιμότατη πίτσα. Εκεί λοιπόν, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!
” Πάμε στο Barbaresco στον Πειραιά! Είναι πολύ καλό … έχω ακούσει!”
Με κάποιο ρίσκο αλλά πολλή όρεξη, μετά από λίγη ώρα φτάσαμε στον προορισμό μας. Πολυσύχναστο σημείο ως πέρασμα, πολύ κοντά σε σταθμό προαστιακού. Από χώρο; Πρόκειται ουσιαστικά για deliverάδικο. Δεν πας για καλή έξοδο. 3 τραπέζια στο πεζοδρόμιο και αυτό είναι όλο. Ούτε σερβιτόροι υπάρχουν. Σε σερβίρει ουσιαστικά ο “πιτσαδόρος”.
Ο κατάλογος μικρός, με πληθώρα υλικών όμως. Σαλάτες, σούπες, πιτσέτι, ζυμαρικά και γλυκά. Όχι οι τρέλες επιλογές σε εύρος, λαχταριστές όμως σίγουρα!
⚠️ Το μεγάλο μειονέκτημα όμως λέγεται : Πλαστικά μαχαιροπίρουνα.
Διάβασα κάποιες κριτικές στο Google και θα συμφωνήσω απόλυτα. Πρέπει να βρουν κάποια άλλη λύση γιατί χρησιμοποίησα 2 συσκευασίες και τελικά χρειάστηκα και 3η. Ίσως κάποια ξύλινη, ως πιο στιβαρή, δώσει τη λύση. Κατά τα άλλα, δεν είχα κανένα πρόβλημα που σερβιρίστηκα σε delivery style “πιάτα”.
Οι επιλογές μας: Μία από κάθε κατηγορία.
Σαλάτα – Ζυμαρικό – Pizzeti – Γλυκό.
Αααα! Και 4 κουτάκια μπύρας (Αλφα + Heineken), στο 1.8 ευρω/330 μλ. Σε πλαστικό ποτήρι.
– Σαλάτα Burrata με τριλογία από ντοματίνια, φύλλα βασιλικού, φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο. Ζουμερή σαλάτα, με ωραία βουτυράτη μοτσαρέλα που την έκοβες και αγκάλιαζε τα ντοματίνια. Για τα ντοματίνια τώρα, τριλογία δεν υπήρχε, μόνο τα κόκκινα φάγαμε, χωρίς να μας χαλάσει κάτι. Δεν γευτήκαμε το πιπέρι, αναγνωρίσαμε όμως τον βασιλικό στην παρασκευή!
– Αματριτσιάνα με καπνιστή πανσέτα, κόκκινη σάλτσα, σκόρδο, τσίλι, μαϊντανό και πεκορίνο Ρομάνο. Ζητήσαμε και δεύτερο μπολάκι με τυρί, αλίμονο! Χρειάστηκε να ανακατέψουμε αρκετά τα ζυμαρικά ώστε να απλωθεί η σάλτσα. Αρχικά φαινόταν flat πιάτο, μετά την παρέμβαση όμως, απέκτησε φανατική θαυμάστρια! Γλυκιά αλλά ευχάριστα καυτερή σάλτσα, θα ήθελα όμως κάποιο πιο χοντρό ζυμαρικό και όχι το πολύ λεπτό σπαγγέτι. Κόστος στα 7.5 ευρω.
– Pizzeti με καπνιστή πανσέτα, μασκαρπόνε, μοτσαρέλα, αυγό μάτι και … chips πράσσου (!!!) στα 8 ευρώ! Εξαιρετική! Καλό ζυμάρι, τραγανό σε κάποια σημεία, με πολύ καλή κατανομή των υλικών μετάξυ τους. Μιλάμε για μαθηματική ακρίβεια! Το αυγό πάντα κλέβει τις εντυπώσεις σύμφωνα με τα γούστα μας, ευφάνταστη σκέψη η χρήση του πράσσου!
– Δεν υπήρχε περίπτωση να μην φύγουμε χωρίς να δοκιμάσουμε κάτι γλυκό. Επιλέξαμε το τιραμισού, σε μια άτυπη σύγκριση με άλλη πρόσφατη επίσκεψη σε άλλο ιταλικό εστιατόριο. Το Barbaresco νίκησε κατά κράτος. Τρομερά αέρινη κρέμα, με ωραία βάση από καυτό καφέ. Γλυκό όσο έπρεπε, δυστυχώς αντισταθήκαμε και δεν παραγγείλαμε δεύτερο για το σπίτι. Κακώς!
Αφου πληρώσαμε το ποσό των 33.15 ευρώ, ανταλλάξαμε απόψεις με τον ευγενέστατο και χαμογελαστό κύριο επί της παρασκευής των πιάτων. Μας εξήγησε πως με λεπτομέρειες πως φτιάχνουν το τιραμισού αλλά και την επιθυμία τους να χρησιμοποιούν προϊόντα της γείτονος χώρας.
Αποχωρήσαμε με πολύ καλές εντυπώσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού μας! Εύχομαι μόνο ως τότε, να έχουν αντικατασταθεί με κάποιον τρόπο και τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Ιταλικό εστιατόριο; Όχι!
Ιταλική τρατορία; Δεν θα το έλεγα!
Μέρος για dine in; Ίσως!
Καλό ιταλικό φαγητό; Ναι!
Το Barbaresco ξεκίνησε να λειτουργεί μέσα στο 2021, σε ένα μην εμπορικό σημείο του Πειραιά. Έτυχε να περνάω κάποιες φορές από την περιοχή των Καμινίων και πραγματικά δεν το πήρε εύκολα το μάτι μου. Την ημέρα που γεννήθηκε η ανηψιά μου και είπα να το γιορτάσω, έτυχε να είναι κλειστό (Κυριακή βράδυ)!
Μία Δευτέρα μεσημέρι, καθώς ψάχναμε κάπου να γευματίσουμε, 2 άτομα, σκεφτήκαμε το σιγουράκι του Bounty με την νοστιμότατη πίτσα. Εκεί λοιπόν, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!
” Πάμε στο Barbaresco στον Πειραιά! Είναι πολύ καλό … έχω ακούσει!”
Με κάποιο ρίσκο αλλά πολλή όρεξη, μετά από λίγη ώρα φτάσαμε στον προορισμό μας. Πολυσύχναστο σημείο ως πέρασμα, πολύ κοντά σε σταθμό προαστιακού. Από χώρο; Πρόκειται ουσιαστικά για deliverάδικο. Δεν πας για καλή έξοδο. 3 τραπέζια στο πεζοδρόμιο και αυτό είναι όλο. Ούτε σερβιτόροι υπάρχουν. Σε σερβίρει ουσιαστικά ο “πιτσαδόρος”.
Ο κατάλογος μικρός, με πληθώρα υλικών όμως. Σαλάτες, σούπες, πιτσέτι, ζυμαρικά και γλυκά. Όχι οι τρέλες επιλογές σε εύρος, λαχταριστές όμως σίγουρα!
⚠️ Το μεγάλο μειονέκτημα όμως λέγεται : Πλαστικά μαχαιροπίρουνα.
Διάβασα κάποιες κριτικές στο Google και θα συμφωνήσω απόλυτα. Πρέπει να βρουν κάποια άλλη λύση γιατί χρησιμοποίησα 2 συσκευασίες και τελικά χρειάστηκα και 3η. Ίσως κάποια ξύλινη, ως πιο στιβαρή, δώσει τη λύση. Κατά τα άλλα, δεν είχα κανένα πρόβλημα που σερβιρίστηκα σε delivery style “πιάτα”.
Οι επιλογές μας: Μία από κάθε κατηγορία.
Σαλάτα – Ζυμαρικό – Pizzeti – Γλυκό.
Αααα! Και 4 κουτάκια μπύρας (Αλφα + Heineken), στο 1.8 ευρω/330 μλ. Σε πλαστικό ποτήρι.
– Σαλάτα Burrata με τριλογία από ντοματίνια, φύλλα βασιλικού, φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο. Ζουμερή σαλάτα, με ωραία βουτυράτη μοτσαρέλα που την έκοβες και αγκάλιαζε τα ντοματίνια. Για τα ντοματίνια τώρα, τριλογία δεν υπήρχε, μόνο τα κόκκινα φάγαμε, χωρίς να μας χαλάσει κάτι. Δεν γευτήκαμε το πιπέρι, αναγνωρίσαμε όμως τον βασιλικό στην παρασκευή!
– Αματριτσιάνα με καπνιστή πανσέτα, κόκκινη σάλτσα, σκόρδο, τσίλι, μαϊντανό και πεκορίνο Ρομάνο. Ζητήσαμε και δεύτερο μπολάκι με τυρί, αλίμονο! Χρειάστηκε να ανακατέψουμε αρκετά τα ζυμαρικά ώστε να απλωθεί η σάλτσα. Αρχικά φαινόταν flat πιάτο, μετά την παρέμβαση όμως, απέκτησε φανατική θαυμάστρια! Γλυκιά αλλά ευχάριστα καυτερή σάλτσα, θα ήθελα όμως κάποιο πιο χοντρό ζυμαρικό και όχι το πολύ λεπτό σπαγγέτι. Κόστος στα 7.5 ευρω.
– Pizzeti με καπνιστή πανσέτα, μασκαρπόνε, μοτσαρέλα, αυγό μάτι και … chips πράσσου (!!!) στα 8 ευρώ! Εξαιρετική! Καλό ζυμάρι, τραγανό σε κάποια σημεία, με πολύ καλή κατανομή των υλικών μετάξυ τους. Μιλάμε για μαθηματική ακρίβεια! Το αυγό πάντα κλέβει τις εντυπώσεις σύμφωνα με τα γούστα μας, ευφάνταστη σκέψη η χρήση του πράσσου!
– Δεν υπήρχε περίπτωση να μην φύγουμε χωρίς να δοκιμάσουμε κάτι γλυκό. Επιλέξαμε το τιραμισού, σε μια άτυπη σύγκριση με άλλη πρόσφατη επίσκεψη σε άλλο ιταλικό εστιατόριο. Το Barbaresco νίκησε κατά κράτος. Τρομερά αέρινη κρέμα, με ωραία βάση από καυτό καφέ. Γλυκό όσο έπρεπε, δυστυχώς αντισταθήκαμε και δεν παραγγείλαμε δεύτερο για το σπίτι. Κακώς!
Αφου πληρώσαμε το ποσό των 33.15 ευρώ, ανταλλάξαμε απόψεις με τον ευγενέστατο και χαμογελαστό κύριο επί της παρασκευής των πιάτων. Μας εξήγησε πως με λεπτομέρειες πως φτιάχνουν το τιραμισού αλλά και την επιθυμία τους να χρησιμοποιούν προϊόντα της γείτονος χώρας.
Αποχωρήσαμε με πολύ καλές εντυπώσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού μας! Εύχομαι μόνο ως τότε, να έχουν αντικατασταθεί με κάποιον τρόπο και τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα!