Χειμωνιάτικη Κυριακή με καλό καιρό ήρθε η πρόσκληση από πολύ καλό φίλο που κατοικεί στο Μοσχάτο για μεσημεριανό τραπέζι στους “Ψαρομεζέδες”. Πράγματι συναντηθήκαμε παρέα τεσσάρων ατόμων, από τούς οποίους οι τρεις δεν είχαμε ξαναπάει εκεί.
Η πρώτη εντύπωση από τον χώρο πολύ θετική: Προσεγμένη διακόσμηση, άνετα τοποθετημένα τραπέζια με επαρκή χώρο και όλα καθαρά, παρά την πολυκοσμία.
Ευγενική και η εξυπηρέτηση από τον σερβιτόρο που έφερε πολύ γρήγορα καταλόγους και εμφιαλωμένο νερό. Αφού πήρε την παραγγελία έφερε νόστιμο ψωμάκι με ένα συμπαθητικό ντιπ.
Παραγγείλαμε και δοκιμάσαμε:
– Φάβα με κάπαρη και πίκλα από κρεμμύδι, πολύ πετυχημένη.
– Πατάτες τηγανιτές, συμπαθητικές στη γεύση, χωρίς κάτι ιδιαίτερο.
– Σαλάτα “Ψαρομεζέδες” με μαρούλι, ρόκα, ντομάτα, καρυδόψιχα, παρμεζάνα, καρύδι, σταφίδες & σως βαλσάμικο. Πολύ νόστιμη και σε πλούσια ποσότητα.
– Γαρίδες σαγανάκι, αρκετά νόστιμες.
– Γαύρος τηγανιτός, εξαιρετικά σωστά τηγανισμένος.
– Σαρδέλες ψητές, μας άρεσαν πάρα πολύ.
– Λαβράκι φιλέτο ψητό, πολύ προσεγμένο και νόστιμο.
– Τσιπούρα φιλέτο ψητή κι αυτή προσεγμένη, σερβιρισμένη με μια εξαιρετική σως.
Όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό, προσφέρθηκε κέρασμα συμπαθητικό γλυκάκι.
Ο λογαριασμός έφτασε τα 21-22 ευρώ το άτομο, τιμή λογική για ό,τι καταναλώθηκε.
Η γενική εντύπωση ήταν ότι θα θέλαμε να ξαναπάμε: Νόστιμοι ψαρομεζέδες, πολύ ευγενική και γρήγορη εξυπηρέτηση, όμορφος χώρος, λογικές τιμές!
Στους Ψαρομεζέδες στο Μοσχάτο με πήγαν πρώτη φορά οι κουμπάροι. Μόλις είχε ανοίξει, αρκετά χρόνια πίσω.
Και μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση! Συνοικιακό μεν, τίμιο δε.
Και να που ήρθε η ώρα της επανάληψης.
Εν μέσω Ιουλίου, σε ακτή της Αττικής παίρνουμε το Κυριακάτικο μπάνιο μας.
Κοντεύει απόγευμα και έχει αρχίσει το ταμ ταμ της πείνας.
Αρχίζουν να πέφτουν στην άμμο διάφορες προτάσεις, τελικά αποφασίζουμε να πάμε στους Ψαρομεζέδες, να ξεφύγουμε και λίγο από την κρεατοφαγία.
Οι Ψαρομεζέδες, μαγαζί γωνία σε κεντρικό δρόμο του Μοσχάτου, λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια κερδίζοντας μεγάλη μερίδα κοινού.
Απλώνει τα τραπέζια του στο μεγάλο πεζοδρόμιο, οριοθετώντας τον εξωτερικό χώρο του με τη συνηθισμένη λυόμενη κατασκευή η οποία διαθέτει και σκεπή.
Καλοκαίρι και οι τζαμαρίες ορθάνοιχτες, κάποιοι δυνατοί ανεμιστήρες ακροβολισμένοι στέλνουν ριπές δροσιάς.
Το περιβάλλον δεν έχει τίποτε το αξιοσημείωτο, είναι μια τυπική ταβέρνα της γειτονιάς, οφείλω ωστόσο να πω ότι έχει δώσει έμφαση στα σκεύη που σερβίρει, πιάτα στιβαρά και μεγάλα, στο χρώμα της θάλασσας, πιατέλες, σαλατιέρες κλπ στην ίδια ποιότητα και concept. Επιπλέον τα ποτήρια της μπύρας, έρχονται παγωμένα!
Επιπλέον θετικό πρόσημο η εξυπηρέτηση.
Ευγενική, γρήγορη, σου δίνουν την αίσθηση ότι είναι εκεί για εσένα, να σε φροντίσουν και να το ευχαριστηθείς.
Το menu παίζει μόνο σε θαλασσινά.
Ευρεία γκάμα σε σαλάτες, αλοιφές, μαλάκια, ψαρομεζεδάκια, ψητά ή τηγανητά ψάρια (μικρά, μεγάλα) σε πολύ καλές τιμές.
Σε οινόπνευμα περιορισμένη ποικιλία (4-5 μπύρες, 2-3 ούζα και οι γνωστές 3 αποχρώσεις κρασιού).
Χωρίς να ερωτηθούμε έρχεται εμφιαλωμένο νερό και πανέρι με ψωμάκι (λευκό και μαύρο) όχι το φρεσκότερο, αλλά είναι και Κυριακή που να βρεθεί φρέσκο ψωμί?
Παραγγείλαμε:
Σαλάτα με βραστά λαχανικά (θέλαμε τη μεγάλη, έγινε παρεξήγηση και ήρθε η μικρή που περιέχει κολοκυθάκια, κουνουπίδι, μπρόκολο και καρότα).
Η μοναδική διαφορά μεγάλης vs μικρής ήταν η απουσία χόρτων όπου και τα παραγγείλαμε extra. Γενναία μερίδα φρεσκότατων βλήτων, βρασμένη τόσο-όσο.
Καμία τσιγκουνιά στο ελαιόλαδο-ζητήσαμε επιπλέον λεμόνια τα οποία έφεραν αμέσως.
Μπακαλιάρο σκορδαλιά. Καλό τηγάνι, η σκορδαλιά τυποποιημένη-συνηθισμένη (λογικό, έτσι καλύπτουν τα περισσότερα γούστα).
Καλαμαράκια τηγανητά. Κατεψυγμένα όπως αναγράφει στον κατάλογο, αφροτηγανισμένα χωρίς ίχνος λαδίλας.
Γαύρος τηγανητός. Δεν έχω καμία συμπάθια στο γαύρο και δεν τον ακούμπησα. Ο fan του γαύρου έδωσε θετικά σχόλια.
Κριθαρώτο γαρίδας για 2 άτομα. Έρχεται ζεστό, μαστιχωτό, πεντανόστιμο. Είμαι σίγουρη πως οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες- ωστόσο το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
Μπύρες, πολλές μπύρες και παγωμένες.
Στη λήξη του γεύματος, ήρθε ο υπεύθυνος να πάρει feedback και μπράβο του (αυτή η συμπεριφορά σπανίζει στην Ελλάδα).
Κέρασμα ραβανί (όπως ακριβώς μου αρέσει), χωρίς σιρόπι, μοσχομύριζε ινδική καρύδα, τόσο φρέσκο, σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Χειμωνιάτικη Κυριακή με καλό καιρό ήρθε η πρόσκληση από πολύ καλό φίλο που κατοικεί στο Μοσχάτο για μεσημεριανό τραπέζι στους “Ψαρομεζέδες”. Πράγματι συναντηθήκαμε παρέα τεσσάρων ατόμων, από τούς οποίους οι τρεις δεν είχαμε ξαναπάει εκεί.
Η πρώτη εντύπωση από τον χώρο πολύ θετική: Προσεγμένη διακόσμηση, άνετα τοποθετημένα τραπέζια με επαρκή χώρο και όλα καθαρά, παρά την πολυκοσμία.
Ευγενική και η εξυπηρέτηση από τον σερβιτόρο που έφερε πολύ γρήγορα καταλόγους και εμφιαλωμένο νερό. Αφού πήρε την παραγγελία έφερε νόστιμο ψωμάκι με ένα συμπαθητικό ντιπ.
Παραγγείλαμε και δοκιμάσαμε:
– Φάβα με κάπαρη και πίκλα από κρεμμύδι, πολύ πετυχημένη.
– Πατάτες τηγανιτές, συμπαθητικές στη γεύση, χωρίς κάτι ιδιαίτερο.
– Σαλάτα “Ψαρομεζέδες” με μαρούλι, ρόκα, ντομάτα, καρυδόψιχα, παρμεζάνα, καρύδι, σταφίδες & σως βαλσάμικο. Πολύ νόστιμη και σε πλούσια ποσότητα.
– Γαρίδες σαγανάκι, αρκετά νόστιμες.
– Γαύρος τηγανιτός, εξαιρετικά σωστά τηγανισμένος.
– Σαρδέλες ψητές, μας άρεσαν πάρα πολύ.
– Λαβράκι φιλέτο ψητό, πολύ προσεγμένο και νόστιμο.
– Τσιπούρα φιλέτο ψητή κι αυτή προσεγμένη, σερβιρισμένη με μια εξαιρετική σως.
Όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό, προσφέρθηκε κέρασμα συμπαθητικό γλυκάκι.
Ο λογαριασμός έφτασε τα 21-22 ευρώ το άτομο, τιμή λογική για ό,τι καταναλώθηκε.
Η γενική εντύπωση ήταν ότι θα θέλαμε να ξαναπάμε: Νόστιμοι ψαρομεζέδες, πολύ ευγενική και γρήγορη εξυπηρέτηση, όμορφος χώρος, λογικές τιμές!
Στους Ψαρομεζέδες στο Μοσχάτο με πήγαν πρώτη φορά οι κουμπάροι. Μόλις είχε ανοίξει, αρκετά χρόνια πίσω.
Και μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση! Συνοικιακό μεν, τίμιο δε.
Και να που ήρθε η ώρα της επανάληψης.
Εν μέσω Ιουλίου, σε ακτή της Αττικής παίρνουμε το Κυριακάτικο μπάνιο μας.
Κοντεύει απόγευμα και έχει αρχίσει το ταμ ταμ της πείνας.
Αρχίζουν να πέφτουν στην άμμο διάφορες προτάσεις, τελικά αποφασίζουμε να πάμε στους Ψαρομεζέδες, να ξεφύγουμε και λίγο από την κρεατοφαγία.
Οι Ψαρομεζέδες, μαγαζί γωνία σε κεντρικό δρόμο του Μοσχάτου, λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια κερδίζοντας μεγάλη μερίδα κοινού.
Απλώνει τα τραπέζια του στο μεγάλο πεζοδρόμιο, οριοθετώντας τον εξωτερικό χώρο του με τη συνηθισμένη λυόμενη κατασκευή η οποία διαθέτει και σκεπή.
Καλοκαίρι και οι τζαμαρίες ορθάνοιχτες, κάποιοι δυνατοί ανεμιστήρες ακροβολισμένοι στέλνουν ριπές δροσιάς.
Το περιβάλλον δεν έχει τίποτε το αξιοσημείωτο, είναι μια τυπική ταβέρνα της γειτονιάς, οφείλω ωστόσο να πω ότι έχει δώσει έμφαση στα σκεύη που σερβίρει, πιάτα στιβαρά και μεγάλα, στο χρώμα της θάλασσας, πιατέλες, σαλατιέρες κλπ στην ίδια ποιότητα και concept. Επιπλέον τα ποτήρια της μπύρας, έρχονται παγωμένα!
Επιπλέον θετικό πρόσημο η εξυπηρέτηση.
Ευγενική, γρήγορη, σου δίνουν την αίσθηση ότι είναι εκεί για εσένα, να σε φροντίσουν και να το ευχαριστηθείς.
Το menu παίζει μόνο σε θαλασσινά.
Ευρεία γκάμα σε σαλάτες, αλοιφές, μαλάκια, ψαρομεζεδάκια, ψητά ή τηγανητά ψάρια (μικρά, μεγάλα) σε πολύ καλές τιμές.
Σε οινόπνευμα περιορισμένη ποικιλία (4-5 μπύρες, 2-3 ούζα και οι γνωστές 3 αποχρώσεις κρασιού).
Χωρίς να ερωτηθούμε έρχεται εμφιαλωμένο νερό και πανέρι με ψωμάκι (λευκό και μαύρο) όχι το φρεσκότερο, αλλά είναι και Κυριακή που να βρεθεί φρέσκο ψωμί?
Παραγγείλαμε:
Σαλάτα με βραστά λαχανικά (θέλαμε τη μεγάλη, έγινε παρεξήγηση και ήρθε η μικρή που περιέχει κολοκυθάκια, κουνουπίδι, μπρόκολο και καρότα).
Η μοναδική διαφορά μεγάλης vs μικρής ήταν η απουσία χόρτων όπου και τα παραγγείλαμε extra. Γενναία μερίδα φρεσκότατων βλήτων, βρασμένη τόσο-όσο.
Καμία τσιγκουνιά στο ελαιόλαδο-ζητήσαμε επιπλέον λεμόνια τα οποία έφεραν αμέσως.
Μπακαλιάρο σκορδαλιά. Καλό τηγάνι, η σκορδαλιά τυποποιημένη-συνηθισμένη (λογικό, έτσι καλύπτουν τα περισσότερα γούστα).
Καλαμαράκια τηγανητά. Κατεψυγμένα όπως αναγράφει στον κατάλογο, αφροτηγανισμένα χωρίς ίχνος λαδίλας.
Γαύρος τηγανητός. Δεν έχω καμία συμπάθια στο γαύρο και δεν τον ακούμπησα. Ο fan του γαύρου έδωσε θετικά σχόλια.
Κριθαρώτο γαρίδας για 2 άτομα. Έρχεται ζεστό, μαστιχωτό, πεντανόστιμο. Είμαι σίγουρη πως οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες- ωστόσο το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
Μπύρες, πολλές μπύρες και παγωμένες.
Στη λήξη του γεύματος, ήρθε ο υπεύθυνος να πάρει feedback και μπράβο του (αυτή η συμπεριφορά σπανίζει στην Ελλάδα).
Κέρασμα ραβανί (όπως ακριβώς μου αρέσει), χωρίς σιρόπι, μοσχομύριζε ινδική καρύδα, τόσο φρέσκο, σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο.
Λογαριασμός στα 66 euro καθόλου άσχημα.