Ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ είναι ένα μαγαζί με περιποιημένο περιβάλλον, καλή κουζίνα, άψογη εξυπηρέτηση και καλές τιμές. Τι άλλο να ζητήσεις για μια κυριακάτικη εκδρομή με φίλους;
Η πολύ καλή βαθμολογία είναι δεδομένη, πριν ξεκινήσει να γράφεται η κριτική. Αναμενόμενο ίσως για ένα μαγαζί που μετρά σχεδόν μισό αιώνα ζωής.
Τον ΗΠΕΙΡΩΤΗ θα τον βρείτε στην παραλιακή λεωφόρο του Πόρτο Ράφτη. Η προσέγγιση είναι εύκολη, το παρκάρισμα υπόθεση μέσης δυσκολίας (5 στα 10) ανάλογα με τη μέρα και την ώρα. Στο παραθαλάσσιο πεζοδρόμιο υπάρχουν καμιά δεκαριά τραπέζια, για τα οποία, όταν έχει καλό καιρό, γίνεται μάχη. Όμως και η κλειστή αίθουσα έχει τη χάρη της. Το μεγάλο της προσόν: Είναι υπερυψωμένη, έτσι αρκετά από τα εκεί τραπέζια έχουν θέα προς τη θάλασσα.
Θα σας υποδεχθεί το αφεντικό ή κάποιος από τους νεαρούς που τρέχουν το μαγαζί. Όλα όπως πρέπει, ευγενικά και γρήγορα, ειλικρινά έφθασα στο τέλος να θαυμάζω αλλά και να συμπονώ ταυτόχρονα τους νεαρούς που ακατάπαυστα ανεβοκατέβαιναν τα σκαλιά προς το μαγαζί και την κουζίνα φορτωμένοι δίσκους. Για το ΣΚ σάς συνιστώ να κάνετε οπωσδήποτε κράτηση. Τα τραπέζια είναι ευρύχωρα και τα καθίσματα αναπαυτικότατα, μόνο που ίσως η πλάτη σας θα εφάπτεται με την πλάτη μέλους της διπλανής παρέας. Λευκό τραπεζομάντηλο, καλής ποιότητας σερβίτσια, κατευθείαν με το υγρό μαντιλάκι για το τέλος του γεύματος.
Στον ΗΠΕΙΡΩΤΗ θα φάτε πάντα καλά, είτε επιλέξετε ψαρομεζέδες και ψιλό ψαράκι στη μέση του τραπεζιού, είτε στραφείτε προς το λεγόμενο «χοντρό ψάρι» με μια σαλατούλα και κάτι λίγο για την αρχή. Το ιδεώδες είναι μια παρέα με τέσσερις ή παραπάνω συνδαιτυμόνες, οπότε μπορεί να γίνει ένας καλός συνδυασμός σε χαμηλότερο κόστος.Από τα πρώτα ξεχωρίζω τα σωστά βρασμένα χόρτα και τα εξαιρετικά κολοκυθάκια, κομμένα κυματιστά και τηγανισμένα σε μια τέλεια τεμπούρα.
Για τη συνέχεια θα σας συστήσω το φρέσκο καλαμάρι, είτε στα κάρβουνα είτε στο τηγάνι σωστό λουκούμι. Όσον αφορά τα ψάρια, θα ακούσετε τι υπάρχει, θα πάτε να δείτε και θα αποφασίσετε.Δεν είναι ανάγκη να πάρετε πρώτο (και αναγκαστικά πιο ακριβό) ψάρι, εμείς συνήθως επιλέγουμε μεγάλο φρέσκο μπακαλιάρο.
Έρχεται ψημένος σαν γούνα, δηλαδή ανοικτός στη μέση με το κόκκαλο να έχει αφαιρεθεί, χωρίς να έχει χάσει τους χυμούς του, συνοδευόμενος από εύγευστη, όχι τούρμπο σκορδαλιά. Εναλλακτικά φρέσκο κουτσομουράκι στο τηγάνι ή μεγάλο μπαρμπούνι στα κάρβουνα.Καλό το χύμα λευκό κρασί τους, τίμια κοστολογημένα και τα λίγα εμφιαλωμένα που περιέχει ο κατάλογος, φυσικά μαζί με (επίσης λίγες) μπύρες και αποστάγματα. Γενικά ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ δεν θα σας εντυπωσιάσει με την ποικιλία αλλά με την ποιότητα.
Ποικιλία υπάρχει ωστόσο στο κέρασμα του επίλογου με number one την καρυδόπιτα. Αν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ και ασυνήθιστο, ρωτήστε αν υπάρχει μήλο ψητό. Νομίζω ότι είναι αρχικά βραστό, για να πάρει ωραίο ρουμπινί χρώμα, και κατόπιν περασμένο από το φούρνο. Νερό εμφιαλωμένο, ψωμί λευκό και φρέσκο, χωρίς κάτι συνοδευτικό. Ανά κεφαλή κόστος ανάλογα με το μέγεθος της παρέας και τη σύνθεση της παραγγελίας γύρω στα 30 με 35 το πολύ ευρώ.
Συνεπώς άξια τα πέντε αστεράκια παντού και δύο αστέρια στο σύστημα fratello, αξίζει δηλαδή, εφόσον βρίσκεστε στην ανατολική ακτή της Αττικής, να κάνετε κάποια χιλιόμετρα παραπάνω για να επισκεφθείτε τον ΗΠΕΙΡΩΤΗ.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ είναι ένα μαγαζί με περιποιημένο περιβάλλον, καλή κουζίνα, άψογη εξυπηρέτηση και καλές τιμές. Τι άλλο να ζητήσεις για μια κυριακάτικη εκδρομή με φίλους;
Η πολύ καλή βαθμολογία είναι δεδομένη, πριν ξεκινήσει να γράφεται η κριτική. Αναμενόμενο ίσως για ένα μαγαζί που μετρά σχεδόν μισό αιώνα ζωής.
Τον ΗΠΕΙΡΩΤΗ θα τον βρείτε στην παραλιακή λεωφόρο του Πόρτο Ράφτη. Η προσέγγιση είναι εύκολη, το παρκάρισμα υπόθεση μέσης δυσκολίας (5 στα 10) ανάλογα με τη μέρα και την ώρα. Στο παραθαλάσσιο πεζοδρόμιο υπάρχουν καμιά δεκαριά τραπέζια, για τα οποία, όταν έχει καλό καιρό, γίνεται μάχη. Όμως και η κλειστή αίθουσα έχει τη χάρη της. Το μεγάλο της προσόν: Είναι υπερυψωμένη, έτσι αρκετά από τα εκεί τραπέζια έχουν θέα προς τη θάλασσα.
Θα σας υποδεχθεί το αφεντικό ή κάποιος από τους νεαρούς που τρέχουν το μαγαζί. Όλα όπως πρέπει, ευγενικά και γρήγορα, ειλικρινά έφθασα στο τέλος να θαυμάζω αλλά και να συμπονώ ταυτόχρονα τους νεαρούς που ακατάπαυστα ανεβοκατέβαιναν τα σκαλιά προς το μαγαζί και την κουζίνα φορτωμένοι δίσκους. Για το ΣΚ σάς συνιστώ να κάνετε οπωσδήποτε κράτηση. Τα τραπέζια είναι ευρύχωρα και τα καθίσματα αναπαυτικότατα, μόνο που ίσως η πλάτη σας θα εφάπτεται με την πλάτη μέλους της διπλανής παρέας. Λευκό τραπεζομάντηλο, καλής ποιότητας σερβίτσια, κατευθείαν με το υγρό μαντιλάκι για το τέλος του γεύματος.
Στον ΗΠΕΙΡΩΤΗ θα φάτε πάντα καλά, είτε επιλέξετε ψαρομεζέδες και ψιλό ψαράκι στη μέση του τραπεζιού, είτε στραφείτε προς το λεγόμενο «χοντρό ψάρι» με μια σαλατούλα και κάτι λίγο για την αρχή. Το ιδεώδες είναι μια παρέα με τέσσερις ή παραπάνω συνδαιτυμόνες, οπότε μπορεί να γίνει ένας καλός συνδυασμός σε χαμηλότερο κόστος.Από τα πρώτα ξεχωρίζω τα σωστά βρασμένα χόρτα και τα εξαιρετικά κολοκυθάκια, κομμένα κυματιστά και τηγανισμένα σε μια τέλεια τεμπούρα.
Για τη συνέχεια θα σας συστήσω το φρέσκο καλαμάρι, είτε στα κάρβουνα είτε στο τηγάνι σωστό λουκούμι. Όσον αφορά τα ψάρια, θα ακούσετε τι υπάρχει, θα πάτε να δείτε και θα αποφασίσετε.Δεν είναι ανάγκη να πάρετε πρώτο (και αναγκαστικά πιο ακριβό) ψάρι, εμείς συνήθως επιλέγουμε μεγάλο φρέσκο μπακαλιάρο.
Έρχεται ψημένος σαν γούνα, δηλαδή ανοικτός στη μέση με το κόκκαλο να έχει αφαιρεθεί, χωρίς να έχει χάσει τους χυμούς του, συνοδευόμενος από εύγευστη, όχι τούρμπο σκορδαλιά. Εναλλακτικά φρέσκο κουτσομουράκι στο τηγάνι ή μεγάλο μπαρμπούνι στα κάρβουνα.Καλό το χύμα λευκό κρασί τους, τίμια κοστολογημένα και τα λίγα εμφιαλωμένα που περιέχει ο κατάλογος, φυσικά μαζί με (επίσης λίγες) μπύρες και αποστάγματα. Γενικά ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ δεν θα σας εντυπωσιάσει με την ποικιλία αλλά με την ποιότητα.
Ποικιλία υπάρχει ωστόσο στο κέρασμα του επίλογου με number one την καρυδόπιτα. Αν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ και ασυνήθιστο, ρωτήστε αν υπάρχει μήλο ψητό. Νομίζω ότι είναι αρχικά βραστό, για να πάρει ωραίο ρουμπινί χρώμα, και κατόπιν περασμένο από το φούρνο. Νερό εμφιαλωμένο, ψωμί λευκό και φρέσκο, χωρίς κάτι συνοδευτικό. Ανά κεφαλή κόστος ανάλογα με το μέγεθος της παρέας και τη σύνθεση της παραγγελίας γύρω στα 30 με 35 το πολύ ευρώ.
Συνεπώς άξια τα πέντε αστεράκια παντού και δύο αστέρια στο σύστημα fratello, αξίζει δηλαδή, εφόσον βρίσκεστε στην ανατολική ακτή της Αττικής, να κάνετε κάποια χιλιόμετρα παραπάνω για να επισκεφθείτε τον ΗΠΕΙΡΩΤΗ.