Επειδή είναι γνωστό ότι ό,τι κάνει η επαρχία, η πρωτεύουσα το κάνει καλύτερα –μην το πει αυτό κανείς στη Θεσσαλονίκη παρακαλώ– η αναζήτηση του holy grail,του προφιτερόλ των προφιτερόλ συνεχίζεται, αυτή τη φορά εντός Αττικής.
Προτείνουν οι Eatingouters (Βόλτα στην πρωτεύουσα).
Palet patisserie
Μία απλή ερώτηση έκανα στους Eatingouters που θα βρω καλό προφιτερόλ για τον πεθερό μου και αυτοί ήθελαν να γράψουμε ολόκληρο άρθρο!
Το καλό προφιτερόλ χωρίζεται σε 3 στάδια παρασκεύης. Αυτό με την σοκολάτα που περιχύνεται και σκεπάζει τις τραγανές μπαλίτσες που ονομάζονται choux.
Τα choux αποτελούν το δεύτερο στάδιο γιατί δεν υπάρχει πιο αδιάφορο από choux που δεν είναι τραγανά.
Το τρίτο στάδιο είναι η γέμιση αυτών με κρέμα. Και λέω ένα μεγάλο όχι στην σαντιγί!
Αρχικά, άλλο είχα στο μυαλό μου αλλά ας όψεται ο φίλος Κωνσταντίνος που τελευταία στιγμή μου πρότεινε το ‘’Palet’’ στη λεωφόρο Καλαμακίου, απέναντι από το μεζεδοπωλείο του Μπακάλη! Η καλύτερη γέμιση σε choux βρίσκεται στο Palet! Ικανοποιητική σοκολάτα, ωραίο choux και τέλεια βανίλια που την περιεργάζεται η γλώσσα σου και προσπαθείς να τη διαχωρίσεις από τη σοκολάτα!
Bonus tip: Προφιτερόλ με λευκή σοκολάτα με γεμιστά choux με σοκολάτας γάλακτος και Προφιτερόλ με κρέμα πορτοκαλιού και γεμιστά choux με σοκολάτας γάλακτος! Το ατομικό προφιτερόλ σε πλαστικό κυπελλάκι κοστίζει 4 ευρώ. Αξίζει τη δοκιμή!
Θα το βρείτε:
Λεωφ. Καλαμακίου 16, Άλιμος, 2109828154.
Παλόγλου
Η πιο κλασική επιλογή στην οποία δεν μπορώ να αντισταθώ είναι το προφιτερόλ του ‘’Παλόγλου’’.
Η σοκολάτα τους είναι ιδανική για τις γεύσεις μου, κάτι μεταξύ γάλακτος και πραλίνας και τόσο όσο γλυκιά. Τα choux φρέσκα και σε σωστή αναλογία.
Η μόνη μου ένσταση είναι ότι θα μπορούσαν να κοστολογησουν λίγο χαμηλότερα, αλλά και πάλι αποτελεί σταθερή επιλογή.
Με Παλόγλου στον Πειραιά, Παλόγλου στο Φάληρο, Παλόγλου στη Νέα Σμύρνη, προσεχώς και στα Τρίκαλα, το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι πάντα θα βρεις ένα μπολάκι από το αμαρτωλό γλυκό, αν το θέλεις πολύ.
Tip: Το κορυφαίο γλυκό τους είναι η τούρτα cookies στην οποία χρησιμοποιούν την ίδια σοκολάτα.
Θα το βρείτε:
Γρ. Λαμπράκη 98-100, Πειραιάς, 2104127288
Λεωφ. Χατζηκυριάκου 6, Πειραιάς – 2104288066
Κων/νου Παλαιολόγου 68, Παλαιό Φάληρο, 2109419010
Αγίας Σοφίας 111, Νέα Σμύρνη 2109314731.
Βλάχος Bakery and Pastry
Στην κατηγορία σοκολάτα, προτείνω με διαφορά το προφιτερόλ του ‘’Βλάχος bakery and pastry’’. Ενδεικτικά αναφέρω κάτι νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο που από τη νύστα έχει πέσει ολόκληρο μπολ στο πάτωμα! Περνούσαν μαρτυρικά οι ώρες μέχρι να ανοίξει το κατάστημα!
Στην τελευταία αγορά, θελήσαμε να αγοράσουμε 2 οικογενειακά μπολ, είχε απομείνει ένα. Κανένα πρόβλημα! Μας ετοίμασαν 2 νέα μπολ στο άψε σβήσε!
Πλούσια γεύση σοκολάτας γάλακτος που σχεδόν αδιαφορείς για τις υπόλοιπες παρασκευές του! Πηχτή με πυκνή γεύση, δεν χρειάζονται πολλές κουταλιές για να ικανοποιηθείτε! Σίγουρα όμως, όπως έλεγε και η παλιά διαφήμιση “κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο μία (κουταλιά)!”
7 δραχμές! 7 δραχμές χρέωναν το προφιτερόλ το 1963 στον φοιτητή Κωνσταντίνου και δεν του έφταναν τα χρήματα να το παραγγείλει. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, αυτό που παραμένει ίδιο είναι ένα: ‘’δε θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω’’.
Δε θα πω ψέματα, το προφιτερόλ δεν είναι το αγαπημένο μου γλυκό, απλά ξέρω σε τι είναι καλά τα ζαχαροπλαστεία που προτιμώ. Και το ‘’Φλέιβορ’’ στην Καλλιθέα φτιάχνει το προφιτερόλ ακριβώς όπως μου αρέσει, με σοκολάτα γάλακτος, πανάλαφρο και χωρίς να λιγώνει. Πάντα φρεσκότατο, καθώς δεν προλαβαίνει να μπαγιατέψει…
Μη με ρωτήσεις για τις ατομικές συσκευασίες, δεν έχω πάρει ποτέ. Βγαίνει σε μικρό και μεγάλο μέγεθος στα 15 και 18 ευρώ αντίστοιχα. Ένα tip: ούτε να σκεφτείτε το μικρό μέγεθος.
To Choureal άνοιξε στη συμπρωτεύουσα και απογείωσε το κλασικό προφιτερόλ.
Συνήθως προτιμώ τα γλυκά που δεν είναι τόσο σοκολατένια, οπότε όταν έμαθα για ένα μαγαζί που έχει πληθώρα από σοκολάτες, παγωτα και toppings και όλα αυτά μπορείς να τα βάλεις μέσα σε ένα μπωλακι, ανάλογα τις προτιμήσεις σου, έσπευσα.
Και από τότε κάθε φορά που πήγαινα στη Θεσσαλονίκη έγινε μόνιμη επίσκεψη, ώσπου άνοιξε και στην Αθήνα!
Το δικό μου αγαπημένο λευκή σοκολάτα και πραλίνα φυστίκι σε συνδυασμό με κάποιο ξηρό καρπό!
Μπορείτε να βάλετε τα ολόφρεσκα choux σε ατομικό ή οικογενειακό μπολ και να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς ανάλογα με τις γεύσεις σας!
Τip: Αντί για την κλασική επιλογή (με κρέμα) μπορείτε να τα γεμίσετε με παγωτό!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι