Η πρώτη βδομάδα μετά το Πάσχα συνήθως μας βρίσκει έχοντας υπερκαταναλώσει κρέας, οπότε στην καθιερωμένη φαγητοβόλτα των 6 καταλήξαμε να αναζητάμε Ιταλική κουζίνα.
Οι καλές κριτικές που έχει το panini και στο site μας και εν γένει και το γεγονός ότι βρίσκεται σε απόσταση 10λεπτων από στάση μετρό μας βοήθησαν στην επιλογή.
Θα ξεκινήσω από την εξυπηρέτηση πραγματικά ο σερβιτόρος του μαγαζιού είναι απολαυστικός.
Έχει προτάσεις σε πιάτα, βλέπει και προλαβαίνει τα πάντα και δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον να ικανοποιήσει τον πελάτη.
Ο χώρος δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά σίγουρα τώρα που ο καιρός φτιάχνει τα τραπεζάκια με τα καρώ τραπεζομάντηλα στην πλατεία αποτελούν μια ευχάριστη νότα.
Ο κατάλογος είναι κλασικός τρατοριας αρκετές επιλογές σε ζυμαρικά(φρέσκα και μη) πίτσες και λίγα κρεατικά.
Εμείς ως φαγανη παρέα δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα .
-Σαλάτα σιζαρς, η κλασική εκδοχή , με τόση σως όση πρέπει για να μη γίνεται βαριά.
-καρβελακι panini με μοσχάρι ραγου και τυριά, έρχεται ένα ψωμι που γεμίζεται πληθωρικά.
-deep dish pizza με πεπερονι και στο στεφάνι τυρί κρέμα, ίσως το πιο νόστιμο πιάτο της βραδιας,δοκιμάστε τη οπωσδήποτε.
-pizza carbonara, η πίτσα με λεπτή ζύμη όπως πρέπει και τα υλικά σε σωστές ποσότητες.
-κοτοπουλο πανέ με πουρέ γλυκοπατάτας, παρμεζάνα, μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας. Ολόκληρο το στήθος παναρισμενο, πιάτο που δε θα επέλεγα στο συγκεκριμένο μαγαζί μεν, αλλά σωστά εκτελεσμένο.
-νιοκι με μανιτάρια και λάδι τρούφας, πληθωρικό πιάτο που με κέρδισε.
-φρεσκα γεμιστά ζυμαρικά με μπρόκολο, κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος, το μπρόκολο σωστά ψημένο. Η εκτέλεση του πιάτου έκανε και τους δύσπιστους της παρέας να το δοκιμάσουν.
Κλείσαμε με τρία γλυκά:
-lemon pie, νόστιμη λεμονοκρεμα, καψαλισμενη μαρέγκα και μπισκότο στη βάση.
-τιραμισου,η κρέμα πολύ νόστιμη τα σαβαγιάρ ήθελαν λίγη περισσότερη υγρασία.
-καλτσονε με σοκολάτα, η δική τους νόστιμη βάση,με πράσινα φουντουκιού και τριμμένο μπισκότο, γλυκό που δεν χάνει για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Στην αρχή μας έφεραν(κατόπιν ερώτησης και χρέωσης) το δικό τους ψωμί με δύο ντιπακια.
Ήπιαμε κρασί χύμα ημίγλυκο που άκουσε καλά σχόλια αν και δεν το δοκίμασα και εγώ αρκέστηκα σε ένα αναψυκτικό.
Ο λογαριασμός με μια μικρή έκπτωση 10% από γνωστή πλατφόρμα κρατήσεων, έφτασε τα 95ευρω. Εξαιρετικο value for money
Παρασκευή 11/11 ημέρα γιορτής για μητέρα και ανιψιά, αποφασίσαμε να το γιορτάσουμε στα πέριξ της Νέας Σμύρνης. Τσεκάραμε διαδικτυακά διάφορες επιλογές αλλά τελικά καταλήξαμε “εκτός πιάτσας” … σε συνοικιακό κατάστημα. Αποφασίσαμε να δώσουμε μια ευκαιρία στο Panini.Επιλογή που μάλλον θα έκανες εύκολα από διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής φαγητού κατ’ οίκον αλλά δύσκολα θα πήγαινες να το επισκεφθείς από κοντά.
Το Panìni αρχικά, είναι δύσκολο να οριστεί αν ανήκει στη Νέα Σμύρνη ή τη Δάφνη. Βρίσκεται σε έναν μικρό πεζόδρομο και δεν θα ταλαιπωρηθείτε ιδιαίτερα με την στάθμευση του οχήματός σας. Σαν χώρος, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, είναι deliverάδικο με λίγα τραπέζια. Τουλάχιστον για τους χειμερινούς μήνες αφού το καλοκαίρι ο πεζόδρομος βοηθάει στο να απλωθούν τραπέζια παραέξω. Κατά τα άλλα, τίποτα το ιδιαίτερο, είναι όμως αρκετά καθαρό μαγαζί. Προσοχή όμως όταν ανοίγει η πόρτα από τους διανομείς για να μην κρυώσετε.
Το κατάστημα ανήκει σε 2 αδέλφια αν θυμάμαι καλά που πήραν το “μικρόβιο” από τον πατέρα τους που εργάζεται χρόνια στην εστίαση και ειδικότερα στην κουζίνα ιταλικού τύπου. Ευγενέστατοι στην προσέγγιση τους, νομίζω πως έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό στα 2 έτη λειτουργίας τους.
Αφού λάβαμε τους καταλόγους, επιλέξαμε τα εξης:
– Αναψυκτικά σε κουτάκι και 500άρες μπύρες Μάμος και Fischer.
– Σαλάτα caprese. Αν και την είχαν αποσύρει από τον κατάλογο τους, προθυμοποιήθηκαν να την παρασκευάσουν. Πλούσια ποσότητα ρόκας στη βάση ώστε να “αναπαυθούν” εναλλάξ οι ροδέλες τομάτας και μοτσαρέλας. Στην κορυφή ήταν τοποθετημένο το πέστο βασιλικού. Δροσερή, καλή επιλογή για να μοιραστεί και να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα πιάτα.
– Pane all’oglio. Ελληνιστί σκορδόψωμο με σκορδοβούτυρο, ντοματίνια, άγρια ρόκα και σκορδόλαδο. Τραγανό στις άκρες, ζυμαρένιο όσο χρειάζεται στο κέντρο. Δεν είναι το κλασικό σκορδόψωμο τύπου μπαγκέτας αλλά μια παρασκευή με ζυμάρι πίτσας, τύπου φοκάτσια. Πολύ ικανοποιητικό.
– Pane con ragout. Ψωμάκι γεμιστό με μοσχαράκι ραγού και μοτσαρέλα. Όντως χειροποίητο και πολύ φουσκωτό, περιείχε καλομαγειρεμένο κιμά και τυρί που έδιναν πλουσιότατη γεύση στο στόμα. Πολύ καλή ποσότητα, θα το τιμήσω ξανά στο μέλλον! Μόλις σήκωνες το καπάκι του ψωμιού, έμοιαζε σαν ηφαίστειο! Καυτό και ζουμερό!
– Ριγκατόνι αματριτσιάνα. Όμορφο πιάτο οπτικά, αισθητά τα κομμάτια από πανσέτα, καυτερή γεύση όσο πρέπει. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο βράσιμο των ζυμαρικών που έπρεπε να πάρουν περισσότερο χρόνο.
– Deep dish style pizza black angus. Εννοούμε τις πολύ ζυμαρένιες και ψηλές πίτσες, με πολλή γέμιση που πρωτοεμφανίστηκαν στο Σικάγο. Η δική μας ήταν πολύ πλούσια και γευστική σε τυρί και σάλτσα ντομάτας που συνδυάζονταν αρμονικά. Το λουκάνικο black angus ήταν επίσης σε αρκετή ποσότητα ώστε να μην πρωταγωνιστούν μόνο το πεκορίνο piccante, το gouda και η μοτσαρέλα. Στο στεφάνι της είναι γεμιστή με τυρί κρέμα Philadelphia. Ότι πρέπει για cheat day!
– Λινγκουίνι con pollo. Αν και οπτικά ήταν νόστιμα έστω και αν η κρέμα γάλακτος ήταν πλούσια, το πρόβλημα πάλι επικεντρώθηκε στο βράσιμο των ζυμαρικών. Πολύ σφιχτά. Έτσι, και τα υπόλοιπα υλικά, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο δεν έδεσαν με το τελικό αποτέλεσμα.
⚠️ Η μόνη χτυπητή αδυναμία από την επίσκεψή μας ήταν το βράσιμο των ζυμαρικών.
– Ριζότο μανιταριών με χειροποίητη πάστα μανιταριών, μανιτάρια shimeji και λάδι τρούφας. Μυρωδάτο λόγω τρούφας, οπτικά δεν σε προδιαθέτει για κάτι πολύ δυνατό, μάλλον λόγω του ότι υπερίσχυε η πάστα μανιταριών. Δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό που έχουμε δοκιμάσει, από την άλλη όμως έχει τύχει σε πολυδιαφημισμένα μαγαζιά να δοκιμάσουμε πολύ πιο αδιάφορα από αυτό. Τα υλικά, όπως και να έχει, δεν τα λυπούνται!
Και από γλυκά …
– Torta al limone. Lemon pie με χειροποίητο τριμμένο μπισκότο, κρέμα λεμονιού και καψαλισμένη μαρέγκα. Απολύτως σωστή περιγραφή. Παρουσιασμένο σε ποτήρι και σε 3 επίπεδα με κάθε συστατικό της περιγραφής. Πολύ ταιριαστός συνδυασμός της γλυκιάς μαρέγκας με την (όσο χρειάζεται) όξινη κρέμα λεμονιού. Επικράτησε του δεύτερου γλυκού που ήταν …
– Tiramisu. Αποφεύγω να το δοκιμάζω από ζαχαροπλαστεία, είναι από τις επιλογές μου όμως στα ιταλικού τύπου εστιατόρια. Το συγκεκριμένο έχει την περιγραφή της χειροποίητης κρέμας τιραμισού και σαντιγί με αρωματισμένα σαβαγιάρ. Μετά από τόσες μέρες το έχω διαγράψει σχεδόν από τη μνήμη μου, δεν το θυμάμαι ως κάτι ιδιαίτερο. Επικεντρωθήκαμε στο άλλο γλυκο. Ενώ φαίνεται πλούσιο σε ποσότητα, παρουσιασμένο σε ποτήρι του καφέ, δεν είχε την φινέτσα άλλων που δοκίμασα κατά καιρούς. Και αποφεύγω τη σαντιγί που μου χαλάει τη γεύση!
Συνολικό κόστος στα 85-90 ευρώ για 4 άτομα, ενώ είχαμε και μια μικρή έκπτωση.
Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος από την επίσκεψη μου. Υπό άλλες συνθήκες, σε κατάστημα εστίασης με καλύτερο χώρο, θα πλήρωνα 20% ακριβότερα τα παραπάνω.
Θα ήθελα να τους δώσω άλλη μια ευκαιρία για τα ζυμαρικά τους, ενώ στο σπίτι θα δοκίμαζα άνετα μια deep dish pizza μετά από προπόνηση! Έχουν πολύ καλό ζυμάρι!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Η πρώτη βδομάδα μετά το Πάσχα συνήθως μας βρίσκει έχοντας υπερκαταναλώσει κρέας, οπότε στην καθιερωμένη φαγητοβόλτα των 6 καταλήξαμε να αναζητάμε Ιταλική κουζίνα.
Οι καλές κριτικές που έχει το panini και στο site μας και εν γένει και το γεγονός ότι βρίσκεται σε απόσταση 10λεπτων από στάση μετρό μας βοήθησαν στην επιλογή.
Θα ξεκινήσω από την εξυπηρέτηση πραγματικά ο σερβιτόρος του μαγαζιού είναι απολαυστικός.
Έχει προτάσεις σε πιάτα, βλέπει και προλαβαίνει τα πάντα και δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον να ικανοποιήσει τον πελάτη.
Ο χώρος δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά σίγουρα τώρα που ο καιρός φτιάχνει τα τραπεζάκια με τα καρώ τραπεζομάντηλα στην πλατεία αποτελούν μια ευχάριστη νότα.
Ο κατάλογος είναι κλασικός τρατοριας αρκετές επιλογές σε ζυμαρικά(φρέσκα και μη) πίτσες και λίγα κρεατικά.
Εμείς ως φαγανη παρέα δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα .
-Σαλάτα σιζαρς, η κλασική εκδοχή , με τόση σως όση πρέπει για να μη γίνεται βαριά.
-καρβελακι panini με μοσχάρι ραγου και τυριά, έρχεται ένα ψωμι που γεμίζεται πληθωρικά.
-deep dish pizza με πεπερονι και στο στεφάνι τυρί κρέμα, ίσως το πιο νόστιμο πιάτο της βραδιας,δοκιμάστε τη οπωσδήποτε.
-pizza carbonara, η πίτσα με λεπτή ζύμη όπως πρέπει και τα υλικά σε σωστές ποσότητες.
-κοτοπουλο πανέ με πουρέ γλυκοπατάτας, παρμεζάνα, μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας. Ολόκληρο το στήθος παναρισμενο, πιάτο που δε θα επέλεγα στο συγκεκριμένο μαγαζί μεν, αλλά σωστά εκτελεσμένο.
-νιοκι με μανιτάρια και λάδι τρούφας, πληθωρικό πιάτο που με κέρδισε.
-φρεσκα γεμιστά ζυμαρικά με μπρόκολο, κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος, το μπρόκολο σωστά ψημένο. Η εκτέλεση του πιάτου έκανε και τους δύσπιστους της παρέας να το δοκιμάσουν.
Κλείσαμε με τρία γλυκά:
-lemon pie, νόστιμη λεμονοκρεμα, καψαλισμενη μαρέγκα και μπισκότο στη βάση.
-τιραμισου,η κρέμα πολύ νόστιμη τα σαβαγιάρ ήθελαν λίγη περισσότερη υγρασία.
-καλτσονε με σοκολάτα, η δική τους νόστιμη βάση,με πράσινα φουντουκιού και τριμμένο μπισκότο, γλυκό που δεν χάνει για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Στην αρχή μας έφεραν(κατόπιν ερώτησης και χρέωσης) το δικό τους ψωμί με δύο ντιπακια.
Ήπιαμε κρασί χύμα ημίγλυκο που άκουσε καλά σχόλια αν και δεν το δοκίμασα και εγώ αρκέστηκα σε ένα αναψυκτικό.
Ο λογαριασμός με μια μικρή έκπτωση 10% από γνωστή πλατφόρμα κρατήσεων, έφτασε τα 95ευρω. Εξαιρετικο value for money
Παρασκευή 11/11 ημέρα γιορτής για μητέρα και ανιψιά, αποφασίσαμε να το γιορτάσουμε στα πέριξ της Νέας Σμύρνης. Τσεκάραμε διαδικτυακά διάφορες επιλογές αλλά τελικά καταλήξαμε “εκτός πιάτσας” … σε συνοικιακό κατάστημα. Αποφασίσαμε να δώσουμε μια ευκαιρία στο Panini.Επιλογή που μάλλον θα έκανες εύκολα από διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής φαγητού κατ’ οίκον αλλά δύσκολα θα πήγαινες να το επισκεφθείς από κοντά.
Το Panìni αρχικά, είναι δύσκολο να οριστεί αν ανήκει στη Νέα Σμύρνη ή τη Δάφνη. Βρίσκεται σε έναν μικρό πεζόδρομο και δεν θα ταλαιπωρηθείτε ιδιαίτερα με την στάθμευση του οχήματός σας. Σαν χώρος, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, είναι deliverάδικο με λίγα τραπέζια. Τουλάχιστον για τους χειμερινούς μήνες αφού το καλοκαίρι ο πεζόδρομος βοηθάει στο να απλωθούν τραπέζια παραέξω. Κατά τα άλλα, τίποτα το ιδιαίτερο, είναι όμως αρκετά καθαρό μαγαζί. Προσοχή όμως όταν ανοίγει η πόρτα από τους διανομείς για να μην κρυώσετε.
Το κατάστημα ανήκει σε 2 αδέλφια αν θυμάμαι καλά που πήραν το “μικρόβιο” από τον πατέρα τους που εργάζεται χρόνια στην εστίαση και ειδικότερα στην κουζίνα ιταλικού τύπου. Ευγενέστατοι στην προσέγγιση τους, νομίζω πως έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό στα 2 έτη λειτουργίας τους.
Αφού λάβαμε τους καταλόγους, επιλέξαμε τα εξης:
– Αναψυκτικά σε κουτάκι και 500άρες μπύρες Μάμος και Fischer.
– Σαλάτα caprese. Αν και την είχαν αποσύρει από τον κατάλογο τους, προθυμοποιήθηκαν να την παρασκευάσουν. Πλούσια ποσότητα ρόκας στη βάση ώστε να “αναπαυθούν” εναλλάξ οι ροδέλες τομάτας και μοτσαρέλας. Στην κορυφή ήταν τοποθετημένο το πέστο βασιλικού. Δροσερή, καλή επιλογή για να μοιραστεί και να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα πιάτα.
– Pane all’oglio. Ελληνιστί σκορδόψωμο με σκορδοβούτυρο, ντοματίνια, άγρια ρόκα και σκορδόλαδο. Τραγανό στις άκρες, ζυμαρένιο όσο χρειάζεται στο κέντρο. Δεν είναι το κλασικό σκορδόψωμο τύπου μπαγκέτας αλλά μια παρασκευή με ζυμάρι πίτσας, τύπου φοκάτσια. Πολύ ικανοποιητικό.
– Pane con ragout. Ψωμάκι γεμιστό με μοσχαράκι ραγού και μοτσαρέλα. Όντως χειροποίητο και πολύ φουσκωτό, περιείχε καλομαγειρεμένο κιμά και τυρί που έδιναν πλουσιότατη γεύση στο στόμα. Πολύ καλή ποσότητα, θα το τιμήσω ξανά στο μέλλον! Μόλις σήκωνες το καπάκι του ψωμιού, έμοιαζε σαν ηφαίστειο! Καυτό και ζουμερό!
– Ριγκατόνι αματριτσιάνα. Όμορφο πιάτο οπτικά, αισθητά τα κομμάτια από πανσέτα, καυτερή γεύση όσο πρέπει. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο βράσιμο των ζυμαρικών που έπρεπε να πάρουν περισσότερο χρόνο.
– Deep dish style pizza black angus. Εννοούμε τις πολύ ζυμαρένιες και ψηλές πίτσες, με πολλή γέμιση που πρωτοεμφανίστηκαν στο Σικάγο. Η δική μας ήταν πολύ πλούσια και γευστική σε τυρί και σάλτσα ντομάτας που συνδυάζονταν αρμονικά. Το λουκάνικο black angus ήταν επίσης σε αρκετή ποσότητα ώστε να μην πρωταγωνιστούν μόνο το πεκορίνο piccante, το gouda και η μοτσαρέλα. Στο στεφάνι της είναι γεμιστή με τυρί κρέμα Philadelphia. Ότι πρέπει για cheat day!
– Λινγκουίνι con pollo. Αν και οπτικά ήταν νόστιμα έστω και αν η κρέμα γάλακτος ήταν πλούσια, το πρόβλημα πάλι επικεντρώθηκε στο βράσιμο των ζυμαρικών. Πολύ σφιχτά. Έτσι, και τα υπόλοιπα υλικά, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο δεν έδεσαν με το τελικό αποτέλεσμα.
⚠️ Η μόνη χτυπητή αδυναμία από την επίσκεψή μας ήταν το βράσιμο των ζυμαρικών.
– Ριζότο μανιταριών με χειροποίητη πάστα μανιταριών, μανιτάρια shimeji και λάδι τρούφας. Μυρωδάτο λόγω τρούφας, οπτικά δεν σε προδιαθέτει για κάτι πολύ δυνατό, μάλλον λόγω του ότι υπερίσχυε η πάστα μανιταριών. Δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό που έχουμε δοκιμάσει, από την άλλη όμως έχει τύχει σε πολυδιαφημισμένα μαγαζιά να δοκιμάσουμε πολύ πιο αδιάφορα από αυτό. Τα υλικά, όπως και να έχει, δεν τα λυπούνται!
Και από γλυκά …
– Torta al limone. Lemon pie με χειροποίητο τριμμένο μπισκότο, κρέμα λεμονιού και καψαλισμένη μαρέγκα. Απολύτως σωστή περιγραφή. Παρουσιασμένο σε ποτήρι και σε 3 επίπεδα με κάθε συστατικό της περιγραφής. Πολύ ταιριαστός συνδυασμός της γλυκιάς μαρέγκας με την (όσο χρειάζεται) όξινη κρέμα λεμονιού. Επικράτησε του δεύτερου γλυκού που ήταν …
– Tiramisu. Αποφεύγω να το δοκιμάζω από ζαχαροπλαστεία, είναι από τις επιλογές μου όμως στα ιταλικού τύπου εστιατόρια. Το συγκεκριμένο έχει την περιγραφή της χειροποίητης κρέμας τιραμισού και σαντιγί με αρωματισμένα σαβαγιάρ. Μετά από τόσες μέρες το έχω διαγράψει σχεδόν από τη μνήμη μου, δεν το θυμάμαι ως κάτι ιδιαίτερο. Επικεντρωθήκαμε στο άλλο γλυκο. Ενώ φαίνεται πλούσιο σε ποσότητα, παρουσιασμένο σε ποτήρι του καφέ, δεν είχε την φινέτσα άλλων που δοκίμασα κατά καιρούς. Και αποφεύγω τη σαντιγί που μου χαλάει τη γεύση!
Συνολικό κόστος στα 85-90 ευρώ για 4 άτομα, ενώ είχαμε και μια μικρή έκπτωση.
Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος από την επίσκεψη μου. Υπό άλλες συνθήκες, σε κατάστημα εστίασης με καλύτερο χώρο, θα πλήρωνα 20% ακριβότερα τα παραπάνω.
Θα ήθελα να τους δώσω άλλη μια ευκαιρία για τα ζυμαρικά τους, ενώ στο σπίτι θα δοκίμαζα άνετα μια deep dish pizza μετά από προπόνηση! Έχουν πολύ καλό ζυμάρι!