Κυριακή μεσημέρι, πρώιμη άνοιξη στο λεκανοπέδιο, τι πιο λογικό από το να μας πιάσει μια λιγούρα, επιστρέφοντας από το Σούνιο στην Αθήνα. Πάνω λοιπόν που κάναμε brainstorming για να αποφασίσουμε πού θα ικανοποιήσουμε την πείνα μας, παίρνοντας ως δεδομένο ότι θέλαμε ψαράκι, να σου μπροστά μας, λίγο πριν το Θυμάρι Αναβύσσου, ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΟΣ, κυριολεκτικά πάνω στο δρόμο. Πάμε; -Πάμε!
Η απόφαση ελήφθη, εμπιστευθήκαμε τη διαίσθησή μας, χωρίς καν να ρωτήσουμε τον κυρ-Γκούγκλη, αγνοήσαμε την παλιοκαιρισμένη ταμπέλα, που χρειάζεται επειγόντως φτιάξιμο, παρκάραμε σαν άρχοντες και διαλέξαμε ένα από τα στρωμένα τραπέζια έξω από το μαγαζί, για να απολαύσουμε τη λιακάδα, αγνοώντας τον ωραίο, μεγάλο χώρο στο εσωτερικό και χωρίς να μας ενοχλεί ο θόρυβος από την κίνηση στη Λεωφόρο Σουνίου. Στα υπόψιν ότι στο σημείο αυτό υπάρχουν τρεις ψαροταβέρνες στη σειρά – ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΟΣ, ΤΟ ΑΓΝΑΝΤΙ και ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑ – λίγο πολύ του ίδιου στιλ. Υποδοχή με χαμόγελο, εξυπηρέτηση επαγγελματική, κανένα πρόβλημα.
Το περιεχόμενο του καταλόγου μπορείτε εύκολα να το φανταστείτε: σαλάτες, αλοιφές, κρύοι και ζεστοί μεζέδες, θαλασσινοί μεζέδες, ψάρια με το κιλό. Πήραμε αρχικά μια μερίδα κολοκυθάκια σε στικ, σωστά κομμένα, αλευρωμένα και καλοτηγανισμένα (3,50 €), παρέα με μια μερίδα σταμναγκάθι, φρέσκο και σωστά βρασμένο. Μετά κατέφθασε ένας φρεσκότατος ευμεγέθης μπακαλιάρος (38 € το κιλό), ψημένος μαστόρικα, που κράταγε τους χυμούς του και συνοδευόταν από χειροποίητη σκορδαλιά (3,50 €), τύπου light, όμως πολύ νόστιμη. Κέρασμα στο τέλος από ένα κομμάτι ραβανί, επίσης χειροποίητο.
Ο λογαριασμός ίσα που ξεπέρασε το πενηντάρικο. Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΟΣ ήταν τελικά μια ευχάριστη έκπληξη, από τα μαγαζιά όπου πας με τον πήχη των προσδοκιών στο normal και φεύγεις απόλυτα ευχαριστημένος. Εμείς τουλάχιστον σίγουρα θα τον ξανατιμήσουμε ευκαιρίας δοθείσης.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Κυριακή μεσημέρι, πρώιμη άνοιξη στο λεκανοπέδιο, τι πιο λογικό από το να μας πιάσει μια λιγούρα, επιστρέφοντας από το Σούνιο στην Αθήνα. Πάνω λοιπόν που κάναμε brainstorming για να αποφασίσουμε πού θα ικανοποιήσουμε την πείνα μας, παίρνοντας ως δεδομένο ότι θέλαμε ψαράκι, να σου μπροστά μας, λίγο πριν το Θυμάρι Αναβύσσου, ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΟΣ, κυριολεκτικά πάνω στο δρόμο. Πάμε; -Πάμε!
Η απόφαση ελήφθη, εμπιστευθήκαμε τη διαίσθησή μας, χωρίς καν να ρωτήσουμε τον κυρ-Γκούγκλη, αγνοήσαμε την παλιοκαιρισμένη ταμπέλα, που χρειάζεται επειγόντως φτιάξιμο, παρκάραμε σαν άρχοντες και διαλέξαμε ένα από τα στρωμένα τραπέζια έξω από το μαγαζί, για να απολαύσουμε τη λιακάδα, αγνοώντας τον ωραίο, μεγάλο χώρο στο εσωτερικό και χωρίς να μας ενοχλεί ο θόρυβος από την κίνηση στη Λεωφόρο Σουνίου. Στα υπόψιν ότι στο σημείο αυτό υπάρχουν τρεις ψαροταβέρνες στη σειρά – ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΟΣ, ΤΟ ΑΓΝΑΝΤΙ και ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑ – λίγο πολύ του ίδιου στιλ. Υποδοχή με χαμόγελο, εξυπηρέτηση επαγγελματική, κανένα πρόβλημα.
Το περιεχόμενο του καταλόγου μπορείτε εύκολα να το φανταστείτε: σαλάτες, αλοιφές, κρύοι και ζεστοί μεζέδες, θαλασσινοί μεζέδες, ψάρια με το κιλό. Πήραμε αρχικά μια μερίδα κολοκυθάκια σε στικ, σωστά κομμένα, αλευρωμένα και καλοτηγανισμένα (3,50 €), παρέα με μια μερίδα σταμναγκάθι, φρέσκο και σωστά βρασμένο. Μετά κατέφθασε ένας φρεσκότατος ευμεγέθης μπακαλιάρος (38 € το κιλό), ψημένος μαστόρικα, που κράταγε τους χυμούς του και συνοδευόταν από χειροποίητη σκορδαλιά (3,50 €), τύπου light, όμως πολύ νόστιμη. Κέρασμα στο τέλος από ένα κομμάτι ραβανί, επίσης χειροποίητο.
Ο λογαριασμός ίσα που ξεπέρασε το πενηντάρικο. Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΟΣ ήταν τελικά μια ευχάριστη έκπληξη, από τα μαγαζιά όπου πας με τον πήχη των προσδοκιών στο normal και φεύγεις απόλυτα ευχαριστημένος. Εμείς τουλάχιστον σίγουρα θα τον ξανατιμήσουμε ευκαιρίας δοθείσης.