Παραδόξως ή μη, την καλύτερη εξυπηρέτηση σε γενικές γραμμές την έχουμε συναντήσει σε καταστήματα που ειδικεύονται στα θαλασσινά. Στο Ταξιδεύοντας στο Κερατσίνι την έχουμε συναντήσει πολλές φορές, αλλά στην Ψιψίνα που ο ανήρ της παρέας δεν είχε ξαναπατήσει το πόδι του, σχεδόν ενθουσιαστήκαμε στον τομέα αυτό!
Ακόμη και τέως πρωθυπουργός να είσαι, διακρίσεις δεν θα κάνουν. Ακόμη και αν φωνάζεις πως “λεφτά υπάρχουν” , δεν θα δώσουν ιδιαίτερη σημασία. Ναι, το βράδυ εκείνο, ακριβώς στο πίσω τραπέζι δειπνούσε πρώην πρωθυπουργός με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Και; Η εξυπηρέτηση ήταν τρομερή!
Χαμόγελο, γνώση, μέχρι και τα ψάρια μας καθάρισαν μπροστά μας! Και αν ο παππούς Δημοσθένης στα 92 του λειτούργησε ως άλλος Σωτήρης Κοντιζάς και βρήκε 2-3 μικρά κόκαλα, κακία δεν θα τους κρατήσουμε!
Όσον αφορά τον χώρο, είναι ευχάριστος, με στοιχεία διακόσμησης ψαροταβέρνας στο ταβάνι. Στο βάθος του εσωτερικού χώρου θα παρατηρήσετε προθήκες με μπουκάλια από ούζο. Θα εκπλαγείτε από τις πιατέλες με τα πολλά λεμόνια πάνω στο τραπέζι κάνοντας χιούμορ πως θα πάρετε μερικά για το σπίτι. Αυτή που ξεχωρίζει όμως, είναι η βιτρίνα με τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά που σου εξηγούν τι ακριβώς υπάρχει και τέλος … θα δείτε πολλά από τα ορεκτικά τους να είναι ήδη έτοιμα και να σας ανοίγουν την όρεξη. Για να είμαι δίκαιος, αχνοφαίνεται ένα ταμπελάκι που αναγράφει ” Τα φαγητά δεν είναι προς κατανάλωση ” … Μπέρδεμα!
Για αρχή, καταφθάνει κουπίτσα με ψαρόσουπα βελουτέ ως καλωσόρισμα. Γευστική και λαχταριστή ακόμη και για τον παππού που τη γεύτηκε στα κρυφά αρχικά! Ερωτηθήκαμε αν επιθυμούμε ψωμί και λάβαμε μια τάβλα με αρκετές ψημένες φέτες πλούσιες σε λαδάκι, πολύ χρήσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου. Στον κατάλογο τιμολογούνται με 1.5 ευρώ, υποθέτουμε κατ’ άτομο.
Και αν τα ντολμαδάκια τυλιγμένα στο χέρι (6.20 ευρώ) δεν εκπλήρωσαν τις προσδοκίες, μάλλον γιατί ήταν αρκετά κρύα και δεν καταλάβαμε κάτι ξεχωριστό στη γεύση, από την άλλη το καπνιστό σκουμπρί (8.40 ευρώ) ήταν λίγο αλμυρούτσικο, αλλά ρούφαγε τα υγρά της ντομάτας που αναπαυόταν πάνω της και άφηνε ευχάριστη αίσθηση. Καλή μερίδα να σημειώσουμε επίσης.
Οι τηγανιτές πατάτες, κομμένες στο χέρι (4.30 ευρώ), ήταν όπως ακριβώς τις περιμένεις από την ονομασία τους. Μια χαρά συνοδευτικό. Η εις διπλούν φάβα με ξερό κρεμμύδι και κάππαρη (5.90 ευρώ) παραήταν πλούσια ποσοτικά. Ικανοποιητική γευστικά και πυκνή στο στόμα. Το σταμναγκάθι, πικρούτσικο όπως πρέπει να είναι, τιμήθηκε και δεν διαλύθηκε από το βράσιμο.
Η συνέχεια με γαρίδες σαγανάκι (12.60 ευρώ) ήταν αρκετά πικάντικη, άφηνε ευχάριστη κάψα ως τελική εντύπωση. Κυριάρχησε η ντομάτα και όχι η φέτα με την πιπεριά. Σκεφτήκαμε μήπως υπάρχει και μπούκοβο στα συστατικά! Το μυδοπίλαφο Ψιψίνα (13.40 ευρώ) περιείχε τουλάχιστον 10 μύδια και ένα άτομο ήταν αδύνατο να το καταναλώσει. Οπτικά δεν έμοιαζε ως κάτι ιδιαίτερο, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το κριθαρώτο γαρίδας (14.50 ευρώ) που ήταν πολύ χορταστικό, για δύο άτομα. Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, με την αίσθηση φρέσκου βουτύρου να κυριαρχεί σε κάθε μπουκιά. Χρησιμοποιήστε τον μύλο πιπεριού.
Και για το τέλος, 1.5 κιλό φρέσκου σαργού που τον καθάριζαν υπομονετικά μπροστά στα μάτια σου. Πολύ καλό ψήσιμο, άχνιζε. Ζητάς όσο λαδολέμονο επιθυμείς, αν και δεν είναι απαραίτητο. Ίσως αφαιρέσει και από τη γεύση!
Ερωτηθήκαμε για γλυκό, το αποφύγαμε όμως γιατί προτιμήσαμε παγωτό από το κοντινό Fatto a mano (26 ευρώ το κιλό, έλεος!). Πολύ ευγενικά όμως μας πρόσφεραν μεγάλη πιατέλα με νόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά και ποικιλία κομμένων φρούτων (αχλάδι, μήλο, μανταρίνι).
Μετά τη χρήση των αρωματικών μαντηλιών με την ονομασία του καταστήματος, για να καθαρίσουμε τα χέρια μας, ήρθε ένα ακόμη κέρασμα για να κλείσουμε τη βραδιά μας! Δύο μπουκαλάκια από λιμοντσέλο και μαστίχα.
Να σημειώσουμε εδώ πως κάναμε κράτηση μέσω της πλατφόρμας http://www.e-restaurants.gr και χρησιμοποιήσαμε κάποια έκπτωση στον τελικό λογαριασμό των 200 ευρώ λόγω των eatCoins που προσφέρονται.
Οι γενικές εντυπώσεις;
Τρομερή εξυπηρέτηση που κερδίζει τον πελάτη και τον κάνει σίγουρα να επαναλάβει την επίσκεψή του. Δεν είναι τυχαίο που την Καθαρά Δευτέρα υπολόγιζαν περί των 300 κουβέρ τζίρο. Δεν φείδονται κεράσματος, γενικώς δεν αρνήθηκαν το παραμικρό εκτός από το συμιακό γαριδάκι που δεν μπορούν να το βρουν στην αγορά δυο μήνες τώρα, όπως μας είπαν.
Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και οι γεύσεις είναι καλές σε γενικές γραμμές, σε κάποια πιάτα σηκώνουν και περεταίρω βελτίωση. Για να ειμαστε δίκαιοι η γεύση είναι αντικειμενικά στο 3.5.
ΝΑΙ, το προτείνουμε για επίσκεψη γιατί πάνω από όλα σέβεται τον πελάτη!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Παραδόξως ή μη, την καλύτερη εξυπηρέτηση σε γενικές γραμμές την έχουμε συναντήσει σε καταστήματα που ειδικεύονται στα θαλασσινά. Στο Ταξιδεύοντας στο Κερατσίνι την έχουμε συναντήσει πολλές φορές, αλλά στην Ψιψίνα που ο ανήρ της παρέας δεν είχε ξαναπατήσει το πόδι του, σχεδόν ενθουσιαστήκαμε στον τομέα αυτό!
Ακόμη και τέως πρωθυπουργός να είσαι, διακρίσεις δεν θα κάνουν. Ακόμη και αν φωνάζεις πως “λεφτά υπάρχουν” , δεν θα δώσουν ιδιαίτερη σημασία. Ναι, το βράδυ εκείνο, ακριβώς στο πίσω τραπέζι δειπνούσε πρώην πρωθυπουργός με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Και; Η εξυπηρέτηση ήταν τρομερή!
Χαμόγελο, γνώση, μέχρι και τα ψάρια μας καθάρισαν μπροστά μας! Και αν ο παππούς Δημοσθένης στα 92 του λειτούργησε ως άλλος Σωτήρης Κοντιζάς και βρήκε 2-3 μικρά κόκαλα, κακία δεν θα τους κρατήσουμε!
Όσον αφορά τον χώρο, είναι ευχάριστος, με στοιχεία διακόσμησης ψαροταβέρνας στο ταβάνι. Στο βάθος του εσωτερικού χώρου θα παρατηρήσετε προθήκες με μπουκάλια από ούζο. Θα εκπλαγείτε από τις πιατέλες με τα πολλά λεμόνια πάνω στο τραπέζι κάνοντας χιούμορ πως θα πάρετε μερικά για το σπίτι. Αυτή που ξεχωρίζει όμως, είναι η βιτρίνα με τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά που σου εξηγούν τι ακριβώς υπάρχει και τέλος … θα δείτε πολλά από τα ορεκτικά τους να είναι ήδη έτοιμα και να σας ανοίγουν την όρεξη. Για να είμαι δίκαιος, αχνοφαίνεται ένα ταμπελάκι που αναγράφει ” Τα φαγητά δεν είναι προς κατανάλωση ” … Μπέρδεμα!
Για αρχή, καταφθάνει κουπίτσα με ψαρόσουπα βελουτέ ως καλωσόρισμα. Γευστική και λαχταριστή ακόμη και για τον παππού που τη γεύτηκε στα κρυφά αρχικά! Ερωτηθήκαμε αν επιθυμούμε ψωμί και λάβαμε μια τάβλα με αρκετές ψημένες φέτες πλούσιες σε λαδάκι, πολύ χρήσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου. Στον κατάλογο τιμολογούνται με 1.5 ευρώ, υποθέτουμε κατ’ άτομο.
Και αν τα ντολμαδάκια τυλιγμένα στο χέρι (6.20 ευρώ) δεν εκπλήρωσαν τις προσδοκίες, μάλλον γιατί ήταν αρκετά κρύα και δεν καταλάβαμε κάτι ξεχωριστό στη γεύση, από την άλλη το καπνιστό σκουμπρί (8.40 ευρώ) ήταν λίγο αλμυρούτσικο, αλλά ρούφαγε τα υγρά της ντομάτας που αναπαυόταν πάνω της και άφηνε ευχάριστη αίσθηση. Καλή μερίδα να σημειώσουμε επίσης.
Οι τηγανιτές πατάτες, κομμένες στο χέρι (4.30 ευρώ), ήταν όπως ακριβώς τις περιμένεις από την ονομασία τους. Μια χαρά συνοδευτικό. Η εις διπλούν φάβα με ξερό κρεμμύδι και κάππαρη (5.90 ευρώ) παραήταν πλούσια ποσοτικά. Ικανοποιητική γευστικά και πυκνή στο στόμα. Το σταμναγκάθι, πικρούτσικο όπως πρέπει να είναι, τιμήθηκε και δεν διαλύθηκε από το βράσιμο.
Η συνέχεια με γαρίδες σαγανάκι (12.60 ευρώ) ήταν αρκετά πικάντικη, άφηνε ευχάριστη κάψα ως τελική εντύπωση. Κυριάρχησε η ντομάτα και όχι η φέτα με την πιπεριά. Σκεφτήκαμε μήπως υπάρχει και μπούκοβο στα συστατικά! Το μυδοπίλαφο Ψιψίνα (13.40 ευρώ) περιείχε τουλάχιστον 10 μύδια και ένα άτομο ήταν αδύνατο να το καταναλώσει. Οπτικά δεν έμοιαζε ως κάτι ιδιαίτερο, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το κριθαρώτο γαρίδας (14.50 ευρώ) που ήταν πολύ χορταστικό, για δύο άτομα. Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, με την αίσθηση φρέσκου βουτύρου να κυριαρχεί σε κάθε μπουκιά. Χρησιμοποιήστε τον μύλο πιπεριού.
Και για το τέλος, 1.5 κιλό φρέσκου σαργού που τον καθάριζαν υπομονετικά μπροστά στα μάτια σου. Πολύ καλό ψήσιμο, άχνιζε. Ζητάς όσο λαδολέμονο επιθυμείς, αν και δεν είναι απαραίτητο. Ίσως αφαιρέσει και από τη γεύση!
Ερωτηθήκαμε για γλυκό, το αποφύγαμε όμως γιατί προτιμήσαμε παγωτό από το κοντινό Fatto a mano (26 ευρώ το κιλό, έλεος!). Πολύ ευγενικά όμως μας πρόσφεραν μεγάλη πιατέλα με νόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά και ποικιλία κομμένων φρούτων (αχλάδι, μήλο, μανταρίνι).
Μετά τη χρήση των αρωματικών μαντηλιών με την ονομασία του καταστήματος, για να καθαρίσουμε τα χέρια μας, ήρθε ένα ακόμη κέρασμα για να κλείσουμε τη βραδιά μας! Δύο μπουκαλάκια από λιμοντσέλο και μαστίχα.
Να σημειώσουμε εδώ πως κάναμε κράτηση μέσω της πλατφόρμας http://www.e-restaurants.gr και χρησιμοποιήσαμε κάποια έκπτωση στον τελικό λογαριασμό των 200 ευρώ λόγω των eatCoins που προσφέρονται.
Οι γενικές εντυπώσεις;
Τρομερή εξυπηρέτηση που κερδίζει τον πελάτη και τον κάνει σίγουρα να επαναλάβει την επίσκεψή του. Δεν είναι τυχαίο που την Καθαρά Δευτέρα υπολόγιζαν περί των 300 κουβέρ τζίρο. Δεν φείδονται κεράσματος, γενικώς δεν αρνήθηκαν το παραμικρό εκτός από το συμιακό γαριδάκι που δεν μπορούν να το βρουν στην αγορά δυο μήνες τώρα, όπως μας είπαν.
Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και οι γεύσεις είναι καλές σε γενικές γραμμές, σε κάποια πιάτα σηκώνουν και περεταίρω βελτίωση. Για να ειμαστε δίκαιοι η γεύση είναι αντικειμενικά στο 3.5.
ΝΑΙ, το προτείνουμε για επίσκεψη γιατί πάνω από όλα σέβεται τον πελάτη!