Η Τιχουάνα βρίσκεται στην πινέζα του χάρτη του Μεξικού! Είναι η δυτικότερη πόλη του κράτους και συνορεύει με τις ΗΠΑ. Είναι ίσως η πόλη με το πιο πολυσύχναστο τελωνείο στον κόσμο μιας και υπολογίζεται πως καθημερινά 350.000 και ίσως περισσότεροι άνθρωποι διασχίζουν τον συνοριακό σταθμό της.
Η Τιχουάνα που βρίσκεται στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, συνορεύει μεταξύ λεωφόρου Ελευθερίας και Ποσειδώνος και ανήκει στην περιοχή του Αλίμου.
Καιρό τώρα παρατηρούσαμε να λειτουργεί ακριβώς στα πρώτα φανάρια ερχόμενοι από την πλευρά της Γλυφάδας. Η τοποθεσία του δε βοηθά ιδιαίτερα την πρόσβαση και τη διαφήμισή του.
Εμείς, κόντρα στα καθιερωμένα, αποφασίσαμε να του δώσουμε μια ευκαιρία. Η πρώτη σκέψη μας έγινε τον χειμώνα, τελικά καταφέραμε το καλοκαίρι και μετά από αναβολές να το κάνουμε πράξη, Σάββατο ημέρα τελικού Champions League.
Μεγάλο πρόβλημα κατά την άποψή μας είναι το παρκάρισμα τις ώρες αιχμής. Εμείς, παρκάραμε ακριβώς απέναντι, θα βρείτε όμως χώρο στάθμευσης μπροστά σε καταστήματα που τις βραδινές ώρες δε λειτουργούν. Κανένα θέμα. Μεγαλύτερο πρόβλημα όμως για την επιχείρηση αποτελεί το ότι δεν βρίσκεται σε πολυσύχναστο σημείο. Αυτό αποφανθήκαμε στο τέλος της εμπειρίας μας. Αν βρισκόταν για παράδειγμα στη Γλυφάδα, θα αποτελούσε μια τιμιότατη επιλογή που θα λειτουργούσε απρόσκοπτα.
Τι μας άρεσε;
Ο χώρος! Δροσερός και ανοιγόμενος στην οροφή, δεν θυσιάζει επιπλέον τραπέζια εις βάρος της άνεσης του πελάτη! Μας άρεσαν τα όμορφης αισθητικής καθίσματα με πολύχρωμες πινελιές, όπως και τα καλής ποιότητας σερβίτσια. Στον σχετικά μικρό χώρο θα παρατηρήσετε κάποιες τοιχογραφίες με λέξεις μεξικάνικων προϊόντων. Υπάρχει και μια μικρή μπάρα που μπορεί να φιλοξενήσει αυτούς που θέλουν να πιουν ένα ποτό.
Η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη και άμεση από ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Θα μπορούσαν να επιβραδύνουν λίγο τους ρυθμούς στο σερβίρισμα των πιάτων, μιας και δεν υπήρξε τεράστιος φόρτος εργασίας.
Ο κατάλογος δεν διαφέρει από άλλα καταστήματα του είδους. Νάτσος, γλυκοπατάτα, όλα τα μπουρίτο, εντσιλάδας, τάκος κλπ.
Είχαμε εστιάσει σε 3 πιάτα που όμως ατυχήσαμε! Ούτε empanadas υπήρξαν διαθέσιμα, ούτε η πικάνια με το El Dorado, μιας και ο κατάλογος ανανεώθηκε. Και ΟΚ για την πικάνια, θα μπορέσουμε να τη δοκιμάσουμε αλλού. Το El Dorado με σάλτσα mole, λευκή σοκολάτα και ανανά όμως ;;;
Πνίξαμε τον πόνο μας με μια frozen margarita λεμόνι (7.5 ευρώ) που καταναλώθηκε γρήγορα από την κυρία της βραδιάς και αφού αναλύσαμε τον κατάλογο, ξεκινήσαμε με:
– Mix 4 τεμαχίων από τορτίγιες, με τιμή περίπου στα 10 ευρώ. Τέσσερα μεσαίου μεγέθους τεμάχια που είναι το ιδανικό συνοδευτικό για κάποιον που επιθυμεί κυρίως να πιεί. Γευστικά δεν μπορείς να πεις ότι είναι κάτι σούπερ, αξιομνημόνευτες. Είναι όμως ευχάριστες. Ζουμερή αυτή με το chili con carne λόγω του κιμά που συνδυάζεται με το καλαμπόκι, τραγανό το κοτόπουλο με τις καπνιστές πιπεριές chipotle. Αρκετές πιπεριές που περιόρισαν το χοιρινό στο credocon tomatillos (με πράσινα τοματάκια), πικάντικη η τορτίγια με το μοσχάρι στο ternaraconjalapeños rojos, λόγω της ομώνυμης πιπεριάς. Sour cream και ψιλοκομμένα ντοματάκια σε πρωταγωνιστικό ρόλο, δρόσιζαν πάντως!
– Εντσιλάδας με chili con carne, στα 9.5 με 10 ευρώ περίπου. Παρουσιάστηκε ένας μεγάλος τετράγωνος “φάκελος” που προσομοίαζε σε κρέπα. Ωραίο, τραγανό ψήσιμο, γεμιστό με ρύζι, φασόλια, κόκκινη πιπεριά, cheddar sauce που δεν πολυθυμόμαστε. Ξεχώρισε οπτικά όμως, η πλούσια ρόκα που κάλυπτε το πιάτο, μάλλον περιττή.
– Carneasada (350 γρ.) the classic. Ψητό μοσχαρίσιο στήθος σε φέτες, μαριναρισμένο για 24 ώρες σε lime, πορτοκάλι, φρέσκο κόλιανδρο, γλυκιά πάπρικα και πιπεριά serrano. Πολύ όμορφη παρουσίαση, σε ιδανικό κόψιμο οι φέτες … όμως ψημένες περισσότερο από όσο επιθυμούσαμε. Το αναφέραμε και μας απάντησαν πως ακολουθούν αυτή την τακτική για να ικανοποιήσουν τα “ελληνικά” γούστα. Θα μπορούσαν πολύ απλά να μας ρωτήσουν. Συνοδευόταν από πατάτες τηγανητές, lime και salsa Tijuana. Χοντροκομμένες, ίσως ήθελαν εδώ λίγο περισσότερο ψήσιμο! Τιμή στα ~ 14.5 ευρώ.
Κλείνουμε με τα δύο κορυφαία …
Tijuana special
– Χοιρινό σνίτσελ, στα 12.5 ευρώ. Πολύ γευστικό πανάρισμα, πολύ μεγάλη μερίδα που ικανοποιεί 2 άτομα. Λούζεται με σάλτσα τσένταρ και (πολύ) πικάντικα κομμάτια λουκάνικου chorizo! Συνοδευόταν από μια πολύ καλή μερίδα mexican rice (φασόλια, πιπεριές) που δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε. Το καλύτερο πιάτο!
– Churros μεκρέμα βανίλιας και καραμέλα, στα 5.9 ευρώ. Τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ! Πολύ καλό ψήσιμο, δίχως να “βαραίνει” η ζύμη από το λάδι, γευστική κρέμα που συνδυάζεται με την πασπαλισμένη ζάχαρη, καραμέλα τόση όση χρειάζεται για να δώσει ένα άλλο touch. Έξι τεμάχια, καλού μεγέθους που δίνουν την αίσθηση μπουγάτσας. Πραγματικά, δεν υπήρχε κάποιο ψεγάδι ώστε να σημειώσουμε.
Ζητήσαμε λογαριασμό, με συνολική απόδειξη στα 60.6 ευρώ.
Θα το προτείναμε;
Ναι! Αναφέραμε πιο πάνω τους λόγους που πιθανώς να δυσκολευτεί να καθιερωθεί, κυρίως λόγω τοποθεσίας. Από κει και πέρα, είχαμε μια ευχάριστη και άνετη εμπειρία και δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλές δουλειές (όπως και σε όλες τις επιχειρήσεις)!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Η Τιχουάνα βρίσκεται στην πινέζα του χάρτη του Μεξικού! Είναι η δυτικότερη πόλη του κράτους και συνορεύει με τις ΗΠΑ. Είναι ίσως η πόλη με το πιο πολυσύχναστο τελωνείο στον κόσμο μιας και υπολογίζεται πως καθημερινά 350.000 και ίσως περισσότεροι άνθρωποι διασχίζουν τον συνοριακό σταθμό της.
Η Τιχουάνα που βρίσκεται στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, συνορεύει μεταξύ λεωφόρου Ελευθερίας και Ποσειδώνος και ανήκει στην περιοχή του Αλίμου.
Καιρό τώρα παρατηρούσαμε να λειτουργεί ακριβώς στα πρώτα φανάρια ερχόμενοι από την πλευρά της Γλυφάδας. Η τοποθεσία του δε βοηθά ιδιαίτερα την πρόσβαση και τη διαφήμισή του.
Εμείς, κόντρα στα καθιερωμένα, αποφασίσαμε να του δώσουμε μια ευκαιρία. Η πρώτη σκέψη μας έγινε τον χειμώνα, τελικά καταφέραμε το καλοκαίρι και μετά από αναβολές να το κάνουμε πράξη, Σάββατο ημέρα τελικού Champions League.
Μεγάλο πρόβλημα κατά την άποψή μας είναι το παρκάρισμα τις ώρες αιχμής. Εμείς, παρκάραμε ακριβώς απέναντι, θα βρείτε όμως χώρο στάθμευσης μπροστά σε καταστήματα που τις βραδινές ώρες δε λειτουργούν. Κανένα θέμα. Μεγαλύτερο πρόβλημα όμως για την επιχείρηση αποτελεί το ότι δεν βρίσκεται σε πολυσύχναστο σημείο. Αυτό αποφανθήκαμε στο τέλος της εμπειρίας μας. Αν βρισκόταν για παράδειγμα στη Γλυφάδα, θα αποτελούσε μια τιμιότατη επιλογή που θα λειτουργούσε απρόσκοπτα.
Τι μας άρεσε;
Ο χώρος! Δροσερός και ανοιγόμενος στην οροφή, δεν θυσιάζει επιπλέον τραπέζια εις βάρος της άνεσης του πελάτη! Μας άρεσαν τα όμορφης αισθητικής καθίσματα με πολύχρωμες πινελιές, όπως και τα καλής ποιότητας σερβίτσια. Στον σχετικά μικρό χώρο θα παρατηρήσετε κάποιες τοιχογραφίες με λέξεις μεξικάνικων προϊόντων. Υπάρχει και μια μικρή μπάρα που μπορεί να φιλοξενήσει αυτούς που θέλουν να πιουν ένα ποτό.
Η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη και άμεση από ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Θα μπορούσαν να επιβραδύνουν λίγο τους ρυθμούς στο σερβίρισμα των πιάτων, μιας και δεν υπήρξε τεράστιος φόρτος εργασίας.
Ο κατάλογος δεν διαφέρει από άλλα καταστήματα του είδους. Νάτσος, γλυκοπατάτα, όλα τα μπουρίτο, εντσιλάδας, τάκος κλπ.
Είχαμε εστιάσει σε 3 πιάτα που όμως ατυχήσαμε! Ούτε empanadas υπήρξαν διαθέσιμα, ούτε η πικάνια με το El Dorado, μιας και ο κατάλογος ανανεώθηκε. Και ΟΚ για την πικάνια, θα μπορέσουμε να τη δοκιμάσουμε αλλού. Το El Dorado με σάλτσα mole, λευκή σοκολάτα και ανανά όμως ;;;
Πνίξαμε τον πόνο μας με μια frozen margarita λεμόνι (7.5 ευρώ) που καταναλώθηκε γρήγορα από την κυρία της βραδιάς και αφού αναλύσαμε τον κατάλογο, ξεκινήσαμε με:
– Mix 4 τεμαχίων από τορτίγιες, με τιμή περίπου στα 10 ευρώ. Τέσσερα μεσαίου μεγέθους τεμάχια που είναι το ιδανικό συνοδευτικό για κάποιον που επιθυμεί κυρίως να πιεί. Γευστικά δεν μπορείς να πεις ότι είναι κάτι σούπερ, αξιομνημόνευτες. Είναι όμως ευχάριστες. Ζουμερή αυτή με το chili con carne λόγω του κιμά που συνδυάζεται με το καλαμπόκι, τραγανό το κοτόπουλο με τις καπνιστές πιπεριές chipotle. Αρκετές πιπεριές που περιόρισαν το χοιρινό στο credo con tomatillos (με πράσινα τοματάκια), πικάντικη η τορτίγια με το μοσχάρι στο ternara con jalapeños rojos, λόγω της ομώνυμης πιπεριάς. Sour cream και ψιλοκομμένα ντοματάκια σε πρωταγωνιστικό ρόλο, δρόσιζαν πάντως!
– Εντσιλάδας με chili con carne, στα 9.5 με 10 ευρώ περίπου. Παρουσιάστηκε ένας μεγάλος τετράγωνος “φάκελος” που προσομοίαζε σε κρέπα. Ωραίο, τραγανό ψήσιμο, γεμιστό με ρύζι, φασόλια, κόκκινη πιπεριά, cheddar sauce που δεν πολυθυμόμαστε. Ξεχώρισε οπτικά όμως, η πλούσια ρόκα που κάλυπτε το πιάτο, μάλλον περιττή.
– Carne asada (350 γρ.) the classic. Ψητό μοσχαρίσιο στήθος σε φέτες, μαριναρισμένο για 24 ώρες σε lime, πορτοκάλι, φρέσκο κόλιανδρο, γλυκιά πάπρικα και πιπεριά serrano. Πολύ όμορφη παρουσίαση, σε ιδανικό κόψιμο οι φέτες … όμως ψημένες περισσότερο από όσο επιθυμούσαμε. Το αναφέραμε και μας απάντησαν πως ακολουθούν αυτή την τακτική για να ικανοποιήσουν τα “ελληνικά” γούστα. Θα μπορούσαν πολύ απλά να μας ρωτήσουν. Συνοδευόταν από πατάτες τηγανητές, lime και salsa Tijuana. Χοντροκομμένες, ίσως ήθελαν εδώ λίγο περισσότερο ψήσιμο! Τιμή στα ~ 14.5 ευρώ.
Κλείνουμε με τα δύο κορυφαία …
Tijuana special
– Χοιρινό σνίτσελ, στα 12.5 ευρώ. Πολύ γευστικό πανάρισμα, πολύ μεγάλη μερίδα που ικανοποιεί 2 άτομα. Λούζεται με σάλτσα τσένταρ και (πολύ) πικάντικα κομμάτια λουκάνικου chorizo! Συνοδευόταν από μια πολύ καλή μερίδα mexican rice (φασόλια, πιπεριές) που δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε. Το καλύτερο πιάτο!
– Churros με κρέμα βανίλιας και καραμέλα, στα 5.9 ευρώ. Τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ! Πολύ καλό ψήσιμο, δίχως να “βαραίνει” η ζύμη από το λάδι, γευστική κρέμα που συνδυάζεται με την πασπαλισμένη ζάχαρη, καραμέλα τόση όση χρειάζεται για να δώσει ένα άλλο touch. Έξι τεμάχια, καλού μεγέθους που δίνουν την αίσθηση μπουγάτσας. Πραγματικά, δεν υπήρχε κάποιο ψεγάδι ώστε να σημειώσουμε.
Ζητήσαμε λογαριασμό, με συνολική απόδειξη στα 60.6 ευρώ.
Θα το προτείναμε;
Ναι! Αναφέραμε πιο πάνω τους λόγους που πιθανώς να δυσκολευτεί να καθιερωθεί, κυρίως λόγω τοποθεσίας. Από κει και πέρα, είχαμε μια ευχάριστη και άνετη εμπειρία και δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλές δουλειές (όπως και σε όλες τις επιχειρήσεις)!