Αφιερωμένο εξαιρετικά στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη μία και μοναδική Θεσσαλονίκη. Για τη ΒΟΛΒΗ είχα διαβάσει κατά καιρούς πολλά και επαινετικά σχόλια, όμως ποτέ δεν με είχε φέρει ο δρόμος σ’ αυτό το μικρό γωνιακό μαγαζί, που συνορεύει με τα κρεοπωλεία της Κεντρικής Αγοράς και λειτουργεί αποκλειστικά με σύστημα self service ή delivery.
O χώρος δεν μπορεί να φιλοξενήσει τίποτε άλλο πλην της ψησταριάς, του προσωπικού και των πελατών σε αναμονή. Μου είχε κάνει εντύπωση διαβάζοντας ότι για τα σουβλάκια και τα σουτζουκάκια τους προμηθεύονται μεν το κρέας και τον κιμά από την αγορά, όμως στη συνέχεια, όπως ο καλός ΕΛΒΙΣ, που πρόσφατα άνοιξε μαγαζί στη Νέα Σμύρνη (υπόσχομαι κριτική αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές), το καθαρίζουν, το κόβουν και το περιποιούνται οι ίδιοι. Πολλή δουλειά, της οποίας το αποτέλεσμα είχα επιτέλους την ευκαιρία να δοκιμάσω μια μέρα καύσωνα, χωρίς good old delivery, που το μπάνισα (σαλονικιώτικο «είδα») από το αυτοκίνητο, έφαγα φλασιά (αθηναϊκή διάλεκτος αυτό), στάματησα και έκανα τις απαραίτητες προμήθειες.
Για τους βιαστικούς η ΒΟΛΒΗ φτιάχνει τυλιχτά σε πίτα (1,80 € με 1 σουβλάκι ή 2 σουτζουκάκια – 2,80 € με 2 σουβλάκια ή 4 σουτζουκάκια). Μια μερίδα σουτζουκάκια (5 €) για take away περιέχει δέκα μικρού μεγέθους καλοψημένα αφράτα μοσχαρίσια σαλονικιώτικα σουτζουκάκια, απλές πίτες σουβλακιού τεμαχισμένες και – το αποκορύφωμα – το γνωστό πλαστικό κεσεδάκι με μια μοναδική σε γεύση και κάψα μουστάρδα.
Αν πεινάς πολύ, μετά από δέκα μπουκιές έχεις καθαρίσει το τοπίο. Αν ελπίζετε ότι με μια συμπληρωματική μερίδα πατάτες τηγανιτές θα γεμίσετε καλύτερα το στομάχι σας, χάσατε, πατάτες εν ΒΟΛΒΗ γιοκ! Το μόνο συνοδευτικό είναι φετούλες ντομάτας και χοντροκομμένο κρεμμύδι με μαϊντανό. Όσο για τα σουβλάκια, χοιρινά, ζουμερά, τίμια στο μέγεθος και καλοψημένα, αναδεικνύουν καλύτερα την ποιότητα της – εννοείται αλάδωτης – πίτας.
Το μόνο που ξέχασα να ρωτήσω είναι αν αληθεύει το άλλο που είχα διαβάσει, δηλαδή η φήμη ότι στη ΒΟΛΒΗ ψήνουν με κάρβουνα από πουρνάρι Αγίου Όρους, φτιαγμένα με πολλή υπομονή, όπως τα κρέατα που ψήνονται επάνω τους. Εδώ μάλλον ισχύει το „si non e vero, e ben trovato“, όμως δεν βαριέσαι, εννοείται ότι η ΒΟΛΒΗ αξίζει την αμέριστη προσοχή σας – λίγα λεφτά για πολλή απόλαυση.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Αφιερωμένο εξαιρετικά στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη μία και μοναδική Θεσσαλονίκη. Για τη ΒΟΛΒΗ είχα διαβάσει κατά καιρούς πολλά και επαινετικά σχόλια, όμως ποτέ δεν με είχε φέρει ο δρόμος σ’ αυτό το μικρό γωνιακό μαγαζί, που συνορεύει με τα κρεοπωλεία της Κεντρικής Αγοράς και λειτουργεί αποκλειστικά με σύστημα self service ή delivery.
O χώρος δεν μπορεί να φιλοξενήσει τίποτε άλλο πλην της ψησταριάς, του προσωπικού και των πελατών σε αναμονή. Μου είχε κάνει εντύπωση διαβάζοντας ότι για τα σουβλάκια και τα σουτζουκάκια τους προμηθεύονται μεν το κρέας και τον κιμά από την αγορά, όμως στη συνέχεια, όπως ο καλός ΕΛΒΙΣ, που πρόσφατα άνοιξε μαγαζί στη Νέα Σμύρνη (υπόσχομαι κριτική αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές), το καθαρίζουν, το κόβουν και το περιποιούνται οι ίδιοι. Πολλή δουλειά, της οποίας το αποτέλεσμα είχα επιτέλους την ευκαιρία να δοκιμάσω μια μέρα καύσωνα, χωρίς good old delivery, που το μπάνισα (σαλονικιώτικο «είδα») από το αυτοκίνητο, έφαγα φλασιά (αθηναϊκή διάλεκτος αυτό), στάματησα και έκανα τις απαραίτητες προμήθειες.
Για τους βιαστικούς η ΒΟΛΒΗ φτιάχνει τυλιχτά σε πίτα (1,80 € με 1 σουβλάκι ή 2 σουτζουκάκια – 2,80 € με 2 σουβλάκια ή 4 σουτζουκάκια). Μια μερίδα σουτζουκάκια (5 €) για take away περιέχει δέκα μικρού μεγέθους καλοψημένα αφράτα μοσχαρίσια σαλονικιώτικα σουτζουκάκια, απλές πίτες σουβλακιού τεμαχισμένες και – το αποκορύφωμα – το γνωστό πλαστικό κεσεδάκι με μια μοναδική σε γεύση και κάψα μουστάρδα.
Αν πεινάς πολύ, μετά από δέκα μπουκιές έχεις καθαρίσει το τοπίο. Αν ελπίζετε ότι με μια συμπληρωματική μερίδα πατάτες τηγανιτές θα γεμίσετε καλύτερα το στομάχι σας, χάσατε, πατάτες εν ΒΟΛΒΗ γιοκ! Το μόνο συνοδευτικό είναι φετούλες ντομάτας και χοντροκομμένο κρεμμύδι με μαϊντανό. Όσο για τα σουβλάκια, χοιρινά, ζουμερά, τίμια στο μέγεθος και καλοψημένα, αναδεικνύουν καλύτερα την ποιότητα της – εννοείται αλάδωτης – πίτας.
Το μόνο που ξέχασα να ρωτήσω είναι αν αληθεύει το άλλο που είχα διαβάσει, δηλαδή η φήμη ότι στη ΒΟΛΒΗ ψήνουν με κάρβουνα από πουρνάρι Αγίου Όρους, φτιαγμένα με πολλή υπομονή, όπως τα κρέατα που ψήνονται επάνω τους. Εδώ μάλλον ισχύει το „si non e vero, e ben trovato“, όμως δεν βαριέσαι, εννοείται ότι η ΒΟΛΒΗ αξίζει την αμέριστη προσοχή σας – λίγα λεφτά για πολλή απόλαυση.