Κριτική με δύο πρόσωπα, επαινετική για την ποιότητα, επικριτική όσον αφορά τις τιμές. Η «Αξιώτικη παραδοσιακή ΑΠΟΛΑΥΣΗ», όπως είναι ο πλήρης τίτλος αυτής της συμπαθέστατης ταβέρνας που ανακάλυψα φέτος στη Νάξο, βρίσκεται πάνω στον παραλιακό δρόμο που κατηφορίζει από τη Χώρα της Νάξου προς τις νότιες παραλίες, λίγο πριν το Καστράκι και λίγα μέτρα πριν την ονομαστή ΑΞΙΩΤΙΣΣΑ, που συγκαταλέγεται στα πιο γνωστά και ονομαστά μέρη για φαγητό του νησιού.
Θα την εντοπίσετε εύκολα χάρις στη μερακλίδικη ξύλινη χρωματιστή ταμπέλα και θα παρκάρετε το ίδιο εύκολα ακριβώς απέναντι. Μόλις περάσετε την πέτρινη πύλη της εισόδου θα σας καλωσορίσει μια καταπράσινη πυκνοφυτεμένη σκιερή αυλή, που δεν έχει τόσο κόσμο όσο η φημισμένη γειτόνισσά της.
Υποδοχή φιλική και με χαμόγελο από τον κύριο και την κυρία που εξυπηρετούν τους πάντες, τακτοποίηση στο σημείο της επιλογής σας, και σε λίγο παίρνετε τους καταλόγους στα χέρια σας, ενώ παράλληλα προσγειώνονται στο τραπέζι ένα καλαθάκι με λευκό και μαύρο ψωμί και μια ραβιέρα με γαύρο μαρινάτο και ντιπ ντοματοπιπεριάς. «Το καλό πράγμα από την αρχή φαίνεται» θα σκεφτείτε και θα πέσετε 100% μέσα.
Για την ΑΠΟΛΑΥΣΗ ισχύει το «Άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει τη χάρη». Προς Θεού, δεν έχω καμία διάθεση να υποτιμήσω ούτε την ΑΞΙΩΤΙΣΣΑ ούτε τον επίσης γειτονικό επίσης πολύ γνωστό ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΑΛΥΚΟΥ, όμως οφείλω να απονείμω στην ΑΠΟΛΑΥΣΗ τα εύσημα για την υπέροχη κουζίνα της και το υποδειγματικό σέρβις. Το βέβαιο είναι ότι θα φύγετε με την απορία τι κρύβεται πίσω από το ένα ή το άλλο πιάτο, ειδικά τα παραδοσιακά της πρώτης σελίδας του καταλόγου.
Η τριμελής παρέα μας είχε βάλει στόχο να φάει ψάρι, στο οποίο είχαμε ακούσει ότι ειδικεύεται η ΑΠΟΛΑΥΣΗ. Ξεκινήσαμε με μια χωριάτικη σαλάτα, όπου όλα τα υλικά μύριζαν φρεσκάδα, με μια τεράστια μπάλα ξινομυζήθρας από πάνω (9,80 €), μια μερίδα μοσχομυριστούς καλοψημένους κολοκυθοκεφτέδες με ολίγη από τζατζίκι στο κέντρο (7 €), και μια μερίδα καλαμάρι τηγανιτό, κομμένο σε ροδέλες, τηγανισμένο σε καλό λάδι, με συνοδεία από πατάτες Νάξου τηγανιτές και μια ροζέτα από ταραμοσαλάτα στη μέση (15,90 €).
Οι τιμές σαφώς τσιμπημένες, σας προτρέπω όμως να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στις αντίστοιχες φωτογραφίες που επισυνάπτω, είμαι σίγουρος ότι τόσο πλούσια και φροντισμένα πιάτα σε εξοχική ταβέρνα σπάνια έχετε δει. Και κατόπιν ήρθαν τα ψάρια: Μια μεγάλη σκορπίνα, κοντά στο κιλό και ένας αρκετά μεγάλος σκάρος πάνω από μισό κιλό, ίσως όχι της ημέρας, αλλά σίγουρα φρέσκα και κυρίως μαστόρικα ψημένα στη φωτιά και τα δύο, καθαρισμένα όσο γίνεται και πρέπει, χωρίς πολλά πολλά από πάνω, εννοώ λαδολέμονα κ.λπ., με μπόλικη καλομαγειρεμένη γαρνιτούρα (βλίτα, αρμυρίκια και λίγη ωμή σαλάτα). Συνολικό κόστος των δύο κατοίκων της θάλασσας 87 ευρώ, ισχύουν τα σχόλια που έκανα πιο πάνω.
Αποκορύφωμα το χειροποίητο γλυκάκι, για να αλλάξει η γεύση: μπουκιές κορμού σοκολάτας, εξαιρετικές. Φύγαμε από την ΑΠΟΛΑΥΣΗ έχοντας πληρώσει σχεδόν 45 ευρώ το άτομο, που δεν τα λες και λίγα. Ελπίζω πάντως να ξαναεπισκεφτώ αυτό το μαγαζί σύντομα, νιώθω ότι έχω αφήσει ανοιχτούς γαστρονομικούς λογαριασμούς εκεί στο Καστράκι.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Κριτική με δύο πρόσωπα, επαινετική για την ποιότητα, επικριτική όσον αφορά τις τιμές. Η «Αξιώτικη παραδοσιακή ΑΠΟΛΑΥΣΗ», όπως είναι ο πλήρης τίτλος αυτής της συμπαθέστατης ταβέρνας που ανακάλυψα φέτος στη Νάξο, βρίσκεται πάνω στον παραλιακό δρόμο που κατηφορίζει από τη Χώρα της Νάξου προς τις νότιες παραλίες, λίγο πριν το Καστράκι και λίγα μέτρα πριν την ονομαστή ΑΞΙΩΤΙΣΣΑ, που συγκαταλέγεται στα πιο γνωστά και ονομαστά μέρη για φαγητό του νησιού.
Θα την εντοπίσετε εύκολα χάρις στη μερακλίδικη ξύλινη χρωματιστή ταμπέλα και θα παρκάρετε το ίδιο εύκολα ακριβώς απέναντι. Μόλις περάσετε την πέτρινη πύλη της εισόδου θα σας καλωσορίσει μια καταπράσινη πυκνοφυτεμένη σκιερή αυλή, που δεν έχει τόσο κόσμο όσο η φημισμένη γειτόνισσά της.
Υποδοχή φιλική και με χαμόγελο από τον κύριο και την κυρία που εξυπηρετούν τους πάντες, τακτοποίηση στο σημείο της επιλογής σας, και σε λίγο παίρνετε τους καταλόγους στα χέρια σας, ενώ παράλληλα προσγειώνονται στο τραπέζι ένα καλαθάκι με λευκό και μαύρο ψωμί και μια ραβιέρα με γαύρο μαρινάτο και ντιπ ντοματοπιπεριάς. «Το καλό πράγμα από την αρχή φαίνεται» θα σκεφτείτε και θα πέσετε 100% μέσα.
Για την ΑΠΟΛΑΥΣΗ ισχύει το «Άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει τη χάρη». Προς Θεού, δεν έχω καμία διάθεση να υποτιμήσω ούτε την ΑΞΙΩΤΙΣΣΑ ούτε τον επίσης γειτονικό επίσης πολύ γνωστό ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΑΛΥΚΟΥ, όμως οφείλω να απονείμω στην ΑΠΟΛΑΥΣΗ τα εύσημα για την υπέροχη κουζίνα της και το υποδειγματικό σέρβις. Το βέβαιο είναι ότι θα φύγετε με την απορία τι κρύβεται πίσω από το ένα ή το άλλο πιάτο, ειδικά τα παραδοσιακά της πρώτης σελίδας του καταλόγου.
Η τριμελής παρέα μας είχε βάλει στόχο να φάει ψάρι, στο οποίο είχαμε ακούσει ότι ειδικεύεται η ΑΠΟΛΑΥΣΗ. Ξεκινήσαμε με μια χωριάτικη σαλάτα, όπου όλα τα υλικά μύριζαν φρεσκάδα, με μια τεράστια μπάλα ξινομυζήθρας από πάνω (9,80 €), μια μερίδα μοσχομυριστούς καλοψημένους κολοκυθοκεφτέδες με ολίγη από τζατζίκι στο κέντρο (7 €), και μια μερίδα καλαμάρι τηγανιτό, κομμένο σε ροδέλες, τηγανισμένο σε καλό λάδι, με συνοδεία από πατάτες Νάξου τηγανιτές και μια ροζέτα από ταραμοσαλάτα στη μέση (15,90 €).
Οι τιμές σαφώς τσιμπημένες, σας προτρέπω όμως να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στις αντίστοιχες φωτογραφίες που επισυνάπτω, είμαι σίγουρος ότι τόσο πλούσια και φροντισμένα πιάτα σε εξοχική ταβέρνα σπάνια έχετε δει. Και κατόπιν ήρθαν τα ψάρια: Μια μεγάλη σκορπίνα, κοντά στο κιλό και ένας αρκετά μεγάλος σκάρος πάνω από μισό κιλό, ίσως όχι της ημέρας, αλλά σίγουρα φρέσκα και κυρίως μαστόρικα ψημένα στη φωτιά και τα δύο, καθαρισμένα όσο γίνεται και πρέπει, χωρίς πολλά πολλά από πάνω, εννοώ λαδολέμονα κ.λπ., με μπόλικη καλομαγειρεμένη γαρνιτούρα (βλίτα, αρμυρίκια και λίγη ωμή σαλάτα). Συνολικό κόστος των δύο κατοίκων της θάλασσας 87 ευρώ, ισχύουν τα σχόλια που έκανα πιο πάνω.
Αποκορύφωμα το χειροποίητο γλυκάκι, για να αλλάξει η γεύση: μπουκιές κορμού σοκολάτας, εξαιρετικές. Φύγαμε από την ΑΠΟΛΑΥΣΗ έχοντας πληρώσει σχεδόν 45 ευρώ το άτομο, που δεν τα λες και λίγα. Ελπίζω πάντως να ξαναεπισκεφτώ αυτό το μαγαζί σύντομα, νιώθω ότι έχω αφήσει ανοιχτούς γαστρονομικούς λογαριασμούς εκεί στο Καστράκι.