Η προετοιμασία ενός ταξιδιού διακοπών συνδυάζεται πάντα με αρκετό ψάξιμο-μελέτη για την επιλογή του φαγητού. Αναλόγως της πρώτης μέρας συνεχίζονται και οι υπόλοιπες. Στη Σκιάθο η επιλογή της πρώτης μέρας είχε ανάμεικτα συναισθήματα.
Σε μια φανταστική πλατεία με μια αγέρωχη μουριά στο κέντρο, βρίσκεται η κουζίνα της Μαρίας. Κλασσική trattoria τόσο στο φαγητό, όσο και στη διακόσμηση σε κερδίζει με το που καθίσεις. Απαλά χρώματα στους τοίχους, ρομαντικό μπαλκονάκι, κουζίνα που δουλεύει με καλούς ρυθμούς, μυρωδικά από τις γλάστρες της Μαρίας και γενικά ένα στήσιμο μαγαζιού που σε μεταφέρει νοερά στις γειτονιές της Νάπολης ή τις απόκεντρες συνοικίες της Ρώμης.
Η παραγγελία γίνεται από την ίδια την Μαρία που θεωρώ είναι αρκετά έμπειρη και σπιρτόζα, αν και το μονοπροσωπικό καθυστερεί τη ροή του φαγητού σε ώρες αιχμής. Σε νησί είμαστε και μάλιστα το αποκαλούμενο και Μύκονο των Σποράδων, οπότε για κάποια πράγματα είσαι ελαστικός.
Για κάποια άλλα όμως όχι!
Ξεκινήσαμε με σαλάτα caprese, γευστικότατη με το pesto να δίνει την απαραίτητη γεύση στο απρόσωπο βουβαλίσιο τυρί των γειτόνων που τόσο έχει αγαπηθεί. Οι φέτες από avocado απλά συμπλήρωναν τη σαλάτα χωρίς να προσδώσουν ή να αφαιρέσουν κάτι στη γεύση. Λίγη φαντασία θα μπορούσε να μπει στο στήσιμο του πιάτου αλλά η πεπατημένη δεν χάλασε ποτέ κανένα.
Συνεχίσαμε με την μια από τις 2 πίτσες της παραγγελίας την rucolleta, με παραδοσιακή ιταλική λεπτή ζύμη, τραγανό prosciutto, τριμμένη parmezana, ωραία σάλτσα και νόστιμο λιωμένο τυρί στη βάση, με την δροσιά από την φρέσκια ρόκα και τα ντοματίνια να ξεχωρίζει και να ελαφραίνει το σύνολο. Θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη σε μέγεθος ή θα μπορούσαμε να έχουμε ενημερωθεί για το μέγεθος της.
Συνεχίσαμε με 2 pasta, κλασσική carbonara και gnocchi ragu, ή μια καλύτερη από την άλλη. Σωστές σε αλάτι και σε ποσότητα, γευστικές όσο δεν πάει άλλο, σωστά βρασμένη και δεμένη η pasta, άψογα δοσμένο το gnocchi, το δε pulled veal έλιωνε στο στόμα. Η συζήτηση θα μπορούσε να γίνει μόνο γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε guanciale αντί για pancetta.
Και εκεί που περιμέναμε μια bianche pollo pizza για να κλείσουμε το δείπνο μας, και θεωρήσαμε αρχικά ότι δεν μπορούν να πιάσουν το κοτόπουλο γι’ αυτό καθυστερεί (!), διαπιστώνουμε ότι παρ’ ότι είχε γίνει συζήτηση για τη συγκεκριμένη πίτσα, δεν είχε περαστεί στην παραγγελία.
Ναι δεν χορτάσαμε και ναι θα μπορούσε να ειπωθεί ένα συγνώμη. Και αν θέλουμε να το πάμε λίγο παραπάνω θα μπορούσαν να κεραστούν τα ποτά (2 μπύρες, 2 αναψυκτικά). Σε καμία περίπτωση όμως δεν χρειαζόταν το σχόλιο από την ιδιοκτήτρια στο τέλος ‘’σήμερα κάνατε δίαιτα’’, έστω και αν έγινε χάριν αστεϊσμού!
Οι τιμές ακόμα και για την ποιότητα των υλικών που φάγαμε αλλά και του νησιού, ήταν υψηλές, Ιταλίας θα έλεγα. Αν και οι τιμές στην πίτσα ήταν και πιο ψηλές ακόμα και από την γείτονα χώρα.
Η πρώτη μέρα πήγε καλά μόνο γευστικά.
Αν σε ενδιαφέρει μόνο η γεύση και το περιβάλλον θα πας, αν υπολογίζεις τι θα πληρώσεις και θες να σε καλύψει το VFM, θα προτιμήσεις κάτι άλλο από τις αρκετές επιλογές του νησιού.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Η προετοιμασία ενός ταξιδιού διακοπών συνδυάζεται πάντα με αρκετό ψάξιμο-μελέτη για την επιλογή του φαγητού. Αναλόγως της πρώτης μέρας συνεχίζονται και οι υπόλοιπες. Στη Σκιάθο η επιλογή της πρώτης μέρας είχε ανάμεικτα συναισθήματα.
Σε μια φανταστική πλατεία με μια αγέρωχη μουριά στο κέντρο, βρίσκεται η κουζίνα της Μαρίας. Κλασσική trattoria τόσο στο φαγητό, όσο και στη διακόσμηση σε κερδίζει με το που καθίσεις. Απαλά χρώματα στους τοίχους, ρομαντικό μπαλκονάκι, κουζίνα που δουλεύει με καλούς ρυθμούς, μυρωδικά από τις γλάστρες της Μαρίας και γενικά ένα στήσιμο μαγαζιού που σε μεταφέρει νοερά στις γειτονιές της Νάπολης ή τις απόκεντρες συνοικίες της Ρώμης.
Η παραγγελία γίνεται από την ίδια την Μαρία που θεωρώ είναι αρκετά έμπειρη και σπιρτόζα, αν και το μονοπροσωπικό καθυστερεί τη ροή του φαγητού σε ώρες αιχμής. Σε νησί είμαστε και μάλιστα το αποκαλούμενο και Μύκονο των Σποράδων, οπότε για κάποια πράγματα είσαι ελαστικός.
Για κάποια άλλα όμως όχι!
Ξεκινήσαμε με σαλάτα caprese, γευστικότατη με το pesto να δίνει την απαραίτητη γεύση στο απρόσωπο βουβαλίσιο τυρί των γειτόνων που τόσο έχει αγαπηθεί. Οι φέτες από avocado απλά συμπλήρωναν τη σαλάτα χωρίς να προσδώσουν ή να αφαιρέσουν κάτι στη γεύση. Λίγη φαντασία θα μπορούσε να μπει στο στήσιμο του πιάτου αλλά η πεπατημένη δεν χάλασε ποτέ κανένα.
Συνεχίσαμε με την μια από τις 2 πίτσες της παραγγελίας την rucolleta, με παραδοσιακή ιταλική λεπτή ζύμη, τραγανό prosciutto, τριμμένη parmezana, ωραία σάλτσα και νόστιμο λιωμένο τυρί στη βάση, με την δροσιά από την φρέσκια ρόκα και τα ντοματίνια να ξεχωρίζει και να ελαφραίνει το σύνολο. Θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη σε μέγεθος ή θα μπορούσαμε να έχουμε ενημερωθεί για το μέγεθος της.
Συνεχίσαμε με 2 pasta, κλασσική carbonara και gnocchi ragu, ή μια καλύτερη από την άλλη. Σωστές σε αλάτι και σε ποσότητα, γευστικές όσο δεν πάει άλλο, σωστά βρασμένη και δεμένη η pasta, άψογα δοσμένο το gnocchi, το δε pulled veal έλιωνε στο στόμα. Η συζήτηση θα μπορούσε να γίνει μόνο γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε guanciale αντί για pancetta.
Και εκεί που περιμέναμε μια bianche pollo pizza για να κλείσουμε το δείπνο μας, και θεωρήσαμε αρχικά ότι δεν μπορούν να πιάσουν το κοτόπουλο γι’ αυτό καθυστερεί (!), διαπιστώνουμε ότι παρ’ ότι είχε γίνει συζήτηση για τη συγκεκριμένη πίτσα, δεν είχε περαστεί στην παραγγελία.
Ναι δεν χορτάσαμε και ναι θα μπορούσε να ειπωθεί ένα συγνώμη. Και αν θέλουμε να το πάμε λίγο παραπάνω θα μπορούσαν να κεραστούν τα ποτά (2 μπύρες, 2 αναψυκτικά). Σε καμία περίπτωση όμως δεν χρειαζόταν το σχόλιο από την ιδιοκτήτρια στο τέλος ‘’σήμερα κάνατε δίαιτα’’, έστω και αν έγινε χάριν αστεϊσμού!
Οι τιμές ακόμα και για την ποιότητα των υλικών που φάγαμε αλλά και του νησιού, ήταν υψηλές, Ιταλίας θα έλεγα. Αν και οι τιμές στην πίτσα ήταν και πιο ψηλές ακόμα και από την γείτονα χώρα.
Η πρώτη μέρα πήγε καλά μόνο γευστικά.
Αν σε ενδιαφέρει μόνο η γεύση και το περιβάλλον θα πας, αν υπολογίζεις τι θα πληρώσεις και θες να σε καλύψει το VFM, θα προτιμήσεις κάτι άλλο από τις αρκετές επιλογές του νησιού.