To ERGON το ξέρουμε, μας ξέρει και ήμασταν τυχεροί που το βρήκαμε στη Σκιάθο. Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για φαγητό, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Το μάθαμε στη Θεσσαλονίκη και φάγαμε εκπληκτικά με την ίδια παρέα, το εμπεδώσαμε με βελτιωμένο μενού στην πολύβουη Ερμού στην Αθήνα, οπότε όλοι συμφωνήσαμε ότι αφού είχαμε δοκιμάσει τις κλασσικές μπουγατσοτυρόπιτες του νησιού, ένα brunch ήταν ότι ζητούσε το στομάχι μας.
Μετά τα κλασσικά εσπρεσάκια για να ανοίξει το μάτι, μελετήσαμε τον μονοσέλιδο κατάλογο για την επιλογή του πρωινού μας.
Οι άνδρες μιας και προσέχουν τη σιλουέτα τους κινήθηκαν συντηρητικά. Ή σχεδόν συντηρητικά.
Νοστιμότατο ζυμωτό ψωμί πάνω στο οποίο ραχάτευε μια γενναία στρώση avocado sauce, ψιλοκομμένο crispy bacon και νοστιμότατα scrambled eggs, ραντισμένα με λάδι μυρωδικών και πιπέρι. Το όλο πιάτο συμπλήρωνε γευστική πρασινάδα. Χόρτασα όπως όλοι μας, πρώτα με το μάτι. Ότι καλύτερο για τις απαραίτητες θερμίδες του πρώτου μισού της ημέρας.
Ο έτερος καπαδόκης προτίμησε τα poached eggs πάνωστην ίδια στρώση avocado sauce και ψιλοκομμένου crispy baconμε εξτραδάκι το τριμμένο cheddar, με αποτέλεσμα το πιάτο να πάρει αμερικάνικη νοστιμιά.
Οι γυναίκες προτίμησαν να ψωνίσουν οπότε η επιλογή ήταν στο πόδι. Βγήκε όμως εξαιρετική. Τσιαπατάκι κομμένο στα 2, καυτό και μπαμπάτσικο, με ζεστή ομελέτα, bacon, cheddar, δροσερή σαλάτα, συνοδευόμενο από πατάτες βραχάκια με τη φλούδα τους.
Η καλύτερη επιλογή βέβαια ήταν της άλλης κυρίας, μια υπερπαραγωγή, ένα ινσταγκραμικό hot dog σε μαλακό ψωμάκι πάνω στο οποίο στρογγυλοκάθονταν 2 αυγά ποσέ!!! Το όλο σκηνικό ήταν λουσμένο σε τρομερή σάλτσα βουτύρου. Χορταστικό όσο δεν πάει, κράτησε την κυρία χωρίς γκρίνια ως το βράδυ.
Ο μικρός της παρέας είχε το επόμενο καλύτερο πιάτο. Ζουμερή βουτυρένια βάφλα, κομμένη στη μέση και στημένη περίτεχνα, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μέσα της κομμάτια κοτόπουλου πανέ και τριμμένο bacon. Για την υγρασία του πιάτου επιλέχτηκε σιρόπι σφενδάμου τόσο όσο. Το όλο πιάτο συμπλήρωνε νόστιμη σάλτσα από γραβιέρα.
Η αγαπημένη δεσποινίδα της παρέας, προτίμησε κουλούρι από τον τόπο της με την κλασσική τραγανότατα, στο κέντρο του οποίου βολεύτηκαν 2 αυγά ποσέ, δροσερή κρέμα τυριού, αβοκάντο και κομμάτια σολομού.
Ο chef κατά γενική ομολογία γευστικά έδωσε ρέστα, όπως και αισθητικά. Τεχνικά το έχασε μιας και από τα 8 poached eggs του τραπεζιού του βγήκε σωστό μόνο το ένα.
Και επειδή το καλύτερο στο προσωπικό κάθε επιχείρησης είναι η ισχύς εν τη ενώσει, η σερβιτόρα τον δικαιολόγησε με μια τουριστική δικαιολογία που πέρασε και δεν ακούστηκε.
Στο τέλος, αφού ο καθένας που σέβεται τον εαυτό του χρειάζεται και το γλυκό του, κλείσαμε με γεμιστούς λουυκουμάδες με λιωμένη σοκολάτα να ρέει άφθονη, τριμμένο μπισκότο και πλούσιο scoop παγωτού βανίλιας. Μπουκιά και απόλαυση!
Επιλογή πετυχημένη όπου και να στηθεί το ERGON, αξίζει να το ακολουθήσεις όπου το βρεις.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
To ERGON το ξέρουμε, μας ξέρει και ήμασταν τυχεροί που το βρήκαμε στη Σκιάθο. Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για φαγητό, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Το μάθαμε στη Θεσσαλονίκη και φάγαμε εκπληκτικά με την ίδια παρέα, το εμπεδώσαμε με βελτιωμένο μενού στην πολύβουη Ερμού στην Αθήνα, οπότε όλοι συμφωνήσαμε ότι αφού είχαμε δοκιμάσει τις κλασσικές μπουγατσοτυρόπιτες του νησιού, ένα brunch ήταν ότι ζητούσε το στομάχι μας.
Μετά τα κλασσικά εσπρεσάκια για να ανοίξει το μάτι, μελετήσαμε τον μονοσέλιδο κατάλογο για την επιλογή του πρωινού μας.
Οι άνδρες μιας και προσέχουν τη σιλουέτα τους κινήθηκαν συντηρητικά. Ή σχεδόν συντηρητικά.
Νοστιμότατο ζυμωτό ψωμί πάνω στο οποίο ραχάτευε μια γενναία στρώση avocado sauce, ψιλοκομμένο crispy bacon και νοστιμότατα scrambled eggs, ραντισμένα με λάδι μυρωδικών και πιπέρι. Το όλο πιάτο συμπλήρωνε γευστική πρασινάδα. Χόρτασα όπως όλοι μας, πρώτα με το μάτι. Ότι καλύτερο για τις απαραίτητες θερμίδες του πρώτου μισού της ημέρας.
Ο έτερος καπαδόκης προτίμησε τα poached eggs πάνω στην ίδια στρώση avocado sauce και ψιλοκομμένου crispy bacon με εξτραδάκι το τριμμένο cheddar, με αποτέλεσμα το πιάτο να πάρει αμερικάνικη νοστιμιά.
Οι γυναίκες προτίμησαν να ψωνίσουν οπότε η επιλογή ήταν στο πόδι. Βγήκε όμως εξαιρετική.
Τσιαπατάκι κομμένο στα 2, καυτό και μπαμπάτσικο, με ζεστή ομελέτα, bacon, cheddar, δροσερή σαλάτα, συνοδευόμενο από πατάτες βραχάκια με τη φλούδα τους.
Η καλύτερη επιλογή βέβαια ήταν της άλλης κυρίας, μια υπερπαραγωγή, ένα ινσταγκραμικό hot dog σε μαλακό ψωμάκι πάνω στο οποίο στρογγυλοκάθονταν 2 αυγά ποσέ!!! Το όλο σκηνικό ήταν λουσμένο σε τρομερή σάλτσα βουτύρου. Χορταστικό όσο δεν πάει, κράτησε την κυρία χωρίς γκρίνια ως το βράδυ.
Ο μικρός της παρέας είχε το επόμενο καλύτερο πιάτο. Ζουμερή βουτυρένια βάφλα, κομμένη στη μέση και στημένη περίτεχνα, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μέσα της κομμάτια κοτόπουλου πανέ και τριμμένο bacon. Για την υγρασία του πιάτου επιλέχτηκε σιρόπι σφενδάμου τόσο όσο. Το όλο πιάτο συμπλήρωνε νόστιμη σάλτσα από γραβιέρα.
Η αγαπημένη δεσποινίδα της παρέας, προτίμησε κουλούρι από τον τόπο της με την κλασσική τραγανότατα, στο κέντρο του οποίου βολεύτηκαν 2 αυγά ποσέ, δροσερή κρέμα τυριού, αβοκάντο και κομμάτια σολομού.
Ο chef κατά γενική ομολογία γευστικά έδωσε ρέστα, όπως και αισθητικά. Τεχνικά το έχασε μιας και από τα 8 poached eggs του τραπεζιού του βγήκε σωστό μόνο το ένα.
Και επειδή το καλύτερο στο προσωπικό κάθε επιχείρησης είναι η ισχύς εν τη ενώσει, η σερβιτόρα τον δικαιολόγησε με μια τουριστική δικαιολογία που πέρασε και δεν ακούστηκε.
Στο τέλος, αφού ο καθένας που σέβεται τον εαυτό του χρειάζεται και το γλυκό του, κλείσαμε με γεμιστούς λουυκουμάδες με λιωμένη σοκολάτα να ρέει άφθονη, τριμμένο μπισκότο και πλούσιο scoop παγωτού βανίλιας. Μπουκιά και απόλαυση!
Επιλογή πετυχημένη όπου και να στηθεί το ERGON, αξίζει να το ακολουθήσεις όπου το βρεις.