Έχεις πάει στον ‘’Έλατο’’ στο Κερατσίνι; Μάλλον, άρα γνωρίζεις τις μάχες που γίνονται για να βρεις τραπέζι στο μικρό τρίγωνο με τη σκιά του έλατου.
Έχεις πάει στον ‘’Πλάτανο’’ στα Παλιά του Βόλου; Μάλλον όχι, διότι είναι καινούριο μαγαζί. Να πας, διότι έχει μια φοβερή πλατειούλα με δεσπόζοντα έναν υπέροχο πλάτανο και όταν ο καιρός το επιτρέψει θα γίνεται χαμός για μια θέση κάτω από τη σκιά του.
Στην πάνω πλευρά των Παλιών και λίγο πιο κάτω και δεξιά από τον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων (εκκλησιάζεσαι και μετά πας για τσίπουρα) άνοιξε ο ‘’Πλάτανος’’ με την κουζίνα να την έχει αναλάβει παλιός γνώστης των τσιπουρομεζέδων με θητεία σε πολύ καλό μαγαζί της Ν. Ιωνίας.
Άρα η επιτυχία δεδομένη.
Το στήσιμο του χώρου φινετσάτο. Πετρόχτιστο μαγαζί με τα κλασσικά μεγάλα παραθυρόφυλλα άλλης εποχής, minimal φωτιστικά, ωραία διακόσμηση και ανοιχτή κουζίνα με μεγάλο stand μπροστά, παραπέμπει σε μεζεδοπωλείο Βορείων προαστίων της πρωτεύουσας. Άνετα στέκεται εκεί και χαλαρά κερδίζει σημαντικό μερίδιο της κίνησης.
Είναι όμως στο Βόλο και είναι στην ουσία τσιπουράδικο, αν και υπάρχει και ένας μικρός κατάλογος για όσους επιθυμούν να κινηθούν ανεξάρτητα.
Οι ετικέτες του τσίπουρου 2 τον αριθμό, σίγουρα χρειάζεται και άλλες, το δε χύμα του που δοκιμάσαμε, καλό αλλά με έντονα αρώματα, όχι για πολλά – πολλά.
Η εξυπηρέτηση με χαμόγελο και όρεξη, αλλά χρειάζεται να βρει τα πατήματα της για να ανέβει στο level που απαιτεί το συγκεκριμένο μαγαζί (χωρισμός τραπεζιών, γνώση των πιάτων του κάθε τραπεζιού, σειρά κλπ).
Οι συνοδευτικοί μεζέδες αρκετά καλοί στο σύνολο τους σε γεύση. Σε μέγεθος μεζέ η επιτομή του τσιπουρομεζέ. Η κλασσική σειρά των μεζέδων δεν τηρείται ευλαβικά, αλλά δεν χαλάει και το σύνολο των πελατών.
Εξαιρετικά τα μύδια φρικασέ και η σουπιά με τα χόρτα, δεν έχω λόγια, ευωδίαζαν και θύμιζαν Κυριακάτικες οικογενειακές μαζώξεις στη γιαγιά, ωραία κίνηση η ατομική τσιπούρα με τα άψογα βρασμένα χόρτα, υπέροχα μαγειρεμένα και μαριναρισμένα όλα τα μικρά ψαράκια που ήρθαν στο τραπέζι, ντελικάτη και ανάλαφρη η σκορδαλιά, τα τηγανιτά κολοκυθάκια εξαιρετικά κομμένα, κουρκουτιασμένα και τηγανισμένα, spicy, τυρένια και φουλ βολιώτικη η τυροκαυτερή, υπερπαραγωγή το λεμονάτο σαγανάκι, νόστιμο το τουρσί με τις μελιτζάνες, πιπεριές και καρότα, γαριδούλες ψημένες τόσο όσο με βουτυράκι από πάνω για την έξτρα γεύση και από κει και πέρα αδιάφορη η τονοσαλάτα με το μαρούλι, νόστιμα τα φασόλια με την πάπρικα αλλά θα προτιμούσα γίγαντες ή μαυροφάσουλα και όχι αυτά για σούπα, παραπάνω ψήσιμο στο χταπόδι που δυσκόλευε το κόψιμο και δεν το έσωσε ούτε το εξαιρετικό συνοδευτικό κρίταμο με το σκόρδο.
Θα ξαναπάω στο μαγαζί διότι θέλω να δω την κουζίνα πλήρως κουρδισμένη, θα ξαναπάω για να χαρώ τραπέζι στον πλάτανο, θα ξαναπάω γιατί το περιβάλλον είναι ευχάριστο και φουλ παρείστικο.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Έχεις πάει στον ‘’Έλατο’’ στο Κερατσίνι; Μάλλον, άρα γνωρίζεις τις μάχες που γίνονται για να βρεις τραπέζι στο μικρό τρίγωνο με τη σκιά του έλατου.
Έχεις πάει στον ‘’Πλάτανο’’ στα Παλιά του Βόλου; Μάλλον όχι, διότι είναι καινούριο μαγαζί. Να πας, διότι έχει μια φοβερή πλατειούλα με δεσπόζοντα έναν υπέροχο πλάτανο και όταν ο καιρός το επιτρέψει θα γίνεται χαμός για μια θέση κάτω από τη σκιά του.
Στην πάνω πλευρά των Παλιών και λίγο πιο κάτω και δεξιά από τον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων (εκκλησιάζεσαι και μετά πας για τσίπουρα) άνοιξε ο ‘’Πλάτανος’’ με την κουζίνα να την έχει αναλάβει παλιός γνώστης των τσιπουρομεζέδων με θητεία σε πολύ καλό μαγαζί της Ν. Ιωνίας.
Άρα η επιτυχία δεδομένη.
Το στήσιμο του χώρου φινετσάτο. Πετρόχτιστο μαγαζί με τα κλασσικά μεγάλα παραθυρόφυλλα άλλης εποχής, minimal φωτιστικά, ωραία διακόσμηση και ανοιχτή κουζίνα με μεγάλο stand μπροστά, παραπέμπει σε μεζεδοπωλείο Βορείων προαστίων της πρωτεύουσας. Άνετα στέκεται εκεί και χαλαρά κερδίζει σημαντικό μερίδιο της κίνησης.
Είναι όμως στο Βόλο και είναι στην ουσία τσιπουράδικο, αν και υπάρχει και ένας μικρός κατάλογος για όσους επιθυμούν να κινηθούν ανεξάρτητα.
Οι ετικέτες του τσίπουρου 2 τον αριθμό, σίγουρα χρειάζεται και άλλες, το δε χύμα του που δοκιμάσαμε, καλό αλλά με έντονα αρώματα, όχι για πολλά – πολλά.
Η εξυπηρέτηση με χαμόγελο και όρεξη, αλλά χρειάζεται να βρει τα πατήματα της για να ανέβει στο level που απαιτεί το συγκεκριμένο μαγαζί (χωρισμός τραπεζιών, γνώση των πιάτων του κάθε τραπεζιού, σειρά κλπ).
Οι συνοδευτικοί μεζέδες αρκετά καλοί στο σύνολο τους σε γεύση. Σε μέγεθος μεζέ η επιτομή του τσιπουρομεζέ. Η κλασσική σειρά των μεζέδων δεν τηρείται ευλαβικά, αλλά δεν χαλάει και το σύνολο των πελατών.
Εξαιρετικά τα μύδια φρικασέ και η σουπιά με τα χόρτα, δεν έχω λόγια, ευωδίαζαν και θύμιζαν Κυριακάτικες οικογενειακές μαζώξεις στη γιαγιά, ωραία κίνηση η ατομική τσιπούρα με τα άψογα βρασμένα χόρτα, υπέροχα μαγειρεμένα και μαριναρισμένα όλα τα μικρά ψαράκια που ήρθαν στο τραπέζι, ντελικάτη και ανάλαφρη η σκορδαλιά, τα τηγανιτά κολοκυθάκια εξαιρετικά κομμένα, κουρκουτιασμένα και τηγανισμένα, spicy, τυρένια και φουλ βολιώτικη η τυροκαυτερή, υπερπαραγωγή το λεμονάτο σαγανάκι, νόστιμο το τουρσί με τις μελιτζάνες, πιπεριές και καρότα, γαριδούλες ψημένες τόσο όσο με βουτυράκι από πάνω για την έξτρα γεύση και από κει και πέρα αδιάφορη η τονοσαλάτα με το μαρούλι, νόστιμα τα φασόλια με την πάπρικα αλλά θα προτιμούσα γίγαντες ή μαυροφάσουλα και όχι αυτά για σούπα, παραπάνω ψήσιμο στο χταπόδι που δυσκόλευε το κόψιμο και δεν το έσωσε ούτε το εξαιρετικό συνοδευτικό κρίταμο με το σκόρδο.
Θα ξαναπάω στο μαγαζί διότι θέλω να δω την κουζίνα πλήρως κουρδισμένη, θα ξαναπάω για να χαρώ τραπέζι στον πλάτανο, θα ξαναπάω γιατί το περιβάλλον είναι ευχάριστο και φουλ παρείστικο.