Νέα άφιξη στην πόλη και μάλιστα αγαπημένης θεματικής κουζίνας: Μεξικάνικης. Τι το καλύτερο να ανοίξει στο νεοκλασικό της Ογλ με το πανέμορφο αίθριο, που κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει ωραίες κουζίνες από το πάλαι ποτέ ‘’Ούζο Μέλαθρον’ της συμπρωτεύουσας μέχρι τον δημιουργικό ‘’Αλχιμηστή’’. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη διακόσμηση, με κυρίαρχη την προσωπογραφία της διάσημης μεξικάνας ζωγράφου Frida Kahlo –ποιάς άλλης άλλωστε- βασικό χρώμα την πειραγμένη τεχνηέντως ώχρα, αρκετά φυτά με κυρίαρχα τα κακτάκια, όμορφα βαριά φωτιστικά και ξεχωριστά και άνετα τραπεζοκαθίσματα και καναπέδες. Άνετα ο χώρος του αίθριου με ένα μεγαλύτερο κεντρικό σιντριβάνι θα θύμιζε πλατεία μεξικάνικου χωριού.
Επειδή ότι καινούριο προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά σε μια επαρχιακή πόλη, η επίσκεψη σχεδόν όλες τις μέρες απαιτεί κράτηση. Την μέρα της επίσκεψης ο χώρος ήταν γεμάτος από άτομα όλων των ηλικιών που περισσότερη σημασία έδιναν να περάσουν και να καθίσουν στον νέο χώρο, με το φαγητό να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Η εξυπηρέτηση αρκετά καλή σε όλα της για ξεκίνημα μαγαζιού, με σωστό καταμερισμό του χώρου, σωστή ανάλυση των πιάτων, χωρίς καθυστερήσεις και άνευ λόγου οικειότητες, το δε προσωπικό της ανοιχτής κουζίνας δούλευε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Αν χρειαζόταν κάτι, θα ήταν ένας καλύτερος συντονισμός στην υποδοχή και τοποθέτηση των πελατών στα τραπέζια. Και πάμε στον λόγο της επίσκεψης, φαγητό και ποτό.
Διαβάζοντας το εισαγωγικό του καταλόγου για τις εμπειρίες των ιδιοκτητών στο Μεξικό και τη Λατινική Αμερική, περίμενα περισσότερο παράδοση και μεξικάνικη κουλτούρα σε φαγητά και ποτά.
Αντ’ αυτού τι είδα: Ποτά
Σε ποτήρι κλασικό ‘’ύψιλον’’, χωρίς λεμόνι και αλάτι στο χείλος, σερβιρίστηκαν πολύ καλές frozen margaritas με την τεκίλα να υπερισχύει των υπολοίπων συστατικών. Έλειπε σίγουρα η έξτρα οξύτητα στο ποτήρι, ενώ η αποξηραμένη φέτα εντός ποτηριού θα μπορούσε να αντικατασταθεί με αντίστοιχη φρέσκια.
Έλειπαν σίγουρα τα κλασσικά tequila shots (αλατάκι, lemon slice) αλλά αισθητή ήταν η απουσία από Paloma. Τι εστί Paloma; Cocktail το πλέον διαδεδομένο στο Μεξικό, το οποίο συνοδεύει και το φαγητό τους. Τέλος κάποια δημιουργικά cocktails με multi drinks (vodka, gin) τα θεωρώ αχρείαστα σε Μεξικάνικο εστιατόριο. Φαγητό
Καλωσόρισμα στην αρχή με ένα ωραίο πλατό με lime slices, tortillas, nachos και ένα semi hot saucάκι. Ωραία η εισαγωγή, η sauce διαφορετική των κλασσικών μεξικάνικων (θα πήγαινε καλύτερα chili) αλλά από τη στιγμή που το λες καλωσόρισμα, η χρέωση είναι αχρείαστη. Chimichanga, επιτέλους στα καλύτερα της. Σταρένια τραγανή τηγανιτή tortilla με πικάντικο chili con carne, σωστά μπαχάρια, διάσπαρτο pico de gallo και στην κορυφή chipotle mayo. Δώσε μου τσιμιτσάγκες και άσε με να τις απολαύσω. Το καλύτερο πιάτο και σε γεύση αλλά και σε παρουσίαση. Empanadas κάτι σαν τα δικά μας πιτάκια, με γέμιση νόστιμο κοτόπουλο ξαπλωμένα σε νόστιμο spicy chili, με τα dots από mousse avocado αχρείαστα. Tacos μαλακά, με την sauce από πράσινη ντομάτα και chili να δίνει χαρακτήρα στο πιάτο, γεμισμένα με παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου μπαχαρικά, νόστιμο χειροποίητο guagamole, pico de gallo και κόκκινο λάχανο (πίκλα).
Τέλος fajitas με pulled χοιρινό, τα κλασσικά συνοδευτικά guagamole, sour cream, tortillas και τηγανιτό ρύζι. Νόστιμο πιάτο με διαφορετική παρουσίαση από τα τετριμμένα, οι πιπεριές που είχαν μαγειρευτεί με το χοιρινό πέρασαν απαρατήρητες, έλειπε δε μια chili sauce. Δεν είδα πουθενά κακτοσαλάτα, έλειπαν τα burritos και τα σκληρά tacos αλλά το κυριότερο, ελάχιστη η παρουσία από τα κλασσικά μεξικάνικα φασόλια. Το ‘’No Mames’’ σίγουρα έφερε νέα ήθη και έθιμα στην πόλη, προσεγγίζει δε την μεξικάνικη διατροφική κουλτούρα στο πιο gourmet. Θα φας πολύ καλά όσον αφορά τις γεύσεις μην το φοβηθείς, δεν θα λερωθείς όπως συμβαίνει συνήθως σε μεξικάνικο εστιατόριο, θα πληρώσεις θεματική κουζίνα με ότι αυτό συνεπάγεται και σίγουρα θα περάσεις ένα ευχάριστο και διαφορετικό γευστικά δίωρο. Αν σ’ αρέσει θα το κάνεις στέκι, αν είσαι κολλημένος με άλλο είδος φαγητού θα το μισήσεις, οπότε άσε εμάς που το λατρεύουμε να το χαρούμε.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Νέα άφιξη στην πόλη και μάλιστα αγαπημένης θεματικής κουζίνας: Μεξικάνικης. Τι το καλύτερο να ανοίξει στο νεοκλασικό της Ογλ με το πανέμορφο αίθριο, που κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει ωραίες κουζίνες από το πάλαι ποτέ ‘’Ούζο Μέλαθρον’ της συμπρωτεύουσας μέχρι τον δημιουργικό ‘’Αλχιμηστή’’.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη διακόσμηση, με κυρίαρχη την προσωπογραφία της διάσημης μεξικάνας ζωγράφου Frida Kahlo –ποιάς άλλης άλλωστε- βασικό χρώμα την πειραγμένη τεχνηέντως ώχρα, αρκετά φυτά με κυρίαρχα τα κακτάκια, όμορφα βαριά φωτιστικά και ξεχωριστά και άνετα τραπεζοκαθίσματα και καναπέδες. Άνετα ο χώρος του αίθριου με ένα μεγαλύτερο κεντρικό σιντριβάνι θα θύμιζε πλατεία μεξικάνικου χωριού.
Επειδή ότι καινούριο προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά σε μια επαρχιακή πόλη, η επίσκεψη σχεδόν όλες τις μέρες απαιτεί κράτηση. Την μέρα της επίσκεψης ο χώρος ήταν γεμάτος από άτομα όλων των ηλικιών που περισσότερη σημασία έδιναν να περάσουν και να καθίσουν στον νέο χώρο, με το φαγητό να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Η εξυπηρέτηση αρκετά καλή σε όλα της για ξεκίνημα μαγαζιού, με σωστό καταμερισμό του χώρου, σωστή ανάλυση των πιάτων, χωρίς καθυστερήσεις και άνευ λόγου οικειότητες, το δε προσωπικό της ανοιχτής κουζίνας δούλευε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Αν χρειαζόταν κάτι, θα ήταν ένας καλύτερος συντονισμός στην υποδοχή και τοποθέτηση των πελατών στα τραπέζια. Και πάμε στον λόγο της επίσκεψης, φαγητό και ποτό.
Διαβάζοντας το εισαγωγικό του καταλόγου για τις εμπειρίες των ιδιοκτητών στο Μεξικό και τη Λατινική Αμερική, περίμενα περισσότερο παράδοση και μεξικάνικη κουλτούρα σε φαγητά και ποτά.
Αντ’ αυτού τι είδα:
Ποτά
Σε ποτήρι κλασικό ‘’ύψιλον’’, χωρίς λεμόνι και αλάτι στο χείλος, σερβιρίστηκαν πολύ καλές frozen margaritas με την τεκίλα να υπερισχύει των υπολοίπων συστατικών. Έλειπε σίγουρα η έξτρα οξύτητα στο ποτήρι, ενώ η αποξηραμένη φέτα εντός ποτηριού θα μπορούσε να αντικατασταθεί με αντίστοιχη φρέσκια.
Έλειπαν σίγουρα τα κλασσικά tequila shots (αλατάκι, lemon slice) αλλά αισθητή ήταν η απουσία από Paloma. Τι εστί Paloma; Cocktail το πλέον διαδεδομένο στο Μεξικό, το οποίο συνοδεύει και το φαγητό τους. Τέλος κάποια δημιουργικά cocktails με multi drinks (vodka, gin) τα θεωρώ αχρείαστα σε Μεξικάνικο εστιατόριο.
Φαγητό
Καλωσόρισμα στην αρχή με ένα ωραίο πλατό με lime slices, tortillas, nachos και ένα semi hot saucάκι. Ωραία η εισαγωγή, η sauce διαφορετική των κλασσικών μεξικάνικων (θα πήγαινε καλύτερα chili) αλλά από τη στιγμή που το λες καλωσόρισμα, η χρέωση είναι αχρείαστη.
Chimichanga, επιτέλους στα καλύτερα της. Σταρένια τραγανή τηγανιτή tortilla με πικάντικο chili con carne, σωστά μπαχάρια, διάσπαρτο pico de gallo και στην κορυφή chipotle mayo. Δώσε μου τσιμιτσάγκες και άσε με να τις απολαύσω. Το καλύτερο πιάτο και σε γεύση αλλά και σε παρουσίαση.
Empanadas κάτι σαν τα δικά μας πιτάκια, με γέμιση νόστιμο κοτόπουλο ξαπλωμένα σε νόστιμο spicy chili, με τα dots από mousse avocado αχρείαστα.
Tacos μαλακά, με την sauce από πράσινη ντομάτα και chili να δίνει χαρακτήρα στο πιάτο, γεμισμένα με παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου μπαχαρικά, νόστιμο χειροποίητο guagamole, pico de gallo και κόκκινο λάχανο (πίκλα).
Τέλος fajitas με pulled χοιρινό, τα κλασσικά συνοδευτικά guagamole, sour cream, tortillas και τηγανιτό ρύζι. Νόστιμο πιάτο με διαφορετική παρουσίαση από τα τετριμμένα, οι πιπεριές που είχαν μαγειρευτεί με το χοιρινό πέρασαν απαρατήρητες, έλειπε δε μια chili sauce.
Δεν είδα πουθενά κακτοσαλάτα, έλειπαν τα burritos και τα σκληρά tacos αλλά το κυριότερο, ελάχιστη η παρουσία από τα κλασσικά μεξικάνικα φασόλια.
Το ‘’No Mames’’ σίγουρα έφερε νέα ήθη και έθιμα στην πόλη, προσεγγίζει δε την μεξικάνικη διατροφική κουλτούρα στο πιο gourmet.
Θα φας πολύ καλά όσον αφορά τις γεύσεις μην το φοβηθείς, δεν θα λερωθείς όπως συμβαίνει συνήθως σε μεξικάνικο εστιατόριο, θα πληρώσεις θεματική κουζίνα με ότι αυτό συνεπάγεται και σίγουρα θα περάσεις ένα ευχάριστο και διαφορετικό γευστικά δίωρο.
Αν σ’ αρέσει θα το κάνεις στέκι, αν είσαι κολλημένος με άλλο είδος φαγητού θα το μισήσεις, οπότε άσε εμάς που το λατρεύουμε να το χαρούμε.