Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, κάποιοι θα πουν ότι είναι μια ημέρα που γιορτάζουν οι ανθοπώλες, οι ζαχαροπλάστες και οι καταστηματάρχες. Τα τελευταία χρόνια, κομμάτι της πίτας διεκδικούν και οι εστιάτορες. Για να είμαστε ειλικρινείς, αποφεύγουμε τη συγκεκριμένη ημέρα να τη γιορτάζουμε εκτός σπιτιού. Ο ένας λόγος είναι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μας. Ο δεύτερος λόγος είναι οι εξωφρενικές τιμές που ζητούν οι περισσότεροι επιχειρηματίες με σκοπό να εκμεταλλευτούν την περίσταση.
Σε τυχαίο σερφάρισμα στο ίντερνετ, πέρασε η πρόταση του Sazerac. Η αλήθεια είναι πως δεν το γνωρίζαμε σαν μαγαζί. Το Sazerac βρίσκεται στου Ψυρρή σε έναν πολύ όμορφο χώρο κλασικού στυλ, που στοχεύει να συνδυάσει το μπαρ με το καλό εστιατόριο, φτιάχνοντας και δικά του κοκτέιλς. Όπως είναι λογικό, αναρωτηθήκαμε για την ονομασία και παραπεμφθήκαμε προς Νέα Ορλεάνη μεριά! Συναντάται ως Rye Whiskey, όμως για να μην είμαστε ψεύτες, δεν γνωρίζουμε περισσότερες και έγκυρες πληροφορίες.
Κατά την επίσκεψή μας, Τετάρτη 14/2 και ώρα 22.30, ο χώρος συγκέντρωνε στη συντριπτική του πλειοψηφία ζευγάρια. Διαθέτει μεγάλη μπάρα, τεράστια βιτρίνα με ποτά και μουσική χαλαρωτική, τύπου jazz. Η αισθητική του χώρου είναι όμορφη, με καλής ποιότητας έπιπλα και με ευγενέστατη εξυπηρέτηση που ίσως σε τέτοιου τύπου επιχείρηση δεν είναι ακριβώς ο κανόνας. Νιώσαμε άνετα και απολαύσαμε τη βραδιά μας, ακόμη και αν ο καιρός ήταν βροχερός!
Καθίσαμε στο μαρμάρινο τραπέζι μας, παρατηρήσαμε τις όμορφες πετσέτες με δικό τους σχέδιο καρδιάς και είχαμε ανά χείρας τα ψηλά κολωνάτα ποτήρια μας!
Το μενού τεσσάρων σταδίων στα 25 ευρώ άγγιξε το άριστο value for money!
Με τα κολωνάτα ποτήρια ανά χείρας, ξεκινήσαμε τη γευστική δοκιμή, συνδυάζοντας τα πιάτα με ένα ποτήρι Prosecco:
– Καυτά ψωμάκια, δικής τους παραγωγής συνοδειά γιαουρτοσώς.ΤΡΟΜΕΡΑ! Πέντε στον αριθμό, άνετα τρώγαμε άλλα τόσα!
– Ανάμεικτη σαλάτα με γκοργκοντζόλα, φράουλες, βινεγκρέτ μελιού και καρύδια. Αρκετά δροσερή, η γκοργκοντζόλα τόση-όση χρειάζεται για να μην επιβαρύνει το πιάτο με την έντονη αίσθηση της. Θα μπορούσαν να κόψουν σε μικρότερα κομμάτια τις πρασινάδες.
– Ριζότο με ψητό παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα φουντούκια. Καλοφτιαγμένο, πολύ καλύτερο από “εξειδικευμένα” εστιατόρια. Σωστά χυλωμένο, με κομμάτι ψητού παντζαριού και κατσικίσιο τυρί στην κορυφή, ώστε να τα ανακατέψουμε. Φαγώθηκε σε χρόνο dt.
– Ταλιάτα με ψητά λαχανικά και πουρέ καρότου. Μπορεί να μην ενθουσίασε σε παρουσίαση, κέρδισε όμως σε ποσότητα και ικανοποίησε σε γεύση. Η σύζυγος προτιμά καλοψημένα τα κρεατικά, εκτέλεσαν σωστά την επιθυμία της χωρίς να έχει στεγνώσει το κρέας. Ο πουρές καρότου γλύκιζε, τα λαχανικά ήταν μια πανδαισία που περιελάμβανε από πατάτα έως σπαράγγι και μπρόκολο. Έτσι, για να έχουμε πιο healthy τύψεις!
– Brownie με σιρόπι από σοκολάτα γάλακτος και φρούτα του δάσους. Τυπικό γλυκό που δεν είχε κάτι το ξεχωριστό, ήταν όμως ευχάριστο για να κλείσει η βραδιά μας. Ευτυχώς δεν ήταν στεγνό, συνοδευόταν και από μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Συμπερασματικά, το Sazerac δεν είναι αμιγώς εστιατόριο, καλύπτει αρκετές διαφορετικές περιστάσεις, από καφέ έως και ποτό. Περάσαμε υπέροχα, είχαμε την ιδιωτικότητά μας και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο εγχείρημά τους. Αν μας βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί, θα το επισκεπτόμασταν ξανά. Μας άφησε ευχάριστες αναμνήσεις!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, κάποιοι θα πουν ότι είναι μια ημέρα που γιορτάζουν οι ανθοπώλες, οι ζαχαροπλάστες και οι καταστηματάρχες. Τα τελευταία χρόνια, κομμάτι της πίτας διεκδικούν και οι εστιάτορες. Για να είμαστε ειλικρινείς, αποφεύγουμε τη συγκεκριμένη ημέρα να τη γιορτάζουμε εκτός σπιτιού. Ο ένας λόγος είναι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μας. Ο δεύτερος λόγος είναι οι εξωφρενικές τιμές που ζητούν οι περισσότεροι επιχειρηματίες με σκοπό να εκμεταλλευτούν την περίσταση.
Σε τυχαίο σερφάρισμα στο ίντερνετ, πέρασε η πρόταση του Sazerac. Η αλήθεια είναι πως δεν το γνωρίζαμε σαν μαγαζί. Το Sazerac βρίσκεται στου Ψυρρή σε έναν πολύ όμορφο χώρο κλασικού στυλ, που στοχεύει να συνδυάσει το μπαρ με το καλό εστιατόριο, φτιάχνοντας και δικά του κοκτέιλς. Όπως είναι λογικό, αναρωτηθήκαμε για την ονομασία και παραπεμφθήκαμε προς Νέα Ορλεάνη μεριά! Συναντάται ως Rye Whiskey, όμως για να μην είμαστε ψεύτες, δεν γνωρίζουμε περισσότερες και έγκυρες πληροφορίες.
Κατά την επίσκεψή μας, Τετάρτη 14/2 και ώρα 22.30, ο χώρος συγκέντρωνε στη συντριπτική του πλειοψηφία ζευγάρια. Διαθέτει μεγάλη μπάρα, τεράστια βιτρίνα με ποτά και μουσική χαλαρωτική, τύπου jazz. Η αισθητική του χώρου είναι όμορφη, με καλής ποιότητας έπιπλα και με ευγενέστατη εξυπηρέτηση που ίσως σε τέτοιου τύπου επιχείρηση δεν είναι ακριβώς ο κανόνας. Νιώσαμε άνετα και απολαύσαμε τη βραδιά μας, ακόμη και αν ο καιρός ήταν βροχερός!
Καθίσαμε στο μαρμάρινο τραπέζι μας, παρατηρήσαμε τις όμορφες πετσέτες με δικό τους σχέδιο καρδιάς και είχαμε ανά χείρας τα ψηλά κολωνάτα ποτήρια μας!
Το μενού τεσσάρων σταδίων στα 25 ευρώ άγγιξε το άριστο value for money!
Με τα κολωνάτα ποτήρια ανά χείρας, ξεκινήσαμε τη γευστική δοκιμή, συνδυάζοντας τα πιάτα με ένα ποτήρι Prosecco:
– Καυτά ψωμάκια, δικής τους παραγωγής συνοδειά γιαουρτοσώς. ΤΡΟΜΕΡΑ! Πέντε στον αριθμό, άνετα τρώγαμε άλλα τόσα!
– Ανάμεικτη σαλάτα με γκοργκοντζόλα, φράουλες, βινεγκρέτ μελιού και καρύδια. Αρκετά δροσερή, η γκοργκοντζόλα τόση-όση χρειάζεται για να μην επιβαρύνει το πιάτο με την έντονη αίσθηση της. Θα μπορούσαν να κόψουν σε μικρότερα κομμάτια τις πρασινάδες.
– Ριζότο με ψητό παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα φουντούκια. Καλοφτιαγμένο, πολύ καλύτερο από “εξειδικευμένα” εστιατόρια. Σωστά χυλωμένο, με κομμάτι ψητού παντζαριού και κατσικίσιο τυρί στην κορυφή, ώστε να τα ανακατέψουμε. Φαγώθηκε σε χρόνο dt.
– Ταλιάτα με ψητά λαχανικά και πουρέ καρότου. Μπορεί να μην ενθουσίασε σε παρουσίαση, κέρδισε όμως σε ποσότητα και ικανοποίησε σε γεύση. Η σύζυγος προτιμά καλοψημένα τα κρεατικά, εκτέλεσαν σωστά την επιθυμία της χωρίς να έχει στεγνώσει το κρέας. Ο πουρές καρότου γλύκιζε, τα λαχανικά ήταν μια πανδαισία που περιελάμβανε από πατάτα έως σπαράγγι και μπρόκολο. Έτσι, για να έχουμε πιο healthy τύψεις!
– Brownie με σιρόπι από σοκολάτα γάλακτος και φρούτα του δάσους. Τυπικό γλυκό που δεν είχε κάτι το ξεχωριστό, ήταν όμως ευχάριστο για να κλείσει η βραδιά μας. Ευτυχώς δεν ήταν στεγνό, συνοδευόταν και από μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Συμπερασματικά, το Sazerac δεν είναι αμιγώς εστιατόριο, καλύπτει αρκετές διαφορετικές περιστάσεις, από καφέ έως και ποτό. Περάσαμε υπέροχα, είχαμε την ιδιωτικότητά μας και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο εγχείρημά τους. Αν μας βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί, θα το επισκεπτόμασταν ξανά. Μας άφησε ευχάριστες αναμνήσεις!