Δεν ξέρω πως τα κατάφερα και βρέθηκα να μην έχω γράψει κριτική, μέχρι σήμερα, για ένα μαγαζί που υφίσταται από το 2016 αν δεν απατώμαι. Είχε ακουστεί αρκετά τότε ως Modern Asian Eatery και για τα dim sum του (κάτι που δε βρίσκαμε μέχρι τότε στην Αθήνα και από τα οποία αντλεί το όνομά του).
Έχει αποτελέσει standrάκι όταν θέλαμε να φάμε κάτι διαφορετικό κι ανάλαφρο μετά το γραφείο. Σε έναν απλό χώρο που, προσωπικά, μου θύμιζε κάτι από τα τεϊοποτεία της Ανατολής. Λιλιπούτειος χώρος λίγων τετραγωνικών. Λίγα τραπεζάκια έξω όταν ο καιρός το επιτρέπει. Υπέροχα άνετη μπάρα. Εμβληματική η τοιχογραφία, μιας, post modern, γκέισας η οποία δέσποζε και αποτελεί το trade mark, κατ’ εμέ, του μαγαζιού. Industrial αίσθηση με μαύρα/ μπεζ χρώματα να κυριαρχούν χωρίς να πέφτουν βαριά στο μάτι.
Το μενού του έχει προσαρμοστεί κι εμπλουτισθεί τολμώ να πω με σκοπό να ικανοποιήσει τις ανάγκες της πολύ, (to say the least), πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε.
Γενέθλια λοιπόν(την προσωπική μου άποψη για αυτή τη μέρα θα διαβάσετε στις Προσωπικές Ιστορίες του Eatingout.gr. μόλις βρω λίγο χρόνο) για δεύτερη φορά εν μέσω καραντίνας! Όμως φέτος δε με αφήνουν να κοιτώ μόνη κι έρημη κάτι κεριά που είχα ανάψει. Έρχονται απροσδόκητα από το σπίτι. Μια γρήγορη ματιά σε γνωστή αλυσίδα τροφοδιανομής μου λύνει τα χέρια.
Η παραγγελία μας περιλαμβάνει:
• Vegeterian laksa soup: με γάλα καρύδας, lemongrass, ginger, κουρκουμά, fish sauce & φρέσκο κόλιανδρο. Υπέροχα αρωματική. Λίγη ένταση παραπάνω δε θα ήταν άσχημη(5.00e).
• Vegetarian spring rolls. Πολύ νόστιμα, χωρίς περιττό λάδι, τραγανό φύλλο και λαχανικά που είχαν μείνει ζωντανά υπογραμμίζοντας το καθένα την παρουσία του στο γενικό σύνολο (5.50e).
• Spicy edamame. Αυτά τα φασολάκια σόγιας που μπορεί να είναι τραγικά άνοστα. Εδώ δεν ήταν. Κρουστά και τραγανά με ελεγχόμενη κάψα (3.70e).
• Pad Thai noodles vegetarian. Απλά θαυμάσια. Σοφή ισορροπία μεταξύ των υλικών και του φυστικοβούτυρου. Αν θα είχα μια παρατήρηση αυτή θα αφορούσε στο ότι θα ήθελα φρέσκο chili σε ροδέλες και τα υπόλοιπα υλικά σε μπολάκια έτσι ώστε να τα προσθέσουμε κατά το δοκούν. Ωραιότατα όμως παρόλα αυτά απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές (8.00e).
• Crab Mr. Dim rolls. 6 τεμάχια. Με σουρίμι καβουριού, avocado, μαρούλι, αυγά χελιδονόψαρου & μαγιονέζα (6.50e).
• California rolls. 6 τεμάχια. Με γαρίδα, avocado, αγγούρι, μαρούλι & μαγιονέζα. Χαριτωμένα χωρίς να κάνουν την διαφορά (6.50e).
• Tiger rolls. 6 τεμάχια. Mε βραστή γαρίδα, αγγούρι, spicy mayo & από πάνω καψαλισμένο σολομό & unagi sauce (7.00e).
• Spicy sake rolls. 6 τεμάχια. Με σολομό, chili, αγγούρι & φρέσκο κρεμμύδι (6.00e).
• Salmon teriyaki rolls. 6 Τεμάχια. Με σολομό, chili, αγγούρι & φρέσκο κρεμμύδι (7.00e).
• Vegetarian rolls. 6 Τεμάχια. Με αβοκάντο, μαρούλι, αγγούρι & μαγιονέζα (4.50e).
Θα σημειώσω την ταχύτητα και την όμορφη συσκευασία. Θα παρατηρήσω την προτίμησή τους σε ενισχυτικά γεύσης όπως μαγιονέζα. Δε χρειάζεται αλήθεια. Εξαιρετικά νόστιμα rolls κι όχι μόνο. Τα bao buns είναι επίσης αφράτα, light κι άξια παραγγελίας. Μην ξεχάσετε, επίσης, τις σαλάτες τους.
Μια, αξιοπρόσεκτη επιλογή σε καλές τιμές. Έρχεται σπίτι μας! Τι άλλο θέλετε όταν σκέφτεστε ένα modern Asian eatery;
ΥΓ. Όχι δεν έφαγα με τον Fratello. Ελπίζω όμως ότι λίαν συντόμως θα συναντηθούμε σε κοινά τραπέζια! Όλοι μας!
Το ασιατικό αυτό εστιατόριο, που αυτοχαρακτηρίζεται ως modern asian eatery, βρίσκεται στην οδό Ευρυδάμαντος (= πρώτη παράλληλος της Συγγρού πίσω από τον Άγιο Σώστη), στην απέναντι γωνία από την αγαπημένη μας πιτσαρία DEI FRATELLI. Το MR. DIM είναι ένα μικροσκοπικό μαγαζί, ένας ορθογώνιος χώρος που είναι δεν είναι 25 τετραγωνικά και με το ζόρι μπορεί να φιλοξενήσει 20 άτομα, συν λίγα τραπεζάκια έξω. Μικρό λοιπόν και sui generis, πλην όμως θαυματουργό, επιλεγμένα πράγματα και καλά, ή μάλλον πάρα πολύ καλά, ένα εστιατοριάκι όπου μπορείτε να πάτε με κλειστά τα μάτια. Ενόψει της επαναλειτουργίας της εστίασης καλό είναι να λάβετε υπόψη ότι το παρκάρισμα στην περιοχή είναι μετρίως δύσκολο (6 στα 10).
Να διευκρινίσω ότι η περιγραφή που ακολουθεί στηρίζεται σε -πολλές- παλαιότερες επισκέψεις μας. Η μισή σχεδόν επιφάνεια καλύπτεται από μια εντυπωσιακή φαρδιά ξύλινη μπάρα με 6 έως 8 ψηλά καθίσματα, πίσω από την οποία δύο σεφ ετοιμάζουν dim sum της ώρας και όποια άλλα πιάτα δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Το μαγείρεμα γίνεται στο (αόρατο) πίσω μέρος του μαγαζιού, αποφεύγεται έτσι η διάχυση οσμών κουζινίλας στον κεντρικό χώρο, ο οποίος ως μόνο, αλλά εντυπωσιακό, διακοσμητικό στοιχείο έχει τη μορφή μιας Ασιάτισσας που καλύπτει το μοναδικό ελεύθερο τοίχο. Κατά τ’ άλλα 4-5 ευέλικτα ξύλινα τραπέζια, απλά, βολικά καθίσματα και ένας πάγκος κάτω από τον τοίχο που προανέφερα. Γενικά λοιπόν τίποτα το ιδιαίτερο, θα έλεγα ότι χρειάζεται ίσως κάποια ανακαίνιση. Οψόμεθα.
Διαρκούσης ωστόσο της πανδημίας το MR. DIM εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαστική εξωστρέφεια που έχει επιβληθεί σε όλους τους χώρους εστίασης, κράτησε και επαύξησε τον κατάλογό του προσθέτοντας sushi στα ήδη υπάρχοντα dim sum, salads, rice, satay sticks, noodles, cooked, bao burger και bao bun, φρόντισε για την άψογη συσκευασία των παραγγελιών και ξεκίνησε συνεργασία με το αγαπημένο Wolt, που αποτελεί εγγύηση καλού delivery service. Από αυτή την άποψη άριστα δέκα.
Η χθεσινοβραδινή παραγγελία μας περιλάμβανε τα εξής: Ως must order από παλιά μια σαλάτα Mr. Dim (8,50 €) με εντυπωσιακή ποικιλία φρέσκων υλικών (baby leaves, αγγούρι, λάχανο και ρόδι, καλαμάρι και γαρίδες, wakame, σουσάμι και yuzu honey sauce (ας είναι καλά το masterchef που μας την έμαθε). Κατόπιν άλλο ένα σιγουράκι: bao bun (= ψωμάκι ατμού) με σολομό, baby σπανάκι και ντομάτα, sweet chili sauce και μαγιονέζα με wasabi (7,50 €), που άντεξε τη δεκάλεπτη μεταφορά και δεν πάνιασε. Ως κυρίως, τρόπος του λέγειν, ένα asian curry με μοσχάρι μαγειρεμένο με κίτρινο κάρυ σε γάλα καρύδας με φρέσκο κρεμμύδι (8,50 €) και μία μερίδα teriyaki noodles (7,50 €) με mendake noodles, πιπεριές, καρότο, μανιτάρια shitake και teriyaki sauce, γευστικά έτσι κι έτσι.
Οι μερίδες πραγματικά ικανοποιητικές, δύο άτομα φάγαμε περίπου τα μισά και δώσαμε ραντεβού με τα υπόλοιπα για σήμερα το βράδυ. Κόστος στα 32 €, απόλυτα λογικό για την ποσότητα και ποιότητα της παραγγελίας. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Δεν ξέρω πως τα κατάφερα και βρέθηκα να μην έχω γράψει κριτική, μέχρι σήμερα, για ένα μαγαζί που υφίσταται από το 2016 αν δεν απατώμαι. Είχε ακουστεί αρκετά τότε ως Modern Asian Eatery και για τα dim sum του (κάτι που δε βρίσκαμε μέχρι τότε στην Αθήνα και από τα οποία αντλεί το όνομά του).
Έχει αποτελέσει standrάκι όταν θέλαμε να φάμε κάτι διαφορετικό κι ανάλαφρο μετά το γραφείο. Σε έναν απλό χώρο που, προσωπικά, μου θύμιζε κάτι από τα τεϊοποτεία της Ανατολής. Λιλιπούτειος χώρος λίγων τετραγωνικών. Λίγα τραπεζάκια έξω όταν ο καιρός το επιτρέπει. Υπέροχα άνετη μπάρα. Εμβληματική η τοιχογραφία, μιας, post modern, γκέισας η οποία δέσποζε και αποτελεί το trade mark, κατ’ εμέ, του μαγαζιού. Industrial αίσθηση με μαύρα/ μπεζ χρώματα να κυριαρχούν χωρίς να πέφτουν βαριά στο μάτι.
Το μενού του έχει προσαρμοστεί κι εμπλουτισθεί τολμώ να πω με σκοπό να ικανοποιήσει τις ανάγκες της πολύ, (to say the least), πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε.
Γενέθλια λοιπόν(την προσωπική μου άποψη για αυτή τη μέρα θα διαβάσετε στις Προσωπικές Ιστορίες του Eatingout.gr. μόλις βρω λίγο χρόνο) για δεύτερη φορά εν μέσω καραντίνας! Όμως φέτος δε με αφήνουν να κοιτώ μόνη κι έρημη κάτι κεριά που είχα ανάψει. Έρχονται απροσδόκητα από το σπίτι. Μια γρήγορη ματιά σε γνωστή αλυσίδα τροφοδιανομής μου λύνει τα χέρια.
Η παραγγελία μας περιλαμβάνει:
• Vegeterian laksa soup: με γάλα καρύδας, lemongrass, ginger, κουρκουμά, fish sauce & φρέσκο κόλιανδρο. Υπέροχα αρωματική. Λίγη ένταση παραπάνω δε θα ήταν άσχημη(5.00e).
• Vegetarian spring rolls. Πολύ νόστιμα, χωρίς περιττό λάδι, τραγανό φύλλο και λαχανικά που είχαν μείνει ζωντανά υπογραμμίζοντας το καθένα την παρουσία του στο γενικό σύνολο (5.50e).
• Spicy edamame. Αυτά τα φασολάκια σόγιας που μπορεί να είναι τραγικά άνοστα. Εδώ δεν ήταν. Κρουστά και τραγανά με ελεγχόμενη κάψα (3.70e).
• Pad Thai noodles vegetarian. Απλά θαυμάσια. Σοφή ισορροπία μεταξύ των υλικών και του φυστικοβούτυρου. Αν θα είχα μια παρατήρηση αυτή θα αφορούσε στο ότι θα ήθελα φρέσκο chili σε ροδέλες και τα υπόλοιπα υλικά σε μπολάκια έτσι ώστε να τα προσθέσουμε κατά το δοκούν. Ωραιότατα όμως παρόλα αυτά απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές (8.00e).
• Crab Mr. Dim rolls. 6 τεμάχια. Με σουρίμι καβουριού, avocado, μαρούλι, αυγά χελιδονόψαρου & μαγιονέζα (6.50e).
• California rolls. 6 τεμάχια. Με γαρίδα, avocado, αγγούρι, μαρούλι & μαγιονέζα. Χαριτωμένα χωρίς να κάνουν την διαφορά (6.50e).
• Tiger rolls. 6 τεμάχια. Mε βραστή γαρίδα, αγγούρι, spicy mayo & από πάνω καψαλισμένο σολομό & unagi sauce (7.00e).
• Spicy sake rolls. 6 τεμάχια. Με σολομό, chili, αγγούρι & φρέσκο κρεμμύδι (6.00e).
• Salmon teriyaki rolls. 6 Τεμάχια. Με σολομό, chili, αγγούρι & φρέσκο κρεμμύδι (7.00e).
• Vegetarian rolls. 6 Τεμάχια. Με αβοκάντο, μαρούλι, αγγούρι & μαγιονέζα (4.50e).
Θα σημειώσω την ταχύτητα και την όμορφη συσκευασία. Θα παρατηρήσω την προτίμησή τους σε ενισχυτικά γεύσης όπως μαγιονέζα. Δε χρειάζεται αλήθεια. Εξαιρετικά νόστιμα rolls κι όχι μόνο. Τα bao buns είναι επίσης αφράτα, light κι άξια παραγγελίας. Μην ξεχάσετε, επίσης, τις σαλάτες τους.
Μια, αξιοπρόσεκτη επιλογή σε καλές τιμές. Έρχεται σπίτι μας! Τι άλλο θέλετε όταν σκέφτεστε ένα modern Asian eatery;
ΥΓ. Όχι δεν έφαγα με τον Fratello. Ελπίζω όμως ότι λίαν συντόμως θα συναντηθούμε σε κοινά τραπέζια! Όλοι μας!
Το ασιατικό αυτό εστιατόριο, που αυτοχαρακτηρίζεται ως modern asian eatery, βρίσκεται στην οδό Ευρυδάμαντος (= πρώτη παράλληλος της Συγγρού πίσω από τον Άγιο Σώστη), στην απέναντι γωνία από την αγαπημένη μας πιτσαρία DEI FRATELLI. Το MR. DIM είναι ένα μικροσκοπικό μαγαζί, ένας ορθογώνιος χώρος που είναι δεν είναι 25 τετραγωνικά και με το ζόρι μπορεί να φιλοξενήσει 20 άτομα, συν λίγα τραπεζάκια έξω. Μικρό λοιπόν και sui generis, πλην όμως θαυματουργό, επιλεγμένα πράγματα και καλά, ή μάλλον πάρα πολύ καλά, ένα εστιατοριάκι όπου μπορείτε να πάτε με κλειστά τα μάτια. Ενόψει της επαναλειτουργίας της εστίασης καλό είναι να λάβετε υπόψη ότι το παρκάρισμα στην περιοχή είναι μετρίως δύσκολο (6 στα 10).
Να διευκρινίσω ότι η περιγραφή που ακολουθεί στηρίζεται σε -πολλές- παλαιότερες επισκέψεις μας. Η μισή σχεδόν επιφάνεια καλύπτεται από μια εντυπωσιακή φαρδιά ξύλινη μπάρα με 6 έως 8 ψηλά καθίσματα, πίσω από την οποία δύο σεφ ετοιμάζουν dim sum της ώρας και όποια άλλα πιάτα δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Το μαγείρεμα γίνεται στο (αόρατο) πίσω μέρος του μαγαζιού, αποφεύγεται έτσι η διάχυση οσμών κουζινίλας στον κεντρικό χώρο, ο οποίος ως μόνο, αλλά εντυπωσιακό, διακοσμητικό στοιχείο έχει τη μορφή μιας Ασιάτισσας που καλύπτει το μοναδικό ελεύθερο τοίχο. Κατά τ’ άλλα 4-5 ευέλικτα ξύλινα τραπέζια, απλά, βολικά καθίσματα και ένας πάγκος κάτω από τον τοίχο που προανέφερα. Γενικά λοιπόν τίποτα το ιδιαίτερο, θα έλεγα ότι χρειάζεται ίσως κάποια ανακαίνιση. Οψόμεθα.
Διαρκούσης ωστόσο της πανδημίας το MR. DIM εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαστική εξωστρέφεια που έχει επιβληθεί σε όλους τους χώρους εστίασης, κράτησε και επαύξησε τον κατάλογό του προσθέτοντας sushi στα ήδη υπάρχοντα dim sum, salads, rice, satay sticks, noodles, cooked, bao burger και bao bun, φρόντισε για την άψογη συσκευασία των παραγγελιών και ξεκίνησε συνεργασία με το αγαπημένο Wolt, που αποτελεί εγγύηση καλού delivery service. Από αυτή την άποψη άριστα δέκα.
Η χθεσινοβραδινή παραγγελία μας περιλάμβανε τα εξής: Ως must order από παλιά μια σαλάτα Mr. Dim (8,50 €) με εντυπωσιακή ποικιλία φρέσκων υλικών (baby leaves, αγγούρι, λάχανο και ρόδι, καλαμάρι και γαρίδες, wakame, σουσάμι και yuzu honey sauce (ας είναι καλά το masterchef που μας την έμαθε). Κατόπιν άλλο ένα σιγουράκι: bao bun (= ψωμάκι ατμού) με σολομό, baby σπανάκι και ντομάτα, sweet chili sauce και μαγιονέζα με wasabi (7,50 €), που άντεξε τη δεκάλεπτη μεταφορά και δεν πάνιασε. Ως κυρίως, τρόπος του λέγειν, ένα asian curry με μοσχάρι μαγειρεμένο με κίτρινο κάρυ σε γάλα καρύδας με φρέσκο κρεμμύδι (8,50 €) και μία μερίδα teriyaki noodles (7,50 €) με mendake noodles, πιπεριές, καρότο, μανιτάρια shitake και teriyaki sauce, γευστικά έτσι κι έτσι.
Οι μερίδες πραγματικά ικανοποιητικές, δύο άτομα φάγαμε περίπου τα μισά και δώσαμε ραντεβού με τα υπόλοιπα για σήμερα το βράδυ. Κόστος στα 32 €, απόλυτα λογικό για την ποσότητα και ποιότητα της παραγγελίας. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.