Πρώτη φορά στην Αμοργό και μετά από ταξίδι 9 ωρών, φτάνουμε απόγευμα στα Κατάπολα. Μετακίνηση προς Αιγιάλη, τακτοποίηση στο δωμάτιο και φύγαμε για ένα γρήγορο μπάνιο.
Αφού νύχτωσε, χωρίς διάθεση να διανύσουμε μεγάλες αποστάσεις από την Αιγιάλη, επισκεπτόμαστε την κοντινή Λαγκάδα. Γραφική περιοχή, ορεινή. Περισσότερες λεπτομέρειες για την Αμοργό σε άρθρο που θα ακολουθήσει.
Είχα κάνει μια πρώτη έρευνα στο διαδίκτυο περί του τι θα δοκιμάσουμε και τι θα επισκεφθούμε. Είχα δώσει προτεραιότητα στο 25raki. Ρωτώντας έναν ντόπιο για το που βρίσκεται, αναγνώρισε την τοποθεσία μόνο από την παλιά ονομασία του, ως Φεγγερό.
Στα μέσα Ιουνίου η Αμοργός δεν είναι ο top τουριστικός προορισμός, οπότε δεν δυσκολευτήκαμε να βρούμε τραπέζι.
Αφού τακτοποιηθήκαμε γρήγορα στον εξωτερικό χώρο και λάβαμε τον καταλόγο, απευθυνθήκαμε στον σερβιτόρο. Ταχύς, χαμογελαστός. Έφερνε βόλτα όλο το μαγαζί μόνος. Εντάξει, δεν είχε την τρελή κίνηση αλλά και πάλι τον έχω ικανό να τα καταφέρει. Μόνο λίγο στο τέλος χάθηκε, όταν θέλαμε να πληρώσουμε. Έχω την εντύπωση ότι βοηθάει και στην κουζίνα.
Οι επιρροές του καταλόγου είναι κρητικής προέλευσης, προσανατολισμένες σε μεζεκλίκια και κρεατικά. Ταυτόχρονα όμως, προσφέρει και ρακή με μεζέ για όποιον το επιθυμεί.
Ξεκινήσαμε με ψημένη ρακή, στα 5 ευρώ/100 ml.
Από τα φαγητά επιλέξαμε τα εξής :
– Πατάτα οφτή, στα 6 ευρώ. Σερβιρίστηκαν 3 μισές πατάτες με σκορδοβούτυρο και ξύγαλο Σητείας. Απλό, συνοδευτικό πιάτο με ωραίο ψήσιμο και μυρωδικά. Φάουλ το ότι ενημερωθήκαμε μετά την παραγγελία μας ότι τα επόμενα πιάτα περιείχαν και αυτά πατάτα οφτή.
– Κολοκυθοανθοί με ρύζι και γιαούρτι, στα 7 ευρώ. Μικροί, με γέμιση από το κλασσικό και αγαπημένο ντολμαδάκι. Νόστιμοι και δροσεροί για καλοκαίρι, έμοιαζαν αρκετά σπιτικοί.
– Λουκάνικο ψητό, στα 6.5 ευρώ. Άρεσε αρκετά, είχε αρκετό κάπνισμα και δεν παρέπεμπε στα κλασικά τυποποιημένα του είδους. Συνοδευόταν από… πατάτα οφτή και τσιτσίραβλα, όπου αν τα συνδύαζες έδιναν καλή γεύση με την αλμύρα τους.
– Πανσετάκι καπνιστό, στα 7 ευρώ. Οπτικά φαινόταν σαν παστό. Συνδυαζόταν με… πατάτα οφτή και τυροκαυτερή που δεν ήταν όμως καυτερή! Μέτριο πιάτο, ίσως το θέλαμε ψητό και όχι καπνιστό. Έδινε την αίσθηση σχετικά άψητου.
– Ψωμί λευκό δικής τους παρασκευής, στα 0.80 λεπτά. Πραγματικά πολύ νόστιμο με ωραία τραγανή κόρα.
Κρασοτύρι, στα 3 ευρώ. Ωραίο συνοδευτικό τυρί με επίγευση κρασιού. Ξηρό τυρί με επικάλυψη μούστου (τρώγεται κανονικά). Συνοδευόταν με κομμάτια αγγουριού.
Για το τέλος αφήσαμε τη σφακιανή πίτα με μυζήθρα, ανθότυρο, θυμαρίσιο μέλι και κανέλα. Στα 6 ευρώ. Αν και αναγράφεται στα ορεκτικά, το επιλέξαμε ως επιδόρπιο. Τραγανό, λεπτό ζυμάρι με γέμιση τόση όση χρειάζεται. Μπόλικο μέλι με μαυροσούσαμο και απλό σουσάμι. Καλή ποσότητα.
* Κέρασμα με τον λογαριασμό με τέσσερα σφηνάκια από ρακή και ψημένη ρακή Αμοργού.
Το κόστος κυμάνθηκε περί τα 42 ευρώ, τιμή ελαφρώς υψηλότερη για την ποσότητα των πιάτων.
Το 25raki έχει περιθώρια βελτίωσης που μπορούν να επιτευχθούν. Οι κολοκυθοανθοί του πάντως, συγκαταλέγονται στα highlights των γευστικών δοκιμών μας στο νησί!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Πρώτη φορά στην Αμοργό και μετά από ταξίδι 9 ωρών, φτάνουμε απόγευμα στα Κατάπολα. Μετακίνηση προς Αιγιάλη, τακτοποίηση στο δωμάτιο και φύγαμε για ένα γρήγορο μπάνιο.
Αφού νύχτωσε, χωρίς διάθεση να διανύσουμε μεγάλες αποστάσεις από την Αιγιάλη, επισκεπτόμαστε την κοντινή Λαγκάδα. Γραφική περιοχή, ορεινή. Περισσότερες λεπτομέρειες για την Αμοργό σε άρθρο που θα ακολουθήσει.
Είχα κάνει μια πρώτη έρευνα στο διαδίκτυο περί του τι θα δοκιμάσουμε και τι θα επισκεφθούμε. Είχα δώσει προτεραιότητα στο 25raki. Ρωτώντας έναν ντόπιο για το που βρίσκεται, αναγνώρισε την τοποθεσία μόνο από την παλιά ονομασία του, ως Φεγγερό.
Στα μέσα Ιουνίου η Αμοργός δεν είναι ο top τουριστικός προορισμός, οπότε δεν δυσκολευτήκαμε να βρούμε τραπέζι.
Αφού τακτοποιηθήκαμε γρήγορα στον εξωτερικό χώρο και λάβαμε τον καταλόγο, απευθυνθήκαμε στον σερβιτόρο. Ταχύς, χαμογελαστός. Έφερνε βόλτα όλο το μαγαζί μόνος. Εντάξει, δεν είχε την τρελή κίνηση αλλά και πάλι τον έχω ικανό να τα καταφέρει. Μόνο λίγο στο τέλος χάθηκε, όταν θέλαμε να πληρώσουμε. Έχω την εντύπωση ότι βοηθάει και στην κουζίνα.
Οι επιρροές του καταλόγου είναι κρητικής προέλευσης, προσανατολισμένες σε μεζεκλίκια και κρεατικά. Ταυτόχρονα όμως, προσφέρει και ρακή με μεζέ για όποιον το επιθυμεί.
Ξεκινήσαμε με ψημένη ρακή, στα 5 ευρώ/100 ml.
Από τα φαγητά επιλέξαμε τα εξής :
– Πατάτα οφτή, στα 6 ευρώ. Σερβιρίστηκαν 3 μισές πατάτες με σκορδοβούτυρο και ξύγαλο Σητείας. Απλό, συνοδευτικό πιάτο με ωραίο ψήσιμο και μυρωδικά. Φάουλ το ότι ενημερωθήκαμε μετά την παραγγελία μας ότι τα επόμενα πιάτα περιείχαν και αυτά πατάτα οφτή.
– Κολοκυθοανθοί με ρύζι και γιαούρτι, στα 7 ευρώ. Μικροί, με γέμιση από το κλασσικό και αγαπημένο ντολμαδάκι. Νόστιμοι και δροσεροί για καλοκαίρι, έμοιαζαν αρκετά σπιτικοί.
– Λουκάνικο ψητό, στα 6.5 ευρώ. Άρεσε αρκετά, είχε αρκετό κάπνισμα και δεν παρέπεμπε στα κλασικά τυποποιημένα του είδους. Συνοδευόταν από… πατάτα οφτή και τσιτσίραβλα, όπου αν τα συνδύαζες έδιναν καλή γεύση με την αλμύρα τους.
– Πανσετάκι καπνιστό, στα 7 ευρώ. Οπτικά φαινόταν σαν παστό. Συνδυαζόταν με… πατάτα οφτή και τυροκαυτερή που δεν ήταν όμως καυτερή! Μέτριο πιάτο, ίσως το θέλαμε ψητό και όχι καπνιστό. Έδινε την αίσθηση σχετικά άψητου.
– Ψωμί λευκό δικής τους παρασκευής, στα 0.80 λεπτά. Πραγματικά πολύ νόστιμο με ωραία τραγανή κόρα.
Κρασοτύρι, στα 3 ευρώ. Ωραίο συνοδευτικό τυρί με επίγευση κρασιού. Ξηρό τυρί με επικάλυψη μούστου (τρώγεται κανονικά). Συνοδευόταν με κομμάτια αγγουριού.
Για το τέλος αφήσαμε τη σφακιανή πίτα με μυζήθρα, ανθότυρο, θυμαρίσιο μέλι και κανέλα. Στα 6 ευρώ. Αν και αναγράφεται στα ορεκτικά, το επιλέξαμε ως επιδόρπιο. Τραγανό, λεπτό ζυμάρι με γέμιση τόση όση χρειάζεται. Μπόλικο μέλι με μαυροσούσαμο και απλό σουσάμι. Καλή ποσότητα.
* Κέρασμα με τον λογαριασμό με τέσσερα σφηνάκια από ρακή και ψημένη ρακή Αμοργού.
Το κόστος κυμάνθηκε περί τα 42 ευρώ, τιμή ελαφρώς υψηλότερη για την ποσότητα των πιάτων.
Το 25raki έχει περιθώρια βελτίωσης που μπορούν να επιτευχθούν. Οι κολοκυθοανθοί του πάντως, συγκαταλέγονται στα highlights των γευστικών δοκιμών μας στο νησί!