Η αναζήτηση για μία καλή, τίμια ψαροταβέρνα μας έφερε στην Ακτή.
Τα γνωστά για την Πειραϊκή τα ξέρετε! Πολλά μαγαζιά με θαλασσινά, άλλα σε πιο προνομιούχο σημείο, άλλα ανακαινισμένα, άλλα καινούρια…
Η Ακτή προτάθηκε σε μια μέρα σημαντική για μας όταν, Παρασκευή μεσημέρι Δεκεμβρίου, ψάχναμε που θα φάμε 6 άτομα. Η επικοινωνία από το τηλέφωνο μας κέρδισε από την αρχή κι έτσι πήγαμε.έκτοτε μπορεί κάποιος να το πει και στέκι μας !
Ο χώρος έχει τραπέζια εξωτερικά με σόμπες και νάιλον, περιμετρικά, για τους καπνίζοντες ή τους ανεμβολίαστους.
Μέσα έχει, επίσης, μερικά τραπέζια, τα οποία κινούνται σε αποχρώσεις του μπλε παραπέμποντας σε μια αίσθηση ελληνικού νησιού.
Εάν το επισκεφθείτε μεσημέρι η θάλασσα μπροστά σας “κλέβει” τα βλέμματα.
Θα σας μιλήσω για την πιο πρόσφατη επίσκεψη ενδεικτικά.
Κυριακή βράδυ κατά τις 9, κάναμε το λάθος να φθάσουμε χωρίς κάνουμε κράτηση. Μας υποσχέθηκαν ότι με μικρή αναμονή θα αδειάσει τραπέζι, όπως και έγινε σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Στη διάρκεια της αναμονής μας προσέφεραν καρέκλες, από ένα ποτήρι τσίπουρο και ένα πιατάκι με γαύρο μαρινάτο(κέρασμα να σημειώσω το οποίο προσφέρεται σε όλους).
Όταν κάτσαμε στο τραπέζι μας το πιατάκι επανήλθε γεμάτο δύο φορές ακόμη κάτι που δείχνει την ειλικρινή διάθεσή τους να ευχαριστηθούμε την περιποίηση τους.
Οπότε η εξυπηρέτηση παίρνει 10′.
Δοκιμάσαμε:
-καβουροσαλάτα με σουρίμι, μαγιονέζα, μαρούλι κ.λπ η οποία τρωγόταν ευχάριστα, αν και, σε γενικές γραμμές, δεν είμαι φαν του συγκεκριμένου υποκατάστατου.
-πατάτες τηγανιτές χεράτες,πασπαλισμένες με ρίγανη, τίμιες!
-κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες και χταποδοκεφτέδες, 4τμχ στην κάθε μερίδα, νόστιμοι όλοι, προσωπικοί αγαπημένοι οι κολοκυθοκεφτέδες. Οι χταποδοκεφτέδες δεν μπορώ να πω ότι ταίριαξαν στα γούστα μου.
-Καλαμαράκι γόνος τηγανιτό. Γενικά το τηγάνι τους δεν είναι βαρύ και η κρούστα που αλευρώνουν τα θαλασσινά είναι, αρκετά, γευστική.
-Καραβιδόψιχα τηγανιτή, ίσως ο ιδανικός μεζές θαλασσινών στα γούστα μου, προτείνεται ανεπιφύλακτα!
– Μύδια αχνιστά που έρχονται σε μεγάλη μερίδα με γευστικότατη σάλτσα μουστάρδας ιδανική για να βουτήξεις το ψημένο ψωμάκι που έρχεται στην αρχή!
Ήπιαμε 1 λίτρο κόκκινο κρασί και 1 ούζο Βαρβαγιάννη μπλε.
Στο τέλος ήρθε άλλο ένα κέρασμα, ατομικό ραβανί με παγωτό, που έκλεισε ιδανικά τη βραδιά!
Το άτομο μας κόστισε 18€ πόσο, αρκετά, τίμιο για την ποσότητα φαγητού και ποτού, στο συγκεκριμένο σημείο.
Το παρκάρισμα δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα , καθώς το μαγαζί βρίσκεται κοντά στη σχολή Ναυτικών δοκίμων.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Η αναζήτηση για μία καλή, τίμια ψαροταβέρνα μας έφερε στην Ακτή.
Τα γνωστά για την Πειραϊκή τα ξέρετε! Πολλά μαγαζιά με θαλασσινά, άλλα σε πιο προνομιούχο σημείο, άλλα ανακαινισμένα, άλλα καινούρια…
Η Ακτή προτάθηκε σε μια μέρα σημαντική για μας όταν, Παρασκευή μεσημέρι Δεκεμβρίου, ψάχναμε που θα φάμε 6 άτομα. Η επικοινωνία από το τηλέφωνο μας κέρδισε από την αρχή κι έτσι πήγαμε.έκτοτε μπορεί κάποιος να το πει και στέκι μας !
Ο χώρος έχει τραπέζια εξωτερικά με σόμπες και νάιλον, περιμετρικά, για τους καπνίζοντες ή τους ανεμβολίαστους.
Μέσα έχει, επίσης, μερικά τραπέζια, τα οποία κινούνται σε αποχρώσεις του μπλε παραπέμποντας σε μια αίσθηση ελληνικού νησιού.
Εάν το επισκεφθείτε μεσημέρι η θάλασσα μπροστά σας “κλέβει” τα βλέμματα.
Θα σας μιλήσω για την πιο πρόσφατη επίσκεψη ενδεικτικά.
Κυριακή βράδυ κατά τις 9, κάναμε το λάθος να φθάσουμε χωρίς κάνουμε κράτηση. Μας υποσχέθηκαν ότι με μικρή αναμονή θα αδειάσει τραπέζι, όπως και έγινε σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Στη διάρκεια της αναμονής μας προσέφεραν καρέκλες, από ένα ποτήρι τσίπουρο και ένα πιατάκι με γαύρο μαρινάτο(κέρασμα να σημειώσω το οποίο προσφέρεται σε όλους).
Όταν κάτσαμε στο τραπέζι μας το πιατάκι επανήλθε γεμάτο δύο φορές ακόμη κάτι που δείχνει την ειλικρινή διάθεσή τους να ευχαριστηθούμε την περιποίηση τους.
Οπότε η εξυπηρέτηση παίρνει 10′.
Δοκιμάσαμε:
-καβουροσαλάτα με σουρίμι, μαγιονέζα, μαρούλι κ.λπ η οποία τρωγόταν ευχάριστα, αν και, σε γενικές γραμμές, δεν είμαι φαν του συγκεκριμένου υποκατάστατου.
-πατάτες τηγανιτές χεράτες,πασπαλισμένες με ρίγανη, τίμιες!
-κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες και χταποδοκεφτέδες, 4τμχ στην κάθε μερίδα, νόστιμοι όλοι, προσωπικοί αγαπημένοι οι κολοκυθοκεφτέδες. Οι χταποδοκεφτέδες δεν μπορώ να πω ότι ταίριαξαν στα γούστα μου.
-Καλαμαράκι γόνος τηγανιτό. Γενικά το τηγάνι τους δεν είναι βαρύ και η κρούστα που αλευρώνουν τα θαλασσινά είναι, αρκετά, γευστική.
-Καραβιδόψιχα τηγανιτή, ίσως ο ιδανικός μεζές θαλασσινών στα γούστα μου, προτείνεται ανεπιφύλακτα!
– Μύδια αχνιστά που έρχονται σε μεγάλη μερίδα με γευστικότατη σάλτσα μουστάρδας ιδανική για να βουτήξεις το ψημένο ψωμάκι που έρχεται στην αρχή!
Ήπιαμε 1 λίτρο κόκκινο κρασί και 1 ούζο Βαρβαγιάννη μπλε.
Στο τέλος ήρθε άλλο ένα κέρασμα, ατομικό ραβανί με παγωτό, που έκλεισε ιδανικά τη βραδιά!
Το άτομο μας κόστισε 18€ πόσο, αρκετά, τίμιο για την ποσότητα φαγητού και ποτού, στο συγκεκριμένο σημείο.
Το παρκάρισμα δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα , καθώς το μαγαζί βρίσκεται κοντά στη σχολή Ναυτικών δοκίμων.