Το καλοκαίρι 2020 όλοι, γνωστοί και φίλοι, θέταμε μία συγκεκριμένη ερώτηση, στον εαυτό μας και στους άλλους: «θα πάμε φέτος διακοπές?»
Τελικά, οι περισσότεροι, το τολμήσαμε ,έστω και τελευταία στιγμή, προτιμώντας τα πάτρια εδάφη για προφανείς υγειονομικούς (αλλά και οικονομικούς) λόγους.
Οι πρωτόγνωρες συνθήκες, που ζήσαμε κι ακόμη ζούμε, έθεταν αρκετούς περιορισμούς και νέες πρακτικές στην καθημερινότητά μας, ωστόσο όταν αποβιβαστήκαμε, στο λιμάνι της Μήλου φύσηξε ένα δροσερό αεράκι χαλάρωσης.
Χωρίς κανένα κρούσμα covid-19 στο νησί, ένιωθες μια παραπάνω ασφάλεια βρε παιδί μου (πείτε το και ψευδαίσθηση).
Αυτή την περίεργη χρονιά, οργώσαμε τις παραλίες, απολαύσαμε ηλιοβασιλέματα, επισκεφθήκαμε αξιοθέατα χωρίς να παραγκωνιζόμαστε από ορδές τουριστών.
Εν μέσω των διακοπών μας, πέφτει τηλέφωνο από τον κουμπάρο «σε απόγνωση» που παραθέριζε στα Χανιά.
Με τον περιορισμό στη λειτουργία της εστίασης που επιβλήθηκε στα Χανιά, κοιμόντουσαν με τις κότες, ξυπνούσαν με τα κοκόρια και δεν είχαν κοινωνικές επαφές λόγω έξαρσης της επιδημίας…Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να βαρεθεί τη ζωή του (και το σύντροφο της ζωής του -24ώρες μαζί)?
Ευτυχώς που υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση Κρήτης-Μήλου. Η αλλαγή εισιτηρίων τους άμεση, 2 ημέρες μετά τους υποδεχτήκαμε με τα γνωστά πλέον σε όλους μας «φιλιά στον αέρα».
Ε, να μην τους πάμε στα καλύτερα?
Ένα από τα καλύτερα στη Μήλο είναι το εστιατόριο ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΣ.
Ανήκει στο Μηλιό σεφ Βασίλη Παπικινό, ο οποίος συνδυάζει άριστες ντόπιες πρώτες ύλες με την παραδοσιακή τοπική κουζίνα, προσθέτοντας τις δικές του πινελιές και ορίστε να φάμε!
Σημειώνω ότι ο σεφ δε διστάζει να μάθει συνταγές και μυστικά από τις απλές γυναίκες της Μήλου τις οποίες εξελίσσει και προσπαθεί να τις επικοινωνήσει διεθνώς –δεν είναι τυχαίο το moto του «Think Globally, act locally»
Το εστιατόριο Αλευρόμυλος βρίσκεται εκτός τουριστικής γεωγραφικής εμβέλειας και σίγουρα πρέπει να το έχεις “ακούσει” για να πας.
Μεγάλη και περιποιημένη αυλή, στρωμένη με χαλικάκι, τα λευκού χρώματος τραπεζοκαθίσματα σε πολύ καλές αποστάσεις, ο εσωτερικός χώρος λάμπει από καθαριότητα και τάξη.
Φτάσαμε αργά το απόγευμα, με την πείνα να έχει χτυπήσει κόκκινο, στο εστιατόριο εκείνη την ώρα υπήρχαν άλλες 2-3 παρέες.
Το service άμεσο, ευγενικό και χαμογελαστό (τουλάχιστον τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα-που σημειώνω ότι δεν ήταν ώρα αιχμής).
Μελετώντας το menu, καταλήξαμε :
Για τη μέση :
Κλασσικό παραδοσιακό πιάτο/ορεκτικό της Μήλου : Πιταράκια (τηγανητά τυροπιτάκια με ντόπιο τυρί). Αφρός, η γέμιση όπως της μαμάς μου με ντόπιο ξερό τυρί, αέρινο τηγάνι.
Άτιμε Αλτσχάιμερ- γιατί δε θυμάμαι τη σαλάτα? Σίγουρα είχε ντόπιο άνυδρο ντοματάκι, αυτό το θυμάμαι –τόσο έντονη γεύση και γλύκα πως να την ξεχάσω?
Στα κυρίως :
Λόγω Covid-19 ο καθένας επέλεξε το δικό του πιάτο (οι εποχές της μοιρασιάς και της εφόδου στα πιάτα των διπλανών μας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί):
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας (για μένα). Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει (ευτυχώς δεν τέθηκε δίλημμα-η θυγατέρα απουσίαζε).
Μπιφτέκι για τον κουμπάρο (το οποίο προς έκπληξή μας σερβίρεται χωρίς συνοδεία στο πλάι, λίγες πατατούλες, ένα ρυζάκι βρε παιδί μου). Κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό είναι fault, τέλος πάντων για να κλείσει το θέμα πήραμε επιπλέον πατάτες φούρνου.
Αποδείχθηκε πως οι πατάτες φούρνου ήταν ένα μέτριο και συνηθισμένο πιάτο, και τελικά περιττές, για αυτό και έμειναν σχεδόν άθικτες.
Παστίτσιο για την κουμπάρα, η οποία δήλωσε πολύ ικανοποιημένη από το φαγητό της!
Μουσακάς -το αγαπημένο του αγοριού μου. Στον Αλευρόμυλο η μπεσαμέλ έχει αντικατασταθεί με μεγάλη επιτυχία από φάβα!
Αυτό το πιάτο το δοκίμασα, ε….οι ανταλλαγές στα ζευγάρια επιτρέπονται!
Νόστιμο και πρωτότυπο πιάτο.
Στο ποτό, οι γυναίκες ήπιαμε εξαιρετικό λευκό κρασάκι και οι άντρες αρκετές μπύρες.
Στο τέλος κέρασμα υπέροχο λικέρ από αρμπαρόριζα
Ο λογαριασμός πλησίασε τα euro 100,00, ακούγεται σχετικά υψηλό κόστος,ίσως και να είναι, ωστόσο ένα καλό δείπνο, με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες αξίζει στον καθένα μας from time to time!
Ο Αλευρόμυλος είναι ένα από τα πολύ καλά εστιατόρια στο νησί, σίγουρα όμως έχει περιθώρια βελτίωσης……
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Το καλοκαίρι 2020 όλοι, γνωστοί και φίλοι, θέταμε μία συγκεκριμένη ερώτηση, στον εαυτό μας και στους άλλους: «θα πάμε φέτος διακοπές?»
Τελικά, οι περισσότεροι, το τολμήσαμε ,έστω και τελευταία στιγμή, προτιμώντας τα πάτρια εδάφη για προφανείς υγειονομικούς (αλλά και οικονομικούς) λόγους.
Οι πρωτόγνωρες συνθήκες, που ζήσαμε κι ακόμη ζούμε, έθεταν αρκετούς περιορισμούς και νέες πρακτικές στην καθημερινότητά μας, ωστόσο όταν αποβιβαστήκαμε, στο λιμάνι της Μήλου φύσηξε ένα δροσερό αεράκι χαλάρωσης.
Χωρίς κανένα κρούσμα covid-19 στο νησί, ένιωθες μια παραπάνω ασφάλεια βρε παιδί μου (πείτε το και ψευδαίσθηση).
Αυτή την περίεργη χρονιά, οργώσαμε τις παραλίες, απολαύσαμε ηλιοβασιλέματα, επισκεφθήκαμε αξιοθέατα χωρίς να παραγκωνιζόμαστε από ορδές τουριστών.
Εν μέσω των διακοπών μας, πέφτει τηλέφωνο από τον κουμπάρο «σε απόγνωση» που παραθέριζε στα Χανιά.
Με τον περιορισμό στη λειτουργία της εστίασης που επιβλήθηκε στα Χανιά, κοιμόντουσαν με τις κότες, ξυπνούσαν με τα κοκόρια και δεν είχαν κοινωνικές επαφές λόγω έξαρσης της επιδημίας…Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να βαρεθεί τη ζωή του (και το σύντροφο της ζωής του -24ώρες μαζί)?
Ευτυχώς που υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση Κρήτης-Μήλου. Η αλλαγή εισιτηρίων τους άμεση, 2 ημέρες μετά τους υποδεχτήκαμε με τα γνωστά πλέον σε όλους μας «φιλιά στον αέρα».
Ε, να μην τους πάμε στα καλύτερα?
Ένα από τα καλύτερα στη Μήλο είναι το εστιατόριο ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΣ.
Ανήκει στο Μηλιό σεφ Βασίλη Παπικινό, ο οποίος συνδυάζει άριστες ντόπιες πρώτες ύλες με την παραδοσιακή τοπική κουζίνα, προσθέτοντας τις δικές του πινελιές και ορίστε να φάμε!
Σημειώνω ότι ο σεφ δε διστάζει να μάθει συνταγές και μυστικά από τις απλές γυναίκες της Μήλου τις οποίες εξελίσσει και προσπαθεί να τις επικοινωνήσει διεθνώς –δεν είναι τυχαίο το moto του «Think Globally, act locally»
Το εστιατόριο Αλευρόμυλος βρίσκεται εκτός τουριστικής γεωγραφικής εμβέλειας και σίγουρα πρέπει να το έχεις “ακούσει” για να πας.
Μεγάλη και περιποιημένη αυλή, στρωμένη με χαλικάκι, τα λευκού χρώματος τραπεζοκαθίσματα σε πολύ καλές αποστάσεις, ο εσωτερικός χώρος λάμπει από καθαριότητα και τάξη.
Φτάσαμε αργά το απόγευμα, με την πείνα να έχει χτυπήσει κόκκινο, στο εστιατόριο εκείνη την ώρα υπήρχαν άλλες 2-3 παρέες.
Το service άμεσο, ευγενικό και χαμογελαστό (τουλάχιστον τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα-που σημειώνω ότι δεν ήταν ώρα αιχμής).
Μελετώντας το menu, καταλήξαμε :
Για τη μέση :
Κλασσικό παραδοσιακό πιάτο/ορεκτικό της Μήλου : Πιταράκια (τηγανητά τυροπιτάκια με ντόπιο τυρί). Αφρός, η γέμιση όπως της μαμάς μου με ντόπιο ξερό τυρί, αέρινο τηγάνι.
Άτιμε Αλτσχάιμερ- γιατί δε θυμάμαι τη σαλάτα? Σίγουρα είχε ντόπιο άνυδρο ντοματάκι, αυτό το θυμάμαι –τόσο έντονη γεύση και γλύκα πως να την ξεχάσω?
Στα κυρίως :
Λόγω Covid-19 ο καθένας επέλεξε το δικό του πιάτο (οι εποχές της μοιρασιάς και της εφόδου στα πιάτα των διπλανών μας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί):
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας (για μένα). Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει (ευτυχώς δεν τέθηκε δίλημμα-η θυγατέρα απουσίαζε).
Μπιφτέκι για τον κουμπάρο (το οποίο προς έκπληξή μας σερβίρεται χωρίς συνοδεία στο πλάι, λίγες πατατούλες, ένα ρυζάκι βρε παιδί μου). Κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό είναι fault, τέλος πάντων για να κλείσει το θέμα πήραμε επιπλέον πατάτες φούρνου.
Αποδείχθηκε πως οι πατάτες φούρνου ήταν ένα μέτριο και συνηθισμένο πιάτο, και τελικά περιττές, για αυτό και έμειναν σχεδόν άθικτες.
Παστίτσιο για την κουμπάρα, η οποία δήλωσε πολύ ικανοποιημένη από το φαγητό της!
Μουσακάς -το αγαπημένο του αγοριού μου. Στον Αλευρόμυλο η μπεσαμέλ έχει αντικατασταθεί με μεγάλη επιτυχία από φάβα!
Αυτό το πιάτο το δοκίμασα, ε….οι ανταλλαγές στα ζευγάρια επιτρέπονται!
Νόστιμο και πρωτότυπο πιάτο.
Στο ποτό, οι γυναίκες ήπιαμε εξαιρετικό λευκό κρασάκι και οι άντρες αρκετές μπύρες.
Στο τέλος κέρασμα υπέροχο λικέρ από αρμπαρόριζα
Ο λογαριασμός πλησίασε τα euro 100,00, ακούγεται σχετικά υψηλό κόστος,ίσως και να είναι, ωστόσο ένα καλό δείπνο, με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες αξίζει στον καθένα μας from time to time!
Ο Αλευρόμυλος είναι ένα από τα πολύ καλά εστιατόρια στο νησί, σίγουρα όμως έχει περιθώρια βελτίωσης……