Το «Αυγό του κόκκορα» (με δύο κ, όπως το γράφουν οι ιδιοκτήτες) είναι ένα από τα εστιατόρια-μεζεδοπωλεία του κέντρου της Αθήνας με μεγάλη ιστορία που ξεκινάει από το 1982 στην Κυψέλη και συνεχίζεται πλέον, εδώ και αρκετά χρόνια, στο Μεταξουργείο. Μάλιστα, πρόσφατα ήρθε στην επικαιρότητα, καθώς αποτελεί τόπο συχνών επισκέψεων της Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και από το γεγονός ότι επεκτάθηκε στο οικόπεδο, απέναντι από το κυρίως κτήριο, διαθέτοντας έτσι στους πελάτες ακόμα μία δυνατότητα σερβιρίσματος σε εξωτερικό χώρο, πέρα από τα τραπεζοκαθίσματα που διαθέτει, εδώ και χρόνια, στην παρακείμενη στο κατάστημα πλατεία Αυδή. Ουσιαστικά, μέσα σε τέσσερις τοίχους, ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου, χωρίς σκεπή, στήθηκε ένας πανέμορφος χώρος εστίασης.
Η επίσκεψη στο εστιατόριο έγινε από παρέα πέντε ατόμων στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, βράδυ Δευτέρας.
Ο εσωτερικός χώρος του καταστήματος είναι πολύ ενδιαφέρων, γεμάτος από φωτογραφίες με ανθρώπους κυρίως της τέχνης, αλλά και της πολιτικής που σύχναζαν και συχνάζουν εκεί. Η διακόσμηση λιτή και τα τραπεζοκαθίσματα παραπέμπουν σε μεζεδοπωλείο. Ομοίως και αυτά που υπάρχουν επί της πλατείας. Αντίθετα, πολύ πιο προσεγμένη η διακόσμηση στον νέο χώρο, στο οικόπεδο απέναντι από το κατάστημα. Οφείλω να αναφέρω ότι τηρούνται προσεκτικά οι αποστάσεις, υπάρχει άνεση χώρου ανάμεσα στα τραπέζια και φυσικά, καθαρίζονται πολύ συχνά όσο και σχολαστικά από τους ευγενείς και γρήγορους σερβιτόρους!
Με το που φτάσαμε μας πρότειναν δυο-τρία τραπέζια να διαλέξουμε και, αμέσως, έφεραν τους καταλόγους, κρύο νερό βρύσης και τα σερβίτσια μας. Επίσης, αφού ρωτηθήκαμε, έφεραν νόστιμο χωριάτικο ψωμάκι, με ένα εύγευστο ντιπ ελιάς.
Αφού μελετήσαμε τον κατάλογο και με την καθοδήγηση ενός φίλου, συχνού επισκέπτη του εστιατορίου, παραγγείλαμε:
– Χαλούμι Σχάρας, μαστιχωτό, σωστά ψημένο, πολύ νόστιμο.
– Φάβα, αρκετά εύγευστη, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στη γεύση της.
– Ψητά μανιτάρια πλευρώτους, μια χαρά ψημένα, ζουμερά και πολύ νόστιμα.
– Πατάτες τηγανιτές, απλές και σωστά τηγανισμένες.
– Σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα, πλούσια και προσεγμένη μερίδα, ικανή να φτάσει για πέντε άτομα.
Για κυρίως πήραμε:
– Κόκορα με μακαρούνες, από τα πιο γνωστά πιάτα του εστιατορίου. Πραγματικά πολύ νόστιμο πιάτο! Και ο κόκορας προσεκτικά μαγειρεμένος, έλιωνε στο στόμα, και οι μακαρούνες με τυράκι τριμμένο αποτελούσαν την ιδανική συνοδεία του. Αυτό το πιάτο τιμήσαμε οι τρεις στους πέντε της παρέας.
– Ψαρονέφρι με πατάτες τηγανιτές για τον τέταρτο της παρέας, ήρθε καλά ψημένο, όπως το ζήτησε, νόστιμο και απλό πιάτο.
– Φιλέτο κοτόπουλο σχάρας με πατάτες τηγανιτές για τον πέμπτο της παρέας, καλά ψημένο, όπως απαιτείται για το κοτόπουλο, αρκετά νόστιμο.
Για επιδόρπιο μας προσφέρθηκαν ως κέρασμα εξαιρετικά νόστιμα κομμάτια σιμιγδαλένιου χαλβά και πανακότας, όμορφο κλείσιμο σε ένα όμορφο δείπνο.
Προφανώς, για το φαγητό η συνολική εντύπωση που αποκομίσαμε ήταν θετική! Νόστιμες, απλές, ελληνικές, μεσογειακές γεύσεις αποτελούν το παζλ του μενού του «Αυγού του κόκκορα»..
Θετική, επίσης, και η εντύπωση από την εξυπηρέτηση: Ευγενικοί, γρήγοροι, διακριτικοί σερβιτόροι, σερβίρισμα σε σωστούς χρόνους.
Όσο για τιμές… Θα έλεγα ένα κλικ πιο πάνω από όσο θα έπρεπε να είναι… Αν αφαιρέσουμε τα ποτά, πληρώσαμε γύρω στα 18-19 ευρώ το άτομο, τιμή λογική μεν, θα μπορούσε όμως να είναι και λίγο πιο χαμηλή…
Σε κάθε περίπτωση, το «Αυγό του κόκκορα» είναι από τα εστιατόρια που θα πρότεινα να επισκεφτούν οι φίλοι του eatingout.gr που θα βρεθούν στην περιοχή του Μεταξουργείου, στο κέντρο της Αθήνας. Καλό φαγητό, όμορφος χώρος, ευγενική εξυπηρέτηση είναι, εκτιμώ, τρεις θετικά επαρκείς παράγοντες για μια επίσκεψη εκεί, ώστε να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Το «Αυγό του κόκκορα» (με δύο κ, όπως το γράφουν οι ιδιοκτήτες) είναι ένα από τα εστιατόρια-μεζεδοπωλεία του κέντρου της Αθήνας με μεγάλη ιστορία που ξεκινάει από το 1982 στην Κυψέλη και συνεχίζεται πλέον, εδώ και αρκετά χρόνια, στο Μεταξουργείο. Μάλιστα, πρόσφατα ήρθε στην επικαιρότητα, καθώς αποτελεί τόπο συχνών επισκέψεων της Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και από το γεγονός ότι επεκτάθηκε στο οικόπεδο, απέναντι από το κυρίως κτήριο, διαθέτοντας έτσι στους πελάτες ακόμα μία δυνατότητα σερβιρίσματος σε εξωτερικό χώρο, πέρα από τα τραπεζοκαθίσματα που διαθέτει, εδώ και χρόνια, στην παρακείμενη στο κατάστημα πλατεία Αυδή. Ουσιαστικά, μέσα σε τέσσερις τοίχους, ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου, χωρίς σκεπή, στήθηκε ένας πανέμορφος χώρος εστίασης.
Η επίσκεψη στο εστιατόριο έγινε από παρέα πέντε ατόμων στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, βράδυ Δευτέρας.
Ο εσωτερικός χώρος του καταστήματος είναι πολύ ενδιαφέρων, γεμάτος από φωτογραφίες με ανθρώπους κυρίως της τέχνης, αλλά και της πολιτικής που σύχναζαν και συχνάζουν εκεί. Η διακόσμηση λιτή και τα τραπεζοκαθίσματα παραπέμπουν σε μεζεδοπωλείο. Ομοίως και αυτά που υπάρχουν επί της πλατείας. Αντίθετα, πολύ πιο προσεγμένη η διακόσμηση στον νέο χώρο, στο οικόπεδο απέναντι από το κατάστημα. Οφείλω να αναφέρω ότι τηρούνται προσεκτικά οι αποστάσεις, υπάρχει άνεση χώρου ανάμεσα στα τραπέζια και φυσικά, καθαρίζονται πολύ συχνά όσο και σχολαστικά από τους ευγενείς και γρήγορους σερβιτόρους!
Με το που φτάσαμε μας πρότειναν δυο-τρία τραπέζια να διαλέξουμε και, αμέσως, έφεραν τους καταλόγους, κρύο νερό βρύσης και τα σερβίτσια μας. Επίσης, αφού ρωτηθήκαμε, έφεραν νόστιμο χωριάτικο ψωμάκι, με ένα εύγευστο ντιπ ελιάς.
Αφού μελετήσαμε τον κατάλογο και με την καθοδήγηση ενός φίλου, συχνού επισκέπτη του εστιατορίου, παραγγείλαμε:
– Χαλούμι Σχάρας, μαστιχωτό, σωστά ψημένο, πολύ νόστιμο.
– Φάβα, αρκετά εύγευστη, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στη γεύση της.
– Ψητά μανιτάρια πλευρώτους, μια χαρά ψημένα, ζουμερά και πολύ νόστιμα.
– Πατάτες τηγανιτές, απλές και σωστά τηγανισμένες.
– Σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα, πλούσια και προσεγμένη μερίδα, ικανή να φτάσει για πέντε άτομα.
Για κυρίως πήραμε:
– Κόκορα με μακαρούνες, από τα πιο γνωστά πιάτα του εστιατορίου. Πραγματικά πολύ νόστιμο πιάτο! Και ο κόκορας προσεκτικά μαγειρεμένος, έλιωνε στο στόμα, και οι μακαρούνες με τυράκι τριμμένο αποτελούσαν την ιδανική συνοδεία του. Αυτό το πιάτο τιμήσαμε οι τρεις στους πέντε της παρέας.
– Ψαρονέφρι με πατάτες τηγανιτές για τον τέταρτο της παρέας, ήρθε καλά ψημένο, όπως το ζήτησε, νόστιμο και απλό πιάτο.
– Φιλέτο κοτόπουλο σχάρας με πατάτες τηγανιτές για τον πέμπτο της παρέας, καλά ψημένο, όπως απαιτείται για το κοτόπουλο, αρκετά νόστιμο.
Για επιδόρπιο μας προσφέρθηκαν ως κέρασμα εξαιρετικά νόστιμα κομμάτια σιμιγδαλένιου χαλβά και πανακότας, όμορφο κλείσιμο σε ένα όμορφο δείπνο.
Προφανώς, για το φαγητό η συνολική εντύπωση που αποκομίσαμε ήταν θετική! Νόστιμες, απλές, ελληνικές, μεσογειακές γεύσεις αποτελούν το παζλ του μενού του «Αυγού του κόκκορα»..
Θετική, επίσης, και η εντύπωση από την εξυπηρέτηση: Ευγενικοί, γρήγοροι, διακριτικοί σερβιτόροι, σερβίρισμα σε σωστούς χρόνους.
Όσο για τιμές… Θα έλεγα ένα κλικ πιο πάνω από όσο θα έπρεπε να είναι… Αν αφαιρέσουμε τα ποτά, πληρώσαμε γύρω στα 18-19 ευρώ το άτομο, τιμή λογική μεν, θα μπορούσε όμως να είναι και λίγο πιο χαμηλή…
Σε κάθε περίπτωση, το «Αυγό του κόκκορα» είναι από τα εστιατόρια που θα πρότεινα να επισκεφτούν οι φίλοι του eatingout.gr που θα βρεθούν στην περιοχή του Μεταξουργείου, στο κέντρο της Αθήνας. Καλό φαγητό, όμορφος χώρος, ευγενική εξυπηρέτηση είναι, εκτιμώ, τρεις θετικά επαρκείς παράγοντες για μια επίσκεψη εκεί, ώστε να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα!