Να τον ακούς τον γέροντα Δημήτριο. Να τον ακούς για να φας καλά. Να προσέχεις τι γράφει για να παίρνεις ιδέες. Νηστικός δεν θα μείνεις σίγουρα.
Και επειδή το ‘’Black sheep’’ είναι χιλιοδοκιμασμένο και εγκεκριμένο, να πας και συ, να το πεις και στους φίλους σου να πάνε.
Ανατολίτικο street food στα καλύτερα. Και συγκεκριμένα παλαιστινιακό street food στα καλύτερα. Με υπέροχα μπαχάρια στα προϊόντα του που εξιτάρουν τον ουρανίσκο και ανεβάζουν τη γεύση. Με χειροποίητα εδέσματα που γίνονται με μεράκι και σε μεταφέρουν κάπου στις αγορές και τα παζάρια της Μέσης Ανατολής.
Εξαιρετικό το falafel του, είτε σκέτο με νόστιμο humus και κομμάτια πίτας, είτε στην προζυμένια φωλιά με δροσιστικό tabbouleh και dots καυτερής κόκκινης σάλτας. Σε κάθε μπουκιά καταλαβαίνεις όλα τα συστατικά της παρασκευής του, χωρίς να σου μένει αυτό το στυφό του ρεβιθιού στον ουρανίσκο.
Να πάρεις και lahmajoun. Θα απολαύσεις την ιεροτελεστία του ανοίγματος της πίτας, την εξαιρετική τοποθέτηση των υλικών και θα περιμένεις ελάχιστα για το ψήσιμο. Δοκίμασε το κλασσικό με τον πρόβειο κιμά και αν δεν χορτάσεις πάρε και ένα δροσιστικό μεσογειακό. Όμορφο contrast συναισθημάτων ανάμεσα στην κρέμα φέτας, την ψιλοκομμένη ντομάτα και το πατέ ελιάς. Για το δε μίγμα μπαχαρικών zataar, θα ζητήσεις τα υλικά δημιουργίας.
Δοκίμασε και το κοτόπουλο ή το κεμπάπ του, είναι ότι καλύτερο για το hangover. Έχει μέσα και δροσερό baba ganoush αλλά και πατατοσαλάτα. Θα το αγαπήσεις και θα ζητήσεις και να το δοκιμάσεις σε μερίδα. Τέλος για κάτι light δοκίμασε fattoush. Η αντίστοιχη χωριάτικη της Μέσης Ανατολής (Lebanon), δροσερή ελαφρά πικάντικη και χορταστική.
Θα πληρώσεις ελάχιστα, θα φύγεις ευχαριστημένος και προπαντός χορτασμένος. Εξάλλου ethnic κουζίνα δοκιμάζεις και μάλιστα στα καλύτερα.
Ο εσωτερικός κόσμος κάθε ατόμου που δουλεύει πίσω από μια κουζίνα, βγαίνει στα πιάτα που προσφέρει. Και αυτό ακριβώς θα διαπιστώσεις στην κουζίνα του ‘’μαύρου πρόβατου’’. Παιδικές αναμνήσεις, αγάπη και συναίσθημα.
Οι θέσεις είναι λίγες και πολύχρωμες. Μαζί με τον μικρό πάγκο για πιο μπαροκατάσταση. Οπότε πρέπει να προλάβεις να καθίσεις.
Αναμένω τις νέες γεύσεις για να καλύψουμε τα χειρότερα hangover με αγαπημένη παρέα και ντόπια pale ale.
2 ανατολίτικα street food στην ίδια πόλη θα αντέξουν; To ‘’μαύρο πρόβατο’’ σίγουρα θα αντέξει διότι διαφέρει από τα συνηθισμένα. Θα το βρεις στα τελειώματα της Τάκη Οικονομάκη, θα το ξεχωρίσεις από τα δίχρωμα καθίσματα, πλησιάζοντας κοντά και περιμένοντας την παραγγελία θα ευχαριστηθείς την ιεροτελεστία του ανοίγματος της ζύμης του lahmajoun, το στρώσιμο του κιμά, τα dots της καυτερής κόκκινης σάλτσας ανάλογα πόσο καυτερό αντέχεις. Μυρωδάτο, τόσο όσο spicy, απλά θεϊκό.
Θυμήθηκα εποχές 90’ς, Πειραιάς, Πασαλιμάνι, ορθόδοξο και αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, μετά από τρελά πιώματα καταλήγαμε στο ‘’Lechmajoun’’ που τότε έκανε μόνο ότι λέει το όνομα του, αλλά το καλύτερο. Πέρασα και άλλη μέρα από το ‘’Black sheep’’ και πέτυχα τον ιδιοκτήτη να ψιλοκόβει λαχανικά και να προετοιμάζει τα καλούδια της μέρας. Εκεί έμαθα και το απλό αλλά γευστικότατο -ελληνιστί ψωμί και λάδι- lahmajoun με ελαιόλαδο και μίγμα μπαχαρικών zataar. Συνταγές που μεταφέρονται μέσα στα χρόνια, πάππου προς πάππου ή για να τα λέμε με το όνομα τους από τη γιαγιά στον εγγονό.
Μιας και ο ιδιοκτήτης είχε την τύχη να μεγαλώσει με επιρροές 2 κουζινών, Ελληνικής και Παλαιστινιακής, να κρατήσει τις γεύσεις που του άρεσαν και να ασχοληθεί όχι με αυτό που σπούδασε αλλά με τη μεγάλη του αγάπη το φαγητό. Τα falafel του διαφέρουν από τα κλασσικά στυφά κεφτεδάκια με ρεβίθι, έχουν ωοειδές σχήμα, πλούσια σε μυρωδικά, δροσερά και βγάζουν τα καλύτερα στοιχεία του ρεβιθιού χωρίς ίχνος στυφάδας. Η πίτα, η κλασσική ανατολίτικη φωλιά με μαμαδίστικη γεύση, ψήνεται εκείνη την ώρα. Εξτραδάκια του μαγαζιού το κεμπάπ και το κοτόπουλο.
Σε πιτένιες παντόφλες για να χωρέσουν τα κύρια υλικά, αρωματισμένα εξαιρετικά, μπαχαρωμένα υπέροχα, δροσερά και νόστιμα. Προτιμήστε το κεμπάπ, αν και η fatoush μέσα στο κοτόπουλο δίνει άλλη νοστιμιά. Διαφορετικό απ’ ότι ξέρατε και ότι κυκλοφορεί στην γαστρονομική ελληνική πιάτσα. Οι τιμές νορμάλ για ethnic street food μιας και οι μερίδες είναι χορταστικές και άνω της μέσης σε μέγεθος. Θα ήθελα για συνοδεία κάτι δροσερό και παραδοσιακό, πέραν της κλασσικής μπύρας. Στο δια ταύτα, η πρώτη ματιά είναι αυτή που σου κάνει ή δεν σου κάνει κλικ. Εμένα μου έκανε. Το μυστικό της επιτυχίας; Η αγάπη για αυτό που κάνεις, δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Να τον ακούς τον γέροντα Δημήτριο. Να τον ακούς για να φας καλά. Να προσέχεις τι γράφει για να παίρνεις ιδέες. Νηστικός δεν θα μείνεις σίγουρα.
Και επειδή το ‘’Black sheep’’ είναι χιλιοδοκιμασμένο και εγκεκριμένο, να πας και συ, να το πεις και στους φίλους σου να πάνε.
Ανατολίτικο street food στα καλύτερα. Και συγκεκριμένα παλαιστινιακό street food στα καλύτερα. Με υπέροχα μπαχάρια στα προϊόντα του που εξιτάρουν τον ουρανίσκο και ανεβάζουν τη γεύση. Με χειροποίητα εδέσματα που γίνονται με μεράκι και σε μεταφέρουν κάπου στις αγορές και τα παζάρια της Μέσης Ανατολής.
Εξαιρετικό το falafel του, είτε σκέτο με νόστιμο humus και κομμάτια πίτας, είτε στην προζυμένια φωλιά με δροσιστικό tabbouleh και dots καυτερής κόκκινης σάλτας. Σε κάθε μπουκιά καταλαβαίνεις όλα τα συστατικά της παρασκευής του, χωρίς να σου μένει αυτό το στυφό του ρεβιθιού στον ουρανίσκο.
Να πάρεις και lahmajoun. Θα απολαύσεις την ιεροτελεστία του ανοίγματος της πίτας, την εξαιρετική τοποθέτηση των υλικών και θα περιμένεις ελάχιστα για το ψήσιμο. Δοκίμασε το κλασσικό με τον πρόβειο κιμά και αν δεν χορτάσεις πάρε και ένα δροσιστικό μεσογειακό. Όμορφο contrast συναισθημάτων ανάμεσα στην κρέμα φέτας, την ψιλοκομμένη ντομάτα και το πατέ ελιάς. Για το δε μίγμα μπαχαρικών zataar, θα ζητήσεις τα υλικά δημιουργίας.
Δοκίμασε και το κοτόπουλο ή το κεμπάπ του, είναι ότι καλύτερο για το hangover. Έχει μέσα και δροσερό baba ganoush αλλά και πατατοσαλάτα. Θα το αγαπήσεις και θα ζητήσεις και να το δοκιμάσεις σε μερίδα. Τέλος για κάτι light δοκίμασε fattoush. Η αντίστοιχη χωριάτικη της Μέσης Ανατολής (Lebanon), δροσερή ελαφρά πικάντικη και χορταστική.
Θα πληρώσεις ελάχιστα, θα φύγεις ευχαριστημένος και προπαντός χορτασμένος. Εξάλλου ethnic κουζίνα δοκιμάζεις και μάλιστα στα καλύτερα.
Ο εσωτερικός κόσμος κάθε ατόμου που δουλεύει πίσω από μια κουζίνα, βγαίνει στα πιάτα που προσφέρει. Και αυτό ακριβώς θα διαπιστώσεις στην κουζίνα του ‘’μαύρου πρόβατου’’. Παιδικές αναμνήσεις, αγάπη και συναίσθημα.
Οι θέσεις είναι λίγες και πολύχρωμες. Μαζί με τον μικρό πάγκο για πιο μπαροκατάσταση. Οπότε πρέπει να προλάβεις να καθίσεις.
Αναμένω τις νέες γεύσεις για να καλύψουμε τα χειρότερα hangover με αγαπημένη παρέα και ντόπια pale ale.
2 ανατολίτικα street food στην ίδια πόλη θα αντέξουν; To ‘’μαύρο πρόβατο’’ σίγουρα θα αντέξει διότι διαφέρει από τα συνηθισμένα. Θα το βρεις στα τελειώματα της Τάκη Οικονομάκη, θα το ξεχωρίσεις από τα δίχρωμα καθίσματα, πλησιάζοντας κοντά και περιμένοντας την παραγγελία θα ευχαριστηθείς την ιεροτελεστία του ανοίγματος της ζύμης του lahmajoun, το στρώσιμο του κιμά, τα dots της καυτερής κόκκινης σάλτσας ανάλογα πόσο καυτερό αντέχεις. Μυρωδάτο, τόσο όσο spicy, απλά θεϊκό.
Θυμήθηκα εποχές 90’ς, Πειραιάς, Πασαλιμάνι, ορθόδοξο και αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, μετά από τρελά πιώματα καταλήγαμε στο ‘’Lechmajoun’’ που τότε έκανε μόνο ότι λέει το όνομα του, αλλά το καλύτερο. Πέρασα και άλλη μέρα από το ‘’Black sheep’’ και πέτυχα τον ιδιοκτήτη να ψιλοκόβει λαχανικά και να προετοιμάζει τα καλούδια της μέρας. Εκεί έμαθα και το απλό αλλά γευστικότατο -ελληνιστί ψωμί και λάδι- lahmajoun με ελαιόλαδο και μίγμα μπαχαρικών zataar. Συνταγές που μεταφέρονται μέσα στα χρόνια, πάππου προς πάππου ή για να τα λέμε με το όνομα τους από τη γιαγιά στον εγγονό.
Μιας και ο ιδιοκτήτης είχε την τύχη να μεγαλώσει με επιρροές 2 κουζινών, Ελληνικής και Παλαιστινιακής, να κρατήσει τις γεύσεις που του άρεσαν και να ασχοληθεί όχι με αυτό που σπούδασε αλλά με τη μεγάλη του αγάπη το φαγητό. Τα falafel του διαφέρουν από τα κλασσικά στυφά κεφτεδάκια με ρεβίθι, έχουν ωοειδές σχήμα, πλούσια σε μυρωδικά, δροσερά και βγάζουν τα καλύτερα στοιχεία του ρεβιθιού χωρίς ίχνος στυφάδας. Η πίτα, η κλασσική ανατολίτικη φωλιά με μαμαδίστικη γεύση, ψήνεται εκείνη την ώρα. Εξτραδάκια του μαγαζιού το κεμπάπ και το κοτόπουλο.
Σε πιτένιες παντόφλες για να χωρέσουν τα κύρια υλικά, αρωματισμένα εξαιρετικά, μπαχαρωμένα υπέροχα, δροσερά και νόστιμα. Προτιμήστε το κεμπάπ, αν και η fatoush μέσα στο κοτόπουλο δίνει άλλη νοστιμιά. Διαφορετικό απ’ ότι ξέρατε και ότι κυκλοφορεί στην γαστρονομική ελληνική πιάτσα. Οι τιμές νορμάλ για ethnic street food μιας και οι μερίδες είναι χορταστικές και άνω της μέσης σε μέγεθος. Θα ήθελα για συνοδεία κάτι δροσερό και παραδοσιακό, πέραν της κλασσικής μπύρας. Στο δια ταύτα, η πρώτη ματιά είναι αυτή που σου κάνει ή δεν σου κάνει κλικ. Εμένα μου έκανε. Το μυστικό της επιτυχίας; Η αγάπη για αυτό που κάνεις, δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα.