Η covid εποχή μας έχει κάνει να αναθεωρήσουμε τα πάντα, με έναν όχι και πολύ ευγενικό τρόπο. Ο,οτιδήποτε είχαμε μάθει ως τώρα, είτε έχει πάψει να υφίσταται είτε έχει αλλάξει ριζικά. Στην προκειμένη περίπτωση, η αλλαγή στην εστίαση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, με τα όποια προβλήματα που ανακύπτουν, γνωστά σε όλους. Κάπως έτσι έπρεπε να αντιμετωπίσω και εγώ την κατάσταση, όταν προσπαθούσα να βρω μαγαζί για επαγγελματικό γεύμα, μεσημεριανή ώρα και καθημερινή, μέσα στο καλοκαίρι. Λόγω κορωνοϊού, πολλά από τα μέρη εστίασης που ήξερα, είχαν αλλάξει τα ωράρια τους, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν μεσημεριανές ώρες. Και έτσι, όλο αυτό με οδήγησε στο Codice Blu. Ήταν το μόνο που πληρούσε τις προϋποθέσεις. Το εστιατόριο είναι πολύ γνωστό, το είχαν επισκεφθεί και φίλοι σε ανάλογες περιστάσεις, οπότε η απόφαση ήταν ειλημμένη.
Έτσι λοιπόν, τρία άτομα κατευθυνθήκαμε στο Codice Blu, αφού είχε προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση. Οι άνθρωποι στην εξυπηρέτηση ήταν αρκετά ευγενικοί, επαγγελματίες, αλλά λίγο αγέλαστοι. Ο σερβιτόρος που μας εξυπηρέτησε ήταν πολύ καλός και σωστός στους χρόνους του και ανταποκρίθηκε σε ό,τι του ζητήσαμε.
Ο χώρος, όπως το λέει και το όνομα του, είναι στις αποχρώσεις του μπλε. Ο εξωτερικός χώρος είναι στο πεζοδρόμιο της Λουκιανού, που είναι λίγο ανηφορικό, ενώ ο εσωτερικός είναι γεμάτος από μεγάλα τραπέζια, τα οποία όμως δεν χρησιμοποιούνται όλα, προφανώς για να τηρούνται οι αποστάσεις. Μπαίνοντας στα αριστερά είναι η κουζίνα, ενώ η κύρια αίθουσα δεν είναι ευρύχωρη.
Η κουζίνα είναι αμιγώς ιταλική, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα βρείτε μόνο ζυμαρικά και πίτσες. Εμείς δοκιμάσαμε ένα πιάτο με λαβράκι ψητό, σερβιρισμένο με ρύζι και λαχανικά, το οποίο ήταν πιάτο ημέρας. Η φίλη που το δοκίμασε έμεινε πολύ ευχαριστημένη τόσο από τη γεύση, όσο και από το ψήσιμο. Το δικό μου κυρίως ήταν ένα ριζότο με λαχανικά και σπαράγγια, το οποίο ήταν από τα πιο γευστικά που έχω δοκιμάσει. Ήταν σωστά χυλωμένο, ακριβώς όσο πρέπει στο αλάτι, και επαρκής ποσότητα. Δε με βάρυνε καθόλου στο στομάχι παρόλο που δεν άφησα ούτε κόκκο. Σε όποιον αρέσει το ριζότο γενικά, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Ο τρίτος της παρέας επέλεξε μοσχαρίσια ταλιάτα, η οποία ήταν ψημένη όπως ακριβώς την ήθελε. Το πιάτο είχε, ως συνοδευτικά, λαχανικά, και το σύνολο του πιάτου ήταν γευστικό και χορταστικό. Η δε σαλάτα είχε ρόκα, αγκινάρες ψητές, και γαρίδες και μια υπέροχη σως, η οποία έδενε πάρα πολύ ωραία με όλα τα υλικά. Ήταν επαρκής για τρία άτομα, και η αγκινάρα μέσα της, πρόσδιδε πολύ στη γεύση.
Ο λογαριασμός στο τέλος ανήλθε στα 98 ευρώ, έχοντας πιει τρεις μπύρες και μισό κιλό κρασί. Δεν είναι ένα φθηνό μαγαζί, αλλά κατ’ εμέ δεν είναι και αποτρεπτικό. Ένας μέσος υπολογισμός είναι 30-40 ευρώ/ άτομο. Στο σύνολο φάγαμε καλά και μείναμε ευχαριστημένοι. Είναι ένα μαγαζί που μπορεί να συνδυάσει αρκετά πράγματα για να κάνει μια έξοδο πετυχημένη, και προτείνεται τόσο για παρέα, όσο και για επαγγελματικούς λόγους.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Η covid εποχή μας έχει κάνει να αναθεωρήσουμε τα πάντα, με έναν όχι και πολύ ευγενικό τρόπο. Ο,οτιδήποτε είχαμε μάθει ως τώρα, είτε έχει πάψει να υφίσταται είτε έχει αλλάξει ριζικά. Στην προκειμένη περίπτωση, η αλλαγή στην εστίαση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, με τα όποια προβλήματα που ανακύπτουν, γνωστά σε όλους. Κάπως έτσι έπρεπε να αντιμετωπίσω και εγώ την κατάσταση, όταν προσπαθούσα να βρω μαγαζί για επαγγελματικό γεύμα, μεσημεριανή ώρα και καθημερινή, μέσα στο καλοκαίρι. Λόγω κορωνοϊού, πολλά από τα μέρη εστίασης που ήξερα, είχαν αλλάξει τα ωράρια τους, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν μεσημεριανές ώρες. Και έτσι, όλο αυτό με οδήγησε στο Codice Blu. Ήταν το μόνο που πληρούσε τις προϋποθέσεις. Το εστιατόριο είναι πολύ γνωστό, το είχαν επισκεφθεί και φίλοι σε ανάλογες περιστάσεις, οπότε η απόφαση ήταν ειλημμένη.
Έτσι λοιπόν, τρία άτομα κατευθυνθήκαμε στο Codice Blu, αφού είχε προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση. Οι άνθρωποι στην εξυπηρέτηση ήταν αρκετά ευγενικοί, επαγγελματίες, αλλά λίγο αγέλαστοι. Ο σερβιτόρος που μας εξυπηρέτησε ήταν πολύ καλός και σωστός στους χρόνους του και ανταποκρίθηκε σε ό,τι του ζητήσαμε.
Ο χώρος, όπως το λέει και το όνομα του, είναι στις αποχρώσεις του μπλε. Ο εξωτερικός χώρος είναι στο πεζοδρόμιο της Λουκιανού, που είναι λίγο ανηφορικό, ενώ ο εσωτερικός είναι γεμάτος από μεγάλα τραπέζια, τα οποία όμως δεν χρησιμοποιούνται όλα, προφανώς για να τηρούνται οι αποστάσεις. Μπαίνοντας στα αριστερά είναι η κουζίνα, ενώ η κύρια αίθουσα δεν είναι ευρύχωρη.
Η κουζίνα είναι αμιγώς ιταλική, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα βρείτε μόνο ζυμαρικά και πίτσες. Εμείς δοκιμάσαμε ένα πιάτο με λαβράκι ψητό, σερβιρισμένο με ρύζι και λαχανικά, το οποίο ήταν πιάτο ημέρας. Η φίλη που το δοκίμασε έμεινε πολύ ευχαριστημένη τόσο από τη γεύση, όσο και από το ψήσιμο. Το δικό μου κυρίως ήταν ένα ριζότο με λαχανικά και σπαράγγια, το οποίο ήταν από τα πιο γευστικά που έχω δοκιμάσει. Ήταν σωστά χυλωμένο, ακριβώς όσο πρέπει στο αλάτι, και επαρκής ποσότητα. Δε με βάρυνε καθόλου στο στομάχι παρόλο που δεν άφησα ούτε κόκκο. Σε όποιον αρέσει το ριζότο γενικά, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Ο τρίτος της παρέας επέλεξε μοσχαρίσια ταλιάτα, η οποία ήταν ψημένη όπως ακριβώς την ήθελε. Το πιάτο είχε, ως συνοδευτικά, λαχανικά, και το σύνολο του πιάτου ήταν γευστικό και χορταστικό. Η δε σαλάτα είχε ρόκα, αγκινάρες ψητές, και γαρίδες και μια υπέροχη σως, η οποία έδενε πάρα πολύ ωραία με όλα τα υλικά. Ήταν επαρκής για τρία άτομα, και η αγκινάρα μέσα της, πρόσδιδε πολύ στη γεύση.
Ο λογαριασμός στο τέλος ανήλθε στα 98 ευρώ, έχοντας πιει τρεις μπύρες και μισό κιλό κρασί. Δεν είναι ένα φθηνό μαγαζί, αλλά κατ’ εμέ δεν είναι και αποτρεπτικό. Ένας μέσος υπολογισμός είναι 30-40 ευρώ/ άτομο. Στο σύνολο φάγαμε καλά και μείναμε ευχαριστημένοι. Είναι ένα μαγαζί που μπορεί να συνδυάσει αρκετά πράγματα για να κάνει μια έξοδο πετυχημένη, και προτείνεται τόσο για παρέα, όσο και για επαγγελματικούς λόγους.