Το corks and forks ήταν το αγαπημένο μου μαγαζί στον Πειραια. Η αλήθεια είναι ότι το έχω πει πολλές φορές και το πιστεύω, δυστυχώς ο Πειραιάς δεν έχει αξιόλογα μαγαζιά στην εστίαση.
To corks and forks είναι wine bar με μεγάλη ποικιλία στη λίστα των κρασιών και έναν αρκετά επαρκή κατάλογο φαγητού.
Βρίσκεται στην Ζέα πάνω από την Μαρίνα. Το παρκάρισμα σε μέρες και ώρες αιχμής είναι υπερβολικά δύσκολο.
Στο χώρο εσωτερικά επικρατεί το ξύλο, με φωτισμό τόσο όσο πρέπει ,τα τραπέζια είναι άνετα και με σωστές αποστάσεις,ένα από τα πρώτα άκαπνα μαγαζιά. Εξωτερικά “στεγάζεται” στο πεζοδρόμιο. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια ο χώρος να είναι φιλόξενος και δεδομένων των συνθηκών κόβιντ είναι μια χαρά.
Το σέρβις από νέα παιδιά ,που έχουν γνώση στο κρασί και διάθεση να προτείνουν την κατάλληλη επιλογή στην κατάλληλη περίσταση.
Το έχω επισκεφθεί κατά καιρούς με διάφορες παρέες μικρές-μεγάλες δεν έχω απογοητευτεί ποτέ.
Αν δεν πεινάτε αρκετά θα πρότεινα την ποικιλία αλλαντικών τυριών,από τις πιο vfm ποικιλίες που θα σας δώσει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε πολύ ιδιαιτερες γεύσεις.
Από σαλάτες η μόνιμη επιλογή μου είναι η “Τοσκάνης” με τα διάφορα ντομάτινια,κρουτον,παρμεζανα,βασιλικό και βινεγκρετ. Τα υλικά πλούσια και το γευστικό σύνολο αρμονικό.
Το αγαπημένο μου κυρίως ήταν ο σολομός με το κατσικίσιο τυρί,το οποίο δυστυχώς αφαιρέθηκε από τον κατάλογο τους. Στην τελευταία επίσκεψη λοιπόν,δοκίμασα ριζότο με κόντρα μοσχαρίσια,μείγμα άγριων μανιταριών και porcinni, αναμφίβολα νόστιμο πιάτο,σωστά χυλωμενο το ριζότο,πλούσια μερίδα .
Δοκίμασα επίσης την μαριναρισμένη πανσετα,που σιγοψηνεται για ώρες,μαλακό και γευστικό το κρέας, συνοδεύεται από πατάτες χοντροκομμένες, που μάλλον έχουν βραστεί πριν περάσουν από το τηγάνι.
Ένα δείπνο με μια σαλάτα ένα ορεκτικό και δύο κυρίως θα κοστίσει περίπου 25-30€ το άτομο στα δύο άτομα, εννοείται σε μεγαλύτερες παρέες το κόστος μειώνεται. Το κρασί που θα συνοδεύσει το δείπνο σας είναι δική σας επιλογή. Έχει επιλογές σε ποτήρι από 4-5€ και τα μπουκάλια ξεκινούν από 19-20€.
Προτείνεται!!
Το μαγαζί που πριν από 5 χρόνια με έφερε για πρώτη φορά στην περιοχή του Πειραιά. Mέχρι να ανακαλύψω το corks and forks για μένα ο Πειραιάς ήταν μόνο το λιμάνι από όπου κάθε καλοκαίρι έπαιρνα το πλοίο για να πάω στα νησιά. Από την πρώτη μου επίσκεψη όμως, με κέρδισε στη στιγμή, και έχει officially πλέον γίνει στέκι αφού έχει μπει επάξια στη λίστα των μαγαζιών που επισκεπτόμαστε σχεδόν μια φορά τον μήνα. Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού είναι ο ορισμός του coziness. Σαν να έχεις μεταφερθεί σε κάποιο bistro της Ισπανίας. Για μένα αξίζει να κάτσεις μέσα, ακόμα και αν έχει καλό καιρό. Η διακόσμηση και ο φωτισμός είναι τόσο προσεγμένα που αμέσως σε βάζουν στο mood της χαλάρωσης. Σημείο αναφοράς είναι τα τεράστια ψυγεία, γεμάτα με κρασιά από διάφορες περιοχές του πλανήτη. Αν είσαι λάτρης του κρασιού, όπως εγώ, μπορείς να περάσεις μια αιωνιότητα μπροστά σε αυτά τα ψυγεία διαβάζοντας ετικέτες και ταξιδεύοντας νοερά σε όλα τα μέρη της γης (ενώ η παρέα σου μπορεί να σε περιμένει κανένα 10λεπτό για να παραγγείλετε..true story). Mόλις ξεπεράσεις τον ενθουσιασμό από την ποικιλία που έχει το μαγαζί σε κρασιά, και καταφέρεις να κάτσεις επιτέλους στο τραπέζι, βρίσκεσαι μπροστά σε μια νέα έκπληξη που προκύπτει από τον κατάλογο του φαγητού. Τα πιάτα είναι σε λογική Μεσογειακής κουζίνας με επιρροές κυρίως από Ισπανία, αλλά όχι πολύ έντονες. Στην πιο πρόσφατη επίσκεψή μας, πριν από μια εβδομάδα, ανακαλύψαμε με λίγη απογοήτευση ότι το μαγαζί έχει μειώσει τον κατάλογο στο μισό από αυτό που ήταν, αφήνοντας απ’ έξω επιλογές που ήταν κυριολεκτικά must, όπως το surf and turf. Πολλά από τα πιάτα τα έχει μεταφέρει στο “αδερφάκι” του hams & clams πάνω στη Μαρίνα Ζέα, κρατώντας πλέον ένα μενού αρκετά “σφιχτό”. Ωστόσο, τα πιάτα του, αν και λιγότερα σε ποικιλία, δεν στερούνται σε τίποτα γεύσης, φαντασίας και νοστιμιάς, και μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο που αρέσκεται σε δημιουργικούς (και σίγουρα όχι λιτούς) συνδυασμούς. Στην πιο πρόσφατη επίσκεψή μας αποφασίσαμε να παίξουμε με 1 ορεκτικό και 2 κυρίως. Δοκιμάσαμε τη burrata με λάδι βασιλικού και τρούφα, ρόκα και hamon, που ήταν εξαιρετικό, και στη συνέχεια πήραμε το Buddha bowl με μείγμα σιτηρών, χειροποίητους κεφτέδες φαλάφελ, μελιτζάνα, ντοματίνια, avocado, πρασινάδα, σάλτσα ταχίνι, κολοκυθόσπορο, μαύρο σουσάμι και πιπεριά Φλωρίνης και το Ριζότο steak με κομμάτια κόντρα μοσχαρίσιας, μαύρο ρύζι venere, ρύζι arborio, μείγμα μανιταριών αποξηραμένα porcini demi glace. Και τα δυο ήταν εξαιρετικά και μας αποζημίωσαν! Άλλα πιάτα που πραγματικά αξίζουν να δοκιμάσεις, και τα έχουμε πάρει παλιότερα, είναι τα tacos τους όπως και το Cuban chicken bowl. Επίσης η λίστα με τα κρασιά τους είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αν και θα περίμενε κανείς με τόσες ετικέτες να προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία στα ποτήρια τους. Επίσης κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι δεν έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στον ελληνικό αμπελώνα και είναι ειλικρινά κρίμα. Όσο για την τιμή, σίγουρα δεν είναι οικονομική επιλογή καθώς σίγουρα θα πληρώσεις 25-30 ευρώ το άτομο, ωστόσο τα αξίζει και με το παραπάνω.
Tα τελευταία χρόνια βρίσκομαι μακριά από την Αθήνα, αλλά υπάρχουν μερικά εστιατόρια τα οποία ανυπομονώ να επισκεφθώ όταν έρχομαι!
Ένα μαγαζί λοιπόν που αγαπώ πολύ και είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση είναι το Corks and forks! Το οποίο παραδοσιακά επιλέγουμε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς οικογενειακά!
Χαρακτηρίζεται ως wine bar και έχει μεγάλη ποικιλία σε κρασιά είτε σε ποτήρι είτε σε μπουκάλι! Μπορεί κάποιος, αν θέλει να περάσει ένα χαλαρό βράδυ, να πάρει την υπέροχη ποικιλία αλλαντικών και τυριών και να κινηθεί οικονομικά.
Εγώ λατρεύω τα ζυμαρικά οπότε παίρνω συνήθως τα μαύρα στριφτάρια με τον σολομό.
Πιάτο πολύ νόστιμο και σωστά εκτελεσμένο.
Στη μέση πάντα βάζουμε τη σαλάτα Τοσκάνης με ντοματίνια και τριμμένη παρμεζάνα!
Σίγουρα να δοκιμάσετε το banoffee, όσο και αν έχετε σκάσει από το φαγητό!!
Δεν είναι το μαγαζί που θα πάτε για να φάτε με 10€ είναι ένα μαγαζί που θα το διαλέξετε για να φάτε διαφορετικές νόστιμες γεύσεις.
Οι σερβιτόροι είναι γνώστες του αντικειμένου και με διάθεση να εξηγήσουν ακόμη και σε άσχετους όπως εγώ τις ποικιλίες των κρασιών και τι ταιριάζει με το φαγητό!
Το μαγαζί είναι μικρό και με λίγα τραπέζια, άρα είναι καλό να κάνετε κράτηση! Η μουσική ταιριάζει με τον χώρο και είναι αρκετά διακριτική!
Και πριν την καραντίνα είχαν ξεκινήσει το ντελίβερι….πλέον δουλεύουν αποκλειστικά με αυτό! Οπότε και εμείς θα ακολουθήσουμε την οικογενειακή παράδοση και θα το επιλέξουμε για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Το corks and forks ήταν το αγαπημένο μου μαγαζί στον Πειραια. Η αλήθεια είναι ότι το έχω πει πολλές φορές και το πιστεύω, δυστυχώς ο Πειραιάς δεν έχει αξιόλογα μαγαζιά στην εστίαση.
To corks and forks είναι wine bar με μεγάλη ποικιλία στη λίστα των κρασιών και έναν αρκετά επαρκή κατάλογο φαγητού.
Βρίσκεται στην Ζέα πάνω από την Μαρίνα. Το παρκάρισμα σε μέρες και ώρες αιχμής είναι υπερβολικά δύσκολο.
Στο χώρο εσωτερικά επικρατεί το ξύλο, με φωτισμό τόσο όσο πρέπει ,τα τραπέζια είναι άνετα και με σωστές αποστάσεις,ένα από τα πρώτα άκαπνα μαγαζιά. Εξωτερικά “στεγάζεται” στο πεζοδρόμιο. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια ο χώρος να είναι φιλόξενος και δεδομένων των συνθηκών κόβιντ είναι μια χαρά.
Το σέρβις από νέα παιδιά ,που έχουν γνώση στο κρασί και διάθεση να προτείνουν την κατάλληλη επιλογή στην κατάλληλη περίσταση.
Το έχω επισκεφθεί κατά καιρούς με διάφορες παρέες μικρές-μεγάλες δεν έχω απογοητευτεί ποτέ.
Αν δεν πεινάτε αρκετά θα πρότεινα την ποικιλία αλλαντικών τυριών,από τις πιο vfm ποικιλίες που θα σας δώσει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε πολύ ιδιαιτερες γεύσεις.
Από σαλάτες η μόνιμη επιλογή μου είναι η “Τοσκάνης” με τα διάφορα ντομάτινια,κρουτον,παρμεζανα,βασιλικό και βινεγκρετ. Τα υλικά πλούσια και το γευστικό σύνολο αρμονικό.
Το αγαπημένο μου κυρίως ήταν ο σολομός με το κατσικίσιο τυρί,το οποίο δυστυχώς αφαιρέθηκε από τον κατάλογο τους. Στην τελευταία επίσκεψη λοιπόν,δοκίμασα ριζότο με κόντρα μοσχαρίσια,μείγμα άγριων μανιταριών και porcinni, αναμφίβολα νόστιμο πιάτο,σωστά χυλωμενο το ριζότο,πλούσια μερίδα .
Δοκίμασα επίσης την μαριναρισμένη πανσετα,που σιγοψηνεται για ώρες,μαλακό και γευστικό το κρέας, συνοδεύεται από πατάτες χοντροκομμένες, που μάλλον έχουν βραστεί πριν περάσουν από το τηγάνι.
Ένα δείπνο με μια σαλάτα ένα ορεκτικό και δύο κυρίως θα κοστίσει περίπου 25-30€ το άτομο στα δύο άτομα, εννοείται σε μεγαλύτερες παρέες το κόστος μειώνεται. Το κρασί που θα συνοδεύσει το δείπνο σας είναι δική σας επιλογή. Έχει επιλογές σε ποτήρι από 4-5€ και τα μπουκάλια ξεκινούν από 19-20€.
Προτείνεται!!
Το μαγαζί που πριν από 5 χρόνια με έφερε για πρώτη φορά στην περιοχή του Πειραιά. Mέχρι να ανακαλύψω το corks and forks για μένα ο Πειραιάς ήταν μόνο το λιμάνι από όπου κάθε καλοκαίρι έπαιρνα το πλοίο για να πάω στα νησιά. Από την πρώτη μου επίσκεψη όμως, με κέρδισε στη στιγμή, και έχει officially πλέον γίνει στέκι αφού έχει μπει επάξια στη λίστα των μαγαζιών που επισκεπτόμαστε σχεδόν μια φορά τον μήνα. Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού είναι ο ορισμός του coziness. Σαν να έχεις μεταφερθεί σε κάποιο bistro της Ισπανίας. Για μένα αξίζει να κάτσεις μέσα, ακόμα και αν έχει καλό καιρό. Η διακόσμηση και ο φωτισμός είναι τόσο προσεγμένα που αμέσως σε βάζουν στο mood της χαλάρωσης. Σημείο αναφοράς είναι τα τεράστια ψυγεία, γεμάτα με κρασιά από διάφορες περιοχές του πλανήτη. Αν είσαι λάτρης του κρασιού, όπως εγώ, μπορείς να περάσεις μια αιωνιότητα μπροστά σε αυτά τα ψυγεία διαβάζοντας ετικέτες και ταξιδεύοντας νοερά σε όλα τα μέρη της γης (ενώ η παρέα σου μπορεί να σε περιμένει κανένα 10λεπτό για να παραγγείλετε..true story). Mόλις ξεπεράσεις τον ενθουσιασμό από την ποικιλία που έχει το μαγαζί σε κρασιά, και καταφέρεις να κάτσεις επιτέλους στο τραπέζι, βρίσκεσαι μπροστά σε μια νέα έκπληξη που προκύπτει από τον κατάλογο του φαγητού. Τα πιάτα είναι σε λογική Μεσογειακής κουζίνας με επιρροές κυρίως από Ισπανία, αλλά όχι πολύ έντονες. Στην πιο πρόσφατη επίσκεψή μας, πριν από μια εβδομάδα, ανακαλύψαμε με λίγη απογοήτευση ότι το μαγαζί έχει μειώσει τον κατάλογο στο μισό από αυτό που ήταν, αφήνοντας απ’ έξω επιλογές που ήταν κυριολεκτικά must, όπως το surf and turf. Πολλά από τα πιάτα τα έχει μεταφέρει στο “αδερφάκι” του hams & clams πάνω στη Μαρίνα Ζέα, κρατώντας πλέον ένα μενού αρκετά “σφιχτό”. Ωστόσο, τα πιάτα του, αν και λιγότερα σε ποικιλία, δεν στερούνται σε τίποτα γεύσης, φαντασίας και νοστιμιάς, και μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο που αρέσκεται σε δημιουργικούς (και σίγουρα όχι λιτούς) συνδυασμούς. Στην πιο πρόσφατη επίσκεψή μας αποφασίσαμε να παίξουμε με 1 ορεκτικό και 2 κυρίως. Δοκιμάσαμε τη burrata με λάδι βασιλικού και τρούφα, ρόκα και hamon, που ήταν εξαιρετικό, και στη συνέχεια πήραμε το Buddha bowl με μείγμα σιτηρών, χειροποίητους κεφτέδες φαλάφελ, μελιτζάνα, ντοματίνια, avocado, πρασινάδα, σάλτσα ταχίνι, κολοκυθόσπορο, μαύρο σουσάμι και πιπεριά Φλωρίνης και το Ριζότο steak με κομμάτια κόντρα μοσχαρίσιας, μαύρο ρύζι venere, ρύζι arborio, μείγμα μανιταριών αποξηραμένα porcini demi glace. Και τα δυο ήταν εξαιρετικά και μας αποζημίωσαν! Άλλα πιάτα που πραγματικά αξίζουν να δοκιμάσεις, και τα έχουμε πάρει παλιότερα, είναι τα tacos τους όπως και το Cuban chicken bowl. Επίσης η λίστα με τα κρασιά τους είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αν και θα περίμενε κανείς με τόσες ετικέτες να προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία στα ποτήρια τους. Επίσης κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι δεν έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στον ελληνικό αμπελώνα και είναι ειλικρινά κρίμα. Όσο για την τιμή, σίγουρα δεν είναι οικονομική επιλογή καθώς σίγουρα θα πληρώσεις 25-30 ευρώ το άτομο, ωστόσο τα αξίζει και με το παραπάνω.
Tα τελευταία χρόνια βρίσκομαι μακριά από την Αθήνα, αλλά υπάρχουν μερικά εστιατόρια τα οποία ανυπομονώ να επισκεφθώ όταν έρχομαι!
Ένα μαγαζί λοιπόν που αγαπώ πολύ και είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση είναι το Corks and forks! Το οποίο παραδοσιακά επιλέγουμε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς οικογενειακά!
Χαρακτηρίζεται ως wine bar και έχει μεγάλη ποικιλία σε κρασιά είτε σε ποτήρι είτε σε μπουκάλι! Μπορεί κάποιος, αν θέλει να περάσει ένα χαλαρό βράδυ, να πάρει την υπέροχη ποικιλία αλλαντικών και τυριών και να κινηθεί οικονομικά.
Εγώ λατρεύω τα ζυμαρικά οπότε παίρνω συνήθως τα μαύρα στριφτάρια με τον σολομό.
Πιάτο πολύ νόστιμο και σωστά εκτελεσμένο.
Στη μέση πάντα βάζουμε τη σαλάτα Τοσκάνης με ντοματίνια και τριμμένη παρμεζάνα!
Σίγουρα να δοκιμάσετε το banoffee, όσο και αν έχετε σκάσει από το φαγητό!!
Δεν είναι το μαγαζί που θα πάτε για να φάτε με 10€ είναι ένα μαγαζί που θα το διαλέξετε για να φάτε διαφορετικές νόστιμες γεύσεις.
Οι σερβιτόροι είναι γνώστες του αντικειμένου και με διάθεση να εξηγήσουν ακόμη και σε άσχετους όπως εγώ τις ποικιλίες των κρασιών και τι ταιριάζει με το φαγητό!
Το μαγαζί είναι μικρό και με λίγα τραπέζια, άρα είναι καλό να κάνετε κράτηση! Η μουσική ταιριάζει με τον χώρο και είναι αρκετά διακριτική!
Και πριν την καραντίνα είχαν ξεκινήσει το ντελίβερι….πλέον δουλεύουν αποκλειστικά με αυτό! Οπότε και εμείς θα ακολουθήσουμε την οικογενειακή παράδοση και θα το επιλέξουμε για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας.