Το Cupola είναι ένα ωραίο ιταλικό μαγαζί χαμηλά στο Παγκράτι σε ένα πεζόδρομο κάθετα στην Ερατοσθένους. Για όσους μένουν στην περιοχή είναι μια χαρά αλλά για τους υπόλοιπους επισκέπτες το πάρκινγκ είναι αδύνατο. Ευτυχώς βέβαια υπάρχει πολύ κοντά πάρκινγκ που βοηθάει.
Ο χώρος είναι συμπαθητικός. Είναι σε σκούρα χρώματα και σε συνδυασμό με το χαμηλό φωτισμό ναι μεν του προσδίδει κάτι αλλά εμένα μου αρέσουν οι φωτεινοί χώροι. Δηλαδή σε σκούρα διακόσμηση θα ήθελα περισσότερο φως. Η εξυπηρέτηση είναι καλή. Εντύπωση μου έκανε ότι είναι γνώστες των πιάτων που προσφέρουν και είναι αρκετοί στον αριθμό. Το γεγονός ότι εμείς φτάσαμε στην ώρα μας αλλά η προηγούμενη κράτηση άργησε και άρα σα συνέπεια αργήσαμε και εμείς να κάτσουμε θα μπορούσε να με χαλάσει αλλά προτίμησα να το παραβλέψω Σε αυτή την περίπτωση ίσως να έπρεπε να ενημερώσουν τους προηγούμενους ότι θα έπρεπε να αποχωρήσουν αφού είχαν ήδη πληρώσει.
Το φαγητό είναι πολύ καλό και οφείλω να πω ότι όλοι ενθουσιαστήκαμε με τις επιλογές που κάναμε. Για αρχή μας ήρθε το ωραίο ψωμάκι με ντιπ και η σαλάτα burrata. Ικανοποιητική σε μέγεθος και πολύ ωραία σε γεύση. Η σως ήρθε ξεχωριστά σε βαζάκι που την πήγε σε άλλο επίπεδο. Διαλέξαμε μια πίτσα tartufata, με μαύρη τρούφα και κρέμα tartufo, με πολύ λεπτή ζύμη και απίστευτα ιδιαίτερη. Για όσους λατρεύουν την τρούφα τους την προτείνω γιατί είναι μια πίτσα που δύσκολα θα βρεις. Η μυρωδιά της και μόνο δεν αφήνει αδιάφορο ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Τα κυρίως ήταν το ριζότο με τρούφα, χυλωμενο σωστά και δεμένο με τα υλικά. Από τα πολύ ωραία ριζότο που έχω φάει. Gnocchi από πατάτα, με κρέμα gorgonzola, ιδιαίτερα και φρέσκα. Τα σπιτικά ravioli μανιταριών, ίσως το καλύτερο πιάτο της βραδιάς, και ταλιατέλες speck και μανιτάρια, που ο φίλος της παρέας είπε ότι ήταν εξαιρετικά μαγειρεμένα.
Μαζί με τιραμισού στο τέλος, και ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, πληρώσαμε κάπου στα 140 ευρώ ποσό αρκετά καλό για όλα αυτά που φάγαμε. Δεν είναι ένα φτηνό μαγαζί αλλά δεν είναι αποτρεπτικό, και επίσης το φαγητό σίγουρα αξίζει.
Κλείνοντας θα πω ότι το προτείνω παρόλες τις μικρές αστοχίες. Παρατήρησα ότι στα διπλανά τραπέζια έφεραν και κέρασμα κάποιο σφηνάκι που σε εμάς δεν ήρθε ποτέ. Το να ξέφυγε με εντυπωσιάζει γιατί δεν ήταν σίγουρα ένα φτηνό τραπέζι για να περάσει τόσο απαρατήρητο.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Το Cupola είναι ένα ωραίο ιταλικό μαγαζί χαμηλά στο Παγκράτι σε ένα πεζόδρομο κάθετα στην Ερατοσθένους. Για όσους μένουν στην περιοχή είναι μια χαρά αλλά για τους υπόλοιπους επισκέπτες το πάρκινγκ είναι αδύνατο. Ευτυχώς βέβαια υπάρχει πολύ κοντά πάρκινγκ που βοηθάει.
Ο χώρος είναι συμπαθητικός. Είναι σε σκούρα χρώματα και σε συνδυασμό με το χαμηλό φωτισμό ναι μεν του προσδίδει κάτι αλλά εμένα μου αρέσουν οι φωτεινοί χώροι. Δηλαδή σε σκούρα διακόσμηση θα ήθελα περισσότερο φως. Η εξυπηρέτηση είναι καλή. Εντύπωση μου έκανε ότι είναι γνώστες των πιάτων που προσφέρουν και είναι αρκετοί στον αριθμό. Το γεγονός ότι εμείς φτάσαμε στην ώρα μας αλλά η προηγούμενη κράτηση άργησε και άρα σα συνέπεια αργήσαμε και εμείς να κάτσουμε θα μπορούσε να με χαλάσει αλλά προτίμησα να το παραβλέψω Σε αυτή την περίπτωση ίσως να έπρεπε να ενημερώσουν τους προηγούμενους ότι θα έπρεπε να αποχωρήσουν αφού είχαν ήδη πληρώσει.
Το φαγητό είναι πολύ καλό και οφείλω να πω ότι όλοι ενθουσιαστήκαμε με τις επιλογές που κάναμε. Για αρχή μας ήρθε το ωραίο ψωμάκι με ντιπ και η σαλάτα burrata. Ικανοποιητική σε μέγεθος και πολύ ωραία σε γεύση. Η σως ήρθε ξεχωριστά σε βαζάκι που την πήγε σε άλλο επίπεδο. Διαλέξαμε μια πίτσα tartufata, με μαύρη τρούφα και κρέμα tartufo, με πολύ λεπτή ζύμη και απίστευτα ιδιαίτερη. Για όσους λατρεύουν την τρούφα τους την προτείνω γιατί είναι μια πίτσα που δύσκολα θα βρεις. Η μυρωδιά της και μόνο δεν αφήνει αδιάφορο ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Τα κυρίως ήταν το ριζότο με τρούφα, χυλωμενο σωστά και δεμένο με τα υλικά. Από τα πολύ ωραία ριζότο που έχω φάει. Gnocchi από πατάτα, με κρέμα gorgonzola, ιδιαίτερα και φρέσκα. Τα σπιτικά ravioli μανιταριών, ίσως το καλύτερο πιάτο της βραδιάς, και ταλιατέλες speck και μανιτάρια, που ο φίλος της παρέας είπε ότι ήταν εξαιρετικά μαγειρεμένα.
Μαζί με τιραμισού στο τέλος, και ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, πληρώσαμε κάπου στα 140 ευρώ ποσό αρκετά καλό για όλα αυτά που φάγαμε. Δεν είναι ένα φτηνό μαγαζί αλλά δεν είναι αποτρεπτικό, και επίσης το φαγητό σίγουρα αξίζει.
Κλείνοντας θα πω ότι το προτείνω παρόλες τις μικρές αστοχίες. Παρατήρησα ότι στα διπλανά τραπέζια έφεραν και κέρασμα κάποιο σφηνάκι που σε εμάς δεν ήρθε ποτέ. Το να ξέφυγε με εντυπωσιάζει γιατί δεν ήταν σίγουρα ένα φτηνό τραπέζι για να περάσει τόσο απαρατήρητο.