Παραφράζοντας μια παλιά γνωστή διαφήμιση, θα έλεγα «Έλβις πρώτα στον Κεραμικό, Έλβις κατόπιν στο Παγκράτι, Έλβις τώρα και στη Νέα Σμύρνη». Και θα πρόσθετα «Επιτέλους!». Μπορεί η Νέα Σμύρνη να διαθέτει ένα σωρό ψητοπωλεία περιωπής, με πρώτο και καλύτερο τον ΛΕΥΤΕΡΗ της πλατείας, όμως ο ΕΛΒΙΣ προσφέρει κατά την ταπεινή γνώμη μου με διαφορά τα πιο γευστικά καλαμάκια της Αθήνας.
Ας ξεκινήσουμε από την ειδοποιό διαφορά: Στον ΕΛΒΙΣ δεν προσφέρεται ούτε τυλιχτό καλαμάκι με πίτα ούτε πιτόγυρος. Ό,τι παραγγείλετε, θα το πάρετε σε μορφή εξαιρετικά καλοψημένου κρέατος – ο εστί μεθερμηνευόμενον λαιμός από χοιρινό, μπούτι από κοτόπουλο, πρόβατο, πανσετάκια μαριναρισμένα, κεμπάπ, λουκάνικο πρασάτο – που μπορείτε να τα καταναλώσετε ξεροσφύρι ή να το συνοδεύσετε με πατάτες χωριάτικες τύπου country ή με πιτούλες barbeque σταρένιες ή ολικής αλέσεως. Ακόμα καλύτερα να συμπεριλάβετε στην παραγγελία σας ένα ντιπάκι, είτε με σως γιαουρτιού είτε την πιο γνωστή BBQ dream σως, ακόμα καλύτερα και τα δύο.
Σας απαρίθμησα ήδη τα πάντα όσα περιλαμβάνει ο εξαιρετικά λιτός κατάλογος του μαγαζιού, τον οποίο ως παλιός πελάτης του ΕΛΒΙΣ από τα χρόνια του Κεραμικού ξέρω φυσικά απέξω.
Ο ΕΛΒΙΣ της Νέας Σμύρνης στεγάζεται σε ένα μαγαζάκι, πρώην τσαγκαράδικο, του οποίου η ταμπέλα (ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΝ – Επιδιορθώσεις υποδημάτων, αλλαγές χρωμάτων, παντόφλες) εξακολουθεί να κοσμεί τη νέα επιχείρηση. Κατά τα άλλα λίγα πράγματα: Στην πρόσοψη μια μπάρα με τρεις καρέκλες, μέσα αριστερά η δίμετρη plus ψησταριά, απέναντι ο χώρος παραγγελίας και αναμονής, δεξιά ένα τζούκ-μποξ από τα παλιά με την εικόνα του king Elvis από πάνω.
Η πελατεία βολεύεται στο όρθιο όσο καλύτερα μπορεί γύρω στα απέναντι δέντρα του πεζοδρομίου, κι αυτό είναι όλο. Ευτυχώς που υπάρχει η δυνατότητα του delivery, διαφορετικά η κατάσταση δύσκολα παλεύεται. Το απόλυτο πλεονέκτημα του ΕΛΒΙΣ είναι, όπως προανέφερα, η άριστη ποιότητα των κρεάτων του και το μαστόρικο ψήσιμο. Μειονέκτημα ο συχνά μεγάλος χρόνος αναμονής και η στενότητα του χώρου.
Οι τιμές λογικές: 2,50 € το τεμάχιο στα κάρβουνα, 8 € η υπερχορταστική μερίδα πανσετάκια. Αν ποτέ σας φέρει ο δρόμος, δοκιμάστε τον και θα με θυμηθείτε!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Παραφράζοντας μια παλιά γνωστή διαφήμιση, θα έλεγα «Έλβις πρώτα στον Κεραμικό, Έλβις κατόπιν στο Παγκράτι, Έλβις τώρα και στη Νέα Σμύρνη». Και θα πρόσθετα «Επιτέλους!». Μπορεί η Νέα Σμύρνη να διαθέτει ένα σωρό ψητοπωλεία περιωπής, με πρώτο και καλύτερο τον ΛΕΥΤΕΡΗ της πλατείας, όμως ο ΕΛΒΙΣ προσφέρει κατά την ταπεινή γνώμη μου με διαφορά τα πιο γευστικά καλαμάκια της Αθήνας.
Ας ξεκινήσουμε από την ειδοποιό διαφορά: Στον ΕΛΒΙΣ δεν προσφέρεται ούτε τυλιχτό καλαμάκι με πίτα ούτε πιτόγυρος. Ό,τι παραγγείλετε, θα το πάρετε σε μορφή εξαιρετικά καλοψημένου κρέατος – ο εστί μεθερμηνευόμενον λαιμός από χοιρινό, μπούτι από κοτόπουλο, πρόβατο, πανσετάκια μαριναρισμένα, κεμπάπ, λουκάνικο πρασάτο – που μπορείτε να τα καταναλώσετε ξεροσφύρι ή να το συνοδεύσετε με πατάτες χωριάτικες τύπου country ή με πιτούλες barbeque σταρένιες ή ολικής αλέσεως. Ακόμα καλύτερα να συμπεριλάβετε στην παραγγελία σας ένα ντιπάκι, είτε με σως γιαουρτιού είτε την πιο γνωστή BBQ dream σως, ακόμα καλύτερα και τα δύο.
Σας απαρίθμησα ήδη τα πάντα όσα περιλαμβάνει ο εξαιρετικά λιτός κατάλογος του μαγαζιού, τον οποίο ως παλιός πελάτης του ΕΛΒΙΣ από τα χρόνια του Κεραμικού ξέρω φυσικά απέξω.
Ο ΕΛΒΙΣ της Νέας Σμύρνης στεγάζεται σε ένα μαγαζάκι, πρώην τσαγκαράδικο, του οποίου η ταμπέλα (ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΝ – Επιδιορθώσεις υποδημάτων, αλλαγές χρωμάτων, παντόφλες) εξακολουθεί να κοσμεί τη νέα επιχείρηση. Κατά τα άλλα λίγα πράγματα: Στην πρόσοψη μια μπάρα με τρεις καρέκλες, μέσα αριστερά η δίμετρη plus ψησταριά, απέναντι ο χώρος παραγγελίας και αναμονής, δεξιά ένα τζούκ-μποξ από τα παλιά με την εικόνα του king Elvis από πάνω.
Η πελατεία βολεύεται στο όρθιο όσο καλύτερα μπορεί γύρω στα απέναντι δέντρα του πεζοδρομίου, κι αυτό είναι όλο. Ευτυχώς που υπάρχει η δυνατότητα του delivery, διαφορετικά η κατάσταση δύσκολα παλεύεται. Το απόλυτο πλεονέκτημα του ΕΛΒΙΣ είναι, όπως προανέφερα, η άριστη ποιότητα των κρεάτων του και το μαστόρικο ψήσιμο. Μειονέκτημα ο συχνά μεγάλος χρόνος αναμονής και η στενότητα του χώρου.
Οι τιμές λογικές: 2,50 € το τεμάχιο στα κάρβουνα, 8 € η υπερχορταστική μερίδα πανσετάκια. Αν ποτέ σας φέρει ο δρόμος, δοκιμάστε τον και θα με θυμηθείτε!