Με τον όρο φαβέλες, αναφερόμαστε στις φτωχές συνοικίες του Ρίο Ντε Τζανέιρο (κυρίως) και τις συνδέουμε στο μυαλό μας ως παραγκουπόλεις.
Η Favela του Κεραμεικού οφείλει την ονομασία της στον ιδιοκτήτη της που συνειρμικά συγχέει τα παλιά σπίτια της περιοχής, με αυτά της Βραζιλίας. Πολλά εξ’ αυτών είναι εγκαταλελειμμένα.
Αν και τη γνωρίζαμε κάμποσα χρόνια, δεν έτυχε ποτέ να τοποθετηθεί στα άμεσα σχέδιά μας. Τσεκάροντας όμως το σάιτ του http://www.erestaurants.gr πήραμε την απόφαση να της δώσουμε μια ευκαιρία. Και δεν το μετανιώσαμε!
Μπορεί να νευριάσαμε με το πολύ δύσκολο παρκάρισμα, δεν χάσαμε όμως την υπομονή μας. Η καλύτερη λύση είναι να σταθμεύσετε επί πληρωμή αν δεν επιθυμείτε να κάνετε άσκοπους κύκλους. Πιο γρήγορα θα φτάναμε αν είχαμε παρκάρει στον Ελαιώνα!
Η Favela είναι ένας all day χώρος που μπορεί να μη σου γεμίζει το μάτι ιδιαίτερα, έχει όμως το δικό του κοινό. Καθίσαμε στο πίσω μέρος της αυλής που αρχικά μας φάνηκε λιγάκι σκοτεινός. Πρόκειται για παλιό σπίτι που διαμορφώθηκε ώστε να γίνει cafe-restaurant. Δεν έχει κάτι τρομερό να σε κερδίσει διακοσμητικά, πρόκειται όμως για παρεΐστικο μέρος. Μάλιστα, όσο πλησιάζαμε προς τα μεσάνυχτα, τόσο αυξανόταν η πληρότητα. Μπορούν να φιλοξενηθούν όλες οι ηλικίες, το κοινό 20-35 επικρατεί όμως.
Η εξυπηρέτηση από το νεαρό παλικάρι ήταν άμεση, γρήγορη και χωρίς προβλήματα. Τόση όση χρειάζεται για να κυλήσει ευχάριστα μια βραδινή έξοδος. Κατάφερνε να ελέγχει την κατάσταση … χωρίς υπερπροσπάθεια!
Να μιλήσουμε και για τον κατάλογο φαγητού – ποτού …
Λογικές τιμές σε μπύρες – κρασί, αναψυκτικά, cocktails κλπ. Παρατηρήσαμε παρέες που αρκέστηκαν σε μια μεγάλη βαρελίσια μπύρα ή κάποιο κρασί και δεν προχώρησαν στην παραγγελία φαγητού. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τα 500 μλ βαρελίσιας μπύρας κόστιζαν 4 ευρώ (Κερκυραϊκή).
Ο κατάλογος φαγητού χωρίζεται σε σαλάτες (4), ορεκτικά (10), κυρίως πιάτα (9), αλλά και σε νέα (6). Ευτυχώς, δεν αμέλησαν τα επιδόρπια (3)! Προσφέρουν κάποιες vegan επιλογές, ενώ από θαλασσινά θα συναντήσετε μόνο τις … ψαροκροκέτες μπακαλιάρου και ολίγο από σολωμό!
Εμείς, ξεκινήσαμε με μια σαλάτα …
– Ντακάκια με πέστο βασιλικού, τσαλαφούτι, κάπαρη, κρίταμο, και φυσικά …. ντοματίνια, στα 7.5 ευρώ. Πολύ δροσερή και γευστική που συνδυάζονταν αρμονικά τα γλυκά ντοματίνια με την υπόξινη γεύση από το αλειφώδες τυρί. Τα ντακάκια ήταν άρτια υδατωμένα ώστε να παραμείνουν τραγανά καθ’όλη τη διάρκεια της δοκιμής μας. Να την παραγγείλετε.
Προχωρήσαμε στα ορεκτικά …
– Ποικιλία μανιταριών με σάλτσα σκόρδου και κάσιους, στα 5.5 ευρώ. Σε καυτό τηγανάκι, διατήρησαν όλους τους χυμούς τους, ευτυχώς δεν ήταν δύσπεπτα λόγω του σκόρδου.
– Κατσικίσιο τυρί σε κρούστα ξηρών καρπών με μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης, στα 6.5 ευρω. Τραγανή κρούστα χωρίς ίχνος λαδίλας, αρκετή μαρμελάδα και νόστιμο τυρί που συνολικά μας ικανοποίησε. Μερίδα μετρίων διαστάσεων.
– Πίνσα με τσαλαφούτι, παστράμι και ρόκα, στα 8.8 ευρώ. Οπτικά φάνηκε άψητη, γευστικά όμως ήταν μια χαρά. Παρά το ότι “έπαιζε” με αταίριαστα υλικά, δεν έμεινε ψίχουλο. Κυριαρχούσε το τσαλαφούτι που ήταν απλωμένο σε όλη την έκταση της παρασκευής. Στανταράκι σε επόμενη παραγγελία.
– Μοσχαρίσιο διάφραγμα συνοδευόμενο από λαχανικά με βινεγκρέτ γλυκολέμονου, στα 14 ευρώ. Ωραία παρουσιασμένο, νόστιμο σε γεύση αν και θα θέλαμε να προσθέσουμε λίγο αλάτι. Καλή αναλογία τιμής – ποιότητας.
– Συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια και στικς πατάτας, στα 7.5 ευρώ. Το καλύτερο που έχουμε δοκιμάσει; Όχι! Νοστιμό; Σαφώς! Ωραίος συνδυασμός πατάτας, συκωτιού και σάλτσας. Αν αποφεύγαμε και λίγες ίνες, θα ήταν όλα ακόμη καλύτερα.
– Χοιρινή μπριζόλα κόντρα (400 γρ.) με λαχανικά εποχής φούρνου και ντιπ αρωματικών βοτάνων με λεμόνι με λεμόνι, στα 11 ευρώ. Τραγανά λαχανικά (κολοκύθι, πιπεριά, πατάτα), όξινη σάλτσα σε μπολάκι. Διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι κρέατος, ζουμερό αλλά όχι σε όλη την επιφάνειά του. Μας έσπασε τη μύτη!
– Δύο επί 500 μλ λευκό κρασί μοσχοφίλερο χύμα.
– 500 μλ μπύρα Άλφα.
– Νερό βρύσης που ανανεωνόταν.
Για το τέλος, δεν γινόταν να αμελήσουμε τη δοκιμή και του γλυκού…
– Cheesecake σε αποδομημένο μορφή με σάλτσα βύσσινο και σάλτσα καραμέλας βουτύρου με μέλι, στα 5.5 ευρώ. Μας το παρουσίασαν ως must try, μιας και η τάρτα σοκολάτας δεν ήταν διαθέσιμη. Ενδιαφέρουσα επιλογή, με τις σάλτσες να περιβάλλουν την κρέμα και γύρω από το πιάτο να υπάρχουν διάσπαρτα βραχάκια μπισκότου. Πλούσια και πολύ γευστική η καραμέλα βουτύρου.
Συνολικό κόστος λίγο πάνω από τα 80 ευρώ, είχαμε και μια έκπτωση και το ποσό μειώθηκε σχεδόν στο μισό λόγω http://www.erestaurants.gr!
Βάσει των όλων παραπάνω δεδομένων, η εμπειρία μας ήταν άκρως επιτυχημένη, με μόνη παρατήρησή μας τον χώρο που δεν είχε κάτι το τρομερό, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δυσαρεστηθήκαμε!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Με τον όρο φαβέλες, αναφερόμαστε στις φτωχές συνοικίες του Ρίο Ντε Τζανέιρο (κυρίως) και τις συνδέουμε στο μυαλό μας ως παραγκουπόλεις.
Η Favela του Κεραμεικού οφείλει την ονομασία της στον ιδιοκτήτη της που συνειρμικά συγχέει τα παλιά σπίτια της περιοχής, με αυτά της Βραζιλίας. Πολλά εξ’ αυτών είναι εγκαταλελειμμένα.
Αν και τη γνωρίζαμε κάμποσα χρόνια, δεν έτυχε ποτέ να τοποθετηθεί στα άμεσα σχέδιά μας. Τσεκάροντας όμως το σάιτ του http://www.erestaurants.gr πήραμε την απόφαση να της δώσουμε μια ευκαιρία. Και δεν το μετανιώσαμε!
Μπορεί να νευριάσαμε με το πολύ δύσκολο παρκάρισμα, δεν χάσαμε όμως την υπομονή μας. Η καλύτερη λύση είναι να σταθμεύσετε επί πληρωμή αν δεν επιθυμείτε να κάνετε άσκοπους κύκλους. Πιο γρήγορα θα φτάναμε αν είχαμε παρκάρει στον Ελαιώνα!
Η Favela είναι ένας all day χώρος που μπορεί να μη σου γεμίζει το μάτι ιδιαίτερα, έχει όμως το δικό του κοινό. Καθίσαμε στο πίσω μέρος της αυλής που αρχικά μας φάνηκε λιγάκι σκοτεινός. Πρόκειται για παλιό σπίτι που διαμορφώθηκε ώστε να γίνει cafe-restaurant. Δεν έχει κάτι τρομερό να σε κερδίσει διακοσμητικά, πρόκειται όμως για παρεΐστικο μέρος. Μάλιστα, όσο πλησιάζαμε προς τα μεσάνυχτα, τόσο αυξανόταν η πληρότητα. Μπορούν να φιλοξενηθούν όλες οι ηλικίες, το κοινό 20-35 επικρατεί όμως.
Η εξυπηρέτηση από το νεαρό παλικάρι ήταν άμεση, γρήγορη και χωρίς προβλήματα. Τόση όση χρειάζεται για να κυλήσει ευχάριστα μια βραδινή έξοδος. Κατάφερνε να ελέγχει την κατάσταση … χωρίς υπερπροσπάθεια!
Να μιλήσουμε και για τον κατάλογο φαγητού – ποτού …
Λογικές τιμές σε μπύρες – κρασί, αναψυκτικά, cocktails κλπ. Παρατηρήσαμε παρέες που αρκέστηκαν σε μια μεγάλη βαρελίσια μπύρα ή κάποιο κρασί και δεν προχώρησαν στην παραγγελία φαγητού. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τα 500 μλ βαρελίσιας μπύρας κόστιζαν 4 ευρώ (Κερκυραϊκή).
Ο κατάλογος φαγητού χωρίζεται σε σαλάτες (4), ορεκτικά (10), κυρίως πιάτα (9), αλλά και σε νέα (6). Ευτυχώς, δεν αμέλησαν τα επιδόρπια (3)! Προσφέρουν κάποιες vegan επιλογές, ενώ από θαλασσινά θα συναντήσετε μόνο τις … ψαροκροκέτες μπακαλιάρου και ολίγο από σολωμό!
Εμείς, ξεκινήσαμε με μια σαλάτα …
– Ντακάκια με πέστο βασιλικού, τσαλαφούτι, κάπαρη, κρίταμο, και φυσικά …. ντοματίνια, στα 7.5 ευρώ. Πολύ δροσερή και γευστική που συνδυάζονταν αρμονικά τα γλυκά ντοματίνια με την υπόξινη γεύση από το αλειφώδες τυρί. Τα ντακάκια ήταν άρτια υδατωμένα ώστε να παραμείνουν τραγανά καθ’όλη τη διάρκεια της δοκιμής μας. Να την παραγγείλετε.
Προχωρήσαμε στα ορεκτικά …
– Ποικιλία μανιταριών με σάλτσα σκόρδου και κάσιους, στα 5.5 ευρώ. Σε καυτό τηγανάκι, διατήρησαν όλους τους χυμούς τους, ευτυχώς δεν ήταν δύσπεπτα λόγω του σκόρδου.
– Κατσικίσιο τυρί σε κρούστα ξηρών καρπών με μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης, στα 6.5 ευρω. Τραγανή κρούστα χωρίς ίχνος λαδίλας, αρκετή μαρμελάδα και νόστιμο τυρί που συνολικά μας ικανοποίησε. Μερίδα μετρίων διαστάσεων.
– Πίνσα με τσαλαφούτι, παστράμι και ρόκα, στα 8.8 ευρώ. Οπτικά φάνηκε άψητη, γευστικά όμως ήταν μια χαρά. Παρά το ότι “έπαιζε” με αταίριαστα υλικά, δεν έμεινε ψίχουλο. Κυριαρχούσε το τσαλαφούτι που ήταν απλωμένο σε όλη την έκταση της παρασκευής. Στανταράκι σε επόμενη παραγγελία.
– Μοσχαρίσιο διάφραγμα συνοδευόμενο από λαχανικά με βινεγκρέτ γλυκολέμονου, στα 14 ευρώ. Ωραία παρουσιασμένο, νόστιμο σε γεύση αν και θα θέλαμε να προσθέσουμε λίγο αλάτι. Καλή αναλογία τιμής – ποιότητας.
– Συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια και στικς πατάτας, στα 7.5 ευρώ. Το καλύτερο που έχουμε δοκιμάσει; Όχι! Νοστιμό; Σαφώς! Ωραίος συνδυασμός πατάτας, συκωτιού και σάλτσας. Αν αποφεύγαμε και λίγες ίνες, θα ήταν όλα ακόμη καλύτερα.
– Χοιρινή μπριζόλα κόντρα (400 γρ.) με λαχανικά εποχής φούρνου και ντιπ αρωματικών βοτάνων με λεμόνι με λεμόνι, στα 11 ευρώ. Τραγανά λαχανικά (κολοκύθι, πιπεριά, πατάτα), όξινη σάλτσα σε μπολάκι. Διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι κρέατος, ζουμερό αλλά όχι σε όλη την επιφάνειά του. Μας έσπασε τη μύτη!
– Δύο επί 500 μλ λευκό κρασί μοσχοφίλερο χύμα.
– 500 μλ μπύρα Άλφα.
– Νερό βρύσης που ανανεωνόταν.
Για το τέλος, δεν γινόταν να αμελήσουμε τη δοκιμή και του γλυκού…
– Cheesecake σε αποδομημένο μορφή με σάλτσα βύσσινο και σάλτσα καραμέλας βουτύρου με μέλι, στα 5.5 ευρώ. Μας το παρουσίασαν ως must try, μιας και η τάρτα σοκολάτας δεν ήταν διαθέσιμη. Ενδιαφέρουσα επιλογή, με τις σάλτσες να περιβάλλουν την κρέμα και γύρω από το πιάτο να υπάρχουν διάσπαρτα βραχάκια μπισκότου. Πλούσια και πολύ γευστική η καραμέλα βουτύρου.
Συνολικό κόστος λίγο πάνω από τα 80 ευρώ, είχαμε και μια έκπτωση και το ποσό μειώθηκε σχεδόν στο μισό λόγω http://www.erestaurants.gr!
Βάσει των όλων παραπάνω δεδομένων, η εμπειρία μας ήταν άκρως επιτυχημένη, με μόνη παρατήρησή μας τον χώρο που δεν είχε κάτι το τρομερό, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δυσαρεστηθήκαμε!