Στις Fishαλίδες πήγαινα πολύ συχνά για χρόνια, απ’ όταν είχαν πρωτοανοίξει μέχρι την πρώτη καραντίνα και ήταν από τα αγαπημένα μου μέρη για ψαροφαγίες. Αλήθεια δεν είμαι πολύ σίγουρη για ποιο λόγο μεσολάβησε ένα τόσο μεγάλο κενό μέχρι να ξαναβρεθώ στον φιλόξενο χώρο της, πάντως αρχές Γενάρη επέστρεψα και θυμήθηκα γιατί τις αγαπώ και δεσμεύτηκα στον εαυτό μου να επανέλθω στη συνήθεια των συχνών επισκέψεων.
Βράδυ Σαββάτου και η παρέα μας των έξι (μιας και αυτό επέβαλαν τα κοβιντομέτρα), πέντε μεγάλοι κι ένας αγαπημένος και λαλίστατος 8χρονος, βρεθήκαμε μετά από κράτηση στις Fishaλίδες. Κάτσαμε στον περιποιημένο εσωτερικό χώρο γιατί δεν θέλαμε να χάσουμε ούτε ρανίδα ζεστασιάς, αν και ομολογουμένως και ο εξωτερικός χώρος τον χειμώνα είναι τόσο αποτελεσματικά καλυμμένος που είναι κι αυτός σαν εσωτερικός. Σε κάθε περίπτωση εμείς βολευτήκαμε σε ευρύχωρο τραπέζι δίπλα στην τζαμαρία και απλωθήκαμε ωραία εκεί.
Η εξυπηρέτηση όπως ακριβώς τη θυμόμουν, εξαιρετική. Άμεση, ευγενέστατη, φιλόξενη, καταρτισμένη. Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα μας ενημέρωσαν αρχικά για τα πιάτα ημέρας και έφεραν βόλτα μια πιατέλα με τα φρέσκα ψάρια που ήταν διαθέσιμα την ημέρα εκείνη και τα οποία να σημειώσουμε ότι έρχονται απευθείας από το ιχθυοπωλείο τους.
Οι νοστιμιές που τελικά επιλέξαμε από τον ευσύνοπτο μεν, με ενδιαφέρουσα ποικιλία δε κατάλογό τους είναι οι εξής:
-Σαλάτα Seasar, μία νέα (για μένα που είχα να πάω κοντά δύο χρόνια) προσθήκη στο μενού τους με γαρίδες, τσορίθο, πρασινάδα, παρμεζάνα, ψημένη τορτίγια και σος Καίσαρα, η οποία ήταν πάρα πολύ καλή! Βρήκα την ποσότητα μικρότερη απ’ όσο θα την προτιμούσα, θα μπορούσαν να ενισχύσουν μόνο την πρασινάδα και πάλι να είναι καλή η αναλογία με τα υπόλοιπα υλικά και νά ναι και η ποσότητα επαρκέστερη.
-Γαύρο μαρινάτο φιλεταρισμένο με πεπεροντσίνο και σχοινόπρασο, τέλειος μεζές.
-Τριλογία ταραμά, η οποία απαρτιζόταν από λευκό ταραμά τον κλασικό, ταραμά με μελανι σουπιάς και ταραμά παντζαριού, ωραία σύλληψη, όμορφη στο μάτι και κυρίως νόστιμη. Προσωπικά ξεχώρισα τον σουπιενιο ταραμά και θα τον τιμούσα μόνο του με χαρά.
-Οπωσδήποτε δεν θα έλειπε κάποιο αλίπαστο από το τραπέζι μας, οπότε φυσικά και πήραμε το καπνιστό σε ξύλα οξειάς σκουμπρί, το οποίο έρχεται αναπαυόμενο σε φύλλα ρόκας και σε μεγάλη τολμώ να πω ποσότητα και νοστιμιά!
-Γαριδάκι τηγανητό και φρέσκο, εξαιρετικά αέρινο και εκλεκτό.
-Θράψαλο ψητό στην σχάρα με μοσχολέμονο. Λοιπόν, νομίζω ότι δεν έχει υπάρξει φορά που να έχω επισκεφτεί τις Fishαλίδες και να μην έχω τιμήσει το θράψαλο, είναι σταθερά καλοψημένο, ζουμερό και νόστιμο. Αυτή τη φορά δεν ήταν το ποίημα που έχει υπάρξει για μένα στο παρελθόν, αλλά και πάλι ήταν πολύ καλό.
-Χάιλαιτ πιάτο το σαγανάκι πεσκανδρίτσας με σάλτσα μουσταρδάτη και με σπαράγγια, το οποίο δοκιμάζαμε πρώτη φορά (μία ακόμη νέα για τα δικά μου δεδομένα προσθήκη) που το απολαύσαμε ξελιγωμένα!
-Οι απαραίτητες τηγανητές πατάτες, που οκέι, θα ζούσα και χωρίς αυτές και θα τις αντικαθιστούσα εύκολα με κάτι άλλο (όπως πχ το ψητό μαστέλο με την μαρμελάδα λεμονιού το οποίο μπορεί να μην τιμήσαμε αυτήν την φορά, αλλά μου ξύπνησε κολασμένες γαστρονομικές θύμησες!)
-Αφού είχαμε φάει όλα τα παραπάνω, πήραμε και μισή μερίδα γαριδομακαρονάδα, που είχε λυσσάξει να ζητάει ο 8χρονος φίλος μας να ικανοποιήσει τη λιγούρα του και φυσικά φάγαμε κατά βάση οι υπόλοιπες- πάρα πολύ νόστιμη, να σας πω και τα ζυμαρικά εξαιρετικά βρασμένα.
Ήπιαμε χύμα τσίπουρο, πολύ καλό, αλλά δεν θυμάμαι πόσα καραφάκια, ενώ έπαιξαν και κάποια αναψυκτικά! Και για όλα αυτά πληρώσαμε λιγότερα από 20 ευρώ το άτομο, καθιστώντας το VfM ακραία καλό! Προφανώς αν δουλεύαμε φρέσκο ψάρι το ποσό θα διαμορφωνόταν αντίστοιχα, σε κάθε όμως περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να κινηθεί κανείς σε οικονομικά μονοπάτια και να φάει εξαιρετικά. Σημειώνω ότι στο σάιτ τους βρίσκει κανείς το μενού τους και τις τιμές αναλυτικά και μπράβο τους γι’ αυτό.
Καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν ότι οι Fishαλίδες επανεπιβεβαίωσαν την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και φυσικά θα με ξαναδούν και να πάτε να τους γνωρίσετε κι εσείς, αν δεν τους ξέρετε ήδη και να έρθετε να μας πείτε κι εδώ εντυπώσεις!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Στις Fishαλίδες πήγαινα πολύ συχνά για χρόνια, απ’ όταν είχαν πρωτοανοίξει μέχρι την πρώτη καραντίνα και ήταν από τα αγαπημένα μου μέρη για ψαροφαγίες. Αλήθεια δεν είμαι πολύ σίγουρη για ποιο λόγο μεσολάβησε ένα τόσο μεγάλο κενό μέχρι να ξαναβρεθώ στον φιλόξενο χώρο της, πάντως αρχές Γενάρη επέστρεψα και θυμήθηκα γιατί τις αγαπώ και δεσμεύτηκα στον εαυτό μου να επανέλθω στη συνήθεια των συχνών επισκέψεων.
Βράδυ Σαββάτου και η παρέα μας των έξι (μιας και αυτό επέβαλαν τα κοβιντομέτρα), πέντε μεγάλοι κι ένας αγαπημένος και λαλίστατος 8χρονος, βρεθήκαμε μετά από κράτηση στις Fishaλίδες. Κάτσαμε στον περιποιημένο εσωτερικό χώρο γιατί δεν θέλαμε να χάσουμε ούτε ρανίδα ζεστασιάς, αν και ομολογουμένως και ο εξωτερικός χώρος τον χειμώνα είναι τόσο αποτελεσματικά καλυμμένος που είναι κι αυτός σαν εσωτερικός. Σε κάθε περίπτωση εμείς βολευτήκαμε σε ευρύχωρο τραπέζι δίπλα στην τζαμαρία και απλωθήκαμε ωραία εκεί.
Η εξυπηρέτηση όπως ακριβώς τη θυμόμουν, εξαιρετική. Άμεση, ευγενέστατη, φιλόξενη, καταρτισμένη. Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα μας ενημέρωσαν αρχικά για τα πιάτα ημέρας και έφεραν βόλτα μια πιατέλα με τα φρέσκα ψάρια που ήταν διαθέσιμα την ημέρα εκείνη και τα οποία να σημειώσουμε ότι έρχονται απευθείας από το ιχθυοπωλείο τους.
Οι νοστιμιές που τελικά επιλέξαμε από τον ευσύνοπτο μεν, με ενδιαφέρουσα ποικιλία δε κατάλογό τους είναι οι εξής:
-Σαλάτα Seasar, μία νέα (για μένα που είχα να πάω κοντά δύο χρόνια) προσθήκη στο μενού τους με γαρίδες, τσορίθο, πρασινάδα, παρμεζάνα, ψημένη τορτίγια και σος Καίσαρα, η οποία ήταν πάρα πολύ καλή! Βρήκα την ποσότητα μικρότερη απ’ όσο θα την προτιμούσα, θα μπορούσαν να ενισχύσουν μόνο την πρασινάδα και πάλι να είναι καλή η αναλογία με τα υπόλοιπα υλικά και νά ναι και η ποσότητα επαρκέστερη.
-Γαύρο μαρινάτο φιλεταρισμένο με πεπεροντσίνο και σχοινόπρασο, τέλειος μεζές.
-Τριλογία ταραμά, η οποία απαρτιζόταν από λευκό ταραμά τον κλασικό, ταραμά με μελανι σουπιάς και ταραμά παντζαριού, ωραία σύλληψη, όμορφη στο μάτι και κυρίως νόστιμη. Προσωπικά ξεχώρισα τον σουπιενιο ταραμά και θα τον τιμούσα μόνο του με χαρά.
-Οπωσδήποτε δεν θα έλειπε κάποιο αλίπαστο από το τραπέζι μας, οπότε φυσικά και πήραμε το καπνιστό σε ξύλα οξειάς σκουμπρί, το οποίο έρχεται αναπαυόμενο σε φύλλα ρόκας και σε μεγάλη τολμώ να πω ποσότητα και νοστιμιά!
-Γαριδάκι τηγανητό και φρέσκο, εξαιρετικά αέρινο και εκλεκτό.
-Θράψαλο ψητό στην σχάρα με μοσχολέμονο. Λοιπόν, νομίζω ότι δεν έχει υπάρξει φορά που να έχω επισκεφτεί τις Fishαλίδες και να μην έχω τιμήσει το θράψαλο, είναι σταθερά καλοψημένο, ζουμερό και νόστιμο. Αυτή τη φορά δεν ήταν το ποίημα που έχει υπάρξει για μένα στο παρελθόν, αλλά και πάλι ήταν πολύ καλό.
-Χάιλαιτ πιάτο το σαγανάκι πεσκανδρίτσας με σάλτσα μουσταρδάτη και με σπαράγγια, το οποίο δοκιμάζαμε πρώτη φορά (μία ακόμη νέα για τα δικά μου δεδομένα προσθήκη) που το απολαύσαμε ξελιγωμένα!
-Οι απαραίτητες τηγανητές πατάτες, που οκέι, θα ζούσα και χωρίς αυτές και θα τις αντικαθιστούσα εύκολα με κάτι άλλο (όπως πχ το ψητό μαστέλο με την μαρμελάδα λεμονιού το οποίο μπορεί να μην τιμήσαμε αυτήν την φορά, αλλά μου ξύπνησε κολασμένες γαστρονομικές θύμησες!)
-Αφού είχαμε φάει όλα τα παραπάνω, πήραμε και μισή μερίδα γαριδομακαρονάδα, που είχε λυσσάξει να ζητάει ο 8χρονος φίλος μας να ικανοποιήσει τη λιγούρα του και φυσικά φάγαμε κατά βάση οι υπόλοιπες- πάρα πολύ νόστιμη, να σας πω και τα ζυμαρικά εξαιρετικά βρασμένα.
Ήπιαμε χύμα τσίπουρο, πολύ καλό, αλλά δεν θυμάμαι πόσα καραφάκια, ενώ έπαιξαν και κάποια αναψυκτικά! Και για όλα αυτά πληρώσαμε λιγότερα από 20 ευρώ το άτομο, καθιστώντας το VfM ακραία καλό! Προφανώς αν δουλεύαμε φρέσκο ψάρι το ποσό θα διαμορφωνόταν αντίστοιχα, σε κάθε όμως περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να κινηθεί κανείς σε οικονομικά μονοπάτια και να φάει εξαιρετικά. Σημειώνω ότι στο σάιτ τους βρίσκει κανείς το μενού τους και τις τιμές αναλυτικά και μπράβο τους γι’ αυτό.
Καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν ότι οι Fishαλίδες επανεπιβεβαίωσαν την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και φυσικά θα με ξαναδούν και να πάτε να τους γνωρίσετε κι εσείς, αν δεν τους ξέρετε ήδη και να έρθετε να μας πείτε κι εδώ εντυπώσεις!