To Gardenista άνοιξε πριν από περίπου 2 χρόνια στην περιοχή του Χαλανδρίου πάνω στον κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο της Παπανικολή. Το μαγαζί απ’ έξω δίνει την αίσθηση ενός μοντέρνου, αλλά κλασικού all day χώρου που έχει μόνο εσωτερική σάλα…καθόσον πάνω σε κεντρικότατο, πολύβουο δρόμο, χωρίς δυνατότητα φυσικά να βγάλει τραπέζια στο πεζοδρόμιο. Αν όμως προσπεράσεις αυτή την πρώτη εντύπωση, και του δώσεις μια ευκαιρία, θα καταλάβεις από την πρώτη στιγμή που θα τραβήξεις την βαριά ξύλινη πόρτα του και θα πατήσεις το πόδι σου στον designάτο, ζεστό, πολύχρωμο και γεμάτο φυτά προθάλαμό, ότι μόνο κλασικό δεν είναι, και εύκολα μπορεί να γίνει ένα στέκι για οποιαδήποτε ώρα, μέρα και περίσταση. Το concept που έχουν επιλέξει να δώσουν οι ιδιοκτήτες στο μαγαζί είναι ένας συνδυασμός boho και chic με επιρροές από την αισθητική της Λατινικής Αμερικής ή της Ισπανίας. Μπαίνοντας, αντικρίζεις έναν ευρύχωρο και ανοιχτό, με μεγάλα παράθυρα και πολύ φώς, εσωτερικό χώρο με ξύλο και άπειρα φυτά. Μέχρι εδώ οκ. Η έκπληξη έρχεται μόλις φτάσεις περίπου στα μισά του μαγαζιού. Από το βάθος φαίνεται ήδη μια πανέμορφη, ατμοσφαιρική και ευρύχωρη εσωτερική αυλή, με περίτεχνα ψάθινα φωτιστικά και ένα τεράστιο, άκρως εντυπωσιακό bar. To μαγαζί λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ κάθε μέρα, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι το δυνατό του σημείο είναι το after office τις καθημερινές, και το brunch hour τις Κυριακές. Τις καθημερινές, σου προσφέρει ένα χαλαρό αλλά με πολύ elegance και όχι στημένο χώρο. Ό,τι χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά, να απολαύσεις το κρασί σου και να τσιμπήσεις κάτι από τον πολύ ενδιαφέροντα κατάλογό του. Τις Κυριακές πάλι – με την προϋπόθεση πάντα ότι θα βρεις να κλείσεις… δεν μιλάμε καν για να σκάσεις έτσι…- θα σου χαρίσει μια ξεχωριστή εμπειρία brunch με άπειρες και ιδιαίτερες επιλογές που κινούνται τόσο στο αλμυρό όσο και στο γλυκό με γενναίες μερίδες. Το μενού ακολουθεί τις γραμμές της μεσογειακής κουζίνας καλύπτοντας ευλαβικά όλα τα μεγάλα trends της εποχής και ικανοποιεί κάθε γούστο προσφέροντας από trendy και πλούσια σε υλικά και ποσότητα Buddha Bowls μέχρι δημιουργικές σαλάτες και κρεατικά ψημένα σε φούρνο Josper.
Μην παραλείψεις να ξεκινήσεις με το bread basket του με διάφορα είδη δικού τους ψωμιού κριτσίνια και dip.
Για να ξεκινήσεις, δυνατή επιλογή από τα ορεκτικά είναι το raviolacci γεμισμένο με μανιτάρια porcini, ζωμό βοδινού, flakes pecorino tartufo και λάδι porcιni καθώς και το πιάτο με τα διάφορα είδη μανιταριού.
Δική μου προτίμηση πάντα – και παρότι έχω πάει άπειρες φορές δεν το βαριέμαι ποτέ- είναι το Vegan Bowl με μαύρα ρεβύθια, μωβ καρότο, κίτρινο καρότο, πορτοκαλί καρότο, λαχανίδα, edamame beans, avocado, λιναρόσπορο, φύλλα ζύμης & dressing από σιρόπι αγαύης.
Αντίστοιχα έχει και ένα με κοτόπουλο (Chicken bowl) αλλά και ένα με σολομό (Salmon bowl) αν θες και την πρωτεΐνη σου. Αν και δεν είμαι vegan σε καμία περίπτωση, θεωρώ πως το Vegan Bowl είναι αρκετά πλούσιο και χορταστικό για να σε καλύψει.
Από ζυμαρικά, εξαιρετική επιλογή είναι η μακαρονάδα Caprese με κοτόπουλο, pesto βασιλικού, mozzarela, ντοματίνια και παλαιωμένο balsamic. Ωστόσο το δυνατό του σημείο είναι σίγoυρα τα κρεατικά λόγω του Josper ξυλόφουρνου που διαθέτει που ψήνει το κρέας στα κάρβουνα και του δίνει μια απίστευτη καπνιστή γεύση. Έχει διάφορες κοπές για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Το Flap Steak που δοκίμασα εγώ ήταν πολύ δυνατό και η μερίδα αρκετή ίσως και για δυο άτομα – αν δεν πεινάς πάρα πολύ.
Πολύ επέλεγαν burger το οποίο φαινόταν επίσης πολύ καλό, λιχούδικο και μεγάλο. Έχει αφιερώσει μια ολόκληρη σελίδα στον κατάλογό του σε αυτά με πολλές επιλογές από πιο απλά μέχρι πιο σύνθετα και περίεργα.
Για να κλείσεις το γεύμα σου γλυκά, σου προτείνω ένα full σοκο-λάσιμο Profiterole bowl που μοιάζει με πίνακας ζωγραφικής.
Αν πάλι, πας Κυριακή πρωί, και τιμήσεις το brunch του, εκεί γίνεται στην κυριολεξία του αυγού! Δεν ξέρεις τι να πρώτο διαλέξεις! Σε συμβουλεύω να μην χάσεις το Poached με φρυγανισμένο ψωμί brioche, σολομό, κρέμα avocado & αυγά σολομού με quinoa & φαγόπυρο. Επίσης πολύ δυνατά παίζουν τα αλμυρά όπως και τα γλυκά Pancakes του.
Τέλος, αν απλά επιλέξεις να πας για ένα ποτό, η μπάρα του δεν θα σε απογοητεύσει. Η λίστα των κρασιών είναι σχετικά ικανοποιητική, με mainstream επιλογές σε ετικέτες και 2-3 επιλογές από το κάθε είδος κρασιού να προσφέρονται σε ποτήρι σε σχετικά οκ τιμή (από 6,00 μέχρι 7,50 ευρώ). Η λίστα των cocktails περίτεχνη και εντυπωσιακή και η εκτέλεση αρκετά καλή, αν και λίγο τσιμπημένα σε τιμές (από 10ευρώ και πάνω) ενώ έχει και αρκετές επιλογές σε virgin.
Σαν απολογισμό θα έλεγα ότι είναι ένα ιδανικό all day στέκι αν κινείσαι στην περιοχή. Χαλαρό περιβάλλον, ευγενικό και γρήγορο service, ωραίο ποιοτικό φαγητό και ποτό με πολλές – ίσως και πιο πολλές απ’ ότι χρειάζεται- επιλογές. Δεν είναι σίγουρα φθηνό αφού τα πιάτα του – ακόμα και οι σαλάτες- ξεκινάνε από τα 10 ευρώ, ωστόσο οι μερίδες είναι αρκετά πλούσιες και τα υλικά που χρησιμοποιεί στο κάθε πιάτο πολλά, ώστε εν τέλει, να γεφυρώνει το χάσμα τιμής-ποιότητας και να καταλήγει στο να είναι αποδεκτό.
Tip 1: Μην επιχειρήσεις να πας χωρίς κράτηση ΠΟΤΕ. Κι όμως είναι γεμάτο κάθε μέρα!
Tip 2: Σου προτείνω να μην περιοριστείς σε ένα κυρίως, αλλά να πάρεις διάφορα πράγματα να μοιραστείς και να δοκιμάσεις, γιατί ο κατάλογός του έχει πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές και οι μερίδες είναι σε όλα αρκετά μεγάλες.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
To Gardenista άνοιξε πριν από περίπου 2 χρόνια στην περιοχή του Χαλανδρίου πάνω στον κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο της Παπανικολή. Το μαγαζί απ’ έξω δίνει την αίσθηση ενός μοντέρνου, αλλά κλασικού all day χώρου που έχει μόνο εσωτερική σάλα…καθόσον πάνω σε κεντρικότατο, πολύβουο δρόμο, χωρίς δυνατότητα φυσικά να βγάλει τραπέζια στο πεζοδρόμιο. Αν όμως προσπεράσεις αυτή την πρώτη εντύπωση, και του δώσεις μια ευκαιρία, θα καταλάβεις από την πρώτη στιγμή που θα τραβήξεις την βαριά ξύλινη πόρτα του και θα πατήσεις το πόδι σου στον designάτο, ζεστό, πολύχρωμο και γεμάτο φυτά προθάλαμό, ότι μόνο κλασικό δεν είναι, και εύκολα μπορεί να γίνει ένα στέκι για οποιαδήποτε ώρα, μέρα και περίσταση. Το concept που έχουν επιλέξει να δώσουν οι ιδιοκτήτες στο μαγαζί είναι ένας συνδυασμός boho και chic με επιρροές από την αισθητική της Λατινικής Αμερικής ή της Ισπανίας. Μπαίνοντας, αντικρίζεις έναν ευρύχωρο και ανοιχτό, με μεγάλα παράθυρα και πολύ φώς, εσωτερικό χώρο με ξύλο και άπειρα φυτά. Μέχρι εδώ οκ. Η έκπληξη έρχεται μόλις φτάσεις περίπου στα μισά του μαγαζιού. Από το βάθος φαίνεται ήδη μια πανέμορφη, ατμοσφαιρική και ευρύχωρη εσωτερική αυλή, με περίτεχνα ψάθινα φωτιστικά και ένα τεράστιο, άκρως εντυπωσιακό bar. To μαγαζί λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ κάθε μέρα, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι το δυνατό του σημείο είναι το after office τις καθημερινές, και το brunch hour τις Κυριακές. Τις καθημερινές, σου προσφέρει ένα χαλαρό αλλά με πολύ elegance και όχι στημένο χώρο. Ό,τι χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά, να απολαύσεις το κρασί σου και να τσιμπήσεις κάτι από τον πολύ ενδιαφέροντα κατάλογό του. Τις Κυριακές πάλι – με την προϋπόθεση πάντα ότι θα βρεις να κλείσεις… δεν μιλάμε καν για να σκάσεις έτσι…- θα σου χαρίσει μια ξεχωριστή εμπειρία brunch με άπειρες και ιδιαίτερες επιλογές που κινούνται τόσο στο αλμυρό όσο και στο γλυκό με γενναίες μερίδες. Το μενού ακολουθεί τις γραμμές της μεσογειακής κουζίνας καλύπτοντας ευλαβικά όλα τα μεγάλα trends της εποχής και ικανοποιεί κάθε γούστο προσφέροντας από trendy και πλούσια σε υλικά και ποσότητα Buddha Bowls μέχρι δημιουργικές σαλάτες και κρεατικά ψημένα σε φούρνο Josper.
Μην παραλείψεις να ξεκινήσεις με το bread basket του με διάφορα είδη δικού τους ψωμιού κριτσίνια και dip.
Για να ξεκινήσεις, δυνατή επιλογή από τα ορεκτικά είναι το raviolacci γεμισμένο με μανιτάρια porcini, ζωμό βοδινού, flakes pecorino tartufo και λάδι porcιni καθώς και το πιάτο με τα διάφορα είδη μανιταριού.
Δική μου προτίμηση πάντα – και παρότι έχω πάει άπειρες φορές δεν το βαριέμαι ποτέ- είναι το Vegan Bowl με μαύρα ρεβύθια, μωβ καρότο, κίτρινο καρότο, πορτοκαλί καρότο, λαχανίδα, edamame beans, avocado, λιναρόσπορο, φύλλα ζύμης & dressing από σιρόπι αγαύης.
Αντίστοιχα έχει και ένα με κοτόπουλο (Chicken bowl) αλλά και ένα με σολομό (Salmon bowl) αν θες και την πρωτεΐνη σου. Αν και δεν είμαι vegan σε καμία περίπτωση, θεωρώ πως το Vegan Bowl είναι αρκετά πλούσιο και χορταστικό για να σε καλύψει.
Από ζυμαρικά, εξαιρετική επιλογή είναι η μακαρονάδα Caprese με κοτόπουλο, pesto βασιλικού, mozzarela, ντοματίνια και παλαιωμένο balsamic.
Ωστόσο το δυνατό του σημείο είναι σίγoυρα τα κρεατικά λόγω του Josper ξυλόφουρνου που διαθέτει που ψήνει το κρέας στα κάρβουνα και του δίνει μια απίστευτη καπνιστή γεύση. Έχει διάφορες κοπές για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Το Flap Steak που δοκίμασα εγώ ήταν πολύ δυνατό και η μερίδα αρκετή ίσως και για δυο άτομα – αν δεν πεινάς πάρα πολύ.
Πολύ επέλεγαν burger το οποίο φαινόταν επίσης πολύ καλό, λιχούδικο και μεγάλο. Έχει αφιερώσει μια ολόκληρη σελίδα στον κατάλογό του σε αυτά με πολλές επιλογές από πιο απλά μέχρι πιο σύνθετα και περίεργα.
Για να κλείσεις το γεύμα σου γλυκά, σου προτείνω ένα full σοκο-λάσιμο Profiterole bowl που μοιάζει με πίνακας ζωγραφικής.
Αν πάλι, πας Κυριακή πρωί, και τιμήσεις το brunch του, εκεί γίνεται στην κυριολεξία του αυγού! Δεν ξέρεις τι να πρώτο διαλέξεις! Σε συμβουλεύω να μην χάσεις το Poached με φρυγανισμένο ψωμί brioche, σολομό, κρέμα avocado & αυγά σολομού με quinoa & φαγόπυρο. Επίσης πολύ δυνατά παίζουν τα αλμυρά όπως και τα γλυκά Pancakes του.
Τέλος, αν απλά επιλέξεις να πας για ένα ποτό, η μπάρα του δεν θα σε απογοητεύσει. Η λίστα των κρασιών είναι σχετικά ικανοποιητική, με mainstream επιλογές σε ετικέτες και 2-3 επιλογές από το κάθε είδος κρασιού να προσφέρονται σε ποτήρι σε σχετικά οκ τιμή (από 6,00 μέχρι 7,50 ευρώ). Η λίστα των cocktails περίτεχνη και εντυπωσιακή και η εκτέλεση αρκετά καλή, αν και λίγο τσιμπημένα σε τιμές (από 10ευρώ και πάνω) ενώ έχει και αρκετές επιλογές σε virgin.
Σαν απολογισμό θα έλεγα ότι είναι ένα ιδανικό all day στέκι αν κινείσαι στην περιοχή. Χαλαρό περιβάλλον, ευγενικό και γρήγορο service, ωραίο ποιοτικό φαγητό και ποτό με πολλές – ίσως και πιο πολλές απ’ ότι χρειάζεται- επιλογές. Δεν είναι σίγουρα φθηνό αφού τα πιάτα του – ακόμα και οι σαλάτες- ξεκινάνε από τα 10 ευρώ, ωστόσο οι μερίδες είναι αρκετά πλούσιες και τα υλικά που χρησιμοποιεί στο κάθε πιάτο πολλά, ώστε εν τέλει, να γεφυρώνει το χάσμα τιμής-ποιότητας και να καταλήγει στο να είναι αποδεκτό.
Tip 1: Μην επιχειρήσεις να πας χωρίς κράτηση ΠΟΤΕ. Κι όμως είναι γεμάτο κάθε μέρα!
Tip 2: Σου προτείνω να μην περιοριστείς σε ένα κυρίως, αλλά να πάρεις διάφορα πράγματα να μοιραστείς και να δοκιμάσεις, γιατί ο κατάλογός του έχει πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές και οι μερίδες είναι σε όλα αρκετά μεγάλες.