Η αλήθεια είναι ότι το Νεοχώρι δεν αποτελούσε ποτέ τουριστικό προορισμό σε σχέση πάντα με τα υπόλοιπα γνωστά χωριά του Πηλίου. Περνάς από μέσα για να πας Αργαλαστή ή Τρίκερι και από την άλλη πλευρά για Τσαγκαράδα ή Μηλιές.
Όλα αυτά βέβαια μέχρι να σου πούνε για την όμορφη πράσινη πλατεία του, την υπέροχη θέα του και τα κρέατα του Γερμανού. Του Γερμανού που είναι έλληνας, απλά έζησε μια 20ετία στα δύσκολα της ξενιτιάς.
Η πλατεία του χωριού περικλείει όλες τις ομορφιές των χωριών του Πηλίου.
Πλακόστρωτη, με την πέτρινη εκκλησία στο ανέβασμα, τα αμφιθεατρικά μαγαζιά και την απλόχερη σκιά των αιωνόβιων δέντρων.
Θα καθίσεις στον Γιάννη για τα κρέατα. Την τέχνη του κρέατος και δη του βουβαλιού, την κατέχει πολύ καλά.
Μη μουτρώσεις που δε θα σου φέρει κατάλογο. Τα ξέρει όλα απ’ έξω και δεν πρόκειται να σε στεναχωρήσει στο τέλος.
Θα πιεις κρασί πολύ καλό από μικρό οινοποιείο κοντά στην Αργαλαστή ή παγωμένη μπύρα. Δοκίμασε την Πλάστιγγα, φρέσκια μπύρα του Βόλου.
Ξεκίνα με τυροκαυτερή. Είναι από γνωστό Θεσσαλό παραγωγό και είναι η καλύτερη της Θεσσαλίας. Κόκκινη, spicy και τυρένια. Έρχεται αρκετή να χορτάσεις, βούτα το ψημένο και περασμένο σε λάδι και ρίγανη ψωμί αλλά όχι υπερβολές κράτα χώρο για τη συνέχεια.
Μπουγιουρντί σε πήλινο, με κίτρινο λιωμένο τυρί από πάνω και spicy πιπεριές. Το ανακάτεμα μεταφέρει την αψάδα σε όλο το πήλινο και γαργαλάει ευχάριστα τον ουρανίσκο.
Οι σαλάτες του, τόσο ή πράσινη όσο και η χωριάτικη ‘’εκπέμπουν’’ φρεσκάδα, δροσιά και έρχονται ξεχειλισμένες στο πιάτο.
Νομίζω έχεις κάνει την κατάλληλη προετοιμασία για τα κρέατα. Διότι είπαμε, στον Γερμανό πας για τα κρέατα και μάλιστα τα βουβαλίσια. Δοκιμάσαμε ζουμερά και ελάχιστα μπαχαρωμένα με έντονη γεύση, βουβαλίσια κεμπαπάκια όπως και λουκάνικο από βουβάλι, spicy, λεπτό με καθαρή κρεατένια γεύση.
Τα χοιρινά μπριζολάκια του υπερπαραγωγή, ζουμερά, χωρίς κόκκαλο χόρταιναν άνετα 2 άτομα. Γευστικό και το ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο από στήθος και μπούτι.
Το ψήσιμο σε όλα, άριστο.
Όλες του οι μερίδες είναι μεγάλες και συνοδεύονται από φρέσκες, χεράτες, τηγανιτές πατάτες.
Ο εξωτερικός χώρος είναι ο χώρος της πλατείας με τα κλασσικά τραπεζοκαθίσματα ταβέρνας. Στον μέσα χώρο κυριαρχεί το ξύλο και το τζάκι για τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια.
Ο Γιάννης αν και έζησε χρόνια στη Γερμανία παραμένει κλασσικός Έλληνας, ευχάριστος, χαμογελαστός, οικείος που σε κάνει να νιώθεις ότι τον ξέρεις χρόνια.
Θα ευχαριστηθείς καλό κρέας, βουβαλίσιο και μη και εξαιρετικό ψήσιμο. Θα σε κεράσει στο τέλος παγωτό, θα ζητήσεις λογαριασμό, θα πληρώσεις με τεράστιο χαμόγελο και θα ψάξεις ευκαιρία να ξανάρθεις.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Η αλήθεια είναι ότι το Νεοχώρι δεν αποτελούσε ποτέ τουριστικό προορισμό σε σχέση πάντα με τα υπόλοιπα γνωστά χωριά του Πηλίου. Περνάς από μέσα για να πας Αργαλαστή ή Τρίκερι και από την άλλη πλευρά για Τσαγκαράδα ή Μηλιές.
Όλα αυτά βέβαια μέχρι να σου πούνε για την όμορφη πράσινη πλατεία του, την υπέροχη θέα του και τα κρέατα του Γερμανού. Του Γερμανού που είναι έλληνας, απλά έζησε μια 20ετία στα δύσκολα της ξενιτιάς.
Η πλατεία του χωριού περικλείει όλες τις ομορφιές των χωριών του Πηλίου.
Πλακόστρωτη, με την πέτρινη εκκλησία στο ανέβασμα, τα αμφιθεατρικά μαγαζιά και την απλόχερη σκιά των αιωνόβιων δέντρων.
Θα καθίσεις στον Γιάννη για τα κρέατα. Την τέχνη του κρέατος και δη του βουβαλιού, την κατέχει πολύ καλά.
Μη μουτρώσεις που δε θα σου φέρει κατάλογο. Τα ξέρει όλα απ’ έξω και δεν πρόκειται να σε στεναχωρήσει στο τέλος.
Θα πιεις κρασί πολύ καλό από μικρό οινοποιείο κοντά στην Αργαλαστή ή παγωμένη μπύρα. Δοκίμασε την Πλάστιγγα, φρέσκια μπύρα του Βόλου.
Ξεκίνα με τυροκαυτερή. Είναι από γνωστό Θεσσαλό παραγωγό και είναι η καλύτερη της Θεσσαλίας. Κόκκινη, spicy και τυρένια. Έρχεται αρκετή να χορτάσεις, βούτα το ψημένο και περασμένο σε λάδι και ρίγανη ψωμί αλλά όχι υπερβολές κράτα χώρο για τη συνέχεια.
Μπουγιουρντί σε πήλινο, με κίτρινο λιωμένο τυρί από πάνω και spicy πιπεριές. Το ανακάτεμα μεταφέρει την αψάδα σε όλο το πήλινο και γαργαλάει ευχάριστα τον ουρανίσκο.
Οι σαλάτες του, τόσο ή πράσινη όσο και η χωριάτικη ‘’εκπέμπουν’’ φρεσκάδα, δροσιά και έρχονται ξεχειλισμένες στο πιάτο.
Νομίζω έχεις κάνει την κατάλληλη προετοιμασία για τα κρέατα. Διότι είπαμε, στον Γερμανό πας για τα κρέατα και μάλιστα τα βουβαλίσια. Δοκιμάσαμε ζουμερά και ελάχιστα μπαχαρωμένα με έντονη γεύση, βουβαλίσια κεμπαπάκια όπως και λουκάνικο από βουβάλι, spicy, λεπτό με καθαρή κρεατένια γεύση.
Τα χοιρινά μπριζολάκια του υπερπαραγωγή, ζουμερά, χωρίς κόκκαλο χόρταιναν άνετα 2 άτομα. Γευστικό και το ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο από στήθος και μπούτι.
Το ψήσιμο σε όλα, άριστο.
Όλες του οι μερίδες είναι μεγάλες και συνοδεύονται από φρέσκες, χεράτες, τηγανιτές πατάτες.
Ο εξωτερικός χώρος είναι ο χώρος της πλατείας με τα κλασσικά τραπεζοκαθίσματα ταβέρνας. Στον μέσα χώρο κυριαρχεί το ξύλο και το τζάκι για τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια.
Ο Γιάννης αν και έζησε χρόνια στη Γερμανία παραμένει κλασσικός Έλληνας, ευχάριστος, χαμογελαστός, οικείος που σε κάνει να νιώθεις ότι τον ξέρεις χρόνια.
Θα ευχαριστηθείς καλό κρέας, βουβαλίσιο και μη και εξαιρετικό ψήσιμο. Θα σε κεράσει στο τέλος παγωτό, θα ζητήσεις λογαριασμό, θα πληρώσεις με τεράστιο χαμόγελο και θα ψάξεις ευκαιρία να ξανάρθεις.