Θυμάμαι ακόμα την πρώτη μου επίσκεψη στη ΓΙΟΡΤΗ, λίγο αφού είχε ξεκινήσει να λειτουργεί, κάτω από την καθοδήγηση τότε του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη. Έκτοτε συνεχίζω να πηγαίνω περίπου μια φορά το χρόνο. Αυτό που με τραβάει πάντα είναι ο ωραίος, δροσερός το καλοκαίρι, καταπράσινος και πλακόστρωτος κήπος με πυκνή βλάστηση γύρω γύρω, ανάμεσα στο Βοτανικό κήπο Χαϊδαρίου και τη Μονή Δαφνίου. Υπάρχει βέβαια και ο μέσα χώρος, διακριτικά πολυτελής και σαφώς χειμωνιάτικος με τζάκι και κάτι σαν βιβλιοθήκη, υπερβολικά σοβαρός για το γούστο μου.
Αυτό που χαρακτηρίζει τη ΓΙΟΡΤΗ είναι η άνεση. Θα φθάσεις άνετα ακολουθώντας την Ιερά Οδό μέχρι το τέρμα της, θα παρκάρεις άνετα, θα καθίσεις άνετα σε τραπέζια που απέχουν πολύ το ένα από το άλλο και θα παραγγείλεις άνετα από ένα απλό, επεξηγηματικό όσο χρειάζεται κατάλογο. Η εξυπηρέτηση άψογη, από την υπεύθυνη κρατήσεων ως τους σερβιτόρους και βοηθούς που κινούνται ακατάπαυστα, για να εξυπηρετήσουν την πελατεία. Ο ξυλόφουρνος, από την πρώτη περίοδο λειτουργίας, έχει μεταφερθεί σε λιγότερο περίοπτη θέση, εξακολουθεί όμως να βγάζει νόστιμες φρεσκοψημένες πίτες.
Η ποιότητα της κουζίνας, μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα, είχε σκαμπανεβάσματα, τα τελευταία όμως χρόνια σταθεροποιήθηκε σε άκρως ικανοποιητικό επίπεδο. Χθες ήμασταν οι δυο μας, έτσι περιοριστήκαμε σε τρία πιάτα, που ήταν όμως το ένα καλύτερο από το άλλο: Αρχικά μια τάρτα με πράσο και σύγκλινο Μάνης, κρέμα γραβιέρας Κρήτης, μαραθόσπορο και κρεμμύδι (8,50 €). Η βάση ήταν λεπτή, άψογα ψημένη, τα υλικά σε σωστές αναλογίες. Κατόπιν καρπάτσιο μοσχάρι με φλοίδες παρμεζάνας, λάδι τρούφας, ρόκα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (12 €). Το κρέας μαριναρισμένο και κομμένο όπως πρέπει, ο συνδυασμός με τα υπόλοιπα υλικά ονειρεμένος. Και τέλος μπριζολάκια μαύρου χοίρου με κάστανα, μέλι θυμάρι και πουρέ μανιταριών (21,50 €). Εδώ χωρίς ντροπή σκουπίσαμε μέχρι τελευταίας ρανίδος τη νοστιμότατη σάλτσα από την πιατέλα με τα εξαιρετικά, δικής τους παραγωγής ψωμάκια, που φθάνουν ζεστά σε καλαθάκι και συνοδεύονται από ένα μπολ με ελιές. Για ποτό επιλέξαμε από ένα ποτήρι ημίγλυκο ροζέ, σε σωστή θερμοκρασία. Όλες οι μερίδες εξαιρετικά χορταστικές, έτσι δυστυχώς δεν έμεινε χώρος για επιδόρπιο – έχουν πολύ ωραία γλυκά.
Για όλα αυτά πληρώσαμε λίγο πάνω από 50 ευρώ, τιμή που θεωρώ λογική για το όλο πακέτο. Θα ξαναπάμε λοιπόν με ευχαρίστηση στη ΓΙΟΡΤΗ, που είναι κατάλληλη και για ζευγαράκια και για μεγάλες παρέες. Μια απόλυτα ικανοποιητική εμπειρία, αξίζει τη μετακίνηση από όπου κι αν μένεις.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Θυμάμαι ακόμα την πρώτη μου επίσκεψη στη ΓΙΟΡΤΗ, λίγο αφού είχε ξεκινήσει να λειτουργεί, κάτω από την καθοδήγηση τότε του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη. Έκτοτε συνεχίζω να πηγαίνω περίπου μια φορά το χρόνο. Αυτό που με τραβάει πάντα είναι ο ωραίος, δροσερός το καλοκαίρι, καταπράσινος και πλακόστρωτος κήπος με πυκνή βλάστηση γύρω γύρω, ανάμεσα στο Βοτανικό κήπο Χαϊδαρίου και τη Μονή Δαφνίου. Υπάρχει βέβαια και ο μέσα χώρος, διακριτικά πολυτελής και σαφώς χειμωνιάτικος με τζάκι και κάτι σαν βιβλιοθήκη, υπερβολικά σοβαρός για το γούστο μου.
Αυτό που χαρακτηρίζει τη ΓΙΟΡΤΗ είναι η άνεση. Θα φθάσεις άνετα ακολουθώντας την Ιερά Οδό μέχρι το τέρμα της, θα παρκάρεις άνετα, θα καθίσεις άνετα σε τραπέζια που απέχουν πολύ το ένα από το άλλο και θα παραγγείλεις άνετα από ένα απλό, επεξηγηματικό όσο χρειάζεται κατάλογο. Η εξυπηρέτηση άψογη, από την υπεύθυνη κρατήσεων ως τους σερβιτόρους και βοηθούς που κινούνται ακατάπαυστα, για να εξυπηρετήσουν την πελατεία. Ο ξυλόφουρνος, από την πρώτη περίοδο λειτουργίας, έχει μεταφερθεί σε λιγότερο περίοπτη θέση, εξακολουθεί όμως να βγάζει νόστιμες φρεσκοψημένες πίτες.
Η ποιότητα της κουζίνας, μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα, είχε σκαμπανεβάσματα, τα τελευταία όμως χρόνια σταθεροποιήθηκε σε άκρως ικανοποιητικό επίπεδο. Χθες ήμασταν οι δυο μας, έτσι περιοριστήκαμε σε τρία πιάτα, που ήταν όμως το ένα καλύτερο από το άλλο: Αρχικά μια τάρτα με πράσο και σύγκλινο Μάνης, κρέμα γραβιέρας Κρήτης, μαραθόσπορο και κρεμμύδι (8,50 €). Η βάση ήταν λεπτή, άψογα ψημένη, τα υλικά σε σωστές αναλογίες. Κατόπιν καρπάτσιο μοσχάρι με φλοίδες παρμεζάνας, λάδι τρούφας, ρόκα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (12 €). Το κρέας μαριναρισμένο και κομμένο όπως πρέπει, ο συνδυασμός με τα υπόλοιπα υλικά ονειρεμένος. Και τέλος μπριζολάκια μαύρου χοίρου με κάστανα, μέλι θυμάρι και πουρέ μανιταριών (21,50 €). Εδώ χωρίς ντροπή σκουπίσαμε μέχρι τελευταίας ρανίδος τη νοστιμότατη σάλτσα από την πιατέλα με τα εξαιρετικά, δικής τους παραγωγής ψωμάκια, που φθάνουν ζεστά σε καλαθάκι και συνοδεύονται από ένα μπολ με ελιές. Για ποτό επιλέξαμε από ένα ποτήρι ημίγλυκο ροζέ, σε σωστή θερμοκρασία. Όλες οι μερίδες εξαιρετικά χορταστικές, έτσι δυστυχώς δεν έμεινε χώρος για επιδόρπιο – έχουν πολύ ωραία γλυκά.
Για όλα αυτά πληρώσαμε λίγο πάνω από 50 ευρώ, τιμή που θεωρώ λογική για το όλο πακέτο. Θα ξαναπάμε λοιπόν με ευχαρίστηση στη ΓΙΟΡΤΗ, που είναι κατάλληλη και για ζευγαράκια και για μεγάλες παρέες. Μια απόλυτα ικανοποιητική εμπειρία, αξίζει τη μετακίνηση από όπου κι αν μένεις.