Σε περίοπτη θέση στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, το meet point και το talk of the town, από το πρωί που ο Βολιώτης, ανοίγει το μάτι του, χαλαρά για καφέ και brunch, μέχρι αργά το βράδυ για ευφάνταστα cocktails και χαλαρά τσιμπολογήματα.
Open minded ιδιοκτησία με δημιουργία πολλών events στον χώρο, δροσερό και όμορφο αίθριο, προσεγμένος, εξαιρετικά διακοσμημένος εσωτερικός χώρος με άκρως ενδιαφέρουσα κάβα και γενικά ένας all day χώρος που ανταγωνίζεται άνετα παρόμοιους του εξωτερικού.
Τι θέλει λοιπόν για να πετύχει; Σχεδόν τίποτα θα έλεγα, απλά προσοχή στη λεπτομέρεια.Η οποία λεπτομέρεια χάθηκε στην τελευταία επίσκεψη για brunch. Μέχρι τότε, όλες οι νυκτερινές έξοδοι για cocktails (από τα καλύτερα zombie της πόλης, δροσερή paloma), κρασί και tapas ήταν άψογες.
Δεν έκανα αναφορά στις μπύρες διότι η λίστα είναι πολύ μικρή, μιας και το ‘’grappa’’ ειδικεύεται στον οίνο.
Πρωινό Κυριακής και αφού είχε γίνει ένα σκανάρισμα του εντυπωσιακού διαδικτυακού καταλόγου, καθίσαμε να φάμε το κάτι τις. Το οποίο κάτι τις, ήταν κάτι σαν brunch, μιας και ο hard copy κατάλογος δεν είχε σχέση με τον διαδικτυακό.
Η δικαιολογία της χαριτωμένης σερβιτόρας (αλλαγές σε κουζίνα, μενού, chef και δεν ξέρω εγώ τι) δεν έπεισε. Αφού όλη η περιοχή γέμιζε ασφυκτικά, δεν μας έπαιρνε για αλλαγή χώρου, οπότε είπαμε να αρκεστούμε στις περιορισμένες επιλογές του καταλόγου.
BLT sandwich με κοτόπουλο, η κλασσική επιλογή στο τραπέζι μας. Φρέσκο ξεροψημένο το ψωμί, αρκετά χορταστικό και νόστιμο. Μπορείς να κάνεις λάθη σε κάτι τόσο κλασσικό; Μπορείς. Τα συνοδευτικά πατατάκια σακούλας ήταν περιττά, αν θες το κάτι παραπάνω βάλε 3-4 πατάτες βραχάκια και ένα μικρό χειροποίητο saucάκι δίπλα, να το κάνεις top. Το δε κοτόπουλο μπορούσε να κοπεί σε μικρότερα κομμάτια ή να γίνει pulled για να τρώγεται άνετα και ευχάριστα. Διότι τα κομμάτια ήταν τεράστια και δυσκόλευαν τα πάντα. Τέλος η mayo sauce ήταν αρκετά flat για καπνιστή.
Αυγά βολιώτικα, 2 αυγά μάτια με shaky κρόκο, πάνω στο ίδιο ζυμωτό ψωμί, νόστιμη κοπανιστή την κλασσική βολιώτικη, ελαφρά spicy, bacon και κομμάτια avocado. Εξαιρετικό το λάδι πάνω στα αυγά. Αχρείαστα σε αυτό το κόψιμο το avocado, υπάρχουν σίγουρά άλλος τρόπος να το βάλεις σε ένα πιάτο με αυγά. Βέβαια αφού του έδωσες την ονομασία Βολιώτικο και έχει και την χαρακτηριστική βολιώτικη τυροκαυτερή, μπορούσε να έχει μέσα κάτι άλλο χαρακτηριστικό του τόπου.
Στο δια ταύτα, χρειάζεται τεράστιο refresh και λεπτομέρεια για να διατηρήσεις την πρωτοκαθεδρία στο brunch. Στα των τιμών, χαλαρά παίρνει -με αυτά που δοκιμάσαμε- μια ελαφριά μείωση. Όπως μείωση χρειάζεται και η λίστα κρασιών, διότι σε κάποιες ετικέτες, οι τιμές ξεπερνάνε εξαιρετικούς χώρους εστίασης της πρωτεύουσας αλλά και της συμπρωτεύουσας. Σίγουρα θα ξαναπάω για τους λόγους που περιέγραψα στην αρχή. Αλλά, με πολλά αλλά…
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Σε περίοπτη θέση στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, το meet point και το talk of the town, από το πρωί που ο Βολιώτης, ανοίγει το μάτι του, χαλαρά για καφέ και brunch, μέχρι αργά το βράδυ για ευφάνταστα cocktails και χαλαρά τσιμπολογήματα.
Open minded ιδιοκτησία με δημιουργία πολλών events στον χώρο, δροσερό και όμορφο αίθριο, προσεγμένος, εξαιρετικά διακοσμημένος εσωτερικός χώρος με άκρως ενδιαφέρουσα κάβα και γενικά ένας all day χώρος που ανταγωνίζεται άνετα παρόμοιους του εξωτερικού.
Τι θέλει λοιπόν για να πετύχει; Σχεδόν τίποτα θα έλεγα, απλά προσοχή στη λεπτομέρεια.Η οποία λεπτομέρεια χάθηκε στην τελευταία επίσκεψη για brunch. Μέχρι τότε, όλες οι νυκτερινές έξοδοι για cocktails (από τα καλύτερα zombie της πόλης, δροσερή paloma), κρασί και tapas ήταν άψογες.
Δεν έκανα αναφορά στις μπύρες διότι η λίστα είναι πολύ μικρή, μιας και το ‘’grappa’’ ειδικεύεται στον οίνο.
Πρωινό Κυριακής και αφού είχε γίνει ένα σκανάρισμα του εντυπωσιακού διαδικτυακού καταλόγου, καθίσαμε να φάμε το κάτι τις. Το οποίο κάτι τις, ήταν κάτι σαν brunch, μιας και ο hard copy κατάλογος δεν είχε σχέση με τον διαδικτυακό.
Η δικαιολογία της χαριτωμένης σερβιτόρας (αλλαγές σε κουζίνα, μενού, chef και δεν ξέρω εγώ τι) δεν έπεισε. Αφού όλη η περιοχή γέμιζε ασφυκτικά, δεν μας έπαιρνε για αλλαγή χώρου, οπότε είπαμε να αρκεστούμε στις περιορισμένες επιλογές του καταλόγου.
BLT sandwich με κοτόπουλο, η κλασσική επιλογή στο τραπέζι μας. Φρέσκο ξεροψημένο το ψωμί, αρκετά χορταστικό και νόστιμο. Μπορείς να κάνεις λάθη σε κάτι τόσο κλασσικό; Μπορείς. Τα συνοδευτικά πατατάκια σακούλας ήταν περιττά, αν θες το κάτι παραπάνω βάλε 3-4 πατάτες βραχάκια και ένα μικρό χειροποίητο saucάκι δίπλα, να το κάνεις top. Το δε κοτόπουλο μπορούσε να κοπεί σε μικρότερα κομμάτια ή να γίνει pulled για να τρώγεται άνετα και ευχάριστα. Διότι τα κομμάτια ήταν τεράστια και δυσκόλευαν τα πάντα. Τέλος η mayo sauce ήταν αρκετά flat για καπνιστή.
Αυγά βολιώτικα, 2 αυγά μάτια με shaky κρόκο, πάνω στο ίδιο ζυμωτό ψωμί, νόστιμη κοπανιστή την κλασσική βολιώτικη, ελαφρά spicy, bacon και κομμάτια avocado. Εξαιρετικό το λάδι πάνω στα αυγά. Αχρείαστα σε αυτό το κόψιμο το avocado, υπάρχουν σίγουρά άλλος τρόπος να το βάλεις σε ένα πιάτο με αυγά. Βέβαια αφού του έδωσες την ονομασία Βολιώτικο και έχει και την χαρακτηριστική βολιώτικη τυροκαυτερή, μπορούσε να έχει μέσα κάτι άλλο χαρακτηριστικό του τόπου.
Στο δια ταύτα, χρειάζεται τεράστιο refresh και λεπτομέρεια για να διατηρήσεις την πρωτοκαθεδρία στο brunch. Στα των τιμών, χαλαρά παίρνει -με αυτά που δοκιμάσαμε- μια ελαφριά μείωση. Όπως μείωση χρειάζεται και η λίστα κρασιών, διότι σε κάποιες ετικέτες, οι τιμές ξεπερνάνε εξαιρετικούς χώρους εστίασης της πρωτεύουσας αλλά και της συμπρωτεύουσας. Σίγουρα θα ξαναπάω για τους λόγους που περιέγραψα στην αρχή. Αλλά, με πολλά αλλά…