Επίσκεψη στο HUACA, στο πλαίσιο του Dine in Athens, με συγκεκριμένο μενού 30 € ανά άτομο. Οι εντυπώσεις πάρα πολύ καλές, σίγουρα θα το πρότεινα σε κάποιον που θα ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.
Το HUACA βρίσκεται στο Μετς, σε έναν δρόμο κάθετα στην, πολύ ζωντανή και με αρκετά μαγαζιά για καφέ-ποτό-φαγητό, οδό Αναπαύσεως. Το παρκάρισμα σίγουρα θα σας δυσκολέψει, εγώ προτίμησα να περπατήσω, μιας και βρίσκεται σε απόσταση 10-15 λεπτών από το σπίτι μου με τα πόδια.
Ο εσωτερικός χώρος, αρκετά μικρός, ζωντανός και ζεστός ωστόσο. Στην ουσία κυριαρχεί η μπάρα με σκαμπό περιμετρικά της, ενώ υπάρχουν και 5 περίπου stands με σκαμπό στον υπόλοιπο χώρο. Ωραία μουσική, διακόσμηση με αρκετά έθνικ στοιχεία, σίγουρα η ατμόσφαιρα θα σας κερδίσει. Στα συν η άνετη, προσεγμένη και πεντακάθαρη τουαλέτα, αν και κοινή. Ο εξωτερικός χώρος, στην ουσία αποτελείται από τραπεζάκια πάνω στο πεζοδρόμιο αρκετά περιποιημένος. Αν είστε 2 άτομα, προτιμήστε το stand μπροστά στην τζαμαρία, νομίζω είναι το πιο προνομιούχο σημείο του μαγαζιού.
Το service χωρίς προβλήματα, ευγενικό όλο το προσωπικό, τα πιάτα σερβιρίστηκαν σε σωστούς χρόνους και σταδιακά. Δεν έχω να τονίσω κάτι ιδιαίτερο, όλα κύλησαν φυσιολογικά.
Το μενού έχει ως βάση τη nikkei κουζίνα, δηλαδή έναν συνδυασμό περουβιανών γεύσεων και ιαπωνικών τεχνικών, περισσότερα δεν έχω να πω, η πλειοψηφία ωστόσο των πιάτων με ικανοποίησε απόλυτα. Το μενού περιελάμβανε 4 κατηγορίες πιάτων με 2 επιλογές η καθεμιά (για να διαλέξει ο καθένας από 1). Όπως ήταν αναμενόμενο, επιλέξαμε ¨και τα 8 πιάτα του μενού, οπότε είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλές γεύσεις. Αναλυτικά :
-Τραγανές γαρίδες με μαρμελάδα τσιλι, jalapeno mayo και δροσερή σαλάτα
Ανάλαφρα τηγανισμένες οι γαρίδες, ωραία και δροσερή η σαλάτα, η συνοδευτική mayo αρκετά διακριτικά καυτερή. Ιδανικό ξεκίνημα.
-Τιραντίντο μαγιάτικο με αβοκάντο, καψαλισμένη κινόα, αχλάδι, πιπεριά χαλαπένιο, εσπεριδοειδή & soy sauce, από τα πιάτα που ξεχώρισα. Λεπτές φέτες ψαριού, με τα υπόλοιπα υλικά σε πιο διακριτικό ρόλο.-Σεβίτσε λαβράκι με τοματίνια, κρεμμύδι, λάιμ, εσκαρόλ, αγγούρι, aji Amarillo πιπεριά & αβοκάντο. Εδώ υπήρχε περισσότερη ένταση ,οξύτητα αλλά και χρώμα στο πιάτο και το κατευχαριστηθήκαμε. Μάλλον το πιάτο που κέρδισε συνολικά τις εντυπώσεις.
-Σπαράγγια ψητά με spicy lemon dressing και σουσάμι. Το πιο αδύναμο πιάτο της βραδιάς, παρά τον ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος, καθώς τα σπαράγγια σε ορισμένα σημεία ήταν σκληρά και με ίνες.
-Πουγκάκια γαρίδας στον ατμό με λάχανο, kimchi & shitake μανιτάρια. Εδώ και πάλι αποκαταστάθηκαν οι ισορροπίες. Πολύ ωραία τα dumplings, με πλούσια γέμιση και πολύ ωραία αρώματα. Πιάτο που προτείνεται.-Τηγανιτό ρολάκι σολομού με guacamole, σουσάμι & γλυκιά σως. Και εδώ θετικές σε γενικές γραμμές εντυπώσεις. Θα προτιμούσα τον σολομό να έχει πιο έντονη παρουσία. Νόστιμο πιάτο, ένα κλικ ωστόσο σίγουρα κάτω από τα υπόλοιπα (πλην των σπαραγγιών).-Τα δύο γλυκά ήταν Namelaka yuzu με σως ανανά, crumble & παγωτό βανίλια και Fondant με πράσινο τσάι matcha, καραμέλα yuzu σως & sorbet καρύδα. Έκλεισαν ιδανικά την έξοδό μας, με τη namelaka να ξεχωρίζει, αν και μάλλον θα προτιμούσα κάποιο πιο δροσερό sorbet από φρούτο αντί για το παγωτό βανίλια.
Από ποτά, το μενού περιελάμβανε δύο ποτήρια Μαλαγουζιά, τα οποία ταίριαξαν με τις γεύσεις που δοκιμάσαμε. Παραγγείλαμε έξτρα και άλλα 3 ποτήρια (6 € έκαστο). Σερβίρονται και κοκτέιλ, τα οποία είπαμε να δοκιμάσουμε σε επόμενη επίσκεψη.
Το κόστος των 70 περίπου ευρώ για 8 πιάτα και 5 ποτήρια κρασί σίγουρα αγγίζει το άριστα, δεν είναι ωστόσο αντιπροσωπευτικό των κανονικών τιμών του HUACA. Κοιτάζοντας τις τιμές των πιάτων στο διαδίκτυο, αυτές κυμαίνονται στα 10 με 12 € το καθένα για ότι δοκιμάσαμε, οπότε μπορείτε να υπολογίσετε πάνω κάτω το κόστος της εξόδου.
Αυτά λοιπόν από εμένα για το HUACA, το οποίο προτείνεται για χαλαρή έξοδο. Να πάτε.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Επίσκεψη στο HUACA, στο πλαίσιο του Dine in Athens, με συγκεκριμένο μενού 30 € ανά άτομο. Οι εντυπώσεις πάρα πολύ καλές, σίγουρα θα το πρότεινα σε κάποιον που θα ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.
Το HUACA βρίσκεται στο Μετς, σε έναν δρόμο κάθετα στην, πολύ ζωντανή και με αρκετά μαγαζιά για καφέ-ποτό-φαγητό, οδό Αναπαύσεως. Το παρκάρισμα σίγουρα θα σας δυσκολέψει, εγώ προτίμησα να περπατήσω, μιας και βρίσκεται σε απόσταση 10-15 λεπτών από το σπίτι μου με τα πόδια.
Ο εσωτερικός χώρος, αρκετά μικρός, ζωντανός και ζεστός ωστόσο. Στην ουσία κυριαρχεί η μπάρα με σκαμπό περιμετρικά της, ενώ υπάρχουν και 5 περίπου stands με σκαμπό στον υπόλοιπο χώρο. Ωραία μουσική, διακόσμηση με αρκετά έθνικ στοιχεία, σίγουρα η ατμόσφαιρα θα σας κερδίσει. Στα συν η άνετη, προσεγμένη και πεντακάθαρη τουαλέτα, αν και κοινή. Ο εξωτερικός χώρος, στην ουσία αποτελείται από τραπεζάκια πάνω στο πεζοδρόμιο αρκετά περιποιημένος. Αν είστε 2 άτομα, προτιμήστε το stand μπροστά στην τζαμαρία, νομίζω είναι το πιο προνομιούχο σημείο του μαγαζιού.
Το service χωρίς προβλήματα, ευγενικό όλο το προσωπικό, τα πιάτα σερβιρίστηκαν σε σωστούς χρόνους και σταδιακά. Δεν έχω να τονίσω κάτι ιδιαίτερο, όλα κύλησαν φυσιολογικά.
Το μενού έχει ως βάση τη nikkei κουζίνα, δηλαδή έναν συνδυασμό περουβιανών γεύσεων και ιαπωνικών τεχνικών, περισσότερα δεν έχω να πω, η πλειοψηφία ωστόσο των πιάτων με ικανοποίησε απόλυτα. Το μενού περιελάμβανε 4 κατηγορίες πιάτων με 2 επιλογές η καθεμιά (για να διαλέξει ο καθένας από 1). Όπως ήταν αναμενόμενο, επιλέξαμε ¨και τα 8 πιάτα του μενού, οπότε είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλές γεύσεις. Αναλυτικά :
-Τραγανές γαρίδες με μαρμελάδα τσιλι, jalapeno mayo και δροσερή σαλάτα
Ανάλαφρα τηγανισμένες οι γαρίδες, ωραία και δροσερή η σαλάτα, η συνοδευτική mayo αρκετά διακριτικά καυτερή. Ιδανικό ξεκίνημα.
-Τιραντίντο μαγιάτικο με αβοκάντο, καψαλισμένη κινόα, αχλάδι, πιπεριά χαλαπένιο, εσπεριδοειδή & soy sauce, από τα πιάτα που ξεχώρισα. Λεπτές φέτες ψαριού, με τα υπόλοιπα υλικά σε πιο διακριτικό ρόλο.-Σεβίτσε λαβράκι με τοματίνια, κρεμμύδι, λάιμ, εσκαρόλ, αγγούρι, aji Amarillo πιπεριά & αβοκάντο. Εδώ υπήρχε περισσότερη ένταση ,οξύτητα αλλά και χρώμα στο πιάτο και το κατευχαριστηθήκαμε. Μάλλον το πιάτο που κέρδισε συνολικά τις εντυπώσεις.
-Σπαράγγια ψητά με spicy lemon dressing και σουσάμι. Το πιο αδύναμο πιάτο της βραδιάς, παρά τον ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος, καθώς τα σπαράγγια σε ορισμένα σημεία ήταν σκληρά και με ίνες.
-Πουγκάκια γαρίδας στον ατμό με λάχανο, kimchi & shitake μανιτάρια. Εδώ και πάλι αποκαταστάθηκαν οι ισορροπίες. Πολύ ωραία τα dumplings, με πλούσια γέμιση και πολύ ωραία αρώματα. Πιάτο που προτείνεται.-Τηγανιτό ρολάκι σολομού με guacamole, σουσάμι & γλυκιά σως. Και εδώ θετικές σε γενικές γραμμές εντυπώσεις. Θα προτιμούσα τον σολομό να έχει πιο έντονη παρουσία. Νόστιμο πιάτο, ένα κλικ ωστόσο σίγουρα κάτω από τα υπόλοιπα (πλην των σπαραγγιών).-Τα δύο γλυκά ήταν Namelaka yuzu με σως ανανά, crumble & παγωτό βανίλια και Fondant με πράσινο τσάι matcha, καραμέλα yuzu σως & sorbet καρύδα. Έκλεισαν ιδανικά την έξοδό μας, με τη namelaka να ξεχωρίζει, αν και μάλλον θα προτιμούσα κάποιο πιο δροσερό sorbet από φρούτο αντί για το παγωτό βανίλια.
Από ποτά, το μενού περιελάμβανε δύο ποτήρια Μαλαγουζιά, τα οποία ταίριαξαν με τις γεύσεις που δοκιμάσαμε. Παραγγείλαμε έξτρα και άλλα 3 ποτήρια (6 € έκαστο). Σερβίρονται και κοκτέιλ, τα οποία είπαμε να δοκιμάσουμε σε επόμενη επίσκεψη.
Το κόστος των 70 περίπου ευρώ για 8 πιάτα και 5 ποτήρια κρασί σίγουρα αγγίζει το άριστα, δεν είναι ωστόσο αντιπροσωπευτικό των κανονικών τιμών του HUACA. Κοιτάζοντας τις τιμές των πιάτων στο διαδίκτυο, αυτές κυμαίνονται στα 10 με 12 € το καθένα για ότι δοκιμάσαμε, οπότε μπορείτε να υπολογίσετε πάνω κάτω το κόστος της εξόδου.
Αυτά λοιπόν από εμένα για το HUACA, το οποίο προτείνεται για χαλαρή έξοδο. Να πάτε.