Μια από τις καλύτερες γαστρονομικές εμπειρίες του φετινού Καλοκαιριού την οφείλω σε αγαπημένη μου φίλη. Αυτή έγινε με θέα στην Ακρόπολη και τον λόφο του Λυκαβηττού, βλέποντας την Αθήνα να σουρουπώνει και τρώγοντας νόστιμα και δημιουργικά από τον υπέροχο chef Τάσο Μαντή. H Hytra βρίσκεται στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών προσφέροντας εκτός από το al la carte menu, 3 διαφορετικά menu τα οποία μπορούν να συνδυαστούν είτε με κρασί είτε με cocktail. Εκεί είναι η εμπειρία. Προτιμήστε το wine pairing. Θα φύγετε με χαμόγελο joker.
Το φοβήθηκα το όλο concept στην αρχή. Ήμασταν το μόνο τραπέζι αμιγώς ελληνικό με αρκετούς τουρίστες με high budget. Πέφτοντας όμως η νύχτα ο χώρος γέμισε με παρέες Ελλήνων και μη όλων των ηλικιών.
Ο χώρος προσφέρει all around θέα στην πρωτεύουσα λιτή αλλά ταυτόχρονα φινετσάτη διακόσμηση, καλό φωτισμό άψογα συνδυασμένο με τη μουσική και εξαιρετικό service.
Στον χώρο κινούνται αρκετά άτομα που σε κάνουν να νοιώθεις λες και βρίσκεσαι μέσα σε κυψέλη. Όσο και να φαντάζει περίεργο είναι απαραίτητοι όλοι, ξέροντας ο καθένας τις υποχρεώσεις του και δημιουργώντας σου την αίσθηση της συμμετοχής σε αυτό το γευστικό ταξίδι.
Ελληνική δημιουργική κουζίνα λοιπόν, με αέρας πολυτέλειας, εκλεκτά υλικά της μάνας γης από το κτήμα του chef στο Αλεποχώρι, ανάδειξη των πρώτων υλών και των ελληνικών γεύσεων.
Διαλέξαμε το μενού γευσιγνωσίας των 8 σταδίων με συνοδεία κρασιού.
Στη Hytra χορταίνει πρώτα το μάτι σε σημείο που αφού τελειώσεις τη φωτογράφιση λες ‘’άστο λίγο ακόμα να το δω δεν το χόρτασα’’. Η αλήθεια είναι ότι εφαρμόζεται τέλεια η αρχή της γαστρονομίας κατά την οποία χορταίνει πρώτα το μάτι, δίνει την κατάλληλη εντολή στον εγκέφαλο και στη συνέχεια έχοντας γίνει η απαραίτητη προετοιμασία αναλαμβάνουν δράση τα γευστικά όργανα.
Όλα έχουν τον λόγο τους που έρχονται στο τραπέζι ακόμα και το ταπεινό φρεσκότατο πολύσπορο ψωμί – muffin με το ελαφρώς spicy βούτυρο που σε βάζει μέσα στο γαϊτανάκι των γεύσεων που ακολουθεί. Η ντομάτα και το αγούρι είχαν αισθητική και γευστική ένταση, ήταν καλοδουλεμένα και κατάλληλα για την αρχή του δείπνου. ‘Άψογα όλα τα υλικά του πιάτου, τα λάδια, τα φυτά και τα μυρωδικά άκρως εξαιρετικό το sorbe καρπούζι και το πεπόνι με τα slices αγγουριού, θα προτιμούσα πρώτο το αγγούρι που ήταν λιγότερο εκρηκτικό από την τομάτα. Όλες τις άγνωστες λέξεις των βοτάνων, βρώσιμων λουλουδιών και φυτών μας τις εξήγησε αναλυτικά ο σερβιτόρος που μας εξυπηρετούσε. Μαζί με το τρομερό μαγιάτικο που ήρθε σαν ένα βότσαλο πολύχρωμων φυτών στη λίμνη – το χαμομήλι εκτόξευε το πιάτο- ήρθε και μια Ρομπόλα παχιά και ώριμη με εξαιρετική υφή για να κλείσει το πρώτο μέρος του δείπνου.
Η πεσκανδρίτσα με τη σάλτσα καραβίδας με την εξαιρετική επίγευση συνδυάστηκε υπέροχα με ένα Chardonnay από τον Τύρναβο. Ο βασιλικός ακουγόταν τόσο όσο για να δέσει με το άγριο σκόρδο. Κλείνοντας τα μάτια καταλάβαινες κάθε τι που γευόσουν.
Το ταρτάκι μοσχάρι πάνω στη γαλάζια πέτρα ντρεπόσουν να το αγγίξεις. Τότε μου γεννήθηκε η επιθυμία να το είχα σε μεγαλύτερη ποσότητα για να το απολαύσω περισσότερο. Αντ’ αυτού γεύτηκα ένα εξαιρετικά ψημένο αρνί με βότανα και άγουρα σύκα που ήταν το λιγότερο ενδιαφέρον πιάτο της βραδιάς. Συνοδεύτηκε με μια λεμονάτη ρετσίνα από τη γνωστη περιοχή της Αθήνας που μας εξέπληξε ευχάριστα.
Τα γλυκά είναι ισάξια των υπολοιπών και κλείνουν πολύ όμορφα το δείπνο. Ιδιαίτερη μνεία στο πεπόνι το οποίο πριν εκραγέι στον ουρανίσκο, στέκεσαι και το θαυμάζεις μιας και μοιάζει κομμάτι της ταινίας ‘’lord of the rings’’. Το παγωτό ελαιόλαδο εξαιρετικό, η γεύση του δένει άψογα με τα έντονα στοιχεία του βασιλικού και της λουΐζας. Συνδυάστηκε όμορφα με ένα Κατερινιώτικο λευκό με έντονη γεύση εσπεριδοειδών.
Το γευστικό ταξίδι της Hytras κρατάει αρκετά και στεναχωριέσαι όταν τελειώνει. Συνδυάζει υπέροχα την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία, προσφέροντας ένα γεύμα υψηλών προδιαγραφών.
Η όλη παρουσίαση και το στήσιμο των πιάτων χαρακτηρίζει το γαστρονομικό στιλ του chef Μαντή, με το κάθε υλικό να μην έχει απλά διακοσμητική χρήση αλλά να παντρεύεται ιδανικά με το άλλο και να βοηθάει στη σύνθεση, στη γεύση και στην πρωτοτυπία του πιάτου.
Αξίζει τον κόπο μια φορά – και παραπάνω λέω εγώ- να προσφέρετε αυτή τη γευστική ευχαρίστηση στον εαυτό σας αλλά και σε αγαπημένα σας πρόσωπα.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι
Μια από τις καλύτερες γαστρονομικές εμπειρίες του φετινού Καλοκαιριού την οφείλω σε αγαπημένη μου φίλη. Αυτή έγινε με θέα στην Ακρόπολη και τον λόφο του Λυκαβηττού, βλέποντας την Αθήνα να σουρουπώνει και τρώγοντας νόστιμα και δημιουργικά από τον υπέροχο chef Τάσο Μαντή. H Hytra βρίσκεται στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών προσφέροντας εκτός από το al la carte menu, 3 διαφορετικά menu τα οποία μπορούν να συνδυαστούν είτε με κρασί είτε με cocktail. Εκεί είναι η εμπειρία. Προτιμήστε το wine pairing. Θα φύγετε με χαμόγελο joker.
Το φοβήθηκα το όλο concept στην αρχή. Ήμασταν το μόνο τραπέζι αμιγώς ελληνικό με αρκετούς τουρίστες με high budget. Πέφτοντας όμως η νύχτα ο χώρος γέμισε με παρέες Ελλήνων και μη όλων των ηλικιών.
Ο χώρος προσφέρει all around θέα στην πρωτεύουσα λιτή αλλά ταυτόχρονα φινετσάτη διακόσμηση, καλό φωτισμό άψογα συνδυασμένο με τη μουσική και εξαιρετικό service.
Στον χώρο κινούνται αρκετά άτομα που σε κάνουν να νοιώθεις λες και βρίσκεσαι μέσα σε κυψέλη. Όσο και να φαντάζει περίεργο είναι απαραίτητοι όλοι, ξέροντας ο καθένας τις υποχρεώσεις του και δημιουργώντας σου την αίσθηση της συμμετοχής σε αυτό το γευστικό ταξίδι.
Ελληνική δημιουργική κουζίνα λοιπόν, με αέρας πολυτέλειας, εκλεκτά υλικά της μάνας γης από το κτήμα του chef στο Αλεποχώρι, ανάδειξη των πρώτων υλών και των ελληνικών γεύσεων.
Διαλέξαμε το μενού γευσιγνωσίας των 8 σταδίων με συνοδεία κρασιού.
Στη Hytra χορταίνει πρώτα το μάτι σε σημείο που αφού τελειώσεις τη φωτογράφιση λες ‘’άστο λίγο ακόμα να το δω δεν το χόρτασα’’. Η αλήθεια είναι ότι εφαρμόζεται τέλεια η αρχή της γαστρονομίας κατά την οποία χορταίνει πρώτα το μάτι, δίνει την κατάλληλη εντολή στον εγκέφαλο και στη συνέχεια έχοντας γίνει η απαραίτητη προετοιμασία αναλαμβάνουν δράση τα γευστικά όργανα.
Όλα έχουν τον λόγο τους που έρχονται στο τραπέζι ακόμα και το ταπεινό φρεσκότατο πολύσπορο ψωμί – muffin με το ελαφρώς spicy βούτυρο που σε βάζει μέσα στο γαϊτανάκι των γεύσεων που ακολουθεί. Η ντομάτα και το αγούρι είχαν αισθητική και γευστική ένταση, ήταν καλοδουλεμένα και κατάλληλα για την αρχή του δείπνου. ‘Άψογα όλα τα υλικά του πιάτου, τα λάδια, τα φυτά και τα μυρωδικά άκρως εξαιρετικό το sorbe καρπούζι και το πεπόνι με τα slices αγγουριού, θα προτιμούσα πρώτο το αγγούρι που ήταν λιγότερο εκρηκτικό από την τομάτα. Όλες τις άγνωστες λέξεις των βοτάνων, βρώσιμων λουλουδιών και φυτών μας τις εξήγησε αναλυτικά ο σερβιτόρος που μας εξυπηρετούσε. Μαζί με το τρομερό μαγιάτικο που ήρθε σαν ένα βότσαλο πολύχρωμων φυτών στη λίμνη – το χαμομήλι εκτόξευε το πιάτο- ήρθε και μια Ρομπόλα παχιά και ώριμη με εξαιρετική υφή για να κλείσει το πρώτο μέρος του δείπνου.
Η πεσκανδρίτσα με τη σάλτσα καραβίδας με την εξαιρετική επίγευση συνδυάστηκε υπέροχα με ένα Chardonnay από τον Τύρναβο. Ο βασιλικός ακουγόταν τόσο όσο για να δέσει με το άγριο σκόρδο. Κλείνοντας τα μάτια καταλάβαινες κάθε τι που γευόσουν.
Το ταρτάκι μοσχάρι πάνω στη γαλάζια πέτρα ντρεπόσουν να το αγγίξεις. Τότε μου γεννήθηκε η επιθυμία να το είχα σε μεγαλύτερη ποσότητα για να το απολαύσω περισσότερο. Αντ’ αυτού γεύτηκα ένα εξαιρετικά ψημένο αρνί με βότανα και άγουρα σύκα που ήταν το λιγότερο ενδιαφέρον πιάτο της βραδιάς. Συνοδεύτηκε με μια λεμονάτη ρετσίνα από τη γνωστη περιοχή της Αθήνας που μας εξέπληξε ευχάριστα.
Τα γλυκά είναι ισάξια των υπολοιπών και κλείνουν πολύ όμορφα το δείπνο. Ιδιαίτερη μνεία στο πεπόνι το οποίο πριν εκραγέι στον ουρανίσκο, στέκεσαι και το θαυμάζεις μιας και μοιάζει κομμάτι της ταινίας ‘’lord of the rings’’. Το παγωτό ελαιόλαδο εξαιρετικό, η γεύση του δένει άψογα με τα έντονα στοιχεία του βασιλικού και της λουΐζας. Συνδυάστηκε όμορφα με ένα Κατερινιώτικο λευκό με έντονη γεύση εσπεριδοειδών.
Το γευστικό ταξίδι της Hytras κρατάει αρκετά και στεναχωριέσαι όταν τελειώνει. Συνδυάζει υπέροχα την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία, προσφέροντας ένα γεύμα υψηλών προδιαγραφών.
Η όλη παρουσίαση και το στήσιμο των πιάτων χαρακτηρίζει το γαστρονομικό στιλ του chef Μαντή, με το κάθε υλικό να μην έχει απλά διακοσμητική χρήση αλλά να παντρεύεται ιδανικά με το άλλο και να βοηθάει στη σύνθεση, στη γεύση και στην πρωτοτυπία του πιάτου.
Αξίζει τον κόπο μια φορά – και παραπάνω λέω εγώ- να προσφέρετε αυτή τη γευστική ευχαρίστηση στον εαυτό σας αλλά και σε αγαπημένα σας πρόσωπα.